Kendi altınım yüzünden azar yedim

Kardeş demek karindaşliktan gelir baba ayrı öz kardeşiniz sizin o. Kimsenin hayatına karışmayın puanı tutmuş tercih etmiş tercih sürecinde fikir isteselerdi verirdiniz ama kazanınca bir şey denmez.
Bu kadar kirildysanz gelecekle ilgili durumlarda kendi kızınız bile olsa fazla karismzsnz.

Aklima Yaprak Dökümündeki Fikret geldi. Annesi her problemi ve cocuklari ona yüklüyordu, o da sonra yine onlara kosup duruyordu kendi hayatina odaklanmak yerine. Hirs yapmanizin sebebi sorunlari yine ön görmeniz ve annenizin yine size danisacagini/para isteyecegini bildiginiz icin. Ama sizin yapmaniz gereken cözüm üretmek degil, sınır koymak. Para da vermek zorunda degilsiniz.
Ek not: kimse dalina danik denilmesini sevmez

Kardesine niye para vereceksin ki anasi degilsin babasi degilsin niye telefon alinsin diye altin veriyorsun ayrica bu kizin babasi yokmu sen sponsor musun ben bu ailelerin almadigi sorumluluklarını büyük cocuklarina yikmalarina deli oluyorum hayırdır abi büyük çocuklar mi dunyaya getirdi kardesleri hala asil meseleyi görmüyorsunuz para icin yuzunuze gülüyorlar para olmazsa görünürde yoksunuz

Sizin mesleğiniz nedir ? Size niye bu kadar yüklenmişler? Yok iPhone al yok Uni okurken para gönder. Galiba doktorsunuz.

Aman ya boşverin her koyun kendi bacağından asilir neden bu kadar dert ettiniz ki ?

Kendime edit:

Kardeşim çalışkan değil, çalışamaz yapamaz diyorsunuz da ebeler, hemşireler çalışmıyor mu? Tembel insan her yerde tembeldir. Ayrıca her ebe, her hemşire devlet memuru da olmuyor. 10 küsür yıllık hemşireyim, hiç memur olmak istemedim.
Kız istemiş yazmış, gerisi onun bileceği iş, olayları kavga boyutuna kadar getirmişsiniz. İnsanların hayatına, meslek seçimlerine bu denli karışamazsınız, bir kez fikrinizi söylediniz bitti gerisi baskı.
Altın konusunda da sağlık sorunu yok, ölüm kalım yok iphone için altın istenmez

Mezuna kalıp kalmaması kardeşini ilgilendiren bir durum fazla müdahale etmişsiniz. Sıkıntılı durumda olan birinin üstüne bu kadar gidilmez tembelse yine çalışmaz bırakın kendi hayatını kendi seçsin desteklemek istemiyorsanız para vermeyin zorla değil.

Ben bu üvey konularını çok iyi bilirim.
Aman yok aynı karnı paylaştınız polyana masallarıdır sadece.
(İyi olanları var mı var. Onları ayrı tutuyorum. Çok iyi anlaşan, çok seven vs vs)

Neden üniversite sınavasına giren kızına telefon alacağı için anneniz sizden altın alıyor ki…
İmkan sunacak ise kendi parası ile sunacaklar.

Karışmakla, akıl vermekle hata yapıyorsun. Susacaksın hiç karışmayacaksın. Size mi düştü akıl vermek… Hayatına şekil vermek…
Enerji alanına, kader planına, yaşam tecrübesine kimsenin karışmayın. Sonra onun ağır sınavlarıni siz yaşarsanız görürsünüz.

Kendi hayatını güzelleştir. Bu yaşadığın tecrübe olsun sana.

Sırf kardeşinize iPhone alınacak diye altın mı hibe ettiniz gerçekten Annem bana bu teklifle gelse "ben mi doğurdum neden ben birikmiş altınımı ona iPhone alınacak diye veriyorum" derim. Öz olsun, üvey olsun fark etmez. Bu keyfi bir harcama. İhtiyaç olsa amenna da birilerine "bak benim iPhone telefonum var" havası atacak diye de altın bozulmaz.
Diğer bir mesele. Siz gereken uyarıyı yapmışsınız, gerisi ona kalmış bir durum. Neden bu kadar üstüne gidip tartışma çıkarana kadar bu meseleyi uzattınız ki. Mezuna kalsa da çalışmayacak belli ki, neden senesini boşuna harcasın? İşsiz kalırsa da bu onun sorunu, siz uyarınızı yapmışsınız. Kardeşinize ablalıktan çok ebeveynlik yapıyorsunuz gibi hissettim. Bırakın onu anne babası yapsın.

merhabalar ters yazdınız sanırım sağlıklı olan koşulsuz sevgidir sevgi seni sen olduğun için herhangi bir koşul/şart olmadan seviyorum diyebildiğimizde sağlıklı oluyor, bu da koşulsuz sevgi. Koşullu sevgi "seni severim ancak şöyle olursan/bunu yaparsan, şartlarımı sağlarsan" şeklinde olur. Sevgisini karşı tarafa sadece belli koşullar altında vermek demektir. Sağlıklı bir sevgi de değil. Hatta yetişkin insanların yaşadığı çeşitli psikolojik zorlanmaların altında zamanında sevgi ve değeri koşullu görmüş olmak yatıyor.

Evet teşekkür ederim. edit ekledim o yüzden

Çok üstten konuşuyorsunuz. Bu devirde 18 19 yaşındaki hiçbir gençle bu şekilde iletişim kuramazsınız. Anne babalar bile diken üstünde, kılı kırk yarıyor en ufak bir nasihatte bulunurken bile aman damarlarına basmayalim diye. Siz dan dun konuşuyorsunuz. Zaten tercih yapıp yerleştiyse mezuna kalmasındansa yarım dönem de olsa gidip o üniversiteyi deneyimlemesi çok daha mantıklı. Ayrıca sağı solu kucumsediginize göre Siz çok daha iyi bir bölümü iyi bir puanla kazanmış olmalisiniz diye düşünüyorum.

Bu arada ben 9.500 sıralama ile ecz fakültesi bitirdim. Şu an çok çok pişmanım. 10 kusur yil oldu mezun olalı. Keşke mezuna kalıp tip yazsaydım. Ben de potansiyeli varsa mezuna kalkınmasında yanayım. Ama tembel(!) Diye tanımladığınız kardeşiniz fizyoterapi okuyamayip nasıl tip okuyacak orası da ayrı bir muamma.

Cidden size ne?

Fikrinizi söyler ,çekilirsiniz; kavga edecek kadar kendi düşüncenizde niye ısrar ediyorsunuz?

Hayırlı olsun demek bu kadar zor mu?
Oğlunuz varsa şimdiden geline sabırlar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…