Kendimi kadın değil erkek gibi hissediyorum

Keklik gibi süzülmek, ritmik kahkaha...Kadınları böyle mi görüyorsunuz? Bu dünyada koşucu, boksör, mühendis, doktor, bilim insanı olan kadınlar var. Size, bir gözlük alıp bir daha bakmanızı önereceğim.

Bir yerde okumuştum kadın gibi düşünen erkeklerin kadınlık hormonları, erkek gibi düşünen kadınların erkeklik hormonları ağır basıyormuş. Cinsel manada değil, mental olarak.
Mesela kadinlarin bir olaya bakis acisi daima sonuca yönelik değil , sonuca giden yoldaki yasananlarmis.
Erkeklerin ise daima çözüm ve sonuç odaklı.
Bir kadın böyle düşünüyorsa testesteron hormonları yüksektir demişti bir psikiyatr.
Ismini bulunca editlerim.

Benim lakabım okul hayatımda mafyaydı.
Çünkü erkekler benden çok korkardı.
Tavırlarım höt höt, hayt huyt şeklindeydi. Yine de öyle seven erkeklir vardı.
Eşim arada der, erkek gibisin diye.
Ama yapacak bir şey yok. Ben böyle mutluyum.
Sanırım bakışlarım etkili :)

Toplumun size dayattığı 'kadın' modeline uymak zorunda değilsiniz. Bir kadının erkek gibi düşünmesi veya bir erkeğin kadın gibi düşünmesi kötü bir şey değil. Jung un tanımladığı arketipler var bu konuda. Ben okumadım ancak Jung un 'Feminen' ve 'Maskülen' isimli kitapları size kendinizi tanımada yardımcı olabilir belki. Ancak bu konu sizi üzen bir konuysa psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.

Bahsettiğim şey eğitim ya da kültür değil doktor olup gayet kadınsı davranan işveli cilveli en azından lakabı reis olmayan kişiler var ve ben öyle olmak istiyorum

Benim lakabım da reis memnun oldum

Aynen benim tamamen sonuca yönelik

Bahsettiğim şey eğitim ya da kültür değil doktor olup gayet kadınsı davranan işveli cilveli en azından lakabı reis olmayan kişiler var ve ben öyle olmak istiyorum
Ritmik kahkahalarla saç savurmak gibi bir huyum yok ve gayet kadınsı bir kadınım. Siz alay ediyor gibisiniz. En azından bana öyle geldi.

Ritmik kahkahalarla saç savurmak gibi bir huyum yok ve gayet kadınsı bir kadınım. Siz alay ediyor gibisiniz. En azından bana öyle geldi.
Neden alay edeyim ki ben sadece örnek verdim hareketlerim kadın gibi değil çok maskülen ve bundan memnun değilim nasıl değiştirebilirim merak ediyorum dış görünüşümle ilgili sorunum yok hareketlerim hoşuma gitmiyor çünkü iç sesim bile erkek sesi öyle söyliyim erkek konuşuyor sanki içimde

Bence doktora git takıntı yapmışsın. İç sesin erkek sesi gibi olsa sürekli kadın gibi olmak istiyorum demez tam aksi olur. Bence eski sevgililerin cilveli diye tabir ettiğin kadınlara yönelmesi sende etki bırakmış özgüvenini yitirmişsin.

Siz başkaları için mi değişmek istiyorsunuz?Kendinizi olduğunuz gibi kabul etseniz nasıl olur?Belli kalıplara sıkışmak,kendinizi değiştirmeye çalışmak,olmadığınız biri gibi davranmak sizi mutlu edecek mi?
Ayrıca kadınsı tavırlardan kastınız şuh kahkalar,saçları savurmak,aşk acısı çekmek ve deli gibi alışveriş yapmak gibi şeyler ise yanlış düşünüyorsunuz.Bunlari yapmayan milyonlarca kadın var dünyada yine de kendini kadınsı hissederler cinsel tercihiniz değişmediği sürece siz kadınsınız.
Toplumun dayattığı kalıplara girmeye zorlamayın kendinizi

Belki olabilir hayatımda hiç kırmızı ruj bile sürmedim bir erkeğe erkek olduğunu hissettiremiyorum onlar da başkasına gidiyor

Aynı şeyi bende yaşıyorum yaşım 20 ve inan daha önce böyle bişey yaşamadım kendimden şüphe duyuyorum son bir aydır hep erkeklere ilgi duydum şu zamana kadar ama benim senin kinden farkı sanırım ben gördüğüm bişeyden etkilendim ve hala etkisinden çıkamıyorum her gece dua ediyorum aklımdan çıksın diye düşünceler erkek arkadaşım var onunla konuşamıyorum kız arkadaşlarımla konuşmaya korkuyorum artık ama sen öyle olmak istemediğini dile getiriyosan sıkıntı yok bende istemiyorum ama beyne oturduktan sonra sıkıntı bunlar inşallah gececek sabır lazım

Biri daha vardı kendisinin erkek hobilerine sahip olduğunu iddia ediyordu. Şimdi de erkek mizahi, erkek aşk acısı çıktı...

Kadınlara ilgi duymuyorsaniz daha ötesi yok bunun. Dar bir çevrede, farklı insanlar tanımadan, belli bir erkek ve kadın kalıpları içinde büyüdüğünüz için kendinizi farklı zannedip karmaşaya dusuyorsunuz sadece.

Sanırım kafamda bir kadın kalıbı var ve ona uymak istiyorum

Kendini başka birisi olmaya kalıplaşmış "genç kadın" kabına sokmamaya çalış. Bu halini erkeklerin beğenmedigini yazmışsın soruyorum kendin olmadığın bir halde seni begenseler ne yazar. Her zaman rol yapamazsın ki? Ne mutlu ediyorsa seni öyle ol. Birilerinin seni begenmesine mutluluğunu kitleme. Emin ol o özgüven ve iç huzurun enerjisi gerekli kişiyi çeker zaten sana.

Tarz meselesi, yapı meselesi, kafa meselesi.. meselesi de meselesi :) her kadın aynı olmak zorunda değil. Maskulen yapınız var demek ki:) bence o da ayrı bir hoşluk

Güzel bir elbise topuklu bakımlı olduktan sonra kendini kadın gibi ve çok güzel hissedeceksin zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…