- 10 Eylül 2022
- 50
- 12
- 8
- 24
- Konu Sahibi Suicidesud
-
Bazen gerçekten evlenmeyi felanda düşünüyorum yaniBaşkalarının yaptığı hatayi yapıp, çareyi evlilikte bulma.yagmurdan kaçarken doluya tutulursun. Şehir disinda okuma imkanin varsa üniv şehir dışında oku.ama okumayı bırakma,paranı kazan yoksa bu hayatta hiç söz sahibi olamazsin
Bende isyan etmek istiyorum ama ikiside çok yaşlı bişey olursa Allah bana sorar aman kul hakkı korkusu var ben hiç sesimi çıkarmadım bu zamana kadarNe yapacağını bilmiyorum ama ne yapmaman gerektiğini kesinlikle biliyorum.
Çareyi asla bir erkekte arama.
Sıkıntı, baskı nedeniyle evlenme haa iyi biri karşına çıkarsa olabilir.
Önce halletmen gereken şey depresyonu aşmak, burada çare aradığına göre durumun farkinda ve akıllı bir kadınsın.
Tekrar okumak zor olabilir, ailene isyan edip iş bulmaya bakmalısın o baskılar mutlaka aşılır gerekirse kalp kirmaktan çekinme ama bu sürede sakın yanlış bir şey yapma.
Evet haklısınız teşekkür ediyorum umarım kendimi bı şekilde düzeltebilirimCanım üniversiteyi bırakmasaydın keşke. Ama geç değil bence üniversiteye gitmelisin. Oku hem çevren değişir hem de fikirlerin, hayata bakışın. Önünde uzun yıllar var biraz silkelen ve harekete geç. Sakın dedenlerden kaçayım diye evlenmeyi düşünme. Tanımadan etmeden kurtuluş diye görüp gideceğin adam dedenlerin evini bile aratabilir. Böyle örnekler o kadar çok ki.
Ben geçen yıl bıraktım birinci sınıftım bu yıl devam edebilirim aslında ama ailemin bana inancı yok sen okumazsin göndermeyiz diyorlarYanlış bilmiyorsam üniversite terkler için af çıktı.Afla okula geri dönüp devam edin.Kendi diplomanız kendi işiniz, kendi hayatınız olur.Cekip gider yeni bir hayat kurarsiniz.Universite okumaniz size farkli şeyler katar, kafaniz dağılır
Sen kendine inan onları da inandırırsın. Devam et okuluna.Ben geçen yıl bıraktım birinci sınıftım bu yıl devam edebilirim aslında ama ailemin bana inancı yok sen okumazsin göndermeyiz diyorlar
Ya bizim aileyi ikna etmek çok zor geçen yıl okula gitmedim depresyondaydim derslere girmedim derslerden kaldım hatta hiç kimse beni okula göndermek istemiyor bu yüzdenSen kendine inan onları da inandırırsın. Devam et okuluna.
Ya okurum de herkes okuyor de ikna et başka çaren yok evde ne yapacaksın öyle. Herkes bunalır o şekilde dışarı çıkma yollarına bakBen geçen yıl bıraktım birinci sınıftım bu yıl devam edebilirim aslında ama ailemin bana inancı yok sen okumazsin göndermeyiz diyorlar
iyi iste size bir sebep daha.inadina okuyup başarılı olun.Kendi ayaklarınızın üzerinde durun.Hayatin kime ne göstereceği belli olmuyor.Hergun burada ve çevremizde nelere şahit oluyoruz.Aldatilan, ezilen, şiddet gören kadınlar boşanip kendi ayaklarının üzerinde durma savaşı veriyor.Bu durumda iyi bir diploma yada meslek can simidi oluyor.Benim kizim 7 yaşında, ben 43 yaşında boşandım.Bir mesleğim, işim olmasa beni aldatan pisliği boşayip kızımla bir hayat kuramazdim.Tek gayem kızımı mutlu ve kendi ayakları üzerinde duracak bir üniversite - meslek sahibi yapmakBen geçen yıl bıraktım birinci sınıftım bu yıl devam edebilirim aslında ama ailemin bana inancı yok sen okumazsin göndermeyiz diyorlar
Bana dua eder misiniz bu aileyi üniversiteye gitmemw ikna edebilmem için ve gerçekten kariyer yapabilmem içiniyi iste size bir sebep daha.inadina okuyup başarılı olun.Kendi ayaklarınızın üzerinde durun.Hayatin kime ne göstereceği belli olmuyor.Hergun burada ve çevremizde nelere şahit oluyoruz.Aldatilan, ezilen, şiddet gören kadınlar boşanip kendi ayaklarının üzerinde durma savaşı veriyor.Bu durumda iyi bir diploma yada meslek can simidi oluyor.Benim kizim 7 yaşında, ben 43 yaşında boşandım.Bir mesleğim, işim olmasa beni aldatan pisliği boşayip kızımla bir hayat kuramazdim.Tek gayem kızımı mutlu ve kendi ayakları üzerinde duracak bir üniversite - meslek sahibi yapmak
İnşallah güzel olur her şeySaçmalama
Daha gencecik kızsın
Önünde çok büyük ve güzel bir hayat var.
Öncelikle okuluna devam et
Bir yandan da kpss çalış.
Herkese selam.Ben küçükken 7 yaşındayken babam cezaevine girdi 14 yıldır cezaevinde ve annem başkasıyla evlendi o zaman ben dedemlerle yaşıyorum ama dedemler baskıcı asla dışarı gondermiyorlar arkadaşlarımla buluşmama izin vermiyorlar 21 yaşındayım geçen yıl üniversiteye gidiyordum ama çok depresyondaydim ders çalışamıyordum yaptığım hiç biseyden zevk alamiyordum okulu bıraktım annemle görüşmüyorum bı bağımız yok zaten.suan evde tıkalı kaldım ailem herhangi bi işte çalışmama izin vermiyorlar sürekli her dakika her saat evdeyim ve çok bunaldım kpss ortaöğretime çalışmaya çalışıyorum ona da çalışamiyorum hayattaki hedefimi amacımı bulamıyorum sizce napmaliyim gerçekten intiharın eşiğindeyim artık kendimi caresiz hissediyorum
Sosyal hizmetler bölümü de ailemi ikna edemiyorum bı inanclari yok okuyacagima dair benim tüm enerjim söndü baskıyla büyüdüm asla hiç bı yere göndermiyorlar evde kendimi yalnız hissediyorum onlarla da bı muhabbetim yokGeçen sene Üniversiteye kayıt yaptırmış olmalısınız bu durumda. Bu sene gidin ve okulunuza devam edin. Hangi bölümü kazanmıştınız ?
Sosyal hizmetler bölümü de ailemi ikna edemiyorum bı inanclari yok okuyacagima dair benim tüm enerjim söndü baskıyla büyüdüm asla hiç bı yere göndermiyorlar evde kendimi yalnız hissediyorum onlarla da bı muhabbetim yok
Aynı şehirde ya bizim aile çok zor insanlar yaGeçen sene bir hata yaptığınızı ve okulunuza devam etmek istediğinizi söyleyin. Okulunuz başka bir şehirde mi , aynı şehirde mi ?
Üniversiteye devam etme şansınız yok muMaddi bi sorun yok kıyafet için de her şey için dedemle çıkıyorum çok bunaldım içimden bişey yapmak da gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?