Kendimi harekete geçiremiyorum...

Makyaj silmeme konusunda nasıl dertliyim anlatamam...
Geri kalanlar da hayatımın parçaları zaten.

Ay bunlar bende de oluyor her zaman olmasa da.
Ben zamane gençliği diyorum bizlere. Anneannemin deyimiyle "çürük nesil"
Haklı sanırım...

Hahaha
Anneannene gönülden katılıyorum canım bu durum başka bir şekilde açıklanamazdı.
İçimiz çürümüş bizim bu gencecik yaşta...

Aman diyeyim onu hatırlatma 40 yılın başı bi toz almaya kalkarım, aldığım toz hangi eşyanınsa eskitmeden bırakmam onu kurtulamaz elimden.

al bendende okadar ordan giriyorum ordan cikiyorum söyle mis gibi ozonlu köpüklü su yapacaksin yerlerini bi sileceksin mikroplar ölsün ev miss gibii koksun camlar parildasin ay amanda aman

Kova burcuyum ve yükselenim boğa.Burda yazılanlar beni anlatıyor sanki
Anadolu lisesini bitirdim,össye çok iyi çalıştım,test çözmeye filan bayılırdım önceden ve iyi bir üniversitede ingilizce iktisat kazandım ama sonra gerisini saldım gitti resmen
3.sınıftayım ama derse 1 kere bile girmeden sınavına girdiğim derslerim var.
Sabah uykusundan ödün veremediğim için okula hiç gitmiyorum desem kesinlikle abartmış olmam.Çünkü haftanın 1 günü öğleden sonraki dersime gidiyorum.Onun da nedeni hoca yoklama alıyor,gelmeyeni bırakıyor diye.
Yaz okulunda ve dönem içinde finaline girmediğim,aman çalışmadın zaten yat uyu dediğim derslerim oldu.
Kpss kursuna yazıldım bu sene erkenden gideyim,bölümümün dili ingilizce iktisat olduğu için türkçesinde sorun çekmeyeyim diye ve kursa sadece 1 ders gidip bıraktım
Aveanın online testlerinde başarılı oldum,mülakata çağırdılar ve ben ingilizce bölüm okuduğum halde ingilizce konuşmaktan korktuğum için mülakata gitmedim
Haftalardır toplanmayı ve temizlenmeyi bekleyen bir odam var.Dağınıklığın içinde yaşıyorum.Aslında rahatsızım da dağınıklıktan ama harekete geçemiyorum bir türlü.
Şu saat olmuş yüzümdeki makyajı silmemişim hala.
Haftanın 1 günü okula gitmek için,diğer günü erkek arkadaşımla buluşmak için dışarı çıkıyorum desem abartmış olmam.:18::18:
İnternet bağımlısı oldum iyice,oysaki artık internette de yapacak bir şey bulamıyorum ama bırakamıyorum da:26:
Keman kursuna gitmek istiyorum maddi durumu toparlayınca ama onu da bırakırım diye korkuyorum
Kitap okumayı çok severim,kendi kütüphanemi oluşturmak için kitap alıyorum sürekli.Aldığım kitaplar da hangi kalınlıkta olursa olsun en fazla 2 günde biter.Ama şimdi elimdeki kitabı 1 aydır bitiremedim
Kendimi bu kadar salmam gereken aile içi bir sorunum yok,erkek arkadaşımla 7 yıldır süren çok güzel bir ilişkim var Ama buna rağmen nasıl bu hale geldiğimi anlamıyorum.Özellikle de okuldan,derslerden o kadar soğudum ki kpss ye nasıl hazırlanacağım bilmiyorum.

Bu yüzden de hepimize Sertab Erener'in "Kendime Yeni Bir Ben Lazım" parçasını armağan ediyorum.

bu sene iyi gecmedi, soylemem lazim
kader beni secmedi, ama gormemem lazim
belki birden bire yeniden baslamam gerek
eskiden taptigimi bugun taslamam gerek

yeni bir ask yeni bir is yine gulecek bi´ neden lazim
yeni bi´ haber, yeni bi´ kader, bunlar icin bana sans lazim
yeni bi´ durus, yeni dokunus tek tek kesfetmem lazim
yeni bi´ hayat, gerisi bayat kendime yeni bir ben lazim
kendime yeni bir neden lazim

gunler guzel gecmedi, unutmam lazim
asip yuzumu kalmisim azcik kiritmam lazim
hep icime atmisim anlatmam gerek
hepsini bi´ kazana atip toptan kaynatmam gerek

yeni bir ask yeni bir is yine gulecek bi´ neden lazim
yeni bi´ haber, yeni bi´ kader, bunlar icin bana sans lazim
yeni bi´ durus, yeni dokunus tek tek kesfetmem lazim
yeni bi´ hayat, gerisi bayat kendime yeni bir ben lazim
kendime yeni bi´ neden lazim

tembelin iş günü yarındır :)))
bende bir boğa olaraktan bu belirtilerin alayını yaşıyorum
ben evliyim her gün temizlik yapmam mesela çünkü canım istemez işe kalksam biraz dinleneyim diye otururum sonra bakarım uzanmışım :))
sonrada iştahım kaçıverir temzilik ertelenir yarına
ağırkanlıyız heralde ne biliim bi kulp bulamıyorum bende artık :))))

Iyiki acmissin bu konuyu canim :)

Yalniz olmadigimi gördüm en azindan :)

Zaten boga burcunun Temel ve bilinen Özelligidir TEMBELLiK :)
Masallah hepimizdede varmis bu huy

aman tanrım herkes boğa burcu we üşengeç kendimi gördüm
amaaan ben yine de sewiyorum burcumu
her sınaw zamanı son dakikaya kadar oturup sonra başlamak için ilham bekliyorum
çok sıkışırsam da herkesten hızlı yapıyorum işlerimi
kendimi zorlamadan hiç bi iş yapamamakta hayli komik bi durum

evet ya harekete geçirecek bir şeyler lazım. kpssye çalışmam lazım daha kitap bile almadım neden çünkü çalışmayı erteliyorum. çözüm önerisi olan yok muuu

ay benim gibi insanlar da varmış demek ki evi toplamam lazım ders çalışmam lazım bense saat 10 dan beri netin başındayım peeehhh

ya bu kadar olur aynı ben... sabah ne kadar erken kalkmam gerekse de gece 3-4 ten önce yatamıyorum interneti bırakamıyorum ve doğal olarak sabah kalkamıyorum. 1 haftadır okula 1 kere bile uğramadım. odamı dün biraz düzenledim bugün yine aynı hala geldi aşırı dağınığım. bi yere gitmek, hazırlanmak işkence gibi geliyor. Hiç bi şeyi zamanında yapamıyorum bazen yatakta yan dönmeye bile üşeniyorum o derece yani. saatlerce bi yerde hiç kalkmakdan oturabilirim. yemek yemeye bile üşeniyorum. kova burcuyum bende. hiç bişey umrumda değil. ne kadar zamandır böyleyim bilmiyorum başladığım hiç bir işi tamamlayamıyorum fen lisesi çıkışlıyım saçma sapan bi bölüm kazandım yarıda bıraktım tekrar girdim sınava şimdi ki bölümüm daha iyi ama bunu da bırakmaktan korkuyorum. herşeye bi heves başlıyorum ama asla sonu gelmiyorr :26:

Son düzenleme:
Allahtan bunu yazmaya karar verip uygulamışsın bitirebilmişsin

şaka bir yana canım sende "miskinlik hastalığı" fena halde var gibi geldi bana...:26:
sanırım çok çok dua ederek bıkmadan Allaha isteyerek ve de gayret ederek geçer duacınız inşaallah

Uzun süredir kadınlar kulübünü takip ediyorum. Birkaç gün önce ben de üye olup böyle bir konu açmak istedim ama sonra vazgeçtim. Bu başlığı görünce dayanamadım, hemen üye olayım dedim. BalePabucu, izninle yeni konu açmak yerine derdimi buraya yazmak istiyorum :) .

Hiç bir işimi vaktinde yapamıyorum. Öyle çok zor bir işim de yok. Misal; bilgisayarımı düzenlemem gerekiyor. Önemli dosyalarımı hızlıca bulamıyorum. Onları doğru düzgün dosyalara ayırmam lazım. Ama ben bunu aylardır bekletiyorum. Sonra "aslında her gün 10 dakika bununla uğraşsaydım 3-5 günde biterdi" diyip karar veriyorum ama bilgisayarın başına oturunca yine uyuşukluk geliyor, yarın yaparım diyorum. Tabii aradan aylar geçtikçe, işler de birikmeye başladı. Ağustosta 10 günde bitireceğim iş şimdi 20 günde biter. Aslında acil bir şey değil. Ama artık bi yerden başlamam lazım.

Tek sorun bilgisayar değil tabii ki, mesela sırt ağrılarım var, spor yapmam gerekiyor. Hep yarın diyorum. Aslında egzersizi severim. Ama günümü bilgisayar başında geçirdiğim için unutuyorum. Sonra da yaaaa niye bugün de spor yapmadım diyorum. Sürekli unuttuğum için artık not almaya başladım günlük yapacağım işleri. Hatta hatırlaması kolay olsun diye bilgisayara not aldım. Yalnız şöyle bir sorun da var. Bazen hadi spor yapayım diyorum ama can sıkıntısından yapamıyorum. O anlarda hiç bir şey yapasım olmuyor. Ama onun sebebini de biliyorum. Bilgisayar tabii ki. Bir kere bilgisayarım bozulduğu için tamire vermiştik, o zaman bir-iki gün yine boş boş oturmuştum ama biraz zaman sonra rahat rahat işlerimi yapmaya başladım.

Bana ne oldu böyle diye uzun uzun düşündüm. Birkaç yıl öncesini hatırladım. Yine bilgisayara çok bakıyordum ama en fazla 3-4 saat oluyordur herhalde. Gün içinde başka şeyler de yapıyordum az da olsa. Bilgisayara da daha düzgün bakıyordum, boş boş internette gezinmiyordum. O zaman da çok normal değildi durumum ama şimdikinden iyiydi. Zamanla şöyle bir şey de oldu, elimi bir işe attım, yapmak istedim yapamadım, başka işlerle ilgileneyim dedim vaktinde bitiremedim, bayağı kendime güvenim gitti. Şimdi biraz düzenli yaşamaya başlasam onu da iki gün sonra bozucakmışım gibi geliyor. Ama bu çok yanlış bir düşünce bunun da farkındayım. Oh yazmak iyi geldi biraz :) .

Disiplin istiyorum ben yaaaa. Kendimizi disipline sokmamız şart arkadaşlar. Böyle lay lay nereye kadar. Ben de hep bir ilham gelmesini bekliyorum işlerimi yapmak için fakat aslında saçma böyle düşünmek. Ne kadar sıkılsam da, çatlasam da patlasam da bu işlere başlamam gerekiyor. Şevk asıl ondan sonra gelir zaten. Sonra da devamı gelir. Durduk yerde ilham gelmesini beklemek gereksiz. İşte böyle yazıyorum ama canım sıkıldığı halde şu işlere bir başlasam, bunu yapabilsem çok iyi olacak. Yani ben de daha başlamış değilim :) .

Size birkaç öneri yazayım, bana iyi gelen şeyler bunlar. Eeee o zaman daha ne, kendi çözümünü bulmuşsun, her gün yap bunları hiç sorunun kalmaz demeyin. Sorunum bunları her gün yapamamak zaten . Bir türlü -başlıkta da yazıldığı gibi- harekete geçemiyorum.

1-Erken yatıp erken kalkmak.
Erken kalkan yol alır arkadaşlar unutmayalım. Buraya dans eden smiley koymayı istedim ama smileyleri göremedim, neyse konuyla alakasız oldu . Uyku düzensizliği olunca insanın enerjisi çok azalıyor.

2-Etrafı temizlemek, banyo yapmak, halıyı süpürmek gibi insanı ferahlatan şeyler yapmak.
Çünkü size de oluyor mu bilmem, benim içimde "onu yapamadım bunu yapamadım" diye diye bir sıkıntı oluyor. Ama ferahladıktan sonra kendimi daha iyi hissediyorum, daha rahat yapıyorum işlerimi.

3-Günlük tutmak. Günlük demekle "sevgili günlük" şeklinde değil. Tabii isterseniz öyle de yapabilrisiniz :) . Benim demek istediğim, gün içinde neler yaptınız neler yapmadınız yazın. Sonra, diyelim ki bir hafta sonra okuyun, hiç bir şey yapmamışım dersiniz(en azından ben öyle diyorum), belki daha bir şevk gelir yapmak için.
Yalnız küçük bir uyarı yapayım. Gaza gelip de, bugün şunu da yaparım bunu da yaparım diye olmayacak işler koyarsanız yapılacaklar listesine, o zaman akşam bir bakarsınız bunlardan ancak 2-3ünü yapmışsınız, hevesiniz gider. Bu yüzden, bir günde gerçekten ne yapabilecekseniz onu yazın, gereğinden fazla yüklenmeyin, acil işleri yazın öncelikli olarak tabii. Diğerleri için canınızı sıkmayın, önemli değil yarın da yapabilirim diyin. Sonra o işlerin üzerini çizmek çok zevkli oluyor :) .

Çok uzun yazdım kusura bakmayın, okuyabilen olursa şimdiden teşekkürler :) . Karmakarışık yazdığımın da farkındayım, işte tembellik etmeyip, birkaç gün önce yazsaydım daha güzel açıklayabilirdim sorunumu. Şimdi zor zahmet yazıyorum. Her an mesajımı silip göndermeyebilirim . Ama bu sefer karar verdim, göndereceğim.

Son düzenleme:
Kızlar her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum cevaplarınız, önerileriniz için.

Birkaç gündür bilgisayarım problemliydi girmeye fırsatım olmadı kusura bakmayın ihmal ettim aklım da burada kaldı. :)

Sonuç olarak görüyorum ki... hepimiz aynıyız, birçoğumuz kendini gördü burada, fakat çözüm yok.

Eğer katılım olursa, biz üşengeç hatunlar olarak ayrı bir konumuz olsun diye düşündüm.

Birbirimize destek olur gün içindeki planımızı paylaşır yapmamız gerekenleri zorla yaptırırız. Yapmak isteyip benim gibi işin içinden çıkamayanlar da neyi nasıl yaptığımız hakkında fikir edinmiş olur, pratikleşmek adına. :)

Şu an için aklıma gelen tek çözüm bu gibi. Sizin de dediğiniz gibi zorlamadan olmuyor.

Hoşgeldin canım çok iyi yapmışsın üye olmakla bak benim bu hallerim bir işe yarayacakmış demek.

Tam sana cevap veriyordum ki bilgisayarıma yine bir şeyler oldu yazamadım, kaç gündür bozuk kendi kendine düzelmesini bekliyorum.

Tüm yazdıklarını baştan sona kadar okudum, üşenmedim. :)

Anlattıklarının hepsini üzerimde taşıdığımı söylememe zaten gerek yok.

Maddelerine gelince de gerçekten önemli noktalara değinmişsin ben de senin gibi düşünüyorum 1. sinden başlarsam erken kalkmak cidden çok önemli ama malesef saati kapatıyorum ben uyanır uyanmaz geç kalmak falan umrumda dahi değil. Bir arkadaş kendini balkona at demişti yapabilirsem onu yapacağım. :)
2.si ise bence en önemlisi. :) Ben eğer ders çalışacaksam, mutlaka önce odam çalışma masam her tarafım toplu olmalı. Aynen dediğin gibi sanki onlar olmazsa çalışamayacakmışım gibi geliyor. 3.sü ise günlük, ben günlük de tutuyorum daha doğrusu haftalık mı desem artık ona bilmiyorum işte üşenmediğim zaman karalıyorum bir şeyler. :)
Okuyan kopar herhalde.
Çünkü... hergün demişim ki yarın şunları şunları yapacağım diye tek tek maddelemişim.
Ertesi gün ise hiçbirini yapmayıp, hiçbirini yapmadım demişim. :)
Ama bu istisnasız hergün böyle...
Bıkmadan usanmadan plan yapıyorum yani. Ama insan birini bile mi uygulamaz yahu. :)
İşte bu yüzden hazine saklar gibi saklıyorum günlüğümü.
Aynen dediğin gibi bir sürü madde sıralamamak lazım bunları yapacağım diye.
Benim gözüm korkuyor sanırım. :)
Zaten benim çorap söküğü gibi, birini yapmadım mı diğerlerini de yapmıyorum direk.
Ha bir de en nefret ettiğim huyum, bir şeyi yaptığımda o ya tam olarak olacak ya da hiç olmayacak.
Ders mi çalışıyorum? O konusun taa en başından başlayacağım didik didik edeceğim onu öyle önemli yerlerine bakayım da kapatayım yok.
Temizlik mi yapacağım, her taraf pırıl pırıl olmalı.
Bunun gibi daha birçok şey...
E üşengeç insanım, nasıl yapayım. :)
İşte böyle canım... benim gibileri görmek çok güzel :) Senin adına üzülsem de kendi adıma seviniyorum
İnşallah üstesinden gelebiliriz.

Son düzenleme:
hiç normal deil hallerin bir travmamı geçirdin? insan üzüntüdende bişey yapası gelmez fakat bişekilde o popoyu kaldırman gerekiyo hayattan bukadar dışlanman hiç iyi deil bir doktora gidip sıkıntılarını dile getir belki bir faydası olur haaa kandeğerlerin vitamin b12 demir bunlara baktır.bazı hastalıklar insanı tembel yapar en kısa sürede düzelirsn inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…