Merhaba, okurken kendimi gördüm. :) Bende tasarımcıyım ve 2 aydır evde oturmaktan gına geldi. Üstelik 3 yıl yurtdışında okudum, yaşadım. Şimdi memlekete geldim öyle sıkılıyorum ki kimsem yok herkes dağıldı. Bi tek annem var o da evden dışarı çıkmaz.. yapmam gereken çok şey var iken canım hiç bişe yapmak istemiyor. ALES e hazırlanmam gerek yapmıyorum, online kursları bitirmem gerek yapmıyorum , kitap okuyorum sıkılıp bırakıyorum, diziye başlıyorum gene aynı. Hep bi tükenmişlik hali. Tek hayalim uzaklara gidip tek başıma yaşamak... Psikoloğa gitmek istedim ama malum çok pahalı seanslar... İlerde yapmak istediğim ne bilmiyorum, geleceği düşünmek istemiyorum. İyi bir eğitim aldım ama Türkiye’nin son zamanlardaki halinden elimden bir şey gelmiyor destek veren yok. Benim de sorunum bu arkadaş ile aynı sayılır, bana da bi tavsiye verirseniz çok sevinirim... :/ bu arada hepsi geçecek inanıyorum
Hangi şehirde yaşıyorsun peki?İnanıyor olman da bişey.. ve tek başına.uzalta yaşamak isteyebiliyosun mesela. Ben uzakta tek.yapamam diye düşünüyorum. Ailemle iken bile yalnız hissediyorum tek başıma napabilirim ki diye düşüncem var. Yurtdışında okumuş etmişsin bunun etkisi vardır tabiki sende. İsteksizlik yüzünden olmuyor çoğu şey. Online bnmde öğrenmem gereken şeyler var. Yapmam gereken bir portfolyo var ben şuan ağlamak üzereyim mesela hayat sıkıcı geliyor
Böyle zamanlar herkesin başından geçmiştir. Ben de üniversiteden mezun olduğumda iş bulamamış evde oturmuştum. Arkadaşlarım ve sevgilim(şuan eşim) vardı. Ama annemlerin evi çok uzaktaydı arkadaşlarıma. Sevgilim de vardiyalı çalışıyor. Sabahçı olduğu hafta görüşebiliyorduk sadece. Evde kendi kendime videolar izleyerek örgü yapmayı öğrendim. Çok eğlenceliydi. Sonra baklava açmak çok zor derler ya baklava falan açtım bakalım ne kadar zormuş görmek için. Çok da güzel olmuştu.Ben öğrencilik hayatım bitince hep çalıştım. Yani 2015 ten beri. İş değiştirdim birkaç kez lakin en fazla geçen yıl 1 ay evde durmuştum. Boya badana yapmıştık ailecek bu yüzden zaman bir şekilde geçmişti.
Şimdi 2 ay oldu işten ayrılalı. İşten ayrılma nedenim psikolojik sorunlarim idi surkeli ağlamalar kaygı korkular mide ağrıları işyerini sevmeme aşırı mesailer... Bu şekilde ayrıldım psikolojim duzelene kadar dinleneyim istedim hem de tekrar iş bulana kadar sunumlar hazirlamam lazım.tasarimci olduğum için iş başvurusunda gerekli olan birşey. Başladım bunu yapmaya lakin çok isteksizlik geliyor. Uyku düzenm zaten bozuldu gece uyumaz sabah kalkmaz oldum. 1 tane yakın arkadaşım var onla aynı zamanda işsiziz ve onun da mesleği gereği aynı seyi yapmamız lazım diye yaptık ara sıra . 2 günlüğüne onun yazlığına gidip geldim güzel zaman gecirdik. O bir hafta daha yazlikta olacak.
Sorun şu ki ben evde çok sıkılıyorm . Bu sıkıntı normal mi benim psikolojim mi diye düşündüm zaten psikolojik durum için bir psikolog metodu uyguluyorum. Ama bence sorun bu değil . Sevdiğim arkadaşlarım yok beni anladığını düşündüm . Beslenme kaynağım sadece tek bir kişi yani. Annem de tüm gün kadın programlar i izler akşam Survivor izler , dışarı ciksak beraber pek uyumlu değildir para harcamak istemez gerçi şuan zaten issizim , işsizlik maaşım Ağustos ta bitecek. Evde nasıl sıkılmıyor insanlar diyorum. Sonra hep ezelden beri taktigim konuya geliyorum yine ev sıkıcı. Güneş görmüyor pencereler duvara bakıyor dışariyi izleyemiyorum giriş kat balkon yok . Bu yuzden moralim bozuluyor. Ve zaten küçücük bir ev. Diyorum ki keşke şöyle güneş hava alan bir evde olsam belki camdan insan izler yine icim açılırdı arada. Sonra bakıyorum içimde boşluk var kendi kendime dolduramadigim. Evet yapmam gereken o sunumlar var lakin istek gelmiyor dizi izliyorum kitap okuyorum ouf nereye kadar diyorum. Tekrar ben iş bakacak şekil hazır da hissetmiyorum açıkçası. İnsanin bu şekilde sıkılması çok normal değil mi ...
Böyle zamanlar herkesin başından geçmiştir. Ben de üniversiteden mezun olduğumda iş bulamamış evde oturmuştum. Arkadaşlarım ve sevgilim(şuan eşim) vardı. Ama annemlerin evi çok uzaktaydı arkadaşlarıma. Sevgilim de vardiyalı çalışıyor. Sabahçı olduğu hafta görüşebiliyorduk sadece. Evde kendi kendime videolar izleyerek örgü yapmayı öğrendim. Çok eğlenceliydi. Sonra baklava açmak çok zor derler ya baklava falan açtım bakalım ne kadar zormuş görmek için. Çok da güzel olmuştu.Aslında psikolojim bozuluyor gibiydi ama kitap okudum internette 101 oynadım komik yabancı diziler izledim falan derken aslında düşünüyorum da ne güzelmiş... İşten ayrılsam mı acaba Bu günlerin keyfini çıkar derim ben. Şuan sana imrendim. HOW I MET YOUR MOTHER dizisini izle
Projelerimi tamamlamalıyım diye içten içe kendine baskı uygulamamaya çalış. Baskı hissettikçe içinden gelmeyebilir. O dünyaca ünlü kahve dükkanında çalışma masaları var al kahveni eline al bilgisayarını otur orda yap projelerini
aman bugünlerin tadını çıkart bence sonra işsiz kalmak bu şekilde geçmiyor, ekonomin çöküyor vs
koy bi termosa kahve çay git annenle en yakın orman/yeşillik alana alın simit ohhhhhh
paraya bile gerek yok bak
Sabah erken kalkıp güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra yürüyüşe çıkın. Gelip duş alın sunumlarinizi hazırlayın.
Geç uyuyup geç kalkmak zaten başlı başına günü öldürüyor
Biliyorum lakin kalkamıyorum.. isteksizlik var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?