- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
Görüncenizi sevmiyor ya da istemiyorsanız yapmanız gereken küsmek değil..mesafe koymak .
Eşinizle sürekli aranızda tartışma konusu olacak kadar size iç huzursuzluğu yaratacak kadar neden önemsiyorsunuz?
İnsanları dış kapının mandalı yapmak bizlerin elinde.
Napalim çocuk işte eşimde onun gönlünü yapmaya çalışıyor.. elbet büyür der güler geçersiniz..
He canım hee evet ben kötüyüm der yine geçersiniz..
O şöyle dedi o böyle laf soktu. O küçük ben büyük o hakim ben savcı...
Niye gereksiz şeyleri uzatıp insanları gözünüz de ve hayatınız da büyütüyorsunuz ?
Ne ediyorsanız kendinize ediyorsunuz.
evet nasıl bir şaka yaptıysam aile birbirine düşmüş.eşim kardeşiyle düşman olsun diye uğraşıyorum ama beceremedim henüz.ne kadar zekisin çözdün olayıNe istiyosun?
Kocan senin için KARDEŞini ailesini silmesini mi?
Nasıl bir şaka yaptıysan kardeşleri annesini birbirine düşürmüşsün, hala haklıyım diye dolanıyosun.
Kaldı ki kocan arada ki dengeyi çok güzel sağlıyor ama sen şımarıklık ediyosun.
Önceki konuyu biliyorum aynı konu olduğunu anlamadım. Aynı konuysa eğer bence zaten aranız iyi değil ne sen onun ne o senin yan anlam barındıracak şakalarınızı kaldıramazsınız. Bence mesafeli ve saygı içinde bir ilişkiniz olması daha iyi bir süre. Anladığım kadarıyla cahil insanlar değilsiniz, eğitimlisiniz ikiniz de fakat karşılıklı bir üstünlük mücadelesine girmişsiniz. Bence bundan vazgeçip birbirinize nasıl faydalı olabileceğinizin yollarını arayın.Ben soruya cevap vermiyorum diye bir şey yok.Önceki konumda ayrı bir şekilde anlattığım şeyi burada anlatmak istemiyorum açıp bakabilirsiniz.Zaten konu da o değil.Beni haklı bulmanızı da istemiyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum nasıl davranacağımı da...insanlar eleştirme peşinde buraya bi 3 ay girmemiştim aşırı bunaltıyor beni yorumlar nerden girdim bilmiyorum tekrar.Büyük ihtimal bugünden sonra da girmem
isterseniz anayasa mahkemesi başkanı olun, onun için alandışısınız. insanların alan dışı hassasiyeti olabilir. Üstelik ilk cevabı gerçekten abartılacak cevap değil, konuyu baya siz uzatmışssınız. Eski konularınıza da baktım, havadan nem kapan insansınız sanki. Bu kadar alıngan olup hem kendinize hemde etrafınızdakilere hayatı zindan etmeyin. Görümcenizde sizin kadar alıngansa "hem iibf mezunu hemde bana dersimi öğretiyor aklınca ben bilmiyor muyum sanki, ben anlamıyor muyum, benim okuduğum bölümü hafife alıyor" diye düşünmüştür belki.Hukuk mezunu olmasam da hukuk bilgimle idari hakimliği kazanmış bir insanım.O da bunun farkında zaten.Annesi de bana o yüzden yardımcı ol dedi.Alman anayasası dememe bu kadar alınacağını düşünmedim.Çocuk dediğiniz 20 yaşında ben de bunu anlatamıyorum.Ben onun ablasına saygısızlık yapsam o da benden 10 yaş büyük aynı şekilde bana yaklaşılacak mıydı ki
asıl meselenin buradan kaynaklandığını düşünüyorum. en başta da dediğim gibi bu kadar alıngan olup geçmişi, kelimelerin altında yatan imayı, o bunu dedi bu böyle cevap verdi diye her cümleyi incelemeyin kendinize yazık edersiniz.şim de çocuk işte diyip durunca tartışmalar sürdü.Derken eşim rest çekti bak dedi huzurumuz kalmadı bu huylarını bırak ya aneksenamunla konuşmayacaksın bundan sonra ya doğru düzgün davrancaksın böyle devam edersen abin yok demiş.Sonra görümcem buna içerlendi baya uzun süre huysuzluk yaptı abisine.Neyse ki düzeldi.Ama sempatim kayboldu sarılsalar kıskanır oldum...biliyorum saçma ama nasıl yenicem şimdi bu kıskançlığı...
Görümcede bir kıskançlık var gibi geldi bana. Ayrıca da çok şımarık. Abisinin eşine tabi ki saygılı olmak zorunda, herkes yaşını konumunu bilmeli. Benım eşimin benden küçük kardeşi gelecek bana laf sokacak , göz devirecek, hainliğinden habire kavga çıkaracak bende susacağım, çok sert bir şekilde ağzının payını veririm bir daha da açamaz . O zaman bizde eslerimizin ailesindeki kimseye saygı duymayalım neden uğraşıyoruz ki bu kadar ağzımıza geldiği gibi patavatsızlık yapalım herkese.
Eşiniz sizin tarafınızda olsada anne kardeş atılmaz siz konusmayabilirsiniz ama onlar yine birbirlerini sorar konuşurlar bende bı ara gorumcemle tartıştık eşim numarasını sildi annesi oğlum yapma tmm olmuş bı hata uzatmaya gerek yok siz kardeşsiniz falan eşimde hicbisey olmamış gibi davranan bir insan gorumceme kızıp ondan su ister kalk şunu getir kızgın bı şekilde ona takılır 1 2 öyle görümcemde tripli olsa bile konuşur eşim hep benim tarafimi tutar yeri geldimi gorumcemle konussalarda asla burun kırın etmem illa konusacaklar kardeşler sonuçta hemm eşim hep beni tutuyor onlarda anlamıştır oyuzden sizde takmayin eşiniz ilk sizi tutmuş hatta küsmüsler şimdi konussalarda onların aklında hep karısını tutuyor olucak bu yetmezmi daha ne istiyorsunuz ama sizinki çok terbiyesiz abisinede dili uzun .bazı Görümceler yılan gibi vallla
Canım senin gibi insanlar olsa keşke burada.Mantıklısın evet çok da haklısın...Laf sokmasa ters bakmasa aslında umursamaz olabilirim.Ama laf yedikçe ve sustukça suratım düşüyor elimde olmuyor.Başarıcam umarım
doğru söylüyorsunAdam gayet yapıcı davranmış, eşinin yanında durmuş daha ne yapsın. Tartıştılar diye ailesini mi reddetsin. Burada hanım efendi de sıkıntılı. Eşi yanında durmasına rağmen daha yok neden şöyle yapmadın neden böyle yapmadın gibi gereksiz triplere girmiş.
evet görümce çok ağırbaşlı hanımefendi bir insan.baydıysa çekilebilirsinAyyyy baydı. Sürekli aynı cümleler falan. Adım gibi eminim yersiz bir şaka olduğuna çünkü çok bencil bir kişilik görüyorum sizde. Ne münasebet adamın kardeşiyle konuşmasını istememek? Belli ki görümce ağırbaşlı, hanımefendi bir kız ve her lafa tahammülü yok. E neden bu şaka yapma isteği? Hint filmi izlemiş gibiyim.
Alman anayasası atmadım canım sen okuduğunu anlamamışsın.Not atmam alakasız bir durum değil çünkü idari hakimim şuan.O da benim bilgimin farkında kendisi de ders soruyordu.Benim elimden geleni yapmam suç değil sevmese de benimle bu şekilde konuşmaması gerekir.Ben de eski nesil değilim merak etme.10 nesil geçse de büyüklere saygı duyulması gerektiğini çocuğuma da öğretirim torunuma da.Saçma sapan bir nesilden iyidir.Hukuk okuyorum.yengem bana alman anayasası atsa ne alaka der geçerim.aranız bozuksa mesafeli davranın.sevmediğim biri bana şaka yapsa bende bundan hoşlanmam.sinemaya falan götürdüm yine memnun olmadı demişsiniz.kız sizi sevmiyor neden memnun olsun?eşiniz ve kayınvalidenize resti çekin.sizin canınız ciğeriniz ama biz anlaşamıyoruz ablalık beklemeyin benden diyin.eşinizin sonsuza kadar küs kalması zaten imkansız.adamı rahat bırakın sadece kendi sınırınızı çekin,mesafeli davranın.çözüm bu kadar basit.yeni nesile ben büyüğüm bana saygı duyacaksın diyerek bir yere varamazsınız.
Ben bir şey yapmıyorum zaten.Çocuklarımın halası olacak olması onun derdi.Benim anneme saygı duyulmasaydı ben fark ederdim.Ömür boyu yüz yüze bakacaksın. Yarın bir gün çocuğun olduğunda o kız çocuklarının halası olacak o yüzden çok da şeyapmayın
Ben bir şey yapmıyorum zaten.Çocuklarımın halası olacak olması onun derdi.Benim anneme saygı duyulmasaydı ben fark ederdim.
Zaten marifet o laf sokulduğu ters bakıldığı anlarda onu ciddiye almamakta...
Normal zamanda herkes herkesle iyidir...
O size laf soktuğu zaman sizde ona laf sokarsaniz ondan bir farkımız kalmayacak ve al birini vur ötekine denilecek ..
Kocaniz ne yapsın bu durumda??
İnsan laf sokarak kendisini küçük düşürür aslında.... Böyle gereksiz polemikler oluşacağı zaman susun... Bırakın karşı taraf kudursun..
Sonra Allah Allah durduk yere neler dedi , değişik birisi vallahi der siz masum olup çıkarsınız...
Madem siz yaşça da büyüksünuz bunu daha iyi başarın.. fevri olmayın..
güler yüze kanmayacak koca yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?