Kendim Diyetim. ( resimli)

Ya benim spor yapma konusunda bir sıkıntım yok severek ve isteyerek yapıyorum, tam ve düzenli olarak 5 aydır yapıyorum, ama iştr tatlı krizlerimle baş edemiyorum, tarçınlı süt içtim biraz ağır geldi tadı sen içmişsin valla o kadar...
Şerbetli tatlılar yemiyorum daha çok kektir çikolata vs, çikolata bağımlısıyım resmen...
Senin benden farkın: Abur cubur tatlı hamur işi onları kesmen tamamen, darısı bana inşallah... Tekrar tebrik ediyorum

Arkadaşım bence hızlı kilo vermemizi emzirme etkiliyor bak bizim apartmanda 3kişiyiz 1er gün arayla doğum yaptık. Benimle birlikte bi tanesi emziriyor diğer arkadaş sadece mama veriyor. Mama veren arkadaş eski kilosunun bile altında ama biz emzirenler aynı kilodayız hatta çok yavaş kilo veriyoruz. Biraz araştırdım emzirmenin ayrıca yağ depolama mekanizması nı hareket e geçirdiğini savunan bilgilerde mevcut. Sadece emzirenlerin ilk altı ayda vermesi gereken sadece 5kiloymuş, bazı eğitim dokümanlarında okudum sende bakabilirsin netten. Mesela ek gıdaya geçildikten bir kaç ay sonra vücut daha kolay kilo vermeye başlıyor bu da emzirme sıklığıyla alakalı canım, önceki çocuğumdaki emzirme deneyimim ve bir çok arkadaş ve çevredekilerin de başından aynı durumun geçtiğine de bakarak ben bu duruma kanaat getirdim. Yani olması gereken bu sanırım. O yüzden artık ben kabullendim ve sıkıntı duymuyorum artık yavaş kilo vermekten.

beseye , M Metebatur , arkadaşlar süt hormonunun yani prolaktin kilo vermede bu kadar etkili olduğunu okumadım ama olabilir tabiki.. Çoğunlukla bende emziriyorum sadece mama sabah öğle akşam alıyor oda 125 cc veriyorum..

Ben abur cubur kestim onun yerine meyveli tarçınlı yoğurt karışımları hazırlıyorum onları yiyorum.. Bol bol su içiyorum çok şükür eskisinden daha iyi sütüm oluyor.

Her insanın yapısı farklı..

Ben hiç mama vermedim sadece emziriyorum ve çok sık acıkıyorum ama abartılı da yemiyorum mesela ekmek sadece sabah kahvaltıda o da bir dilim be kepekli ya da tam tahıllı, günlük 3 lt su tüketiyorum bu bazen 4 bile olabiliyor, onun dışında spor zate in hep hayatımda günde en az bir saat çoğu Zaman 2 saat spor yapıyorum, E zaten sık sık emziriyorum yani biye bu kadar zor gidiyor ha akşama kadar da evin içinde koşturuyorum. Büyük oğlum 4 yaşında o da gam oyun Zaman'ı.. Tabiri caizse totom hiç yer görmüyor... Ben de anlamadım var bunda bi iş ama

Daha önce endokrinolojine gittim 1-2 ay önce falan baktırdım bütün tahlillere kilo vermeme engel hiç birşey çıkmadı, yalnız benim bekarkende prolaktinim yüksekti, hipofizde mikroadenom olduğundan. Ama büyük oğlumu 2,5 yıl emzirince kendiliğinden kayboldu... Yani demem o ki benim hormonlar izin vermiyor kilo vermeme, yoksa bu kadar tempoya aylarca süren bunca spora birde üstüne sürekli ve yoğun emzirme hiç kimse dayanamazdı

Aynen özelliklerimiz çok benziyor benimde tahlillerim normal büyük oğlum 5 yaşında iki çocuk sürekli koşturmaca haftanın 5günü spor yapıyorum, abur cubur yemiyorum çok çok az çikolata yersem yiyorum eskiden çok yerdim ona rağmen kilom yoktu, ben aslında hiç bir zaman kilolu olmadım hamilelik ten önce bile bu kadar dengeli beslenmiyordum. Beyaz ekmek hiç yemiyorum tam buğday veya esmer ekmek kahvaltıda oda 2dilim günde en fazla 3dilim yiyorum, şeker oldukça az, akşam da yemekten sonra bişey de yemiyorum çay içiyorum sadece gecede aynı sürekli emziriyorum ve ağzıma bir lokma bir şey koymuyorum. Açlıktan ölsemde gece sadece su içiyorum, koşu bandında koşmaktan ayaklarım da nasırlar çıktı. Yani eskiden ben bu kadar şey yapsaydım erirdim mum gibi. Ve hayatım boyunca hiç bu kadar düzenli spor ve beslenme yapmadım ve bundan her zaman zayıftım 50 kiloydum evlendiğimde, ben relaxım artık gittiği kadar gitsin kilo artık takmıyorum çabalarımla 7kilo verdim zaten sağlıklı beslenmeye ve spora devam çünkü çok seviyorum ben zevk alıyorum spordan, sağlıklı beslenme de artık benim hayatımın bir parçası oldu. Yavaş yavaş hiç acelem yok kendimi böyle kabul ettim. Demem o ki ben de senin gibi düşünüyorum benim yerimde başkası olsa eriyip bitmişti ama bu kadar da tesadüf olamaz herhalde mama vermeyip sadece emzirenlerin yavaş kilo vermesi,.

Belkide emzirmeyi bırakana kadar yavaş kilo vermeyi kabullenmek lazım ama bu kadarda veremiyorum diyip diyip kendinizi şartlamayın arkadaşlar..

Ben her spora başladığımda kendi kendime konuşuyorum.. O KİLOLAR GİDECEK O YAĞLAR O BASENLER ERIYECEK diye diye ter içinde kalana kadar sporumu yapıyorum..

Yani her adımda bu ve buna benzer cümleleri kuruyorum ki bilinç altına yerleşmesi lazım.. Beyin bütün vücudumuzu yönlendiriyor bütün organlarımıza hücrelerimize sinyal gönderiyor.. Kilo vermediğinizi asla düsünmeyin hep kendinizi telkin edin hırs yapın beynin sizi kandirmasina izin vermeyin.. Mutlaka işe yarayacaktır..

Gerekirse her attigin adımda tekrarla..

O YAĞLAR ERİYECEK O BACAKLAR İNCELECEK BAŞKA YOLU YOK...!!

Ayy inanmıyorum Yaaa sonunda beni anlayan benim gibi biri çıktı karşıma, aynen beni anlattın ne diyeyim, şimdi tek tek yazmayayım tıpkısının aynısı işte
Bilmiyorum artık ne Zaman sökülecek bende spordan zevk alıyorum yoksa Bi başkası olsaydı çoktan kilo veremedim diye bırakmıştı

Evet aynen katılıyorum sana, az önce ailece yürüyüşe çıktık, bir aydır gitmediğim yağmurluk tarzı Bi ceketim vardı fermuarını çektiğimde şaşırdım hatta eşim bile farketti önü daha bol geldi Mutlu oldum:))

Evet başkası olsa bırakmıştı, ama ben çok sevdim bu yeme alışkanlığını ve sporu bırakmayı hiç istemiyorum ayrıca spor insana özgüven kazandırıyor ve stres ve üzüntüyle daha kolay başa çıkmayı sağlıyor ben bizzat kendimde bunları görüyorum. Kilo vermem yavaş olsada sıkılaştığım kesin bunu kıyafetlerimden ve aynadan çok güzel anlıyorum buda sporun paha biçilemez katkısı

Evet canım haklısın çok şartlamamak lazım, ben bide artık kilo verme konusunda çok odaklamıyorum kendimi sürekli bunu düşünmekte tıkanıp kalmaya neden oluyor o yüzden relax ım artık bu konuda tabi senin dediğin gibi de veremiyorum da demeyeceğim artık

Bende buna katılıyorum haklısın..

Ben ideal kiloma geldiğimde asla sporu ve sağlıklı beslenmeyi bırakmak istemiyorum.. Alıştım çünkü yediklerimin beni içten dışa nasıl değiştirdiğini fark ettim.. Midemi çöp gibi kullanmayı bıraktım.. Yediğim herşey yüzüme ve vücuduma yansıyor..

Aynı şekilde sporda öyle.. Çok keyif alarak yapıyorum.. Yaparken bir o kadar yorulsamda ama ruhumun dahada gençleştigini hissediyorum..

Benim yaşam tarzım haline geldi..

Hadi kendimize detoks suyu hazırlayalım
Vücudumuzda ödemden ve şişkinlerden kurtulalım..

2 lt suyun içine 2 tane limon sıkıyoruz
1 tane salatalık dilimliyoruz
7 yada 8 tane nane yaprakları ekliyoruz
Yarım çay bardağı elma sirkesi koyuyoruz

Akşamdan hazirliyoruz sabaha kadar bekletiyoruz sabah aç karnına ve gün boyu bu suyu içip bitiriyoruz..

Bende yeşilçay detoksuna başladım bugün gece, seninkinide deneyim aklımda olsun şekerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…