Kendinizi beğenmemeniz için bi sebebiniz var mı ?
Güven kırıcı bir söz,şaka yollu kusurlariniza takılan bir aile/arkadaş çevresi??
Böyle hissetmenize sebep olan şey ne ??
babam ve kardeşim çirkin olduğumu söylemişlerdi şaka ile karışık. okuldaki bir iki erkek arkadaşımda söylemişti. İnsanın özgüveni azalıyor. Ergenliğe girdiğimden beri böyleyim. Bir de erkeklerin bana yanaşmaması böyle düşünmeme itti beniKendinizi beğenmemeniz için bi sebebiniz var mı ?
Güven kırıcı bir söz,şaka yollu kusurlariniza takılan bir aile/arkadaş çevresi??
Böyle hissetmenize sebep olan şey ne ??
evet dürüstlük çok önemli. karakterimde Allaha şükür pürüz bulmam. Ama devir değişti insanlar dış görünüşleri ile yargılanıyor. Kafamı çok takıyorum. Ergenlikten beri böyle.Size böyle hissettiren şey ney?
Mesela burnunuz mu büyuk? Takmayın kafaya benimde büyuk. Memur olur olmaz ameliyat olcam.
Kulaklariniz mi kepce?
Takmayın kafaya benimde kepce.
Kilolu musunuz?
Takmayın kafaya benimde fazla kilolarim var.
Yuzünüzde neyi sevmiyorsunuz kaşlarınızı dudaklarınızı mı?
Boş verin kim mükemmel ki?
Her insanın kusuru var. Hepimizin yuzünde asimetrik olan şeyler sevmediğimiz seyler var.
Kendinize bakın.
Cirkin kadın değil bakımsız kadin vardır.
Saçlarınıza kıyafetinize makyajınıza özen gösterin.
Cilt bakımınızı yapın her zaman mis gibi kokun.
Merak etmeyin evde kalmazsiniz. Rabbim elbet birisini yazmıştır alnınıza.
Kimler kime göre güzel. Kimler kime göre çirkin ki.
Gönlünüz güzel olsun. Sözünüz dogru olsun. Bu devirde en büyuk nimet dürüstlük deģil mi?
Kabullenme ile kabullenememe arasındayım. Canımı nasıl yaktığını bir bilesenizKendini olduğu gibi kabullen. Herkes güzel olmak zorunda değil. bir estetik yoksa yoktur.
Kız herkes gözlerini büyütmek için makyaj yapıyo seninki kendinden büyükmüş daha ne.evet dürüstlük çok önemli. karakterimde Allaha şükür pürüz bulmam. Ama devir değişti insanlar dış görünüşleri ile yargılanıyor. Kafamı çok takıyorum. Ergenlikten beri böyle.
Beni böyle hissettiren şey suratımın büyük olması gözlerimin büyük olması saçım güzel değil bakışlarım anlamlı değil.
her büyük göz güzel diyebilir miyiz? Bir tane arkadaşım gözlerin yuvalarından çıkacakmış gibi demişti. Yani pörtleğim. Hiç güzel değilKız herkes gözlerini büyütmek için makyaj yapıyo seninki kendinden büyükmüş daha ne.
Herkesin bi alıcısı çıkar..Konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum. Daha yeni üye oldum. Site çok karışık geldi. Neyse...
Ben üniversite öğrencisi bir kızım. 20 yaşında. Kendimi çok çirkin hissediyorum. Çocukluktan beri böyle. Aynaya bakmaktan fotoğraf çektirmekten nefret ediyorum. Özgüvenim yok. Zaten bu yaşıma kadar hiçbir erkek gelmedi. Kimse konuşmak istemedi. İleride evde kalmak istemiyorum. Kendimi beğenmek, kendime karşı pozitif olmak istiyorum ama beceremiyorum. Nasıl düzeltebilirim bu psikolojimi. Kendimi nasıl sevebilirim? Belki bu sorum sizin için basit gelebilir. Fakat benim gibi çocukluktan beri bu psikolojiye sahip bir insan için çok zor. Çıkış yolu yokmuş gibi hissediyorum. Bende gençliğimin baharını yaşamak istiyorum.
aslında haklısınız. sert bir yapım var ondan da kaynaklı.Doğduğumda yüzümün yarısı gözmüş herkes öyle bahseder,,hala da iridir..
Ama eşim en çok gözlerimi sever..
Mesele insanların sizi nasıl gördüğü değil,sizin kendinizi nasıl gördüğünüz..
Lütfen kendinize güzel bakın..
Çirkin insan yoktur bana göre hele ki sizin yaşınızda..
Olsa olsa sizin ergenlik kuruntunuzdur geçer bunlar hiç dert etmeyin
Erkeklere gelince,bir erkek bir kıza sadece çirkin olduğundan dolayı ilgi duymuyor olamaz..
Sizin duruşunuz,mizaciniz karakteriniz bi çok insanın çekinik kalmasına sebep olabilir..
ileride bu takıntılarım geçer değil mi? 30 yaşıma doğru falan. herhalde ergenlikten böyle düşünüyorumSeni anlayabiliyorum beğenilmek istiyorsun, her şeyden önce sen kendini beğenmek istiyorsun.Ama ilerde bu takıntına güleceksin. Beni kimse sevmez diye de düşünme. Benim sevdiğim adamı gören kafayı mı yedin diyor. Onun da hiç gözleri yok mesela. Burnu da büyük. Ama sevince yok gözü iriymiş, yok burnu büyükmüş yok şurası kusurluymuş olmuyo. Gerçekten seviyorsun, tipini kaşını gözünü değil o olduğu için seviyorsun. Gözlerim pörtlek demişsin benim de minicik ama gözlüklüyüm 2 metre ötemi göremiyorum. Her şeyden önce sağlık.
amin ,nşallah hepimiz buluruzAynı durumu lisede ben de yasamıstım cok garıptı herkes dalga gecerdı kendımı cok cırkın sanardım kılolarım yuzunden sonrasında cok sıkı bır dıyete gırdım ve 10 kılo verdım sadece 10 kılo sonrasında o begenmeyen erkekler hepsı geldı bence sorun o degıl guzellık falan degıl ınsan kendını gelıstırmelı zıhnını gelıstırmelı siz bence yenı hobıler edının ve amacınız olsun bence en guzel gorunen kadın amacı olan ve bu amac ıcın direnen ve guclu kadındır ondan dolayı kendınıze guvenın fızıksel seyler hepsı bır sekılde duzelır ve insallah sizi beynınız ıcın seven bırını bulursunuz
ne 30'u 21 yaşına bile kalmayacakileride bu takıntılarım geçer değil mi? 30 yaşıma doğru falan. herhalde ergenlikten böyle düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?