Kendimi harekete geçiremiyorum...

BalePabucu

Devenin Bale Pabucu
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2011
648
8
46
İstanbul
Kızlar birgün buraya bunları anlatacağım hiç aklıma gelmezdi fakat bu güzel güneşli cumartesi günü eve tıkılıp kaldığım için çok bunaldım, dayanamayacağım.
20 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim.
Buraya kadar her şey normal. :)
Sorun şu ki bu yaşta bir genç kız olmama rağmen üşengecin tekiyim.
Çok sıradan, önemsiz bir sorun gibi gelebilir bu size...
Ama inanın benim hayatımı mahvediyor hatta mahvetti.
Yapmam gereken o kadar çok, o kadar fazla şey var ki...
ben ısrarla hiçbirini yapmıyorum.
Yapmam gerekenleri biliyorum, yapmak istiyorum,
sonuç olarak yapamıyorum.
Dünya umrumda değil adeta.
Nasıl umursamaz olduğumu görseniz şaşırırsınız...
Hatta arkadaşlarım 'gamsız' derlerdi bana.
Bıraksalar akşama kadar otururum oturduğum yerde boş boş, hiç gocunmam.
İyi bir liseden mezun oldum, arkadaşlarım çok iyi yerlere geldiler.
Bense... üşengeçliğim yüzünden çok sıradan, ileride belki iş bile bulamayacağım bir bölümde okuyorum şu an.
Hatta okumuyorum bile, derslerimle bir alakam yok, okula gezmeye gider gibiyim, o da gidersem.
Gidersem de geç kalmadığım zaman yok.
Zamanında gidersem şaşırıyor millet.
Sınav sonuçlarım birer facia.
Hormon tedavisi görüyorum uzun zamandır ama sonuç alamıyorum.
Neden? Çünkü ben doğru düzgün yapmıyorum ki yapmam gerekenleri.
Hep aksatıyorum, unutuyorum ya da zor geliyor bırakıyorum tekrar başlıyorum vs.
Annem-babam bu hallerimden bıktı artık..
Odam darmadağınık.
Toplamaya çalıştığım zaman işin içinden çıkamıyorum...
Kendimi toparlayamıyorum ki en başta...
Bütün günlerim bomboooşşş geçiyor.
Ne kendime ne başkasına faydalı hiçbir şey yapamıyorum...
Ama bu durumdan kurtaramıyorum ki ben kendimi ne yapacağımı şaşırdım.
Hayatımı gözgöre göre mahvediyorum.
İnsan kendine bu kadar kötülük yapar mı?
Mesela bugün katılmam gereken bir program vardı, uyanamadığımdan gitmedim.
Daha doğrusu uyandım, açtım gözümü, ama kaldıramadım ki kendimi bir türlü.
Uyudum tekrar öğlen uyandım kahvaltı falan derken bu saat oldu, gitti bütün bir gün...
İşte hergün böyle oluyor.
Okul zamanı bile...
Bunun gibi daha bir sürü şey saymaya kalksam bitmez...
Yapmam gerekenleri biliyorum, plan-program yapıyorum, iş uygulamaya gelince tık yok.
Her şeyi ertelemekten karşıma çıkan o kadar çok fırsatı teptim ki...

En küçük bir sorun karşısında kendini salan bir tip de değilimdir, bu zamana kadar başımdan çok ağır olaylar geçti hep kendim mücadele ettim, kendim aştım hiç yardım almadan.
Onların sonucunda mı böyle oldum bilemiyorum...
Diyeceksiniz ki herkesin başına gelir dönem dönem...
Ama ben uzun yıllardır bu haldeyim, daha fazla mahvetmek istemiyorum hayatımı.
Bir yerden başlamalıyım, fakat nasıl?

hmmmm,bu işlerr özdisiplin gerektirir, mücadeleciyim diosun ama kötü gün karşısında. ii zamanlarda da kendine deger versen başkası için degil kendin için ama. vee bu yapman gerekipte yapmadıgın şeyler içinde sonuçlarını düşünerek hareket etsen belki bu gidişattan dönersin. ne biliim iştee böle böle

Aaa benim bir yaş küçük halimsin
Üşengeçlikte bazı dönemler bir dünya markasıyım adeta.
Anadolu lisesi mezunuyum. Uyduruk bir bölüm kazanıp yine de gittim.
Hem örgün, hem açıktan üniversite okuyordum.
Okuduğum dönemde okula giderken arkadaşlarım dalgasına "ehehe Slimsigara geldii diye check in yaparlardı, kalkıp 20 kişi beğenirdi, adeta şenlik havası.
İkisini de beceremeyip bıraktım.
Bazı dönemler annem işten gelmeden yarım saat önce kalkarım. O da bütün gün fil gibi uyudun mu demesin diye.
Odam dağılmasın da toplamayayım diye annemin odasında oturuyorum, annemle yatıyorum.
Karşımda 3 gün önce kurumuş, katlanmayı bekleyen çamaşırlar var. Dönüp bakasım yok.
Ama bazen insanın karşısına garip fırsatlar çıkıyor.
Benim en son hiç aklımda yokken iş fırsatım çıktı. Hayatımda ilk kez bir şey için çalıştım. Klavye sınavını geçtim, mülakatım var yarın, hazırım. İlk kez bir şeye üşenmedim.
Bence senin de karşına bir fırsat çıkacak ve onun için gerçekten çabalayacaksın.
Karşına henüz çabalaman gereken bir şey çıkmamıştır.

Evet aynen dediğin gibi, kendime değer versem...
Sonuçlarını düşününce tırsıyorum ama bu bile vazgeciremiyor beni bir şey yapmamaktan..
Sanırım umutsuz vakayım. :)

bide o üşendigin şeylerden birini yapsan ve soncunun güzel oldugunu görsen gerisi gelir. yani çabaladıktan sonra iiki yapmışım diyip hep o istikrarda gidebilirisn. azimli olmak şart canım yoksa işin yaşş. kaldır biraz kıçını hayat böle gitmezz :)))

bence depresyondasın ve acilen psikoloğa gidip kendini toparlamalısın fırsatlar bu dönemlerde gelir karşına bu dönemi geçir önüne fırsatlar gelmez sen onların peşinde koşmazsan

Bu kadar olur yahu tıpkısı.
Senin adına çok sevindim, insanın bir amaç için çabalayıp başarı elde etmesi kadar güzel bir şey olamaz bence.
Umarım mülakatın da dilediğin gibi geçer. :)
İnşallah benim de karşıma bir an önce çabalamak isteyeceğim herhangi bir şey çıkar yoksa hayatla bağlantımın kopacağını düşünüyorum artık hoş çıksa bile çabalar mıyım bilmem.

canım senle aynı durumdayız şuan: )))
bende üni 3. sınıf öğrencisiyim,temize geçirmem gereken notlar var ama ben burdayım: ))
güya sabah erkenden kalkıp harıl harıl ders çalışacaktım
9.30da uyandım,12 ye kadar kahvaltı falan derken oyalandım,sonra nişanlım kameralı görüşelim dedi.daha şimdi bitti görüşmemiz.
şimde de diyorum ki:''amaaaaan bu saatten sonrada çalışmayım gün bitti zaten yarın çalışrım'' :86:
vicdanım hiç rahat değil ama: ((
bu arada bende boğa burcuyum: )))
hangi bölümü okuyorsun?

farkında mısın ne diyosun bakk, '' karşıma çabalayacagım bişey çıkar'' sen önündeki işleri kaale almıyosun canım. önce onları bi toparla hallet sora su akar yolunu bulur. ( anne nasihati oldu ama anladın işte :))

Hahahah haklısın üşenenin ne oğlu olur ne kızı derler

Ay civcivcim senle de aynıymışız bak çıkıyor ne güzel tek tek benden olanlar.
İşletme okuyorum canım ben.
Evet benim de planlarım arasında ders çalışmak vardı bugün, kaldığım derslerin haddi hesabı yok. :)
Ama plan da kaldı anlayacağın...

Sanırım çabalamaktan hoşlanacağım bir şeyin gelmesini bekliyorum. :)
Ve bence öyle bir şey yok.
Çok iyi anladım canım, ben de öyle düşünüyorum zaten ben bi elimden gelen her şeyi yapsam su akacak yolunu bulacak dediğin gibi.

bence depresyondasın ve acilen psikoloğa gidip kendini toparlamalısın fırsatlar bu dönemlerde gelir karşına bu dönemi geçir önüne fırsatlar gelmez sen onların peşinde koşmazsan

Depresyon belirtileri tıpatıp uyuyor bana evet..
Psikoloğa gitmeyi de çok düşündüm açıkçası ama benim içimden gelmedikçe bir başkasının ne kadar faydası olur bilemiyorum.

merhaba hatunlar

yazılarınızı okuyunca hemen damlayayım dedim bende 1 mayıs doğumluyum. Sanırım boğa burçlarının genel sorunu demeliyim. Aynı dert bende de var elim kolum kalkmıyor etrafı toplayayım temizlik yapayım diye bütün gün oturmak istiyorum. Yada şu var boğa burcunda olanlar sanırım bu ayın etkisinde galiba o yüzden biraz tembellik var üstümüzde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…