Kendi annem

eftelyarex

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
121
40
298
Kızlar merhaba,
Sizden ağır yorumlar istiyorum, yaptığım yanlış bunu biliyorum en azından ağır yorumları okuyup akıllanırım belki.
Benim sorunum kendi annemle. Annem dünyanın en feedakar kadını, yemez yedirir içmez içirir, bir evin bir kızıyım ne istersem yapar. Onu çok seviyorum. Ben üniversiteyi şehirdışında okudum, güçlü bir karakterim var, annemde aynen öyle. Kısacası ikimizde çok biliyoruz:) ama bir süredir anneme karşı inanılmaz hırçınım bunu bilinçli yapmıyorum ama bazı şeylerine çok sinir oluyorum oyuzden de hırcınlık yapıyorum.
Mesela bilmediği hiç bişey yok, daha ne dediğini dinlemeden biliyorum diyor, ve kendi bildiğinden asla vazgecmiyor, küçük şeyler tabii Allah'a çok sükür. Mesela geçen gün şampuanla cam silmeyle ilgili birşey okudum internette. Denemek istedim, aa bak şampuanla cam silince iyi oluyormuş dedim, biliyorum dedi, şampuanı koyunca onu napıyosun dedi 5dk sonra, cunku dinlemiyo:)) sonra ben sildim, benim arkamdan hepsini çekçekle birdaha sildi:)
Yatak odamıza girmesini istemiyorum, defalarca uyardım, tek uyardım, babamın yanında uyardım, bugun yine girmiş. Girmemen için ne yapmam gerekiyor dedim, girmiycem bidaha diyor.ben sinirlenince kırıcı oluyorum bunlar için onu kırmak istemiyorum, nasıl daha hoş görülü olabilirim?
Bu arada 28 yaşındayım, annemle babam başka birşehirde oturuyorlar oyuzden bize yatılı geliyorlar2-3 haftalık. Bu arada hamileyim bebeğe 6 ay kadar annem bakacak bu surede de bizle kalacaklar, benim bu işi halletmem lazım kızlar. Bana bir akıl verin.

Ah be güzelim keşke seninki gibi bir annem olsaydı. Kırma kadıncağızı. Herkesin hataları vardır. Önemli olan geri dönüşü olmayan hatalar yapmamak.

Diyelim o an sinir oldun. İçinden la havle çek. 10'a kadar say. Sayı saymak etkili oluyor bak. Bir de diğer zamanlarda öyle bir annen olduğu için bol bol şükret. Bu seni biraz törpüler.

canım ağır konuşun biraz demişsin fakat burda ağır konuşacak bir şey olduğunu düşünmüyorum kendin söylüyosun daha önce böyle hırçın değildin belkide hamilelikten dolayı hormonlar değişiyor olabilir birde havalarda sicak buda seni etkiliyodur . sen hırçınlaşacağınu anladığın zaman başka bir odaya geç yada derin bir nefes al bir süre önce bende kısa bir dönemliğine böyleydim hemen sinirlenir cevap verirdim fakat annemi istemsizce kırdığımı anladım bu durumda beni üzmeye yetti artık öyle yapıyorım sinirleneceğim zaman bile gidip direk öpüyprım onu veya odayı değiştiriyorum . unutma sende anne olucaksın ben seninde çok iyi bir anne olacağına eminim şimdiden analı babalı büyüsün meleğimiz ...

Çocuğunuza bakacak,sizinle kalacak ama yatak odasına girmeyecek. Ya kusura bakmayın ama ya insanları rahat ettirin evinizde ya da çağırmayın işiniz düştü diye.

Anneniz aynı kayınvalidem gibi. Insanların olduğu gibi kabul etmek bu kadar mı zor? Üstelik o sizin anneniz.

Bebeğe bakarken de bu tarz problemler çıkaracaksınız sanırım. Üzmeyin annenizi. Ondan bir tane daha yok.

canım ağır konuşun biraz demişsin fakat burda ağır konuşacak bir şey olduğunu düşünmüyorum kendin söylüyosun daha önce böyle hırçın değildin belkide hamilelikten dolayı hormonlar değişiyor olabilir birde havalarda sicak buda seni etkiliyodur . sen hırçınlaşacağınu anladığın zaman başka bir odaya geç yada derin bir nefes al bir süre önce bende kısa bir dönemliğine böyleydim hemen sinirlenir cevap verirdim fakat annemi istemsizce kırdığımı anladım bu durumda beni üzmeye yetti artık öyle yapıyorım sinirleneceğim zaman bile gidip direk öpüyprım onu veya odayı değiştiriyorum . unutma sende anne olucaksın ben seninde çok iyi bir anne olacağına eminim şimdiden analı babalı büyüsün meleğimiz ...
Çok teşekkür ederim, evet konuyu büyütmeden başka odaya falan gitmek çok mantıklı, işte böyle seyleri insan bazen düşünemiyor yada pratik gelmiyor vs. Çok teşekkür ederim tekrar

Çok teşekkür ederim, evet konuyu büyütmeden başka odaya falan gitmek çok mantıklı, işte böyle seyleri insan bazen düşünemiyor yada pratik gelmiyor vs. Çok teşekkür ederim tekrar
rica ederim eğer size bir faydam dokunduysa çok mutlu oldum . haklısınız o an akla gelmiyor fakat artık geleceğinden eminim herhangi bir sıkıntınız olursa veya konuşma ihtiyacınız hep burdayım

Çocuğunuza bakacak,sizinle kalacak ama yatak odasına girmeyecek. Ya kusura bakmayın ama ya insanları rahat ettirin evinizde ya da çağırmayın işiniz düştü diye.

Anneniz aynı kayınvalidem gibi. Insanların olduğu gibi kabul etmek bu kadar mı zor? Üstelik o sizin anneniz.

Bebeğe bakarken de bu tarz problemler çıkaracaksınız sanırım. Üzmeyin annenizi. Ondan bir tane daha yok.
Teşekkür ederim, yatak odasına girmesine gerek yok çünkü eşim rahatsız oluyor, heryere tüyü kılı döküldüğü için. İnsanlık hali çamaşırım ortada oluyor, çok erken saatte evden çıkıyoruz. Eve haftada 2 gün yardımcı geliyor, temizlik yapmasına gerek yok, yorulmasına da. Bebeğe de o bakmak istediği için bakacak, benim istediğim sadece onu kırmadan kendimi de strese sokmadan anlayışlı olmayı öğrenmek. Kendim yada annem için kötü niyetli birşey beklemiyorum zaten, tekrar tesekkur ederim yorumlarınız için

Odanıza giriyorsa bir sebebi vardır işini halledip çıkıyordur boş yere odanıza girecek değil ya. Ha odanızı mı karıştırıyor yanlış birşey mi yapıyor? Eğer cevabınız evetse ancak o zaman haklı olursunuz. Aksi halinde bunun kime zararı var ki. Sonuçta kızısın.

Ah be güzelim keşke seninki gibi bir annem olsaydı. Kırma kadıncağızı. Herkesin hataları vardır. Önemli olan geri dönüşü olmayan hatalar yapmamak.

Diyelim o an sinir oldun. İçinden la havle çek. 10'a kadar say. Sayı saymak etkili oluyor bak. Bir de diğer zamanlarda öyle bir annen olduğu için bol bol şükret. Bu seni biraz törpüler.
Ayy cok tatlısın, vallahi de yapıcam billahide. Ben 6 yıldır tek başıma yaşıyorum, cok uzak kaldım, soyle dediğin gibi 1-2 kez yapsam alışırım zaten.

Odanıza giriyorsa bir sebebi vardır işini halledip çıkıyordur boş yere odanıza girecek değil ya. Ha odanızı mı karıştırıyor yanlış birşey mi yapıyor? Eğer cevabınız evetse ancak o zaman haklı olursunuz. Aksi halinde bunun kime zararı var ki. Sonuçta kızısın.
Yok karıştırmaz asla, ama çekmeceleri falan düzeltiyor, ee çamaşırlarımız falan oluyor, görse birşey olmaz tabii ne olacak da, yine de evli çiftin odasına çok girmesine gerek yok diye düşünüyorum. Gerçi girmek istiyosa yine girsin bişey olmaz tabii ki, önemli olan benim ona tepki vermemem kalbini kırmadan o faslı atlatmam :(

Ben
İşte bu özgürlükler sonra başa bela, 6 yıldır tek yasıyorum 10 yıldır evden ayrıyım, şimdi alışmakta zorlanıyorsun :)
Bende geçen sene şehirdışına çıktım okul için bu sene tatil başladığında çok zorlandım hala böyle maalesef

Ayy cok tatlısın, vallahi de yapıcam billahide. Ben 6 yıldır tek başıma yaşıyorum, cok uzak kaldım, soyle dediğin gibi 1-2 kez yapsam alışırım zaten.

Bir de yatak odana girmesi neden rahatsız ediyor? Özel eşyalarınızı mı karıştırıyor yoksa lazım birşeyi alıp çıkıyor mu? Eğer karıştırma huyu yoksa orada da hatalısın. Görmesini istemediğin şeyler varsa daha sağlam saklarsın onlar gidene kadar.

Çözümsüz şeyler değil bunlar. Allah gecinden versin bir şey olsa çok ararsın. Bu arada o senin tatlılığın:)

Ay sesli güldüm yorumunuza:KK70: allah korusn rabbim hayırlı üzün önür versin. Ama cidden iyi bir çözüm olabir:KK70:
Rabbim kimsenin annesinin yokluğunu göstermesin.
Biz annemle ayrı şehirlerdeyiz.17 yıldır evimden ayrıyım.Beraberken de çok bizimle olamazdı çalışıyordu sürekli kadın. Annem zor kadındır,yaşadıkları iyi şeyler değildi çünkü.Hiç anlaşamazdık.Şimdi evime gelir 2. dakikayı bulmadan biz buluruz tartışacak bişey mutlaka,aksi hiç olmamıştır.
buna rağmen kaybettiğimi düşünüyorum da ,düşünemiyorum o derece.

Biz annemle ayrı şehirlerdeyiz.17 yıldır evimden ayrıyım.Beraberken de çok bizimle olamazdı çalışıyordu sürekli kadın. Annem zor kadındır,yaşadıkları iyi şeyler değildi çünkü.Hiç anlaşamazdık.Şimdi evime gelir 2. dakikayı bulmadan biz buluruz tartışacak bişey mutlaka,aksi hiç olmamıştır.
Anlıyorm cnm rabbim uzun hayırlı ömürler nasip etsin annelerimize inşallah. Bizde çoğu kez tartışrz annemle ama birbirimize bağımlıyz adeta on gün görmezsk nasıl özlerz birbirimizi iki günde birde konuşurz.

Demekki tek ben değilmişim, evet allah yokluklarını göstermesin

Back
X