Kendi yaşamını inşa etmek.

surak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
1.181
1.845
133
31
Merhabalar;
Birşey sormak istiyorum. Aile rızası dışında başka bir şehre gidip sıfırdan başlayıp kendi yaşamını kuran var mı?

Var, ben üniversite için çok küçük yaşta çıktım,kendi hayatımı kurdum,okudum çalıştım.
Maddi hatta manevi destek bile görmedim.

Var. Riza demeyelim de, onlarin uygun bulmadigi bir sekilde gitmek var evet.

tam olarak sayılır mı bilmiyorum ama ailem istanbulda okumamı istemediği halde üniversite tercihlerimin ilk 5 i istanbuldu, istanbulda okudum, mezun olunca da dönmedim ailemin yanına, son sınıfta burda işe girdim çalıştım, yaklaşık 2 yıl sonra da evlendim. pişman değilim :)

Var, ben üniversite için çok küçük yaşta çıktım,kendi hayatımı kurdum,okudum çalıştım.
Maddi hatta manevi destek bile görmedim.
Benim muhafazakâr bir ailem var. Muhafazakâr ve korumacı ama ben daha fazla yaşadığım şehirde kalmak istemiyorum. Sıyrılmak gitmek istiyorum. Ama bu istegimi paylaşacagım ya da anlayış gösterebilecek insanlar değiller.

Ne güzel ben özgüvensiz bir insanım. Ama bir yanım buralardan gitmek istiyor. Bunun hayali ile yaşıyorum.

Rızası dışında derken?
21 yaşımda İstanbul'da işe girdim evimi tuttum çok da güzel bir hayatım oldu evlenene dek. Ama işe girene dek ne yapacaksın sen? Ev tutacak paran pulun olmadan en azından ilk ay maaşına dek ne yapacaksın?

Sifirdan baslamakla ne kastediyosunuz?Mesela universite mi okuyacaksiniz yoksa calisacak misiniz?Bir planiniz olmadan buyuk adimlar atmayin.
Bir arkadaşımla gitmek istiyoruz. Ve iki kişi çalışıp bir yaşam kurmak niyetindeyiz.

Benim baba tarafim boyleler, ama senin ailen benimkilerin yaninda daha hafif kalabilirler. Soyle ki kiz cocuklarinin evlenmekten baska caresi yok evden uzaklasabilmek icin, okutmuyorlar da. Ama bir kuzenim onlari cigneyip evden ayrildi kavga gurultu, Ege'de bir sehre yerlesti. Onunla ilgili sadece bunu biliyorum, ondan haber almamin bir yolu yok ne yazik ki. Su anda ailedeki kimseyle irtibati yok ama, yani artik hayatta yalniz. O bunu goze aldi, seni bilemiyorum cunku ben de goze alamazdim. Yani istedigi hayata kavustu sanirim ama karsilik olarak ailesi reddetti.

Burada yaşam şartlarım iyi de ne oluyor ki? Bir bitki gibi hissediyorum.

Bizimkilere göre bir erkegi koluma takmadan evden temelli çıkamam. Bu sekilde yaşamaya devam edersem kronik depresyonun pençesinde yaşam sürdürücem.

Eğitimin ne? Kaç yaşındasın?

Bir arkadaşımla gitmek istiyoruz. Ve iki kişi çalışıp bir yaşam kurmak niyetindeyiz.
Hayalini kurmak guzel olabilir ama zannetigin kadar kolay degil.Kendi masraflarini karsilamak kirayi odemek vs bunlari kendin yapmak zorundasin.Is hayati cok zor hemen duzgun bir is bulabilecek misin?Goze aliyosaniz gidin ama kolay olmadigini yasadigim icin biliyorum.Meslek edinmek icin bir egitim alin ancak o sekilde istediginiz hayati kurarsiniz.

23 yaşındayım. Lisans mezunuyum. Kamu Yönetimi okudum. Kapatılan üniversitelerin birinde yani ha okudum ha okumadım. Bir geçerliliği yok.

Sizin yol pek mantıklı bir yol değil yani. Kocaya kaçmıycam ama evden kaçıcam bir arkadaşımla diyorsun resmen.
Hiçbir alt yapı ve cepte para yokken?
Gideceğin şehir bayburt olsa o bile yer yutar seni

Sizin yol pek mantıklı bir yol değil yani. Kocaya kaçmıycam ama evden kaçıcam bir arkadaşımla diyorsun resmen.
Hiçbir alt yapı ve cepte para yokken?
Gideceğin şehir bayburt olsa o bile yer yutar seni
Peki ne yapayım? Vah vah talih böyleymiş benim de böyle bir hayatım var. Zaten kim mutlu ki mi diyeyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…