Kendimi hiçbir yere ait hissedemiyorum...

Bu kişiler 35 40sa normal ben günümüzden bahsediyorum bir yerlerde tanıdık varsa her şey olur ayrıca. Dil bilmek ve onu öğretmek aynı şey mi? Yökdil yds vs girdin mi hiç çok merak ettim. Yani bu kariyer zirvesi o bu bunların tamamen uydurma göstermelik olduğunu bilecek yaştayız. Umarım istediğin gibi bi iş bulabilirsin ama bana çok olası gelmiyor. En badiy network bile edinmedin. Çevremde insanların çektiği çileyi görüyorum. Ben de kalabalık bir aileye kardeşe sahibim ama babam ölse miras sıkıntısı olacağına eminim. Ailen hiç kızım 30 yaşındasın sana 1+1 ev alalım ya da şu gelir senin olsun demiyor mu? Boşanmışsın şöyle böyle demiyor mu? Başlarına bir şey gelse evde oturur maaş alırım diyorsan her zaman olmuyor. Ortada 4 çocuk varsa 4 ev varsa bile insanlar memnun olmuyor. İşin içine mal mülk girince kardeşlik kalmıyor. Ne okumuş etmiş insanlar bu kavgaya girişiyor. Yani 9 senede en azından lisans okusaydın. Ben de kpss için bir şeye baktım sürekli karşıma hesaplar çıkıyor. 2 yıllık bir sürü bölüm var. Hiç mi bakmadın. Hiç mi kpss bari çalışayım demedin 9 senede matematik hatim edilirdi. Burda bile arkandan neler konuşuldu hesabını silince ben gördüm. Kim bilir arkadaş eş dost neler diyor. Ne hayatlar var yokluk içinde fabrikada orda burda çalışıyor eve temizliğe gidiyor atanıyor okuyor. Arkadaşımın arkadaşı 3 çocukla 2 yıllık röntgen okuyup atanmış. Ben bizzat 45ten sonra atanan tanıyorum. Ailenden onay görme arzusu ile oturup durmak kolay. İnsanın kendine verdiği zararı kimse veremez. İşe girsem şöyle böyle hiç girdin mi? Hiç ders çalıştın mı?

Umarım ikimiz de iş bulabiliriz. Sen şuan hamilesin diye biliyorum hakkında hayırlısı olsun. Üyelik iptali yapınca arkamdan konuşan şahıslar umrumda değil :)

Ailemden bir beklentim olmadı maddi olarak hiçbir zaman. Bu ev benim olsun diye bir düşüncem de olmadı. YÖK dil ya da ydsye girmedim hiç. Dgsye girmiştim ama istediğim puanı alamayınca vazgeçtim, kpss kaynak kitaplarıyla da ders çalışıyordum. Ama kpssye girmedim hep erteledim. 2 yıllık bölümlere çok baktım bakmasına da matematiğim iyi olmadığı için sıkıntı. Ama yıllar boyu matematik çalışsam çok daha güzel bir puanım olurdu. Çok haklısın.

Depresyonda olabilirsiniz. Konuyu okuyunca aklıma ilk bu geldi ani duygu değişimleri sürekli halsiz olma. Piskoljik destek aldınız mı ya da almayı düşündünüz mü? Ara ara buradaki yorumlarınızı görüyorum ne kadar naife biri olduğunuzu düşünüyorum. Umarım bu süreci bir an önce geride bırakırsınız

Eee ama nasıl olacak bu? Bir işe girip çalışsam en azından uzun süre yüzlerini görmem kafam rahatlar ama akşam yine göreceğim
Sizi tanimiyorum
Sadece ilk mesajinizi okudum. Ona gore yorum yapiyorum.
9 senedir evde miydiniz hep? Okul,is?
Yasinizi gorunce meslek sahibi ama is bulamiyorsunuz belki diye dusundum.

Bazen hic yorum yapmasam diyorum.
Sebebi ise Türkiyedeki secimlerin benim dogdugum ve yasadigim ulkeden daha farkli mi diye dusundugum icin.

Yıllar önce psikoterapi almıştım. 1 aydır antidepresan kullanıyorum. Devlet hastanesinde psikiyatristin psikoloğa yönlendirme yapmasını rica edeceğim. Güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim.

Hayat naif ,nazik insanları pek sevmez. Umursamaz, gamsız birisi olmayı çok isterdim.

Kuzenim hukuk okudu gayet iyi bir okulda staj bitti işsiz kaldı. İş buldu çok yorucuydu. Eniştesi bir fabrikada müdür o bile kıza en basit ofis işi bulamadı. Üretimde ofiste çalışıyor millete ip aksesuar vs ayarlıyor bu pantolon talimatı yok mu yıkama vs onları basıyor 30 civarı bulduğu tek iş buydu cumartesi pazar yok. Bu kız kpssye girdi puanı iyi. Atanana kadar çalışacak ki ihtiyacı yok ailesi iyi durumda ama çalışıyor. Benim kız kardeşim tıp okuyor onun babası farklı ve durumu iyi. En küçük çocuk el bebek gül bebek herkesin göz bebeği o bile kazandığı yaz 1. Sınıfın yazı çalıştı. Annem öğretmen tüm çevresi öğretmen tuzu kuru kesim. Onların çocukları gidip mağazada kafede çalışıyor. Abimle aynı bölümü okuduk o da hep çalıştı staj yaptı asla boş durmadı pandemi zamanı işsiz kaldı neler çekti. En son gitti polis oldu. Arkadaşım a101e işe girdi 4 personelin dördü de üniversite okumuş. Ona bile çok zor girdi. 14 saat çalışıyor kız işi bırakmıyor borcu var. Başvurularına kimse dönmüyor. Bir yerde 150 200 bin maaş alan özel sektör bir yandan asgari alanlar. Asla ortası yok. Ben memur olmam diyordum ama bu gidişte olacağım en azından çocuk yaptım diye işsiz kalamam ya

22 yaşında 9 ay süren evlilik yaşadım boşandım ama boşanma süreci biraz uzamıştı. İlk üniversitemi okurken son sene yarıda bıraktım. Boşandıktan sonra ise Çocuk gelişimi bölümünü okudum bir okulda staj yaptım ve bu bölümün bana uygun olmadığını düşündüm. Bir işte çalışıp da kendi hayatımı kurayım diye düşünmedim hep hayatımı erteledim, dünyadan kopuk yaşadım, bir işte çalışsam ne yapar ne ederim , başarabilir miyim diyip kaygılarıma ,korkularıma sığındım. Hep bahane aradım kaçmak için kendimden. Bu süreçte abimin kredi işleri, beni kefil koyması vs bazı sorunlar yaşadım. Şuan 29 yaşındayım ve hâlâ ailemle yaşıyorum.

Ailenden beklentin yoksa nasıl bir gelecek bekliyor seni? Onlara bir şey olsa ne olacak? Barajı bile mi geçemiyorsun. Her yer özel okul dolu. Hiç mi bunu düşünmedin? Çok ciddi bir rahatlık ya da hayattan soyutlanma var sende. Evet hamileyim işsizim ama benim seçimimdi iş yerinin şartını diğerleri gibi kabul etseydim işsiz olmayacaktım. Ya da geçmişte iş aradığımda gayet iyi iki yerden kabul aldım ki çok aşamalı süreçlerdi. Ama şuan 1 sene belki 2 ara vereceğim. O arada boş durmayacağım bootcampe katıldım ders çalışıyorum kpss puanım iyi. LinkedInde iklardan mesaj bile aldım buna rağmen iyi hissetmiyorum. Kendine bi karşıdan bak kimse vah bu kızın ailesi sorunlu demeyecek. Bir şekilde yoluna bakman lazım

bu sayfaya kadar okudum. resmen çalışmamak için size söylenen herşeye bahane uydurmuşsunuz.
günün birinde anneniz tık diye ölüp gider; abin çoluğunu çombalağını toplayıp kapısını örter ve siz de bu hayatın ortasında halen abisinin kendisine cep harçlığı verdiği için keriz gibi sevinen vasıfsız, meziyetsiz ve beş parasız bir kadın olarak sığınacak çatı arasınız.

İşte her ne kadar çabalansa bile umduğumuz gibi gitmeyebiliyor. İş hayatında çok ciddi bir yığılma var. Dediğim gibi çoğu iş yerinde ayrılan elemanın yerine hemen bir çalışan bulunabiliyor. Hayat bizi farklı kararlar almaya, farklı meslekler seçmeye sürükleyebiliyor. Konu sahibi çalışma fobim var diyerek bu zamana kadar bir işe girmemiş. Bir iş görüşmesinde hiç iş deneyimin yok mu diye mutlaka soracaklardır ki çalışma fobisini aşıp iş görüşmelerine gidene kadar da zaman geçecek.
Onu geçtim hayatı için de yıllardır yerinde sayıyor, genç yaşlarını kendini hayattan soyutlayarak geçiriyor. Öyle arada bir çıkarım bazen yürüyüş yaparım bu hayat değil. İnsan sürekli evde durmaktan da bunalıma girer. Bugün konu açıp yakınıyor ama eğer böyle yerinde saymaya devam ederse yarın ne konu açmak ne destek almak hayatı boşa yaşamasının verdiği üzüntüyü hiçbir şey dindiremez. Yıllar çok çabuk geçiyor bu yaşlarımız geri gelmeyecek. Dediğiniz gibi ben ne zaman bu yaşa geldim hatırlamıyorum zaman su gibi akıp geçiyor. O yüzden imkanlar elverdiğince hayatımızı yaşamamız gerekir ki ileriki yaşlarda hayatı yaşamadım, en güzel yaşlarımın kıymetini bilemedim diye dövünmeyelim.

Barajı geçiyordum canım o kadar da değil. Hayattan soyutladım kendimi kopuk yaşadım . Cesaretimi özgüvenimi toplayıp bir adım atayım şunu bunu yapayım diye düşünmedim hiç. Bendeki tembellik rahatlık mı nedir bilmiyorum ama normal insanlar gibi yaşamadığımı biliyorum.

Ygs, Tyt, Dgs sonuçlarımdan bazıları:

Eklentiler

• IMG_20250524_212851.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20250524_212415.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20250524_212258.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20250524_212141.webp
    26 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20250524_212102.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20250524_212034.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 21

kalemi sınava tek başına soksam bu puanı alırdı. gerçekten hiç bi bu sonuçlara bakıp bir yanlışlık olduğunu düşünmedin?

kalemi sınava tek başına soksam bu puanı alırdı. gerçekten hiç bi bu sonuçlara bakıp bir yanlışlık olduğunu düşünmedin?
Ne bileyim hiç dershaneye gitmedim , evde 1-2 saat ders çalışıp sonra kitabı kapatıyordum düzenli çalışmıyordum hiç. Bende dikkat eksikliği ya da dağınıklığı var galiba. Kitap başında uzun süre duramıyorum, yaptığım hemen her şeyden sıkılıyorum. Film izlerken bile dikkatim dağılıyordu. Lise zamanında gece boyu hiç uyumadan roman kitapları okurdum ama şimdi kitap okusam 10-15 sayfa okuduktan sonra bırakıyorum.

bu tutum normal değil.

Yorumlarımı okuyanlar ne kadar akıllı bir kadın diyor

bu konuda da kendi üstünd ebaskı oluşturma. gerçekten hakkında böyle bi şey düşünmüyoruz.

Hepimiz öleceğiz elbet bir gün. Annem babam göçüp gittiğinde, abim bana baksın diye beklentim olmaz. O evlenir kendi hayatını kurar, ben de çalışırım, düşük maaşlı iş olur yine çalışırım yeterki kendimi geçindirecek kadar param olsun.

o günler geldiğinde kimse seni çalıştırmayacak. bunu anlaman lazım.
bunlar acı gerçekler ama vasıfsız bir insan isen bedensel olarak çalışmaya mahkumsun çünkü zihinsel kapasiteni tanımlayan ya da kanıtlayan ne bir belge ne de iş deneyimi var elinde. bedensel çalışacak elemanı da gençlerden seçer işverenler çünkü yaş ilerledikçe enerji ve dirayeti düşer insanın. o yüzden bu günler gelmeden, yaşın daha da ilerlemeden işe girmek zorundasın.

Buraya konu açtım kendimle yüzleşebilmek için. Gayet güzel öneride bulundu arkadaşlar sağolsun. Kendim için elimden geleni yapacağım, kendimi keşfetmek için geç kaldım ama olsun son nefesime kadar devam edeceğim.

İyi mi yani? En son 2021de denemişsin 2014 yılında yerleşmişsin 7 sene sonra dgs sonra boşverdin gittin mi? Kpss bile yok. Belli ki içinde zaten çalışma isteği yok. Bu sorunları tek sen yaşamıyorsun. Dehbli olup tıp diş okuyan dolu. İnsan bu kadar sene ben ne yapıyorum demez mi. Deneme için bile girmemişsin. Tabii ki bir yere ait hissetmezsin. Bi mağazaya kıyafet toplamaya bile sınav yapılıyor. İşler önüne mi açılacak. Ailene baskı kur 1+1 ev aldır. Gerekirse kredi çek öde. Ağla drama kas sokakta mı kalacağım de. En azından babanın emeklisi vs kalır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…