- Konu Sahibi Rabbulbeyt
-
Canım yaa çok üzüldüm ben de kedi sahibiyim sen elinden geleni yapmışsın kediciğin sen bulmadan önce kapmıştır paraziti o paraziti kapmadan önce aşılanmalıydı yani yapacağın pek bişey yokmuş çok iyibir insansın gurur duydum seninle yıpratma kendini son günlerini mutlu geçirmiş sayende enazından canım ve seni anlamayanlara aldırma benimde çok geliyo başıma anlattıkların başın sağosun
Hepinize teşekkürler..evet veterinerler bazen acemiliğimizden faydalanıyor..Şuan bir kedi aldık evimize 1 aydır bizimle..ilk aldığımızda hem aşılarını yaptırmak hemde sokak pisliği gitsin diye yıkatmak için veterinere getircektik..önce telefonla arayıp sordum..40 lira istedi yıkamak için..sokak kedileri suya alışık olmadıkları için zor yıkanıyorlarmış..bu yüzden önce hafif bir uyuşturucu yapıyolarmış..bu çok sinirimi bozdu..niye kedişime uyuşturucu yaptırıyımki dedim..eşime söyledim akşam..40 lirayı duyunca adam şok oldu..bi baktım almış eline kediyi 'hadi yardım et yıkayalım 'dedi..valla gayette uysal durdu yıkadık..daha doğrusu uysallıktan çok 'düştüm delilerin eline, çırpınmak faydasız gibi bakıyorduEki Görüntüle 602834
bu da banyo sırasındaki hali...yerim onuuu...
Hepinize teşekkürler..evet veterinerler bazen acemiliğimizden faydalanıyor..Şuan bir kedi aldık evimize 1 aydır bizimle..ilk aldığımızda hem aşılarını yaptırmak hemde sokak pisliği gitsin diye yıkatmak için veterinere getircektik..önce telefonla arayıp sordum..40 lira istedi yıkamak için..sokak kedileri suya alışık olmadıkları için zor yıkanıyorlarmış..bu yüzden önce hafif bir uyuşturucu yapıyolarmış..bu çok sinirimi bozdu..niye kedişime uyuşturucu yaptırıyımki dedim..eşime söyledim akşam..40 lirayı duyunca adam şok oldu..bi baktım almış eline kediyi 'hadi yardım et yıkayalım 'dedi..valla gayette uysal durdu yıkadık..daha doğrusu uysallıktan çok 'düştüm delilerin eline, çırpınmak faydasız gibi bakıyorduEki Görüntüle 602834
bu da banyo sırasındaki hali...yerim onuuu...
yerim ben onu, kuzucukk
benim kedim 1 yaşını aştı hiç yıkamadım :) kokusu hala bebek kokusu gibi
Bizim kedicite aşılarını bildiğiniz kıytırık bir petshopta oldu..işlerim çok yoğun olduğu için aldığımız ilk hafta bir türlü veterinere götüremedim..aşı kartı falanda çıkarcaktım..eşimde hafta sonu ben evde yokken aldı kediciği bizim yakınlarda bi petshop var oraya götürmüş..piresi yoksa dış parazite gerek yok demiş..iç parazit için bir hap vermiş..bizimki yarısını zor yutmuş..yarım dozda aşı yapmış..ilk zamanlar acemilikle veterinerler ciddi anlamda sömürüyor
benimde başıma gelmişti
tasması boynundayken ense damlası yapılmıştı oğluma
tasmanın boyası eve geldim bir baktım olduğunca boynunda
aradım veterineri nasıl olur nasıl çıkacak bu boya diye
getirin uyuşturup yıkayalım dediler
tasanız kalitesizdir savunmasına geçtiler hemen
dedim tasmayı sizden satın almıştık
e dedim yıkarsak ense damlası boşa gidecek
hem de el kadar yavru sırf yıkamak için uyuşturulur mu?
o günden sonra gitmedim o veterinere
evde eşimle yıkadık taradık zor bela boya çıktı
artık çok mecbur kalmadıkça gitmiyoruz veterinere
iç dış parazitlerini ben yapıyorum
aşıları içinde aşıları ben satın alıyorum
veteriner arkadaşım evde gelip yapıyor
kedi sayısı fazla olunca böyle çare bulduk bizde.
Bizim kedicite aşılarını bildiğiniz kıytırık bir petshopta oldu..işlerim çok yoğun olduğu için aldığımız ilk hafta bir türlü veterinere götüremedim..aşı kartı falanda çıkarcaktım..eşimde hafta sonu ben evde yokken aldı kediciği bizim yakınlarda bi petshop var oraya götürmüş..piresi yoksa dış parazite gerek yok demiş..iç parazit için bir hap vermiş..bizimki yarısını zor yutmuş..yarım dozda aşı yapmış..
güvenemedim ama bi kere yaptırmış vetrinere gitmek için mecburen ikinci doz zamanını bekliycem..
ben eşime kızıyorum nasıl o mahalle bakkalında oğluma aşı yaptırırsın diye..oda bana kızıyo bu evde çocuk var nasıl 1 haftadır veterinere gitmeye vakit bulamazsın diye..
bu arada size sorıyım ikinci doz için kaç ay bekliyoruz?
Teşekkürler ama oğlumla yıldızları barışmazsa napıcaz bilmiyorum..oğlum onu sıkıştırıyor oda oğlumu feci tırmalıyor..
bide oğlumun doktoru çok kızdı..bu çocuğun alerjisi var biz tedavi etmeye çalışıyoruz..siz kedi alıyosunuz dedi..artık söylemicem evde kedi olduğunu..kedi geldiğinden beri oğlum 1 kere hasta oldu...benim bildiğim alerjik durumlar anında etki gösterir..artık doktorlarada inanmıyorum..herşeye alerji diyorlar..
Gerçi kediyide evde zor tutuyoruz..sürekli kaçmaya çalışıyor..nankör kedimutlumu değilmi anlamadım..
Teşekkürler ama oğlumla yıldızları barışmazsa napıcaz bilmiyorum..oğlum onu sıkıştırıyor oda oğlumu feci tırmalıyor..
bide oğlumun doktoru çok kızdı..bu çocuğun alerjisi var biz tedavi etmeye çalışıyoruz..siz kedi alıyosunuz dedi..artık söylemicem evde kedi olduğunu..kedi geldiğinden beri oğlum 1 kere hasta oldu...benim bildiğim alerjik durumlar anında etki gösterir..artık doktorlarada inanmıyorum..herşeye alerji diyorlar..
Gerçi kediyide evde zor tutuyoruz..sürekli kaçmaya çalışıyor..nankör kedimutlumu değilmi anlamadım..
Ay korktum şimdi..Zaten verilen aşı takvimine görede ikinci doz aşılarında olması gerikiyor..Karma aşı falanda olmadı..haftaiçi gidiyimde yaptırıyım aşılarını..Parazit hapı vermiştir muhtemelen, kedilerde ikinci doz iki hafta sonra verilir ve sonra üç ay ara verilir. Ancak pet shoplarda falan olacak iş değil bu, parazit hapı bazen çok tehlikeli olabiliyor. Şöyle izah edeyim, parazitler kancaları ile hayvanın barsaklarına tutunuyor, hap verildiğinde düşmeye başlıyorlar, düştükleri yerde bir miktar küçük kanama oluyor ama normal seviyede biz bu kanamayı görmüyoruz. Eğer parazit çoksa bu kanamanın miktarı artabiliyor ve bu hayvanın ölümüne sebep olabiliyor. Veteriner hayvanın durumuna göre parazit için farklı bir tedaviye gerek görebilir, birden hapı alınca fenalaşan çok hayvan gördüm, pet shopççular çok sever veterinercilik oynamayı ama hayvanınızı mutlaka bir veterinere gösterin.
alışma süreçleri olacak
kediler dominant karakterleri
oğlunuz üzerinde güç kurmaya çalışıyor olabilir
başarılı bir yöntem söyleyeyim
ödül mamalarından alın
önce siz kendi elinizden yedirin
sonra oğlunuzun elinden yemesini sağlayın
uzun süre her gün yapın bunu
onun sahip ve ondan büyük olduğunu anlamasını sağlar
hiyerarşi oluşturmaya çalışıyor kedi bence şu an
kaçma eylemi de kızgınlık döneminden olabilir
yetişkin bir kedi anladığım kadarıyla
kısırlaştırıldığında bu durum geçer
ama benim 4 yaşındaki kedim bile hala kapı açılınca apartmana fırlıyor
kaçmaktan değil bunu oyun sanıyor ben peşinden en üst kata kadar çıktığım için.
Bizimki direk alt katlara koşuyor..bi kaçkere sokağa çıkardım bakalım ne istiyor diye..kedilerin peşinden koştu..zor yakalayıp eve soktuk..dediğiniz gibi kızgınlık dönemi herhalde..dün sabah 6 da aauuuu sesleriyle uyndırdı bizi..noldu çıtır dedim..yanımıza atladı..bıyıklar eşimin suatına batınca oda uyandı..'Tamam çıtır..nolur git uyu..sana şişme kedi alcam' dedi.. Kısırlaştırmakta istemiyorum..bakalım nasıl atlatıcaz bu dönemi..her yere işemese bari...
alışma süreçleri olacak
kediler dominant karakterleri
oğlunuz üzerinde güç kurmaya çalışıyor olabilir
başarılı bir yöntem söyleyeyim
ödül mamalarından alın
önce siz kendi elinizden yedirin
sonra oğlunuzun elinden yemesini sağlayın
uzun süre her gün yapın bunu
onun sahip ve ondan büyük olduğunu anlamasını sağlar
hiyerarşi oluşturmaya çalışıyor kedi bence şu an
kaçma eylemi de kızgınlık döneminden olabilir
yetişkin bir kedi anladığım kadarıyla
kısırlaştırıldığında bu durum geçer
ama benim 4 yaşındaki kedim bile hala kapı açılınca apartmana fırlıyor
kaçmaktan değil bunu oyun sanıyor ben peşinden en üst kata kadar çıktığım için.
Yavruyken alınsa sorun yokta..bu koca kedi ya.ayakları çok kirliydi..beyaz kedi çok kir gösteriyor
Ama inanırmısınız biz çıkan pireleri nasıl yakalıycaz diye düşünürken üzerinden tam 1 pire çıktı..
Bi de benim öpüp koklama huyum vardır..yıkanmadan rahat etmicektim yani
bu arada size sorıyım ikinci doz için kaç ay bekliyoruz?
Ay korktum şimdi..Zaten verilen aşı takvimine görede ikinci doz aşılarında olması gerikiyor..Karma aşı falanda olmadı..haftaiçi gidiyimde yaptırıyım aşılarını..
Bide bizim kedinin hiç sesi çıkmıyor..yani normal boyutta bir kedi sesi çıkarmıyor..elinle tutuncada boynunda bir top gibi bişi var..Tutmuş kadın oraya demişki..bu küçükken bi hastalık geçirmiş sesi o yüzden çıkmıyo demiş..ne insanlar var Allahım..vetrinermişte sanki, Petshop köşelerinde heba olmuş..
Bizimki direk alt katlara koşuyor..bi kaçkere sokağa çıkardım bakalım ne istiyor diye..kedilerin peşinden koştu..zor yakalayıp eve soktuk..dediğiniz gibi kızgınlık dönemi herhalde..dün sabah 6 da aauuuu sesleriyle uyndırdı bizi..noldu çıtır dedim..yanımıza atladı..bıyıklar eşimin suatına batınca oda uyandı..'Tamam çıtır..nolur git uyu..sana şişme kedi alcam' dedi.. Kısırlaştırmakta istemiyorum..bakalım nasıl atlatıcaz bu ...
kısırlaştırmayı erkenden yapmak iyidir. ben dişiyi kısırlaştıramadım hala, aşırı vet korkusu var. aşılarında resmen büyük mücadele veriyor, sanki eziyet edilecek ona.vette zarar görmedi ama neden böyle bilmiyorum. vet e gidince de, vet eve gelince de durum aynı. aşı olacağında aşırı korkup saldırganlaşıyor.
kısırlaştığında da birkaç gün orada kalması daha iyi olurmuş, dikişlere birşey olmaması için. orada yalnız kalınca psikolojisi bozulur diye endişem var. kısırlaşacak ama ne zaman bilmiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?