Kendimden 4,5 yaş küçük koca ve aklıma takılanlar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu sitenin yöneticisi kimse, size zahmet bir etiketleyip konunun kilitlenmesini söyleyebilir misiniz? Gerçekten hiç tartışacak durumda değilim. İnanan yazar, inanmayan da niye zahmet ediyor anlamıyorum. Hayat, sadece sizin yaşadığınız çevreden ibaret değil...

Bilmediğiniz çok şey var yaşantıma ve yaşantımıza dair. Ben sadece yaş farkının ileride sorun olup olmayacağından ve çevrenin nasıl düşüneceğinden merakla konu açmıştım.

Konunun daha fazla tartışmaya dönmemesi için, konu kilitlenebilir üyelik silinebilir...
Bence yaş farkından ziyade kocan büyüyecek. Beğenisi değişecek, gözü açılacak, kendinden küçük kızlara gönlü kayacak. Daha neyin ne olduğunun farkında değil.

Önemli olan yaş farkı değil ki, evlendiğin kişinin daha çocuk olması. Sen 35 o 25 yaşında olsaydınız inan sorun olmazdı. Erkekler nasıl kendilerinden küçük kadınlarla ekleniyorsa, kadınlar da kendinden küçük erkeklerle evlenebilir. Ama sen bir çocukla evlenmişsin. Ergenliği bile bitmemiş daha.

Herkese merhabalar. İşin açığı biraz içimi dökmek istedim, uzun olacak.

Ben 23 yaşındayım. İnterfilite hastalığımdan dolayı çocuğumun olmayacağı söylenmişti uzun seneler önceki bir kontrolde. O yüzden hiç evlenmeyi düşünmedim. Hiç sevgilim de olmadı, fazla kırılgan olduğum için.

Bir de amcamın oğlu vardı. Babamlar iki kardeş, aile şirketi var ikisin orta ölçekli. Amcamın da tek çocuğu var, 18,5 yaşında. O da yaşadığı testis kanserinden dolayı çocuk sahibi olamayacağı söylenmişti. O da evlenmeyi düşünmüyorum diyordu, sevgilisi olmamıştı. Normal kız arkadaşı bile yoktu çekinden birisi zaten.

Neyse, liseden sonra okumak istemedi. Zaten maddi problem yok, şirkete düşündüler babamla amcam. Ve amcam, ikimizin evlenmesi için bana söylemişti. O da bana fikrimi sordu, ben aradaki yaş farkından önce soğuk baktım. O ise, olursa sadece Nisa olsun demişti.

Annem de babamda çok sever, onlar da isteyince ben de kabul ettim. Evlendik 5 ay kadar önce. Düğün yapmadık. Resmi nikahımızı kıydık üç beş tanıdıkla beraber.

Beni eleştirenler oldu işte daha çocuk, arada kaç yaş var vs. diye.

Beni en çok bu karara iten şey, o içindeki kocaman merhameti. Bir gram kötülük görmedim kimseye. Tek kötü söz konuşmaz mı kimse hakkında. İnsan hayvan herkese yardım etmeye çalışır. Ha dışı da güzel mi, güzel dürüst olmak gerekirse. Ama karakteri, yaşından kat kat olgunluğu. Yanındakine sahip çıkması vs. işte. Zaten ortaokul sonuncu sınıfta annesi de vefaat etmişti. Amcam biraz da o yüzden acele etti işte, çok içine kapandı o günden sonra.

Maddi konudan sıkıntı yok. İşi zaten aile şirketimizde.
Anlaşma konusunda sıkıntı yok, zaten ikimiz de kimseyi kıran insanlar değiliz.
Cinsel konuda sıkıntımız yok, ayıptır söylemesi haftada 3 - 4 kez filan birlikteliğimiz oluyor.

Ama yaş farkı takılıyor işte kafama. İleride sorun olur mu diye. Fikirleri görüşleri değişir mi diye. İyi tanıyorum onu, yüzünün ifadesinden bile anlarım üzgün mü yorgun mu hasta mı. Ama ilerisi kafamı karıştırıyor. Bir de etrafın tepkisi.

Belki burdan da tepki gösterenler olabilir ama, sonuçta aile rızaları ve kişisel rızalarla, resmi olarak evlendik ben bir ayıp göremiyorum. Ve dediğim gibi, yalnızlık zor. Ve onu çok iyi tanıdığım için, o güzel yüreğinden ötürü böyle bir karar almıştım. Şu an için sorun yok ama işte ilerisi..
Hic bir sorun yoksa neyi dusunuyorsun anlamadım, ha yas farkini ilerisi icin düşünüyorsan onu evlenmeden once dusunmen gerekirdi.Bu saatten sonra düşünsende elinden birşey gelemz.Hakkinda hayırlısı olsun hersey icin.

Ben yaş farkına değil de çocuğun 18 yaşında olmasına takıldım.18,5 diyince daha mı büyük oluyor.Daha yeni yetişkin olmuş bir insan sizi korkutmak istemem ama daha yolun başında fikirleri çok çabuk değişebilir.Sonuçta aşk yok ortada tamamen mantık evliliği.

Saçmalık ötesi...bizi bizden başka kimse almaz deseler bile, arkadan kovalayan mı var mı? 18 yaşında bir oğlan çocuğu nasıl böyle kolay evliliğe ikna olur? Hadi kız arkadaşın yok, erkek arkadaşındamı yok gez toz eğlen? Okul amaç hiç biri...Evlenecek kadın buldum, tamamdır..gelsin bir evi çevirmenin sorumluluğu, faturalar, 2-3 seneye çocuk....dream come true! :KK70:
Çocuk olmuyor demiş konu sahibi

Ablacim bence siz kanser nedir arastirip ogrenmeyin belli ki hayatinizda kanser hastasi gormemissiniz bile. Kemoterapi ve kemoterapi ilaclari insanda hal birakmiyor, evlenmeyi, sirket yonetmeyi bir kenara birakin. Bisikletci Lance Armstrong bile kanserden ancak 3 yilda iyilesebildi ki adam normal bir adam degil profesyonel sporcu hem de bisiklet yariscisi, siz diyorsunuz ki 15 yasinda kanser oldu bu cocuk 18 yasinda evlendi. Konunuz bir garip hic inandirici degil.

Cevap vermeyecektim de son bir iki cevabımı da ekleyeyim. Atıyorum 1. evre Lenf kanseri ile, metestaz yapmış ( sıçramış ) 4. evre bir akciğer kanserinin iyileşme süreci, genel sağlık durumuna etkisi, kemo / radyoterapi işlemleri vs. aynı olmaz. Dediğim gibi, doktor kadar bilemem. Ama bilmem gerekenleri de biliyorum.

Eki Görüntüle 2545335

Keske konu sahibi saglik lisesine gitmeden önce, bir vikipedi okusaydi :)

Keşke siz de önce yazan mesaıj doğru okusaydınız. Prostat kanseri ne alaka? Prostat dediğin, spermin sıvı kısmını üretiyor. Kadınlarda da onun yerine skene bezi var.

Şahsen bana çok igrenc geldiniz
Kendimden 4 yas küçük birisiyle evliligi düşünmek bi yana dursun aynı yaşta olsam bile kardes lafzini koyduğum insanla nasıl dusunulebilir evlilik bilemiyorum

Kucukken oynadığınız evcilik oyunu sandinız sanırım

Birde denmiski "kiskaniyorlar" pes doğrusu
Düpedüz alenen söylüyorum iğrenç geldiniz

Bana göre de sen iğrençsin. Kardeş lafsı koymak ne ya? Bir lafta kardeşlik vardır, bir de biyolojik kardeşlik, soy bağı ya da kan bağı ile. Biz onunla kuzeniz.

Bana göre de sen iğrençsin. Kardeş lafsı koymak ne ya? Bir lafta kardeşlik vardır, bir de biyolojik kardeşlik, soy bağı ya da kan bağı ile. Biz onunla kuzeniz.
Ah bebeğim sana göre iğrenç geldiysem kendimle ovunme ritueline gecebilirim

Biraz git araştır öğren kuzende de kan bağı,soy bağı vardır
Yav 18 yaşındaki çocuğu nasıl kocam diye görebiliyosun ben hala ona gülüyorum :D

Erkek üyelerin olduğu yer sıkıntı olur dedik, geldiğimiz yerde yazanlara bak. Ben ne sormuşum, millet neye takılmış. Şu kadınlara, kadınların ettiği zulmü erkekler etmiyordur heralde.

Fakeymiş, senaryoymuş, şuymuş buymuş. Eee o zaman niye muhattap oluyorsun ki fakeyle?

Birileri gelmiş sanki ahlaksız yapıyormuşum imasında bulunmuş. Sen kimsin? İnandığım dinde nikahım kıyılmış mı? Evet.

Yaşadığım Cumhuriyette, devlet öyle ya da böyle evlenmeme izin verip nikah cüzdamızı vermiş mi? Evet. Devlet ya da islam durun siz kardeşsiniz, dememiş.

O zaman geri kalana laf düşmez. Herkes kendi ahlakına baksın bi önce. Ben zaten onu sormadım.

Zorla evlendirme yok, iki taraf da kendi istedi. Ha iki taraftan birisi hayır dese, kafamıza silah dayayacak halleri yok.

Kendisi ile de saatlerce konuştuk bu konuyu. Olur mu olmaz mı, nasıl olur, evlilik büyük sorumluluk vs..

Çocuk gelinlerle bu olayın farkını anlayamana, anlatmak için yorulmaya hiç gerek yok zaten.

YÖNETİMDEN RİCAM, KONUMU KİLİTLEYİN. ÜYELİĞİ DE SİLİN. İYİ NİYETLİ YORUM YAPAN ARKADAŞLAR ÜSTÜNE ALINMASIN, ONLARA TEŞEKKÜR EDERİM. GÜZELCE ELEŞTİRENLERE DE TEŞEKKÜR EDERİM.

ürogenital sistem fizyolojisi ve anatomisi notlarımdan da atardım istersen. Sadece olabileceğine dair bir kaynak ekledim.
Bir kaç tıbbi terim söyleyince sağlıkcı olunmuyorun en büyük kanıtı gibisin. 4 yıllık okuduğum üniversitenin bana verdiği yetkiye dayanarak söylerim ki;Bahsettiğin kitaplar , insanların biyolojik yapılarını Latince terimlerle anlatan kitaplardır. Ürogenital fizyolojisi diye bir kitap icat olmamıştır, fizyoloji kitabının bir bölümüdür. Hastalıklardan bahsedilmez 🤗 hastalıklar bilgisi adı altında lise düzeyinde aldığınız kapsamsız bir kitap vardır, testis kanserinden bahsedilmediğine emin olduğum 🤔 üniversite de bile dört başı mamur testis kanserini işlemedim, eğer bir ürolog değilsen tıp fakültesinde de çok rastladığın bir hastalık türü değildir, ender görülür. 18 yaşında bu hastalığa yakalanması da bayağı enteresan 😎 neyse sz mutlu iseniz, bizlik bi sorun yok. Güle güle büyütün kocanızı

Ah bebeğim sana göre iğrenç geldiysem kendimle ovunme ritueline gecebilirim

Biraz git araştır öğren kuzende de kan bağı,soy bağı vardır
Yav 18 yaşındaki çocuğu nasıl kocam diye görebiliyosun ben hala ona gülüyorum :KK70:

Senin yaşın kaç bilmem ama, senden olgun mesela. Onunla ne güzel anlaşabiliyorum. Ama senin gibiler, 40 yaşına da gelse laftan anlamaz işte..

Kendinden kücük koca konusunu görünce ne var bunda dedim ama konunun icerigi baskaymis. 18 yasinda bir cocuk üstelik de kuzen. Dünyada baska insan kalmamis gibi kuzenle evlenmek anlasilir sey degil. Benim kuzenlerimle cok samimiyetim yok. Ayda yilda 1 ancak görürüm farkli illerdeler. Ancak kardesten farksizdir benim icin. Bu duygunun beraber büyümekle bir arada olmakla falan alakasi yok yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X