Kendi evimde zaman geçiremiyorum sürekli kayınvalidemdeyim

yaşadıklarının aynısını çok yakın bi tanıdıgım yaşadı..birebir aynısı...
sana belki faydası olur diye anlatmak istiyorum....
Evi alt kattaydı kocası babayla çalışıyodu ve kusura bakmayın ama it gibi korkuyodu babadan...
kendi başlarına birşey yapamıyolardı..
(bu yüzden erkeğin babasının zenginliği hiç önemli değil 2 kuruş olsun ama maaşı ayrı olsun kendi hesabı olsun.. yeni evlenecekler kesinlikle babası zengin olayına kanmasınlar bir ömür babanın sömürgesi olarak yaşarlar!!!!! )Yemek desen kayınvalidede.. gündüz oturmak desen kendi evinde aslaa gelip kaynanada oturacaksın, yemek yapacaksın, işlerini yapacaksın,misafir gelirse hizmet edeceksin..
hamile kaldı yinede hizmetçi gibi kullandı kaynana..
sonra bir gün bir elti geldi bu kıza allahım betermi beter..
oda senin eltin gibi üst kata taşındı ama o seninkinden farklı çok fena akıllı bir kızdı..
baştan söyledi ben yapamam edemem...
evinde otuyordu gündüz dolabını ayırdı evinde yedi içti .. yeri geldi iyi davrandı oturdu ama misafir gibi kendini hiç kullandırmadı...
umursamaz bi hali vardı onların yanında hep salak gibi davrandı laf soksalar duymadı... kal şunu getir deseler ayyyy ben yorgunum hiç inemem ordan gidemem gelemem..... böyle şeylerr.....
Helal olsun dedik hepimiz... :42 hiç kullandırmadı kendini... kaynana gıcık oldu ama kocası tutuyodu onu...
oğlunun korkusundan birşey diyemiyodu çünkü dese oğlunu karşısında bulacaktı...
(eş çok önemli...)
üzgünüm ama eşinde babasına birşey diyemediği için belliki benim dediğim adam gibi babadan korkuyo...
böyle devam ederse çok üzüleceksin...
Baştan tavrını koy.. sen hizmetçi değilsin.. yorgunum gelmiyeceğim de hastayım de.. yoruluyorum de..
eşine zorla dolabımız mutfagımız ayrı olsun.. ama bunları kötülükle söyleme.. nazlan.. sev eşini güzellikle yoksa tvyi annesine gitmen için kurmayan adam normal konuşmanla inat eder hiçbişe yapmaz!!!

Kolay gelsin sana ..
Ha buarada benim örnek verdiğim o kız naptı biliyomusun
biraz geç açıldı gözleri ve 10 sene üzerine eşiyle gizliden başvurular yapıp yurtdışına gittiler çalışmaya ikiside.. kurtuldular... Çok mutlular...
2 sene içinde 2 ev aldılar ve ikiside kayınvalidenin evinden okdar uzakki anlatamam

Son düzenleme:
Hem aynı iş,hem aynı ev olduğu sürece bu böyle gider.

Bence tek çözüm eşinin ayrı işe girmesi,senin de işe girmen ve taşınmanız...

Yerinde olsam,sınır koyup kayınvalideme daha az gitmekle başlarım.
Eşime baskı yapıp işini ayırmasını sağlarım.
Bir yandan kendim iş ararım.
Ve tabii bu sürede hamile kalmamaya dikkat ederim.

Eşim ayrı işe girmeyi kabul etmezse bırakıp giderim.Maalesef gerçek bu...
Aynı işte-aynı evde asla huzuru bulamazsın.Bütün hayatını bu baskıyla geçirdiğini düşünsene...
Bunun başlıca sebebi,ekonomik anlamda ailesine bağımlı olmanız.

evinizde yiyecek içecek bir şey yok ama bilgisayar var ..garip değil mi?

Vardır tabi ki yiyecek içecek, anlatmak istediği bunları onun alması için para vermiyor. İhtiyaçlarını karşılamıyor vs vs. Allah aşkına herkesin evinde bilgisayar var artık. Adam kirasını vermiyor pc alıyor

yazdıkların beni çok etkiledi... gözlerim doldu
Allah annecinin mekanını cennet etsin inşallahh.. Babannen-deden annene yaptıkalrın cezalarını bu dünyada olmadı diger dünyada verir inşallah..
Benim babannemde anneme çok şeyler etmiş..
eskiden neydi bu kaynanalar anlamıyorum... 16 yaşında çocukken evlenmiş annem..
annem bana hamileyken canı salatalık çekmiş babnnem işkence gibi anneme vermemişte önünde oturup ses çıkara çıkara yemiş...
ve bukadar yıl olmuş annemin aklından bunlar çıkmıyor...
hayatlarını zindan etmişler ya..
şimdi benim babannem anneme soruyo hakkını helal et... etmiyor annem etmiyecekte.. Onun gözünden damlattıkları her yaşın hesabını çeksinler istiyorum !!!!
Şimdi annem yanımda Allahıma binlerce şükürler olsun.. Başım ağrıdında omzu varrrrr..
Allahım ona uzun ömür versin... Ben onun eli ayagıyım..
Durumlar ters döndü ve babannem anneme muhtaç şimdi.. Bakacak adam arıyor kendini....
Kime iyilik yaptıysa onlar baksınlar şimdi ona!!!

Bu devran gün gelip dönüyo..... kimse sanmasınki ben yaparım ederim yanıma kar kalırr KALMIYOR KALMASINDA...

Nasıl yani ?
Gitmediğin zaman zile mi basıyor?
Nedir bu büyüklerin derdi anlamıyorum ya..Daha 3 aylık bir evliliğin var.
Ben evlendiğimde değil kapımı çalmak telefonda bile kimsecikler 3-5 ay ne aradı ne sordu...Yeni evli adam bu kadar mı rahatsız edilir bilemiyorum.....
Eşindeki umursamazlıkda içler acısı...
Bu daha bir başlangıç bunu biliyor musun?
Daha şimdiden böyleyse 3-5 yıl sonrasını düşünemiyoırum..
Adam akıllı kocanla konuş...Böyle sessiz olmaya devam edersen çookk binerler tepene...Baktın eşin adam olmuyor hala bu tavırlar içinde...kayınvalidenle konuş...Baktın o da anlamıyor..Bir işe falan giremez misin?? gir çalış....Evde oturup milletin hizmetçiliğini yapma...Ömrün çürür ömrün..
Çok üzüldüm yaşadıklarına..
Allah sabır versin arkadaşım...

zormuş cnm ya yaşadıkların; eşinin de senin istediklerini istememesi çok garip.
ona tatlı dille anlatsan?
seninle başbaşa olmak sana meyva soymak yalnız sohbet etmek de istiyorum
başımın üstünde yeri var ailenin ama başbaşa kalmayı özledim fln diye?
baştan biraz sabredersen belki alışır sonra kendisi de ister

Allah kolaylık versin demekten baska laf bulamıyorum boyle bir esle biraz zor olur........

bak benden sana tavsiye..ailene anlat durumu onlar çıksın meydana ..gerekeni söylesin biz kızımızı size köle vermedik desinler

konu sahibinin eşide istiyordur yeni eşyalrını kullanmak, eşiyle başbaşa olmak, don kilot tv izlemek....
eme eli mahkum böyle yetiştirilmiş. bu döngü böyle devam edecek.
üstelik abisi bile bu durumdan kurtulamamışken küçük kardeş olarak baş kaldıramaz.

benimde yengem annemlerle birlikte yer içer kendi evine geçer ama başta böyle anlaştılar zamanla ayrılacaklar tabiki ama anlaşmaları böyleydi mesela bende 1 ay sonra evleniyorum benim evimde ayrı hatta kayınvalidemede çok uzak ama bende tam aksine aynı apartman bile olmayacak dedim yani sizin ilk evlilik anlaşmanızı bilmediğim için tamamen ayrı ev deyipte böyle yapıyorlarsa sorununu ailene anlat hiç alıştırma

canim inan okurken bi irkildim, sanki ben yazmisim.
Inan ben bunu 1 sene boyunca yasadim. Gece gündüz kaynanamlardaydik, istisnasis her hafta sonu da yatali. Evimiz ayri olmasina ragmen.
Allahtan onlara maddi bir baglantimiz yoktu. AMa yinede benim esim benden vazgecti annesinden vazgecmedi.
Seni cok iyi anliyorum.
Peki esin senin ailene geliyor mu? Gelince nasil davraniyor?

valla canım harbi çok üzüldüm pehh ne bu be,,bende 3.5 yıl önce benim düğünüm olcaktıda bana 2yıl köyde bizimle yaşa öyle yaparız düğününü demişti kayınpederim tabikide kabul edilmedi işte ozaman bağlar kopmuştu iikide kopmuş tiksiniyorum onlardan,,bence eşin senin yanında olmalıydı kendine ayrı bi iş bulsa ordan taşınsanız yada bahaneyle başka şehre gittsenizde hiç gelemeseler bende olduğu gibi

ay ne saçma niye köyde yaşayacakmışsın hey Allahım yaaa

evinizde yiyecek içecek bir şey yok ama bilgisayar var ..garip değil mi?

bilqisayarım dizüstü daha önce çalıştıqım bilqisayarcıdan bana düqün hediyesi olarak qeLdi bunu sorquLamak size mi düştü qarip oLan sizsiniz

Umutefe bu yoruma olan cevabına katılıyorum pc bana dügün hediyesi evimde yiyecek içecek olmaması dogru yook malesef

defalarca zile basar olmadı kızını gönderiri daha 15 yaşında oda zile basar sürekli baktı olmuyo kapıya vururular oda olmadı telefondan ararlar sürekli

birlikte aileme qidiyoruz tabiki ama oda ayda bir kere ama ben haftada bir qitmek istiyorum aynı şehirdeyiz çok yakınız ailem sonuçta özlüyorum o ise ailemin yanında çok
sessiz.

Tek bir soru soracağım " EŞİNİZ NEDEN EVLENMİŞ" ?

birbirimize aşık olduqumuz için evlendik maddi durum görünürde çok iyi çeşit çeşit arabaları var evleri var ama bize faydası yok ailesinin amacını bir türlü anlamadım
çözemedimmm

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…