Kendimi çok kötü hissediyorum

ofneyapicam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2025
24
10
3
23
Merhabalar ben diş hekimliği öğrencisiyim. Bir aleti kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor bu sene seneye stajyer olduğumuzda bize direkt hasta teslim ediyorlar ve bunu zaten öğrenmiş olmamız gerektiğini düşünüyorlar. neyse hoca bunu önümüzdeki hafta size ekstra bir günde öğreteceğim dedi, dün de o hocanın dersi vardı, ben de hocaya bunu ne zaman öğreneceğiz dedim (bu alete de kişi başı 750 lira gibi bir şey vermiştik) hoca da ben ayarlayacağım dedi sonra sınıf temsilcisi gruba yarın gelin hoca öğretecek vs. yazmış. Ardından da mesaja “kim hatırlattı hocaya?” Diye eklemiş. Ben de sınıf grubuna benim hatırlattığımı, hocanın zaten yapacağını söylediğini ve bunu öğrenmeden klinipe nasıl geçeceğimizi sordum. Çocuk benimle tartışmaya girdi sonra bugün derste bazı erkekler kendi aralarında “kim bela etti bunu başımıza, hoca ne güzel unutmuştu” falan dediklerini duydum. en son ben de dedim ne kadar saçma salak konuşuyorsunuz diye bir erkek atladı “öğrenmek istemeyebiliriz” falan diye bu öğrenmek istenilmemesi gereken bir şey de değil MECBUR olduğumuz öğrenmemiz gereken bir şey.
böyle şeyler duyunca kendimi çok kötü hissettim insanların hepsi beni suçluyor bana laf ediyor arkamdan konuşuyor gibi hissediyorum. Ders işleyin bile desek hocaya suçlu oluyoruz. Maksatları yatarak geçmek bölümü.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Resmen erkeklerin psikolojik baskısı altında kaldım. Bir arkadaşım hariç de kimse sesini çıkarmadı üstelij

Takmayacaksınız. Siz haklı mısınız? Evet. O zaman takmayın. İstemiyorlarsa parayı vermeselerdi, girip öğrenmeselerdi. Cevaplarını verin geçin.
Ya zaten öyle. Üzerime öyle bir geldiler ki hocs zaten her sene bundan sınav yapıyo. Şimdi sınav olacak onu da benden bilecekler

erkek atladı “öğrenmek istemeyebiliriz” falan diye
E tamam istemiyorsa öğrenmesin paşam.
Konu sahibi üzerine alınma ama bu z kuşağının çocuk halleri bitmeyecek galiba. Arkadaşların gelmiş 20 yaşına, bi de diş hekimliği gibi bölüm okuyor. Hala öğrenmek istemeyebiliriz bilmem ne, 13-14 yaş halleri. Paşam madem öğrenmek istemiyorsun yer işgal etme fakültede

ya ben de en son sinirlendim, bir de hani stajda mecbur yapmamız gereken bir işlem, insanlara tedavi uygulayacağız, adamlarda geam doktor bilinci yok, varsa yoksa sınıf geçelim yeter

Öğrenmek istemiyorsa niye okuyor? Üste çık, alttan alma, üstüne gidiyorlarsa sen daha çok git, haksızlar.
Sırf kızım diye böyle yaptıklarına da eminim. Kendi aralarında öyle rahatsız edici konuşuyorlar ki benim söylediğimi de biliyorlar. Ben cevao verince yanımdani çocuk ayıp ediyorsun falan deyip daha da kötğ hissettirdi

Muhatap olma ozaman. Sizin keyfinize göre mi hareket edeceğim de ben olsam hepsini yerdim. Ayrıca bundan sonra ben yaptım deme sen de. Unuturlardı paşa paşa öğrenirlerdi. Şuan suçlu arıyorlar tembellik yapamadıkları için.

Duyma çok istemiyorlarsa gelmesinler. Sen her şeyi öğrenmeye bak okulda onlarda ne halt yiyorsa yesinler. Okulda öğrenememiş mezun olunca ne yapacaklarmış?

Sınıfta söylediğim için zaten duymuşlardı, aslında çocuk sadece birini linçlermek için grupta sormuş. Benim de çekincem mi var ben yaptım dedim

Tam özel pahali devlete gideyim demisken bunu okumam
Siz dogrusunuz onlar yanlis. Birde canimizi emanet ediyoruz bunlara.

o kadar dövmesi olan iğneyle dişçiyle falan sıkıntısı olmayan bir insanken en son gittiğim dişçi yüzünden resmen iğne ve dişçi fobisi oluştu bende yaptığı işlem de olmadı ama tekrar gitmeyi erteliyorum aylardır korkumdan. bunlar insanla uğraştıklarının farkında değiller herhalde. cahillik bunlarınki. sen farkında olmadan herkesin iyiliğine vesile olmuşsun. doğru olanı yaptığını bildikten sonra başkalarının ne dediğini ne önemi var ki? tarihte herkes üzerlerine hücum ederken doğru şeyi yapma cesaretini göstermiş insanları düşün bir de. ne takıyorsun bu kadar?

Son düzenleme:
öyle kadınlar var ki ağzını açmaya korkarlar ha sürü psikolojisi var elbet ama cinsiyetle ilgisi yok sen de dişli ol biraz

Hiç takmayın, öğrenmek sizin en doğal hakkınız. O zaman okulu bırakmaları gerektiğini söyleyin, böylelerinin konuştuğunu duyduğunuz an o lafları ağızlarına geri tıkayın. Ben olsam dersin ortasında hocam bu arkadaşlar öğrenmek istemiyor, ne güzel unutmuşsunuz, çıksınlar bence deyip daha çok kudurturum. Hayatımda öğrendiğim bir şey varsa asla hakkını yediren bir insan olma ve kendini savun, yaptığınız şeyin arkasında durun. Yavaş yavaş sizinle uğrasilmayacak bir insan olduklarını anlasınlar. Gerekirse aşagilayin. ben ki lise de 10 erkeği disipline verdim; abazanlıklarından, sınıfta konuşma engeli olan kıza yaptıkları zorbalıklardan, hocalara terbiyesizliklerinden, dersin huzurunu bozmalarından. Uzaklaştırma alanlar oldu, velileri arandı.
Dilekçeye imza atan hiçbir kız sorumluluk almadı daha sonra, pişman olduklarını dediler, benim üstüme bile geldiler. Niye? Korktuklarından, okul idaresi dilekçeyi kimin verdiğini demiyor, sınıfta o kişiyi şöyle böyle yaparım deyince ben verdim, hodri meydan dedim. Onlarla o kadar tartıştım ki, daha sonradan bana bir şey demeden hep düşündüler, özür dileyenler bile oldu. Bu dediklerimin arasında amcası, akrabası mafya olan tipler vardı, hepsi belalıydı. O arkamda durmayan eziklerle sürekli kavga edip birbirlerini disiplin kurulan şikayet ediyorlardı, ilkte tepkilerini koymadılar, korktuklarını belli ettiler ya. Bunları yapınca benim de arkamdan konuşuldu, ben de rahatsız oldum ve korktum ama asla hakkımı savunmak için geri adım atmadım. Kötü hissetmeyin, öğrenmek sizin en büyük hakkınız. Mesleğinize ve insanlara karşı sorumluluğunuz var, umarım güzel yerlere gelirsiniz.

Hiç oralı olmayın. Öğenmek istemiyorsa ne işi var orada. Sizin bu eğitimi hocadan talep etmeniz (veya hatırlatmanız) kadar doğal bir şey yok. İstediklerini düşünsünler boşverin.

Ay ne aleti bu bende merak ettim yani bize hiçbir aleti böyle tek bir günde öğretmediler valla. Kişi başı 750 lira verip aldığınız ve kullanacağınız alet apex locator falan mı?
Ayrıca bu kadar kar tanesi olmayın sonra stajda çok üzerler sizi. Verin cevabınızı geçin yani böyle kafaya takarak ömür geçmez

Dişçilerin niye berbat olduğunu anladım. 16 yaşımdan beri dişçi gezerim düzgününe denk gelmek samanlıkta iğne aramak gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…