Kendimi kadın değil erkek gibi hissediyorum

Beni anlatmışsınız sanki ama ben hep erkeklerin içindeydim üniv. Bitti iş hayatına başladım şık giyinmek gerekiyor falan kadın kıyafeti almaktan bile utaniyodum sürekli maskulen bi havam vardı o bi süreç yavaş yavaş atlatirsiniz ben şuan 29 yaşındayım bunu atlattım büyük kısmını tabi şuan evliyim . Etek elbise giymekte zaman zaman zorlandığım oluyo ama kendim gibi bi eşim var o yüzden hayatımda büyük sorun yasatmiyo. Bunu kafaniza çok takmayın ama ben her yaş gününde bi tabumu yıktım mesela renkli cıvıl cıvıl giyinmezdim 2010 da kendime gidip kırmızı bi kazak aldım saplantılı küpe takamazdim sonrki yıl kendime gidip saplantılı küpe aldım vs vs kulaklarımda toplam 5 delik avtirdim ama şuan hepsi kapandı :)))) başkalarıyla kendinizi asla karisilastirmayin biz özel olanlariz herkes gibi değiliz o yüzden normal anormal tartışmalıdır

Sanki beni anlattiniz. Bekarken hep derdim nişandir, dugundur boş seylerdir, nikah kiyilsin yeter derdim. Gelinliye, altina hic ilgim yoktu. Annem hep kizardi soylediyime. Demek ki, benim gibi dusunenler de varmis )))

Çocukken böyle değildim hatta tam bir kız çocuğuydum barbieler pembeler makyaj merakı çiçekli elbiseler..ne zamandan sonra böyle oldum bilmiyorum

Erkeklerle fazla mı vakit geçiriyorsun acaba
Benim böyle bir tanıdığım var işi tamamen erkeklerle bütün gün onlarla hemhal oluyor ve aynen hal tavır konuşma şekli erkek gibi olmuş..

Dişil enerjisi yüksek biri olmak istiyorum
O zaman kadınların dişiliklerini kullandığı türk dizilerine aban, saçlarını değiştir, düzenli maniküre git, kız arkadaşlarınla fazla zaman geçir, ağır aşk romanları oku.
Ama en önemlisi bence bir psikologdan yardım al. Belki senin farkında olmadığın, ama bilinçaltında gizli birşeyler vardır ve sen farkında olmadan o dişi tarafını zayıflık olarak görüp baskılıyorsundur. Beyin çok güçlü ve biz onu yönettiğimizi sanırken o arkaplanda bizi yönetiyor :)

Sanırım zayıflık olarak görme konusu doğru bunu önceden de fark etmiştim ama neden anlamıyorum halbuki bizim evde baskın olan taraf annemdi

Sanırım zayıflık olarak görme konusu doğru bunu önceden de fark etmiştim ama neden anlamıyorum halbuki bizim evde baskın olan taraf annemdi

Belki anneni kendine rol model aldın ve üzerine daha fazlasını ekledin, bilemiyorum. Benim ailemde annem daha sessiz, ezilen taraftı, ailede erkek çocuk da yoktu, babam da beni öyle kırılgan bir prenses gibi yetiştirmediği için böyle olduğumu düşünüyorum.
30'dan sonra kıyafetlerim hafiften değişime uğradı, bunda da arkadaşlarımın ve eşimin etkisi büyük. Ama içimde hala bir erkek fatma var, onunla mutluyum :)

Verdiğiniz örneklerden yola çıkarak ben bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama sanki arkadaşlarınızın yorumlarını takıntı haline getirip kendinizde sorun olduğuna inanmışsınız. Bazı kalıplardan farklı olmanız sizin doğru olmadığınız anlamına gelmiyor. Siz normal olarak farklı ve kendinize özgüsünüz.Cilve, dişilik her kadında yoktur ve varsa da farklı düzeylerdedir. Bence içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın arkadaşlarınız memnun değilse bu onların sorunu. Mesela kendinizi sigarayı Marilyn Monroe gibi tutmaya zorlasanız ve başarsanız mutlu mu hissedeceksiniz? Sadece arkadasinizin kalibina uymus olacaksınız.

Çevremde annemin arkadaşlarından, sizin söylediğiniz tabirle "kurtlar vadisi polat" gibi kadınlardan evli ve çocukları olup gayet mutlu olanlar var, bazı erkekler(kılıbık değil) böyle kadınlarla anlaşabiliyor demekki sizin karşınıza sizi gerçekten siz olduğunuz için seven birileri çıkmamış. sizi değiştirmeye çalıştıkları akıllarındaki cici kız profiline sokmaya çalıştıkları için etkilerinde kaldığınızı düşünüyorum.

Cici kızdan ziyade kadınsı erkeği elde tutmasını bilen biri olamıyorum en fazla kız çocuğu olabiliyorum. Eski sevgilimin dediği “ delikanlı o kendi gider ya” lafı falan. Bir süre sonra erkekler ilgisini kaybediyor hareketlerimden çok rahatsızım ukalayım dan dan söylerim her şeyi ve etkileyici değilim yaramaz erkek çocuğu gibiyim

Gerçekten aşktan kadınının patavatsızlıklarını gözü görmeyen erkekler var umarım karşınıza böyle birisi çıkar ve kendinizi değiştirmeye çalışmazsınız

Anladığım kadarıyla sadece düşünce tarzın erkeklere benziyor.... Ne gibi yani mesela sevgilinden ayrılınca hemen unutmak, meseleleri yüzeysel düşünüp relax olmak, özel günleri önemsememek, lan'lı lun'lu konuşmak,beklemeye tahammül edememek gibi şeyler mi? Belki kendinle ilgili değişimlerde bulunsan saç makyaj kıyafet değişikliği sana kendini kadınsı hissettirebilir?
Soyut konular karakteristik özelliktir ama yaşın daha küçük ilerleyen yaşlarda fikirlerde değişir örneğin ben 22 yaşındayken hayata daha farklı gözle bakardım 10 senede çok şey değişti hayatımda. İnsanoğlu değişime çok açıktır yani sende hep böyle kalmazsın bence

Bence siz biraz abartiyorsunz bu anlattiklarinz bende de var ustelik ben kiz gib sikir sikir da giyinmem, esimle cok farkliyiz o cok duygusal, detayci magzada kiyafet secemeyn , hemen gozleri dolan bir secgi pitircigi ben ise tam tersi biraz odun duygusuz denilebilecek kadar, herhangi birseyi denemeden bile alabilirim tamm bu derim, evin kredi karti, banka isleri bendedr esim cok anlmaz disari ciksak cogu zaman yolu bile ben tarif ederim yani bizde de isler tersi gibi ama bu ikimz icinde hic sorun olmadi ben onu o sekilde seviyorum o da beni bu sekilde yani nasil olursaniz olun, bunu dert etmeyin hatta dugunumzde esime neden dedim bilmiyorum ama biraz saka biraz ciddi birak bu ayaklari tarzinda argo birsey soyledim ve abisi o an donup sok bir sekilde bakakaldi kicukken en nefret ettugm oyun evcilikti ve bebeklerle oynamazdim hic bir zaman hep itici gelirdi, mahalle maclarinda takim kurardim, univde dahil arkadaslarm erkektr dusunce yapisi yakin sanirim iyi anlasiyordum ama cok iyi anlastigm kiz arkadaslarimda vardi tabii..yani nasilsanz oyle olun ve bunu dert etmeyin hayat sizi oldugunz gibi kabul eden insanla karsilastrsin

Bu bahsettiklerinzn hepsi ve daha fazlasi bende var esim dogum gumde sadece iyi ki dogdun dese bile yetiyor diger gunler cok onemli degl sekilcilik gibi gelir hep karsindaki insanin sevdignden emin olmak yeterlidr benm icin ama boyle olmak cok guzel yoksa hepsine uzule uzule insan kanser olur

Belki sen evde oyle gordugun icin annenden dolayi baskin olan tarf oluyorsun ama.bunu neden sorun olarak goruyorsun onu anlamadim , ben de oyleyim ve seviyor bu halimj

daha neler ya :)

kadınlar neden daha çok üzülüyor düşün bakalım?

çünkü erkekler öküz emek veren kadınlar toplumda baskı kadınlara ve yıpranan kadınlar oluyor. eğer sen böyle değilsen süper çünkü bu iyi bir şey.

ben de erkeklere benzettim kendimi küçüklüğümden beri. faydasını gördüm ama toplum baskısı çok fazla oldu haliyle. klasik bir kadın gibi yaşamıyorum benden beklenen hiçbir şeyi yapmıyorum. benim de bir erkek kadar saygı görmeye hayallerimi gerçekleştirmeye emek verilmeye hakkım var.

avrupa amerikadaki çoğu kadın özgür bireysel güçlü ve umursamaz. onlar da mı erkek gibi :)

O konuya katılıyorum mesela biz eşimle sevgililer gününü hiç kutlamayız saçma buluruz
Benim için tek önemlisi evlilik yıldönümümüzle doğum günümü hatırlasın yeter erkekler bu mevzuyada takılmaz zaten ben onun doğum gününü unutsam kırılmaz ama o benimkini unutsa kırılırım o bana özgü bir gün sonuçta
Size bişey diyim eşim bana tam manasıyla evlilik teklifinde bulunmadı aslında bahsi geçmişti flört ederken bigün bi msj atmıştı gırgırına "Benimle aynı yastıkta buruşmaya varmısın" diye ama öylece kaldı daha sonra ikimizde unuttuk yani güzel bir sürpriz yapmasını beklerdim ama ara ara yüzüne vuruyorum kadınsal tripler

Bir yurtdışına çık git gel hayatım.sen kalıplara sıkışmışsın sadece, çevren de fazla geniş değil anladığım kadarıyla
kadınlığı cilveden ibaret gören toplumun yarattığı algı bu.

Aslıda çevrem geniştir ama hep öyle tiplere denk geldim sanırım. Başta benimle ilgilenen erkekler bir süre sonra daha kadınsı şuh cilveli tiplere kaydı buda beni yordu çünkü sevilmek istiyorum. Kadınsı davranmaya çalıştım ama kendim gibi davranmayınca çok sıkılıyorum salak salak geyik muhabbeti çevirmek daha çok hoşuma gidiyor keklik gibi süzülmekten ya da ritmik kahkahalar atıp saçımı savurmaktan hoşlanmıyorum mesela inanır mısınız kırmızı oje nefretim var böyle fobi gibi bi şey resmen süren kişi de bi garip geliyo sebebini anlamıyorum

kadın erkek davranışları temelde çok farklı şeyler değil dişi kedi bir şeyi ayy o erkek kedi işi diye yapmamazlık yapmıyor mesela. hayvanlarda ürojen bölgeyi görene kadar anlamazsın hangisi dişi hangisi erkek. insanlarda toplum tarafından biçilmiş roller çevre baskısı diyoruz biz buna. senin de hoşuna gitmiş arkadaşının öyle demesi kendini öyle konumlandırmaya çalışıyorsun bence. bunu bir sorun olarak gördüğünden yazdığını düşünmüyorum. sürekli vakit geçirdiğin 5 insanın ortalamasısındır derler belki mizah ve tepkilerin ona göre şekillenmiştir.

kadın gibi erkek ya da erkek gibi kadın olmanın bana göre hiç ama hiç bir problemi yok insan olduğu sürece karşıdaki. kendinizi başka insanların dediklerine göre kategorize etmeye çalışmayın. ulan pala bıyık bıraksam kirli sakal yakışır mı gibi düşünceleriniz yoksa erkek gibi hissettiğiniz tribine girmeyin derim. kıyafet vs olarak da insan istediğini rahat olanı seçiyor öyle de olmalı zaten. saatlerce bilgisayar oyunu oynarım futbol manager gibi oyunları bazı erkek arkadaşlarıma ben öğretmişimdir cs pes her türlü turnuvada çağırırlar beni gel iyi oynuyosun sen diye. deli gibi karikatür takip ederim ayrılık sonrası oturup sizin tabirinizle 'kadın gibi' tepkiler verdiğim de olmadı. bir gün oduncu gömlek ya da oversize kapüşonlu vs giyerim bir gün çorap çizme cici elbise giyerim sizin mantığınıza göre bir gün kadın bir gün erkek oluyorum o halde?

tavsiyem kendinize arkadaşların söylemesiyle rol biçmeye kalkmayın zaten sizin için biçilmiş roller var hayatta onu oynayabilin yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…