Kendi evimde zaman geçiremiyorum sürekli kayınvalidemdeyim

hepsade

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
323
41
98
32
ArkadaşLaR,
Derdimi nasıl anlatsam bilmiyorum 3 aylık evliyim .Şuan 20 yaşındayım.Eşimin ailesiyle aynı apartmandayız.Eşimin annesi üst katta ben alt katta oturuyorum.Evlendiqim ilk
günden bu yana rahat degilim kendi evimde kalıp zaman qeçiremiyorum sürekli kayınvalidemin yanında oluyorum sürekli birşeyler yaptırıyor. kendisi sürekli emir veren bi insan 'bunu yap şunu getir' şeklinde çok sıkıldım artık Kayınpederim sürekli benimle uqraşıyo hep akıl vermeye çalışıyo gece bi tek yatmaya evime inebiliyorum eşime bu olaydan
rahatsız olduqumu belirttim ama beni anlamıyo Kendi işlerinde çalışıyo çok yoruluyo ailesi çalıştığı işten maaş falan vermiyo dolayısıyla da bana kesinlikle 5 kuruş para
vermiyo bir ihtiyacın var mı diye sormuyo inanın eşim evimin hiç bir ihtiyacını karşılamıyor bu konuda çok umursamaz sürekli yukarıya çıkalım diyo bende çıkmak istemiorum
evlendiğim ilk gün bile rahat vermediler tek başıma oturup ağlıyorum bazen çok sessiz bi insanım kimseye bişey diyemiyorum ne olur yardımcı olun evli oldugumu
hissedemiyorum Kayınvalidem yukarı çıkmadığım zaman sürekli zile basıyor kapıya vuruyor bi süre sonra kızını gönderiyo oda aynı şeyleri tekrarlıyo çok sıkıldım bu olaydan eşim sorumluluklarını bilmiyo eşimle akşamları yanlız oturup sohbet etmek istiyorum ona kendim yemek yapıp baş başa yemek yemek istiyorum ama olmuyor .
Eşimle bu sorunu konuşuyorum beni sadece dinlemekle yetiniyor ne yapabilirim o öyle sessiz kalınca çok sinirleniyorum.
kendimi aptal gibi hissediyorum eşim çalıştığı işte çok yoruluyor sabah 6 da gidip akşam 9 dan sonra geliyor o sırada ben kayınvalidemde oluyorum eşim çok normalmiş gibi
yukarıda ben yemek yemediğim halde pişkin pişkin yemek yiyor bu beni çok sinirlendiriyor bizim bi evimiz yuvamız var diye düşünmüyor ..Ailesiyle arama mesafe koymak
istiyorum.Elimde meslegim var eşim çalışmamı istemiyor. Ne yapabilirim Yardımcı olurmusunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle kayınvalidenle konuşmakla başlayabilirsin canım
çok zor durumun Allah yardımcın olsun sürekli çıkma evinde otur, kapıya vurduğunda temizlik yapıcam işim var de, sonrada yoruldum uyuyakalmışım de çıkma devamlı
para işi zor, eşine eve para bırakmasını söyle , canım bişey istese alamıyorum de
hatta bence iş bul kendine akşamdan akşama gelirsin kafan rahat olur

evlenmeden önce bu durumlarını göremedin mi?
eşinin para vs.

başta o kaynana ve kayınpeder olduktan sonra işiniz zor gibi duruyor. bu durum çok uzun sürmez biryerde patlıycaksınız mutlaka..ondan önce ailenizle paylaşın bu durumu ve bilsinler.. sonra eşinizi yavaş yavaş kendinize çekebilseniz.. ne bileyim arkadaşım çok zor işler bunlar ya...

Bu konuda yapılabilecek hiçbişey olduğuna inanmıyorum...Akılsız başın cezası...
Evlenirken aşk dışında şeyler arasanız mesela...Kocanızın ekmeğpinin elinde parasının cebinde olmasına baksanız...
Maaş almayan bir kocayla ailesinin alt katında yaşıyorsanız bu hayata katlanacaksınız...

canım çok zor bir durum ama bu konuda biz yardımcı olamayız ki konuyu kocanla halletmen lazım.ama bir fikir olsun diye şunu söyleyebilirim başbaşa kalmayı kocana cazip hale getirmeye bak onu kendi evinize çek zamanla belki kocan ailesine karşı ağırlığını koymayı becerebilir.Allah yardımcın olsun

Ya dayanamayacam...Size beş kuruş para vermeyen buzdolabınızı doldurmayan bir adamın nesini seviyorsunuz ya....
Annesine hizmetçilik ettiğiniz bir adamın nesini seviyorsunuz...
Ben mi bilmiyorum b u sevgi denen şeyi anlamadım gitti...

canım öncellikle fikirlerin için çok teşekkür ederim .Başka işte çalışmamı ailesi istemiyor.Ben çok çalışmak istiyorum hatta başka bi işte çalışıp o evden çıkmak bile istiyorum nasıl yapıcam bilmiyorum çok sıkılıyorum evimde televizyonum var eşim onu bile kurma çabasında bulunmuyo sırf yukarı çıkıyım diye benimde mutlu ve huzurlu olmaya
hakkım yokmuş gibi sanki birde eltim var oda daha yeni doqum yaptı bi üst kattada onun dayalı döşeli evi var kendisi 1,5 senedir evli kendi evinde yatak odasında yatmış deil oda benim qibi aynı şekilde .

saoL canım ilqilendiqin için .

bişey sorucam evlenmeden önce eşinin maaş almadığını biliyormuydun.bide sana tavsiyem eşine ayrı bir aile olduğunuz işle kafasına bide şikayet etmeden güzel bir dille anlat.mesela eve biraz alışveriş yapalım de sonra akşam orda otururken hadi evimize gidelim sana güzel masaj yapayım de yorgunluğuna iyi gelir de oturken deki evde kahve olsaydı sana kahve yapardım karşılıklı içerdik de.yavaş yavaş evine alıştır bu arada kaç yaşındasın

TV kurmasında ne var Allah aşkına, ara servisi kursun gitsin. Ac paketinden bağla uyduya karasal antene vs vs. Bu kadar erkek bağımlısı olmayın yahu....

Ne kadar cirkin şeyler bunlar, eşin resmen kayınvalidene mecbur ol diye oyun oynuyor :S

evlenmeden önce hiç böyle düşünmemiştim herşey pembe bi düştü sanki bu halim ne olucak bilmiyorum Sende haklısın bi açıdan yemek yemeden yattığımı biliyorum.Bu qidişle yemek yapmayı herşeyi unutucam.

yardımdan önce klavyenizde g harfi yok mu onu merak ettim ben..
malumunuz bizim alfabemizde q harfi yok...

Eşiniz ailesinin yanında çalıştığ sürece size yardım edemeyecektir. Siz haklı olduğunuz için ve söyleyecek sözü olamadığı için de umarsayamayacaktır. Aile size yaptığı gibi eşinize de çektiriyordur mutlaka. Ama işte böyle birinin eline bakınca, onların da kurallarına uymak zorunda kalınıyor. Eşiniz başka bir işte çalışsa ona da izin vermezler eminim. Ama bu hayat sizinse, ve mutlu olmak istiyorsanız bunu yapmaktan başka çareniz yok.
Kayınvalidenize ve kayınpederinize ne anlatsanız başarılı olamayacağınızı düşünüyorum. İnsan kendini bilmiyorsa naparsan yap boş.
Eşinizi ikna etmeye çalışın. Gerekirse siz de çalışın. Daha az imkanlarla yaşamaya razı olduğunuzu söyleyin. Çok çok zor durumunuz gerçekten

valla kaynanna ve kayınpederinle aynı yerlerde oturduktan sonra bu iş zor gibi görünüyor.

kocanı evine bağlamaya çalışmalısın. arkadaşında dediği gibi kadınsal taktiklerle deneyebilirsin.

evlenmeden önce bu durumlarını göremedin mi?
eşinin para vs.

Aile durumu çok iyi şuan şirketleri var amcaları babası falan ortak bi şirket kurdular ne hikmetse bize eşime gelince para yok ben herkesle aynı ortamda bulunmaktan
yemek yemekten sıkılan bir insanım alışamıyorum huyum bu .

Eşinin geliri az olduğundan annesinin kapısına bakıyor sanırım. Yarın öbür gün aç kalırız vs diye annesini üzmek istemiyor. Ee, sen de iyi günde kötü günde mecbur onunlasın diye istediği gibi davranabilir diye düşünüyor.

Ayrı eve çıkmanız şart. Bunun için de iyi bir gelirinizin olması lazım. Ya da çalışmayı düşünmelisin..

valla kaynanna ve kayınpederinle aynı yerlerde oturduktan sonra bu iş zor gibi görünüyor.

kocanı evine bağlamaya çalışmalısın. arkadaşında dediği gibi kadınsal taktiklerle deneyebilirsin.

benim bişey denememe gerek kalmıyo eşim bana bağlı bi insan oda bu durumdan sıkılıyor çoğu zaman ama büyükler diye saygıda kusur etmiyo ne yapabilirim bende bıktım demekle yetiniyo ben bunları sürekli çekmek zorundamıyım ?

yani şikayet etmeden tatlı dille anlat.sakın annesini babasını kötüleme onlarıda tatlı dilinle alıştırmaya çalış.anne hadi sen bize gel de biraz da benim eşyalarım eskisin de veya onlara bugün ben size aşağıda yemek hazırlıcam içimden geldi falan siz bize misafir olun de evde yemeklik yoksa yalnız yemeklikleri sizden alıcam annecim de bide sakın eltine şikayet etme.bilmem kafana yatarmı ama istersen dene

Eşimin kendi işlerinde çalışmasını deil başka bir işte çalışmasını istiyorum kabul etmiyo bi türlü başka bi işte çalışsa düzenli bir gelirimiz olucağını düşünüyorum bende çalışırım birbirimize destek oluruzz ama kabul etmiyo bir türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…