Kendi arabanızı bir başkasına kullandırmak

vermeyın, vereceksenız de gazı yada benzını yok sen doldurursun artık deyın...

Teşekkür ediyorum arkadaşlar. Bir başkasının arabasını bende kullanmam ama insanlık hali bu, ihtiyacınız olur, istersiniz. Ki biz ailecek bu duruma düştük zamanında ama vermediler. Taşınıyorduk ve kamyon tepesinde gitmek zorunda kaldık. Bu yüzden çok sert bir çizgi çizemiyorum.
Ama bu son yapılan bazılarına göre cimrilik olsa da, bana göre hoş değildi. Bende araba var diye para saçıyorum anlamına gelmiyor. İsteseler onlarda alırlar, arabada mühim olan ayakları yerden kesmekse şayet. Neyse bu sonuçta onları ilgilendirir. Bundan sonrası için de, sevdiğim bir arkadaşım olduğu için, kibarca bir bahane bulup vermiycem. Bir sonrakine de Allah Kerim artık...

siz birinden araba alsanız nezaketen de olsa en azından kullandığınız benzin ya da gazı telaffi etmez misiniz?

yok valla kimse isteyemez arabayı benden hiç de utanmam çekinmem. daha önce de anlatmıştım kendi annem babam benm çok ihtiyacım olduğu bir zaman 1 haftalığına vermediler arabayı! sonra ben araba aldım apar topar, onlar istedi benden benmki az yakıyo diye arabayı vermem ama ben götürürüm sizi dedim. 11 saatlik yola gittik geldik
ayrıca markete bile babamın arabasıyla gitsem en az 50 liralık benzin atarım dönüşte. arkadaşın hakkaten yüzsüzmüş.
verme ya nolcak. kusura bakma bana lazım de. yarın lazım mı derse evet yarın da lazım de. acele işim çıkıyor belli olmuyor ne zaman lazım olacağı de. baştan yok deseydin keşke. benden isteyenin acele işi bile olsa ben götürürüm, benm arabamı kocam dışında kimseye vermem. zaten kaskosu yok arabanın. hatta bunu bahane edebilirsin bak. arabanın kaskosu yok eğer kaza yaparsanız çok büyük meblağlar ödemeniz gerekir, zor durumda kalmayın. kara geçicem derken zarar etmeyin , en iyisi bir araba kiralayın diyebilirsin.

Bakımda, serviste, arızalandı ay hay allah anlaamadım ben de, yan yattı, çamura battı... Öyle öyle idare ediliyor böyle durumlarda. Yapışan yapışıyor mübarek ne yüzsüzler var. Yahu milletin arabasında seyahat ederken bile bi tuhaf oluyourm bi zarar verir miyim diye bi de alıcam kendim sürücem? İşe bak.

Bahane bul tamircide bilmem ne diye. Arabayı altında da görüp "aa hani tamirdeydi" derse duymazdan gel. Anlasın vermek istemediğini.

evde petrol kaynağın var galiba 150 km yol demiş. her defasında depoyu boşaltıp vermişler arabayı. karşı taraf iyi niyetli değil burda bence. bir de acele iş değil ölüm kalım meselesi değil. keyfi alışveriş için isteniyor. avmlerin servisleri var evden alıp eve bırakıyor resmen. onları kullanabilirler toplu taşıma araçlarını kullanabilirler, burda hastaneye gittiler de arabayı verdim dememişki arkadaş. karşı taraf tamamen sömürü durumuna geçmiş. burda arkadaşlıktan ziyade enayi durumuna düşüyor konu sahibi bence

Amaan ben bir haftada yapıyorum 225 km 25 lira gaz yapar :) cok da seyetmemek lazım
siz birinden araba alsanız nezaketen de olsa en azından kullandığınız benzin ya da gazı telaffi etmez misiniz?

Ederim elbette ama o an edememiş insanı da yargılamam cünkü yabancıya tanımadığım insana arabamı vermem, var olan benzini kullandıysa ya parası yoktur ya da baska bişi olmuştur. Lafını etmem yani.

'Tamirciye/muayeneye götürcem'
'Bugün bana lazım'

Ya da 'Gazı hep az geliyor dolduruver sana zahmet'

Başkasının arabasıyla 150 km ciddi bir rakam. Nerden baksan 40TL civarı benzin yakar. Bunu da telafi etmeden veriyorsa resmen dalkavuktur.
Araba gibi kişisel şeylerin verilmesini kesinlikle doğru bulmuyorum. 1 kere tavrını koysaydın zor olmazdı, ama şimdi kıvranıyorsun bir bahane bulmak için. Sonucunda da aranız bozulmazsa iyi.

Resmen arabana ortak almissin.
Cok sinir bozucu bir durum hele ki keyfi istemeleri.Bence tavrini net koymazsan daha cok tepene binecekler.Evet bu tepeye binmek olmus artik.

Ben senin yerinde olsam derim ki gecen sefer son paramla gaz aldim simdi kesem musait degil gazini dolduramadim yarinda atiyorum iste surada isim var yakit ancak bana yeter kusura bakma veremeyecegim dersen hem hatalarini anlarlar hem bi daha isteyemezler

km de 10 kuruş yakan araba... waaauuvv süpermiş, çok şanslısınız.

Evet aslında beni de çevremden uyardılar, arabanı verme dediler. Ama çok ikilemde kaldım. Neyse dedim sonunda, verdim gitti. Diğer seferlerde de hep doldurdular, ama bu zaten yapılması gereken. Hatta fazlasını bile koyarsın, sonuçta sadece gaz ve benzinle dönmüyo bu devran. Bu sene 1000 tl ye yakın bakım yaptırdım. Neyse sonuçta ne olursa olsun, helali hoş olsun yapacak bişey yok. İlk başta kendi ellerimle verdim çünkü
Ben yine de bugün bi telefon bekliyorum, ya canım unuttuk biz ona gaz almayı falan diye

bir değil iki değil üç değil dört değil .
çok hayati bir durum olmadığı ortada yani keyfi isteniyor

bizim arabamız yok
geçenlerde bir arkadaşımızdan 1 günlüğüne istesek mi diye düşündük düşündük düşündük
sonra vazgeçtik
bi yerine bişey olsa onun vicdan azabıyla mahcubiyetiyle başa çıkamam
arkamdan laf da söylenirse hele hiç rahat edemem
napalım arabamız yoksa otururuz biz de.

Allah'ım yaa nasıl geniş insanlar var. Biz arabamız yokken gezmiyorduk valla. Babamın hastalığında bir akrabamızdan araba istemek zorunda kaldık Allah razı olsun verdiler hatta sizde kalsın dediler, rahatlayınca geri verirsiniz dediler. Ama biz üçüncü gününde geri götürdük emanet bir zarar gelmesin diye. Taksiyle hallettik işlerimizi.

hayır hastalık olur, çok acil bişi olur, istenir, verilirde. ama gezmek için araba istenmesi saçma.
heleki gezip gezip benzin almıyorsa yuh yani. ben olsam bidaaki istediğinde bahane üretmek yerine açıkça söylerim, veremem diye

Ortak işi sevmem şahsen çok önemli mecburi durumlarda kullanılır ama ne ben başkasının arabasını sürekli isterim ne de bir başkasına sürekli teslim ederim arabamız yok başımız ağrımıyor bak şimdi olsa kesin bizimde etrafımızda bir kişi bulunacak sürekliBir kaç kez bana gerekli ya da kardeşime verdim tamirde tarzında bir şeyler söyleyip geçiştirin anlayıp bir daha istemeyecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…