Şimdi ben yazacaktımDayınızın eşi istiyor mu bakalım kaynanasını ,görümcenin oğlunu ,eşini ?
aynen anane bile kızında kalıyo oglunda degillŞimdi ben yazacaktım
adet olan önce kızın annesi gelir ama öyle baba kardes anneanne filan uzun kalmaz 1-2 gün bebegi sevip dönerler anne kalir yardimci olmak icin, eğer yakinsa kaynana görümce vs de günü birlik gelir bebegi görüp gider. annen gittikten sonra kayinvaliden gelip kalir bi süre sana yardimci olmak icin. cevremde hep böyle gördüm. valla ben olsam sadece annem kalsin önce derdim sonra sirayla gelsin kalsin herkes derdim. o kadar kalabaligi insanin kafasi götürmez, anneannen baban esinin ailesinin vs anlayisli olmalari gerekDoğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce?
++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım.
Ben hepsini de kabul etmiştim kimseyi üzmemek için ama üç günlük lohusa iken kendimi mutfakta çorba karıştırıp kahvaltı hazırlarken buldum üzgünüm ama anne dışında kimse yardım için gelmiyor kv ler önüne hizmet bekliyor ,annemi bile çalıştırmıştı kimse durduk yere düşmanlık yapmıyor !Nedir bu kayınvalide düşmanlığı anlamadım. (İnşallah oğullarınız olur da sizde uzaktan öyle bakarsınız torunlarınız doğduğun da)
Yazık yaaa anasi danasi kardesı gelebiliyor ama kayınvalide görümce fazla oluyor.. gelenler zaten kendi hastalıkları için geliyor, bakalım sizin eşiniz bunlardan çokmu memnun o ses çıkartmıyo... birde siz kendinizi haklı görüyorsunuz...pesssssss
Kirkini annenle geçir kayinvalidenle değil. Zaten lohusa donemi zor geçer bide kaynana baskısı kafayı yersin iyice. Hem doğuran bu zorlu süreci yaşayacak olan sensin esin degil. annenle daha rahat edersin. Yoksa şu söyle olsun çocuk söyle bakılır yok böyle bakılır diye herseye karisirlar. Bunalirsin.Doğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce?
++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım.
O kadar kalabalığa ne gerek var aileleriniz hata yapmış bence tüm sülalenin doğumdan sonra gelmesi Şart mı sanki neyse bence bşy yapma geldikleri zaman zaten yer olmadığını görünce döneceklerdirDoğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Sizin için üzüldüm, bütün insanları bir kefeye koymayın lütfen.Ben hepsini de kabul etmiştim kimseyi üzmemek için ama üç günlük lohusa iken kendimi mutfakta çorba karıştırıp kahvaltı hazırlarken buldum üzgünüm ama anne dışında kimse yardım için gelmiyor kv ler önüne hizmet bekliyor ,annemi bile çalıştırmıştı kimse durduk yere düşmanlık yapmıyor !
tobe bismillah kuzum babanin ne isi var sende.gelsin bir gun kalsin gitsin.sen emziricen surekli evin icinde gecelikle dolsscan baba asla olmaz.annen gelsin bitti bu kadar.kv gelip gorsun ne gorumcesi gelsin gorsunler ve gule gule.o ne ya dugun evimi.bunun yemesi icmesi yatmasi var.ne tuhaf insanlar var ya kv gorumce gelip kalacak birde.sen zaten uykusuzluk tan bitap duscen annenle bile zor idare edicen ben diyim yani.simdiden kinseyi istemedigini soyle.bebeginde bunalir o kalabalikta.burda esin le annen sana yardimci olur ancak gerisi ancak kuru kalabalik...Doğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Onuda söylemiştim hepsi de küstü yalnız bıraktı .Kimse lohusayı anlamak istemiyor nedense lohusa dışında herkes hassas herkes alıngan herkes nadide aileler de öyle üzgünüm ,genellemem yanlış olmuş katılıyorum o konuda benim yaşadığım bu diyeyimSizin için üzüldüm, bütün insanları bir kefeye koymayın lütfen.
Ayrıca burada birbirimize anlatacağımıza olay olduğu zaman konuşmayı öğrensek hiç sorun kalmaz diyenlerdenim.
Sizin durumunuzdaki gibi... keşke o zaman "işe yaramıyorsanız yanlız bıraksanız daha iyi " gibi...
Tabi ki insanın kendi annesi gibi olamaz kimse, ama sizler de geleceğin kayınvalideleri olarak bu durumların artık değiştirmeye başlansa ne güzel olur da diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?