- 10 Eylül 2022
- 50
- 12
- 8
- 24
- Konu Sahibi Suicidesud
-
Çok teşekkür ediyorum inşallah sizin dediğiniz gibi yaparımSizin gibi aile baskısıyla büyüyen çok insan var. Bu baskıdan kurtulmanın yolları vardır. Üniversite hayatını iyi bir şekilde bitirip is hayatına atılarak kendi düzeninizi kurmak. İnanıyorum ki maddi sebepler yüzünden şu an demenizi yanındasınız. Önünüzdeki engeller bellidir. İntihar edince kendi hayatınızdan vazgeçeceksiniz buna kim değer ki. Depresyon modundan çıkmaya çalışıp tertemiz değişim sayfaları açın. Okulunuza geri dönmeye çalışın. Diger türlü her zaman evde olmanız durumunuzu kötüleştirir. Kurslara katılın, hobi edinin. Hayatınızı mahvetmeye değil kurtarmaya çaba gösterin.
Çok mutlu ettiniz beni inşallah kendi ayaklarimin üstünde duran bı kadın olmayı başarırımKeşke okumaya devam etseydin, hiç değilse bu durumdan biraz daha uzak kalmış olurdun. Şimdi ise sakın kendi kötü bir psikolojiye sokma evet her şey yolunda gitmeyebilir ama bunun üstesinden sen geleceksin. Önce sen ne istiyorsun, amacın ne kendini tanır. Ardından kararlı ol ve düşüncelerini eyleme geçir. Bu süreçte kendini yıpratmamaya özen göster. Bu hep böyle devam etmeyecek. Evet diğer yorumlarda bahsedildi gibi sakın çareyi evlenmekte bulma. Mutlu olman dileğiyle güzel insan..
Sakın öyle kötü düşüncelere dalma... yapman gereken şeyler ve hedefin:Herkese selam.Ben küçükken 7 yaşındayken babam cezaevine girdi 14 yıldır cezaevinde ve annem başkasıyla evlendi o zaman ben dedemlerle yaşıyorum ama dedemler baskıcı asla dışarı gondermiyorlar arkadaşlarımla buluşmama izin vermiyorlar 21 yaşındayım geçen yıl üniversiteye gidiyordum ama çok depresyondaydim ders çalışamıyordum yaptığım hiç biseyden zevk alamiyordum okulu bıraktım annemle görüşmüyorum bı bağımız yok zaten.suan evde tıkalı kaldım ailem herhangi bi işte çalışmama izin vermiyorlar sürekli her dakika her saat evdeyim ve çok bunaldım kpss ortaöğretime çalışmaya çalışıyorum ona da çalışamiyorum hayattaki hedefimi amacımı bulamıyorum sizce napmaliyim gerçekten intiharın eşiğindeyim artık kendimi caresiz hissediyorum
Su an ilk yapman gereken, o biraktigin universiteyi tamamlaman ve bitince ise girmen.Herkese selam.Ben küçükken 7 yaşındayken babam cezaevine girdi 14 yıldır cezaevinde ve annem başkasıyla evlendi o zaman ben dedemlerle yaşıyorum ama dedemler baskıcı asla dışarı gondermiyorlar arkadaşlarımla buluşmama izin vermiyorlar 21 yaşındayım geçen yıl üniversiteye gidiyordum ama çok depresyondaydim ders çalışamıyordum yaptığım hiç biseyden zevk alamiyordum okulu bıraktım annemle görüşmüyorum bı bağımız yok zaten.suan evde tıkalı kaldım ailem herhangi bi işte çalışmama izin vermiyorlar sürekli her dakika her saat evdeyim ve çok bunaldım kpss ortaöğretime çalışmaya çalışıyorum ona da çalışamiyorum hayattaki hedefimi amacımı bulamıyorum sizce napmaliyim gerçekten intiharın eşiğindeyim artık kendimi caresiz hissediyorum
Tekrar devam etmeme izin vermiyorlarSu an ilk yapman gereken, o biraktigin universiteyi tamamlaman ve bitince ise girmen.
Eline diplomani ve parani aldigin an ozgursun. Hedefin bu olsun.
Bu aslinda ozgurlugunu engelledikleri icin bir suc.Tekrar devam etmeme izin vermiyorlar
Benim ailem baskıcı geçen yıl okula gitmedigim derslere girmediğim zamanlar oldu ciddi manada bunalimdaydim ders çalışamıyordum ve benim ailem beni tek başıma çarşıya bile göndermiyor arkadaşlarımla buluşma izin vermiyorlar dedem ve nenemden bahsediyorum onlarda okula gitmedigim derse girmediğim zamanlar olduğundan ötürü okula gondermiyoruz diyorlar geçen yıl yaptığım hatanın farkında değildim şuan farkındayım anlattım ama dinlemediler sen okumazsin dediler ben sürekli evdeyim sadece dedemle markete pazara gidebiliyorum hani ben de isterim küçük bı işte çalışmayı ama ona da izin vermiyorlarBu aslinda ozgurlugunu engelledikleri icin bir suc.
Devam etmene izin vermiyorlar diyorsun ama sanki istememelerinin ardinda baska bir olay yatiyor.
Gercekten herseyi bize tam olarak aktardigina emin misin? Burasi seni sorgulayan mahkeme degil, anlattigin kadariyla sana akil verebilecek bir Platform.
Eksiksiz bilirsek, sana o yonde tavsiyelerimiz olur.
Benim her şeye karşı isteksizliğim var azim edemiyorum bunun altında özgürlüğümün bu kadar kısıtlanmasından mi kaynaklı bilmiyorum çok bunaldım her şeydenBenim ailem baskıcı geçen yıl okula gitmedigim derslere girmediğim zamanlar oldu ciddi manada bunalimdaydim ders çalışamıyordum ve benim ailem beni tek başıma çarşıya bile göndermiyor arkadaşlarımla buluşma izin vermiyorlar dedem ve nenemden bahsediyorum onlarda okula gitmedigim derse girmediğim zamanlar olduğundan ötürü okula gondermiyoruz diyorlar geçen yıl yaptığım hatanın farkında değildim şuan farkındayım anlattım ama dinlemediler sen okumazsin dediler ben sürekli evdeyim sadece dedemle markete pazara gidebiliyorum hani ben de isterim küçük bı işte çalışmayı ama ona da izin vermiyorlar
Kendine durust ol ve sunu sor: gercekten okumak mi istiyorsun yoksa sirf disari cikabilme imkanin olan tek firsat oldugu icin mi okumaya devam etmek istiyorsun?Benim ailem baskıcı geçen yıl okula gitmedigim derslere girmediğim zamanlar oldu ciddi manada bunalimdaydim ders çalışamıyordum ve benim ailem beni tek başıma çarşıya bile göndermiyor arkadaşlarımla buluşma izin vermiyorlar dedem ve nenemden bahsediyorum onlarda okula gitmedigim derse girmediğim zamanlar olduğundan ötürü okula gondermiyoruz diyorlar geçen yıl yaptığım hatanın farkında değildim şuan farkındayım anlattım ama dinlemediler sen okumazsin dediler ben sürekli evdeyim sadece dedemle markete pazara gidebiliyorum hani ben de isterim küçük bı işte çalışmayı ama ona da izin vermiyorlar
Kendine durust ol ve sunu sor: gercekten okumak mi istiyorsun yoksa sirf disari cikabilme imkanin olan tek firsat oldugu icin mi okumaya devam etmek istiyorsun?
Eger cevabin ilk sorum ise, tek diyecegim sey "Hicbirsey imkansiz degildir" ne katir inatlilarin 180 derece degistigini gordu bu gozler.
Birsey basarmak zorunda olma hissi yanlis, ilk o noktadan baslayalim. 1.Hicbirsey basarmak zorunda degilsinBu hayattaki hedefimi amacımı bulamadım ona canım sıkılıyor evet bıseyler başarmayı istiyorum ama ne basaracagimi bulamadım
Bunalımdan son 6 ayda 30 kilo aldım evde durmak sıkıntı hani baş kaldirsam kul hakkından korkuyorum beni dovmuyorlar öte git diyen yok evde ama dedemle babaaanemle bı muhabbetim yok çok kendi halimdeyim sürekliBirsey basarmak zorunda olma hissi yanlis, ilk o noktadan baslayalim. 1.Hicbirsey basarmak zorunda degilsin
2. Herhangi bir konuda basarili ve iyi olmak zorunda da degilsin
3. Belirli bir amacin olmak zorunda da degil ama illa bir amac istiyorsan, Sana herseyin onunde olan tek bir gercegi soyleyeyim, kimseye muhtac olmadan hep saglikli kalabilmek. Tabi yasin cok kucuk, bu su anda sana sinek viziltisi gibi geliyor. Ben de oyleydim, hislerini anlarim.
4. Mecburi okumak zorunda da degilsin.
Kisaca hicbirseye mecbur degilsin, ama su gercek ki, ozgurlugunu her pahasina eline almak zorundasin.
Avrupa'da olsan cozum yolu cok da, Turkiyede neler yapilabilir, diger uyeler bu konuda fikir verirse iyi olur
Bunu onlarla acikca konusmayi denedin mi peki? 30 kilonun da farkinda degiller mi?!?Bunalımdan son 6 ayda 30 kilo aldım evde durmak sıkıntı hani baş kaldirsam kul hakkından korkuyorum beni dovmuyorlar öte git diyen yok evde ama dedemle babaaanemle bı muhabbetim yok çok kendi halimdeyim sürekli
Farkındalar ama anlamıyorlar beniBunu onlarla acikca konusmayi denedin mi peki? 30 kilonun da farkinda degiller mi?!?
Koruma icgudulerini anliyorum da kimse farkinda degil mi ne hale geldiginin?
Sizin neyiniz varNeredeyse ben gibisin. Allah yardımcın olsun
Evden ben de çıkamıyorum. Beni de babam salmıyor. Kpssye girdim ama kötü geçti. Bir çıkış yolum yok gibi. Allah'tan yardım istiyorumSizin neyiniz var
Yani çok zorEvden ben de çıkamıyorum. Beni de babam salmıyor. Kpssye girdim ama kötü geçti. Bir çıkış yolum yok gibi. Allah'tan yardım istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?