Ya diyeceğin çok basit aslında, gitmekten önce "Sen, karşısında kadınlığımı kullanmak isteyeceğim erkek ol da ondan sonra konuş. Beni kadın gibi hissettirebil önce, öyle höt sötle, şikayetle olmaz esas senin yaptığını çocuklar yapar" deyip kestirip atacak keyfine bakacaktın. Evliliğin ilk senesi aptal güç savaşları bunlar, eh eşin de belli ki biraz kıro bi tip, böyle laflar etmesi de olağan.
E ne olacak şimdi basıp gitmişsin, o da dediğim lafı yutmam diye diretecek? Görüyorsan yontma ışığı, dön evine gir altından çık üstünden, yont bu kütüğü; "Kadınım" dedirt, ama boyun eğmeden, kendini gram ezdirmeden oynat parmağında, gerekirse adım adım evlilik terapistine ikna et. Ama görmüyorsan bir ışık, uğraşma otur oturduğun yerde, kapına gelir mi gelmez mi sallama bile. Gelirse abartmadan süründür, sözünü alıp geri dön dene istersen, gelmezse de git sonuna kadar çünkü nasılsa öyle gider. Evliliğinin cicim ayında bunu yapan adam 10 sene sonra zaten kaşarlanır ağzına eder affedersin. Anlatabildim mi? Ölç tart biç, denemeye değer görüyorsan ona göre karar ver.