Kendi altınım yüzünden azar yedim

Neyse konularına bakinca hatirladım seni bende ciddiye almıştım :) sen daha kendi anan babanla uğraşamıyorsun başkalarına boş bos tavsiyeler verme

haksızsınız evet, hayat onun hayatı, istediği bölümde okur, sonucu iyi de olsa kötü de olsa kendisi katlanacak.
ayrıca iyi olur kendi yapmış olur, kötü olur senden bilir. hayati bi karar bu, aynı evlilik gibi, karışmamak her zaman en iyisi.
altın konusu ise hepten saçma sapan, yorum bile yapamıyorum. kardeşler arasında paranın altının lafı olur mu, 1 milyon değil ya, altı üstü 30bin falandır şimdi.

Üvey diyip cocugu dıslıyosunuz. Ayrıca altın verdınız dıye üstünde söz hakkımı sahip oldunuz? Vermeseydınız yok deseydınız ne bu ezıklemeler ıs bulamayacak demeler sizin title’niz ne? Ne mezunusunuz? Isınız ne mesela?

Ben anlamadım kardeş aynı anneden doğmamı yoksa üvey babanın kızı mı? Aynı anne zaten öz değil mi. Üvey babanın yanında gelen bir kardeşse öz değil zaten doğru.

Senin okul hayatın çok mu parlak? kızın her şeyine laf mı ediyorsun onun yaptığı da terbiyesizlik senin yaptığın da. Ayrıca anne bir kardeş öz kardeştir. Bi kere biri bana anne bir olunca üvey baba bir olunca öz olursun demişti şok olmuştum. Hem annemden hem babamdan kardeşim var ikisi de öz kardeşim

Sanıyorum ki siz doktorsunuz. Hocam fizyoterapi gerçekten okunacak bölüm değil bence siz daha iyi biliyorsunuz
Ben okumam , bana uymaz ama okunacak bölüm degil demek fazla iddialı. Bizim milletin ağrısı, sızısı bitmez . Açarsın bir klinik, işini iyi yaparsan kapında kuyruk olurlar.

Bir tanıdığımın kliniği vardı, oradan biliyorum.

Tembel biri zaten ne iş olsa yapamaz, ha tıp okumuş, ha fizyoterapi, ha başka bölüm. Ne fark eder ki?

Ama şu da var; kimisi berbat bir öğrenci olurken iş hayatına atılınca bir şeyleri mecburen yapıyor.

Ben seni bu konuda çok haksız buldum. Abla olarak tabii ki fikrini söylebilirsin ama fikrini söyle geç, bunun için hararetli kavga etmeye ne gerek var?

Kim ne mezunu olursa olsun ülkedeki çoğunluk hemen hemen aynı yaşam standartlarına sahip, o bölümü okusa ne, başka bölümü okusa ne.

Kimseyi okutmak yada para vermek zorunda değilsiniz.siz çok karışmış siniz bırakın ne yapıyorsa yapsın size ne?belki ben yanlış düşünüyorum ama öz kardes bile olsanız bu kadar karisamazsiniz kaldı ki üvey bide.buyum ihtimal bu tavrıniz yüzünden anneniz zor durumda kaliyordur

Bazen insanları fazla önemseyip fazlaca yönlendirme yapıyoruz ama günün sonunda herkesin hayatı biricik herkes kendinden sorumlu. Senin böyle tavrın iyi niyetli bile olsa kötü görülür. Fikrini söyle devam et geç. Gerisini kendisi düşünsün.
IPhone için de altın bozdurmam. Hele başkasına alınacak IPhone için
Ve o kız senin anne bir öz kardeşin

Siz neden bu kadar dert edindiniz ki kendi çocuğunuz gibi bırakın ne okumak istiyorsa onu okusun. Yarın öbür gün iş bulup bulamaması da onun problemi zaten sizin değil.
Bir de fizyoterapinin okunmayacak bir bölüm olması kısmına şaşırdım açıkçası yani benim zamanımda baya popülerdi. Hatta hacettepe gibi okullarda ilk 10 binde olup giren arkadaşlarım vardı. Kimseyi kırmak istemem ama hangi ara ebelik, hemşirelik gibi bölümlerin gerisine düştü merak ettim. Ya da başka bir fizyoterapiden mi bahsediyorsunuz siz?
Edit: Bunları yazdım ama sonra girip baktım eğer doğru yerden baktıysam gerçekten başarı sıralaması korkunç bir noktaya gelmiş. 2012 yılında ilk 15.000’den alan bölümün şu anki hali içler acısı cidden üzüldüm.
Ama konu sahibi yine de size ne bırakın ne istiyorsa onu yapsın.

Son düzenleme:
Keşke doktor olabilseydiniz o zaman, (!) sizin için üzüldüm. Potansiyeli olmasa fen lisesini de kazanamazdı zaten bir kere daha okursanız anlarsınız diye düşünüyorum.

Ayrıca okul sonu puanı diye bişey var bilirsiniz , gidip yarım dönem denemesi iyi bişeymiş ya , o puanı da kaybedip seneye o puandan mahrum kalması mı iyi . Ezcümle bu sene çalışmadıysa seneye çalışıp adam akıllı bir bölüm okusun diye çabaladım. Öylesine bi bölüme gitmesinin hiç bir mantığı yok. Yoksa 10 sene sonra pişman olur (!)

Hem tembel hem de tıp fakültesinde okuyacaktı. İlginç.

Fizyoterapistlikte para olmadığını kim söyledi? Belki iyi iş yapacak ve/veya sevecek. Üvey kardeş dediğinize göre anne de ayrı (anne bir ise üvey olmuyormuş, inanmayan nette aratsın). Niye ablalık yapmaya çalışıyorsunuz?

Ayrıca okul sonu puanı diye bişey var bilirsiniz , gidip yarım dönem denemesi iyi bişeymiş ya , o puanı da kaybedip seneye o puandan mahrum kalması mı iyi .
Okul sonu puanı ne demek? Liseye de gittim ama öyle bir şeyi duymadım. Yeni mi çıktı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…