Kendimi çok çaresiz hissediyorum

Çok teşekkür ediyorum inşallah sizin dediğiniz gibi yaparım

Çok mutlu ettiniz beni inşallah kendi ayaklarimin üstünde duran bı kadın olmayı başarırım

Sakın öyle kötü düşüncelere dalma... yapman gereken şeyler ve hedefin:

1. İntihar düşüncelerini def etmek için Allah'a sığın (namazını kıl, zikir çek). Kerem Önder'in intihar videosunu izle.
2. Çokça ders çalış. Mümkünse günde 3 saat belirli saatler ve program ile. Okulunu kazan, şehir dışı olsun.
3. Evde boş durma sakın, mutlaka yapacak birşey bul. Mutfakta hergün yeni bi tarif deneyebilirsin, evde yapabileceğin bi hobi edin; puzzle, dikiş,.. ilgi alanına göre herhangi birşey.
4. Arkadaşlarınla hergün konuş, yalnız olma
5. Kurtulmak için evlilik için ani karar verme.

Kendini kötü hissettiğinde herzaman yazabilirsin

Su an ilk yapman gereken, o biraktigin universiteyi tamamlaman ve bitince ise girmen.

Eline diplomani ve parani aldigin an ozgursun. Hedefin bu olsun.

Tekrar devam etmeme izin vermiyorlar
Bu aslinda ozgurlugunu engelledikleri icin bir suc.

Devam etmene izin vermiyorlar diyorsun ama sanki istememelerinin ardinda baska bir olay yatiyor.

Gercekten herseyi bize tam olarak aktardigina emin misin? Burasi seni sorgulayan mahkeme degil, anlattigin kadariyla sana akil verebilecek bir Platform.

Eksiksiz bilirsek, sana o yonde tavsiyelerimiz olur.

Benim ailem baskıcı geçen yıl okula gitmedigim derslere girmediğim zamanlar oldu ciddi manada bunalimdaydim ders çalışamıyordum ve benim ailem beni tek başıma çarşıya bile göndermiyor arkadaşlarımla buluşma izin vermiyorlar dedem ve nenemden bahsediyorum onlarda okula gitmedigim derse girmediğim zamanlar olduğundan ötürü okula gondermiyoruz diyorlar geçen yıl yaptığım hatanın farkında değildim şuan farkındayım anlattım ama dinlemediler sen okumazsin dediler ben sürekli evdeyim sadece dedemle markete pazara gidebiliyorum hani ben de isterim küçük bı işte çalışmayı ama ona da izin vermiyorlar

Benim her şeye karşı isteksizliğim var azim edemiyorum bunun altında özgürlüğümün bu kadar kısıtlanmasından mi kaynaklı bilmiyorum çok bunaldım her şeyden

Kendine durust ol ve sunu sor: gercekten okumak mi istiyorsun yoksa sirf disari cikabilme imkanin olan tek firsat oldugu icin mi okumaya devam etmek istiyorsun?

Eger cevabin ilk sorum ise, tek diyecegim sey "Hicbirsey imkansiz degildir" ne katir inatlilarin 180 derece degistigini gordu bu gozler.

Bu hayattaki hedefimi amacımı bulamadım ona canım sıkılıyor evet bıseyler başarmayı istiyorum ama ne basaracagimi bulamadım

Bı de çok canım sıkılıyor herkes bıseyler için uğraşırken ben bişey için uğraşamıyorum bile

Bu hayattaki hedefimi amacımı bulamadım ona canım sıkılıyor evet bıseyler başarmayı istiyorum ama ne basaracagimi bulamadım
Birsey basarmak zorunda olma hissi yanlis, ilk o noktadan baslayalim. 1.Hicbirsey basarmak zorunda degilsin
2. Herhangi bir konuda basarili ve iyi olmak zorunda da degilsin
3. Belirli bir amacin olmak zorunda da degil ama illa bir amac istiyorsan, Sana herseyin onunde olan tek bir gercegi soyleyeyim, kimseye muhtac olmadan hep saglikli kalabilmek. Tabi yasin cok kucuk, bu su anda sana sinek viziltisi gibi geliyor. Ben de oyleydim, hislerini anlarim.
4. Mecburi okumak zorunda da degilsin.

Kisaca hicbirseye mecbur degilsin, ama su gercek ki, ozgurlugunu her pahasina eline almak zorundasin.

Avrupa'da olsan cozum yolu cok da, Turkiyede neler yapilabilir, diger uyeler bu konuda fikir verirse iyi olur

Bunalımdan son 6 ayda 30 kilo aldım evde durmak sıkıntı hani baş kaldirsam kul hakkından korkuyorum beni dovmuyorlar öte git diyen yok evde ama dedemle babaaanemle bı muhabbetim yok çok kendi halimdeyim sürekli

Bunalımdan son 6 ayda 30 kilo aldım evde durmak sıkıntı hani baş kaldirsam kul hakkından korkuyorum beni dovmuyorlar öte git diyen yok evde ama dedemle babaaanemle bı muhabbetim yok çok kendi halimdeyim sürekli
Bunu onlarla acikca konusmayi denedin mi peki? 30 kilonun da farkinda degiller mi?!?
Koruma icgudulerini anliyorum da kimse farkinda degil mi ne hale geldiginin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…