- Konu Sahibi Rabbulbeyt
-
Eki Görüntüle 541198 işte buda benim verammmmm 15 yaşında kendileri :))
başınız sağolsun.
merhamet,vicdan,hastalık öncelik,canlı,acı kavramlarını unutuyor herkes yavaş yavaş....
siz üzerinize düşen İNSANLIĞI layığıyla yapmışsınız ne mutlu size..
benmim 7 yaşında golden retrieverim. pazartesi den çarşambaya 7 sara krizini üstüste geçirip bayramın birinci günü bilinçsizce saklandı. evdeki kimseyi tanımadı. bayram için bayramlaşmaya kimseye gitmedim 5 dk. bile yalnız bırakmadım. kimine göre gereksizdi yaptığım kimine göre önemliydi.
kızım hamile hastanede arife günü yatıp çıktı. ona bile ziyarete gitmedim. o da istemedi gitmemi. çünkü köpeğimin bana kızımdan daha çok ihtiyacı vardı.
bu ikisi arasında ne seçim yapmaktı. ne de sevgi azlığıydı. o anda kimin durumu ağırsa öncelik onundur. bayram boyunca kızımda bende Fıstığın üzerine itredik. şuan çok şükür iyi. atlattı. ama eve gelenler onun ölecek hastaymış gibi konuştular. ölecek bile olsa son görevimi yerine getirmemeliyiz. onu kaderine mi terk etmeliyiz anlamıyorum ne düşünüyorlar.
üzülmeyin hiç yalnız değilsiniz. heimizin etrafı vicdan duygusundan yada sorumluluktan kaçan insanlarla dolu.
Ben uzun zamandır evinde kedi bakan biri olarak sokaktaki tüm hayvanlara çok üzülüyorum.Sokakta gördüğüm yaralı hayvanları elimden geldiğince veterinere götürüp tedavi ettirmeye çalışıyoruz fakat bizler nereye kadar yetişebiliriz sokakta bir hayvan sesi duyduğumda çok rahatsız oluyorum yaralımı biryeremi sıkıştı diye defalarca gece yarısı sokaklarda eşimle kedi aradık.Bence her ilçenin belediyesi bu konuda birşeyler yapmalı.Ama bir çok yerde birkap su koymak bile belediyelerin işine gelmiyor.Benim evimde şuanda 2 tane kedim var evimdeki kediler içinde kendimi suçlu hissediyorum çünkü apartman ortamında yaşadığımız için onları kısırlaştırmak zorunda kaldık fakat şimdi bu sebepten dolayı evime aldığıma bile pişmanım çünkü onların doğasıyla oynadık savunmasız hayvanların özgürlüklerini ellerinden aldığımızı düşünüyorum.Cama çıktıklarında dışarıyı özlemle izliyorlar fakat dışarıya çıkmaktan korkuyorlar.Alllah bütün o savunmasız küçük canlıların yardımcısı olsun.
Evet bende sizin gibi düşünüyorum..çok zorda kalmadıysa ve kötü durumda değilse kedi köpek eve alınmamalı..onlar sokakta bahçede daha mutlu..Bizim apartmanın çevresindeki demirler bir kedinin rahatlıkla geçebilceği ama köpeğin geçemeyeceği genişlikte..tam kediler için korunma yeri..buyüzden bahçemizde bu sene 3.doğumunu yakın bir zamanda yapacak bir kedi var..şuan toplam 8 kedi var şimdi kaçtane doğurur bilmiyorum ama önümüz kış..ilk doğumunu yaptığı kömürlüğe giden pencereyi kapattılar..ikinci doğumunu bahçede yaptı ama zaten hava çok sıcaktı..şimdi napıcak bilmiyorum..büyük ihtimalle onlara bahçenin bir köşesinde yuva yapıcam..Millet konuşmaya başladı nolcak bukadar kedi diye..bi yandan kısırlaştırsakmı diyorum ama içim el vermiyor..karşıyım çünkü kısırlaştırmaya..ama anneliğide yaşadı yani
Bizim belediye duyarlı hayvanlara Ataşehir belediyesi..bir yavru kedi için telefon ettim hemen ekip yolladılar..aldılar barınağa götürdüler..
Bizimde destek çıkmamız lazım barınaklara..bugün eşimle konuştum..kuru mama süt eski gazeteleri toplayıp ziyarete gitçez bi gün..hem çocuklarımızın kalbinde merhamet oluşur..yardıma muhtaç olan insanda olsa hayvanda olsa el uzatmayı öğrenirler..
Bugün kedişimi ilk götürdüğüm veterineri aradım ve kedimin öldüğünü anlattım..suçlayacak birinimi arıyosunuz dedi..belirtilere bakılırsa iç parazitten ölmemiş dedi..kanlı idrara sebep olmazmış iç parazit..ama kediyi bulduğumda üzeri kurt larvaları doluydu..eğer o larvalar bağırsaklarına ve idrar yoluna yerleştiyse onlar ölümüne sebep olmuş olabilirmiş...yani iyice kafam karıştı sanırım hiç bi zaman bilemicem neden öldüğünü :26:
Bu arada veter,iner bana barınaklarıda anlettı..artık bulduğum kedileri barınağa yollıycam dedim..barınaklarda yeterli ekip ve hijyen olmadığıiçin tedavi sırası gelene kadar iş işten geçiyormuş ve hasta olmayan hayvanlar bile hasta oluyomuş..çocuklarınızı sakın götürmeyin dedi..ben 4 ay gönüllü çalıştım orda dayanamadım ayrıldım dedi..Sanırım gitmekten vazgeçtim :26:
Bugün kedişimi ilk götürdüğüm veterineri aradım ve kedimin öldüğünü anlattım..suçlayacak birinimi arıyosunuz dedi..belirtilere bakılırsa iç parazitten ölmemiş dedi..kanlı idrara sebep olmazmış iç parazit..ama kediyi bulduğumda üzeri kurt larvaları doluydu..eğer o larvalar bağırsaklarına ve idrar yoluna yerleştiyse onlar ölümüne sebep olmuş olabilirmiş...yani iyice kafam karıştı sanırım hiç bi zaman bilemicem neden öldüğünü :26:
Bu arada veter,iner bana barınaklarıda anlettı..artık bulduğum kedileri barınağa yollıycam dedim..barınaklarda yeterli ekip ve hijyen olmadığıiçin tedavi sırası gelene kadar iş işten geçiyormuş ve hasta olmayan hayvanlar bile hasta oluyomuş..çocuklarınızı sakın götürmeyin dedi..ben 4 ay gönüllü çalıştım orda dayanamadım ayrıldım dedi..Sanırım gitmekten vazgeçtim :26:
Seni çok iyi anlıyorum
8 yaşındayken annesi tarafından terk edilmiş, sokakta bir yavru kedi buldum
Onu beslemey basladık, sonra havalar birden soğudu, kömürlükte onu donmuş bir vaziyette buldum(((
ama hala ölmemişti annem babam hepimiz seferber olup onu ısıttık ısıtıcıda ve kendine gelmeye basladı fakat karnında bir şişlik vardı yürüyemıyordu.. .Bunun sebebi ona çok küçükken süt falan yerine et falan vermemizmiş.... Sonra karnındaki şişliğe dayanamadı, o gece can çekişerek öldü((
1 ay boyunca rüyalarıma girdi, çok özlemiştim onu... Aradan yıllar geçti hiç unutmam.... Canım kedim Kikiriğim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?