Kendi evimde zaman geçiremiyorum sürekli kayınvalidemdeyim

allah yardmcın olsn cnm ..anladgm kadarıyla eşin halinden memnun..umarım en kısa sürede düzelir bencede,çalışmana izin vermıorlarsa sende izin alma ben başladm dıye çık karşılarına nereye kadar sabredebılırsn ki bu şekilde..eşinle konuşmalısın..

.......20 yaşındayım..

şirket kurmuşlar.
k.pederin oğlunu hala kendi evinde gibi görüyor,niye para versin ki.
aslında böyle aile şirketlerinde ne adil olunabiliniyor,ne de huzurlu.
eşinin mesleği yok mu başka bir yerde çalışsa.
daha yolun başındasın.
3 yıl sonra da bu işkenceye devam edeceksin 10 yıl sonra da.
o zaman artık tahammül sınırlarını çoktan aşmış olacaksın.
bir anda yakıp yıktığında çektiklerinin de bir kıymeti olmayacak.

eşin hayır diyemez aile otoritesini yıkamadığından.

eğer senin ailenden çekiniyorlarsa baban gelip konuşsun.
tabi gelenek ve görenekleriniz nasıl bilemiyorum.

uygun bir şekilde ağırlığını koysun,ezdirmesin seni.

sanırım eltinizdemi aynı durumda o da bu durumdan şikayetçi değil mi. o eşini ikna etmeye çalışmıyor mu.

kendi mesleği var istese her yere işe girebilicek durumda ama olmuyo bir türlü

Kimse size yardım edemez kayınvalidenizden başka .. Bakın bize ne güzel sorununuzu anlatmışsınız .Kayınvalidenizin yanındada bunu dile getirin. Kocama yemek hazırlayıp başbaşa yemek yemk istiyorum diyin. .
Sessiz olmayın . . Bakın eltiniz çocuğu olmasına rağmen hala koparamamş ipleri . . Bari siz elinizi çabuk tutun . . Daha ne duruyorsunuz. Anne diyip seslenin hemen :)

sanırım eltinizdemi aynı durumda o da bu durumdan şikayetçi değil mi. o eşini ikna etmeye çalışmıyor mu.

eltimin eşi şuanda başka bir şirkette çalışıyor. o bu durumdan kurtuldu eşinin aylık maaşı var çocuqunada karısınada gül gibi bakıyo her istediğini alabiliyo yanlız oda kendi evine çıkamıyo bi üst katta olsa bile

Nasıl bir aile bu. kukla gibi olsun istiyor çocuklarını. İpler hep onların ellerinde. Acaba ne kadar gurur duyuyorlardır çocuklarıyla. Ben çocuklarım bana bağlı olsunlar isterim. Bağımlı değil. Benim 3 yaşındaki çocuğuma özgürlük tanıyorum. Seçme hakkı veriyorum. Doğru karar almayı öğrensin diye.

iyi bir erkek çocuk yetiştirmek gerçekten çok önemliymiş annesi babası ona o sorumlulugu çocukluktan vermediyse hep önüne hazır geldi yediyse hazır geldi giydiyse işin çok zor gerçekten... eşin herşekilde ailesine bagımlı olmuş!!! el işine bile göndermemiş yanlarına almışlar oğullarını...benim eşimde ilk evlendigimiz zamanlar alışveriş yapmayı unutuyordu durmadan annemlere gidelim yemege kahvaltıya der dururdu..bıkmıştım artık..onun böyle olmasının sebebi de evin en küçük çocugu olmasıydı.arabasının lastigi patlasa bütün aile koşşar gelir yani o derece poh pohlamışlar...umudunu yitirme bütün iş sende bitiyor ben çok yıprandım ama onu değiştirmeyi başardım.şimdi hergün kendisi arıyor şu lazımmı bu lazımmı diye....ve 2 senedir yemegi de orda yemiyoruz sadece gidersem çaya gidiyorum.arkadaşların dediği gibi kadınlıgını da kullan gerekirse...biz iyi niyetle konuşarak onların bişeylerini görmelerini saglayıp bizi anlamasını bekliyoruz ama öyle olmuyor gerekirse bazen erkegi kullanmakta gerekiyormuş ben bunu anladım....sana yaklaştıgında karnım aç desen moralim bozuk desen sormayacakmı neden diye...siyasi davran bundan sonra...onun kendiliginden görmesini farketmesini beklersen daha çok beklersin...

ekonomik özgürlüğünüzün olması lazım sizinde ihtiyaçlarınız olmuyor mu. kaynanaya bu kadar hizmet maşallah. yavaş yavaş alıştırın çııkmayın başım ağrıyor diyin. halsizim diyin. eşinizde ne kadar anlayışsız ya maaşsız iş olurmu ne kadar pasif . şu an nerden yazıyorsunuz bize cevapları kayınvalidenizden mi.

hakkımda her kesin yanlış düşünmesinden korkuyorum bir kişiye yanlış kırıcı bişey söylesem 20 kişi üstüme gelir sen böyle yapmıssın diye Şuanda Kendime ait
bilgisayarımdan yazıyorum niyetim kendimi acındırmak deil gerçekten yanlış anlaşılmaktan korkan bi insanım sadece özgürlüğümün kısıtlanması hoşuma gitmiyor .

bende insanım sonuçta benimde kendime göre ihtiyaçlarım oluyo eşimin bunu görmesi birazda düşünmesi gerekiyor ama düşünmüyor işte

Kesinlikle katılıyorum. Çocuklarını bu şekilde yetiştiren aileler bilmiyorlar ki, bir gün bu çocuklar yalnız kaldıklarında bocalıyorlar, yanlış adımlar atıyorlar. Ve ilk fırsatta özgürlüklerini elde etmek istiyorlar.
Benim endişem çocuğunuz olduğunda da çok müdahil olacaklar. Umarımız en kısa zamanda halledersiniz bu sorunu

tabiki ihtiyacınız olmaz mı.. eşiniz sizi dinlemesi anlaması lazım, sen konuşurken deki annenlerden mi çekiniyorsun buyüzden mi isteklerime ilgisizsin. onun sebeplerini sen anlamaya çalış.

off bi kayınvalıde sendormu daha.. blaa blaa blaa
zaten hep bu aile şirketlerinden oldum olası hiç hazetmem illaki biri ezilir.bi prob. çıkar.
sen onların evınde oturdugun sürece ve eşin o şirlette calıstıgı sürece işin zor.gercekten cok zor.
eşin senden yana olsa dicem git çalış ev al ayrıl ama oda yok..

yaa bu insanları anlamıyorum ben.ellerine ne geçiyorki böyle gelinleriyle sürekli haşır neşir oluyolar.
bu kaynanalar bılmıyolarmı, bızım gibi akıl edemiyolarmı ne kadar sık görüşürsen o kadar sorun çıkar.
neden ''amman evi ayrı yeri ayrı ne zaman gelrıse gelsin onalr iyi olsunlarda'' demiyolar da herşeye dahil olmaya çalısıyoalr.

tek çaren çalışmak.
tabularını yıkmalısın. boyle olmaz eltinden örnek al.kaç senelık evli halaa paçayı kurtaramamış.
daha 3 aylık evlıısn.yenisin.ailen görüşsün bence.ne olursa olsun kavgamı çıkacak çıksın boşver.
öylede böylede huzurun yok.

önce kaynana tatlı dille söyle yada.1-2 geri çekil gelemem işim var de.
uydur bişiler.tepkisini ölç.
bakalım ne diyo.sonra nabza göre şerbet verirsin.
ama sende bu pasif koca olduktan sonra işin zor ne diyim..:26:

bu evlilik mi şimdi?
işte kadınların yaratıcı gücü. olmayan bir evlilikten evlilik yaratmaya çalışıyorsunuz, çoook kadının yaptığı gibi. ama bu evlilik değil. doğrusunu bilseydiniz yanlışıyla kaybettiğiniz zamana acırdınız. nasıl yardım edilir size bilemiyorum, çünkü kocanızın düzeleceğini falan sanmıyorum. benim babam 10 sene önce anneciğimden 1 hafta sonra ölene kadar babannemle dedemin evine baktı. kaşık-çatalından televizyonuna çayına-şekerine herr şeyini aldı. üstelik onlar köyde, bize 500 km uzaklıkta yaşamalarına rağmen her tatilde her aralıkta bizi oraya sürükledi. bir kere tatile götürmedi be ailesini. çoluk-çocuğuna hiçbir zaman almayı aklından bile geçirmedi ama babasına araba aldı (köy yerinde neye lazımsa?). amcamla bir oldu ev aldı kasabadan. babam bizim için hiçbir birikim yapmadı, kötüsü yapmayı aklından bile geçirmedi. dedem naaptı? babannem öldükten 3 ay sonra gençlik aşkıyla evlendi, şimdi babamı evlerinin kapısından sokmuyorlar. bizden giden gitti tabi ama öyle bir kapak oldu ki babama, ilahi adalet bu işte. tabi bizden de gitsin de asıl olan anneciğime oldu. köye gittiğimizde evin her işini yapan annemdi, babanne cadısına yaranamayan laflar işiten de annemdi, 40 yılda bir gelip 2 gün kalan ve hiççbir işin ucundan tutmayan amcamın karısı şu an halen genç kız gibi ve kayınvalidesinden tek bir seviyesizlik görmedi babanne yaşadığı sürece. benim annecim 48 yaşında bizleri bırakıp gitti. babama sorsan annem çok mutluymuş da şöyleymiş de böyleymiş de. ama neler çektiğini ben çocuk halimle çok çok iyi biliyordum.
bunu anlattım çünkü içinde senin için bir kıssadan hisse var. kocan hiçbir zaman gerçekleri görmeyecek güzelim, kendini kandırma, çocuğuna ada kendini, laftan anlamıyorsa o seviyesizler topluluğunu bırak git. demesi yapmasından daha kolay biliyorum ama ya hayatın bir hiçle geçerse?

not: bu arada ilk cümlemde virgül koymamışım, anlatım bozukluğu olmuş. annemden bir hafta sonra ölen kişi babannem.

peki ya birde çocuğun olursa napıcaksın ?
hep kaynana evinde mi büyüyecek bence eşinle onu ikna edicek şekilde konuş hani ailenden rahatsız değilim ama seninle vakit geçirmek istiyorum gibilerinde yada bir gün ona özel yemek yap güzel bi akşam geçirin ki eşin anlasın başbaşa kaldığınızda nasıl huzurlu mutlu olabildiğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…