Kendimi sorguluyorum kötü biri miyim

hangi ülkede olduğuna bağlı değişir, ancak bir çok ülke 14 yaşından sonraki çocuk grubunu reşit görüyor. Neticede bu kadın senenin her günü bu çocuğu görmüyor. Ergen çocuğun annesine birşeyleri farklı anlatması ile konu sahibi içinden çıkamayacağı bir duruma düşebilir. Yani uyarabilir, ancak ben kızında poposu dışarda açık bir halde gezdiğini zannetmiyorum. Muhafazakarlığına bir tık açık gelmişte olabilir sonuçta kızında ne giydiğini bilmiyoruz. Klasik bir şort cropta olabilir, ki bunu şuan bizim ülkemizde daha 13 14 yaşında giymeye başlıyorlar. Ben giyim kuşam konusunda haksız buldum özetle konu sahibini
Muhafazakar değilim.
Ben kendim de açık giyinirim.
Ama bu extra

17 yaş , yemeğini hazırlama ve sonrasında hijyen saglamayı bilecek bir yaş. Tepki verilmesi gerekiyor çünkü kibir desen var edep adap sıfır. Nasıl düzelecek tepkisiz kalındıgında.. Heryeri toplattırın hatta yemeğe yardım etsin. Taksi istediğinde bizim öyle bir paramız yok kusura bakma diyin madem yurtdışından geldi minik kuş kendi ödesin kibirliyizde çünkü maşallah. Asla sabretmez tahammül etmezdim. İnsanoğlu güçlü olduğu için nesilden nesile hayatta kalıp güçlenmedi. Uyum sağladığı için sıyrıldı ve yaşamını sürdürebildi. Uyum sağlayacak ve sorun kalmayacak. Çok sinir oldum ergenlik çok zorlayıcı 😅

anne baba karışmıyor ise ben başkasınında karışamayacağını düşünenlerdenim. Şuan teknik olarak bizim ülkemizde reşit değil ancak kendi ülkesinde reşit ve teyzesine karşı bunu kullanabilir.
Evet ama kendi ulkesinde olmadigi icin kendi evindr de olmadigi icin, bu ulkenin ve de teyzesinin kurallari gecer. Buranin erkekleri avrupanin erkeklerine benzemez.

Kızlar ben kötü bir insan miyim ya.

Ablamın kızı geldi.
Yurt dışından
17 yaşında tam bı ergen.
Yemek yapıyorum beğenmiyor başka bir şeyler istiyor fasfod tarzı.
Arabamiz yok bir yerlere gitmemeiz gerek sürekli of taksi çağıralım.diyor.
Cagirmiyinca gittiğiniz her yeri zehir ediyor of luyarak.

Sürekli insanlar la dalga geçiyor Küçumsuyor.
Bizim buralar böyle falan diye.
Evde bir kız değilde sanki on tane oğlan çocuğu var gibi hep dağınık.
Saçını Tarar her yer tuy
Oda da otururken bile hep bı dağinik.
Herşeyi her yerde yatakta abur cubur falan yiyor.
Tam bı ergen kendisini çok seviyorum hep alttan alıyorum ama içten içe sinir olmaya başladım.
Bunlar daha çok az.
Normalde biz kızımla hep gezeriz .o evden çıkmak istemediği için .tikildik eve .
Cikincada zaten o kadar açık giyiniyor ki
Herkesin dikkatini çekiyor ben rahatsız oluyorum. ona karşı sinir li hissettiğim için bazen kendime kızıyorum ama elimde de değil.
Öyle işte yazmak istedim içimde tutmak istemedim..Ay nolu çok eleştirmeyin ne bekliyordunuz diye.
Ayrıca gelmeyi talep eden o ve ailesiydi.
Bileti kestik tennsonra haber verdiler bana
17 yaşındaki çocuğun bu kadar başıboş vurdumduymaz olması öncelikle kendisine büyük zarar verir.Burada yetiştirme sıkıntısı var.

Ablamın kızı geldi.
Yurt dışından
17 yaşında tam bı ergen.

Saçını Tarar her yer tuy
Tam bı ergen kendisini çok seviyorum hep alttan alıyorum ama içten içe sinir olmaya başladım.
Bunlar daha çok az.
Normalde biz kızımla hep gezeriz .o evden çıkmak istemediği için .tikildik eve .
Herkesin dikkatini çekiyor ben rahatsız oluyorum. ona karşı sinir li hissettiğim için bazen kendime kızıyorum ama elimde de değil.
Öyle işte yazmak istedim içimde tutmak istemedim..Ay nolu çok eleştirmeyin ne bekliyordunuz diye.
Misafirligini kisa kesmesi icin dua edin.
Bir daha da kabul etmeyin.
Yegen bile olsa birinin cocugunun sorumlulugunu almak zor.
Hele de simarik bir cocuk daha da zor.

Arkadaşlar gayet güzel yazmış burada yazılanları uygulayın
17 yaş kızım var benim de oda tembel yalan değil ama başkalarının evinde bunu yapamaz teyzesi de olsa!!

Ben annesiz babasız çocuk kabul etmiyorum. Bence bir daha sizde etmeyin hele ki yurt dışındalae

Kötü değilsiniz ama tepki göstermeyerek ona kötülük yapıyorsunuz.
Ben olsam direk ablamı ararım yaptığı şımarıklıkları anlatır ya konuşmasını yada gitmesini söylerim.
17 yaş çokta ergen değil gayette anlayabileceği yaş. Kendinizi sorgulamak yerine silkelenip kendine gelmesini yoksa gitmesini söyleyin.
Ablanızıda kızını düzgün yetiştirmesi konusunda uyarın bence.
biraz acımasız olmuş bu yorumunuz 17 yaşında kız annesiyim bende üzdü beni
bazen ne yaparsanız yapın ne otorite yaparsanız yapın olmaz
hele bu anneyi uyarın kısmı o kadar acı oluyor ki insanı ne kadar üzüyor bilemezsiniz

benim kızım da tembeldir çok yemek seçer ama arsız değildir konu sahibinin yeğeni gibi insanlara dışarda acıktım falan demez
bende hiç öyle babaannesine teyzesine falan göndermem insanlara zahmet veriyor diye anca kendimle
ben öyle buldum çözümü
gerçi benden ayrı gittiğinde kuzenimin kızına falan dağıttıklarını topluyormuş falan ama yemek konusu aynı olduğundan...
üzülüyor insanlar yemiyor diye

Bence çok klasik ve tipik ergen davranışları bunlar, hiç kızılacak şeyler değil bana göre (şahsi fikrim)
Kendinizi harap etmeyin yani.

Yatağında abur cubur yiyorsa kendi yatağı, pislik içinde yatacaksa kendi bileceği iş. Kendi kaldığı odada istediği kadar dağınık olabilir, kapısını kapatırım bitti. 2'ye kadar uyuyorsa bulduğunu yer, umduğunu değil. Kalkıp ona ayrı kahvaltı filan hazırlamayın, hizmetçi değil ev sahibisiniz. Sadece oraya buraya saçını maçını bırakıyorsa o konuda uyarırım, bir daha yaparsa eline süpürgeyi veririm kendi temizler.

Evden çıkmak istemiyor ki arabamız yok diye bende her yere razı çağırmak istemiyorum yazık günah parasında değilim aslında.
.zaten öyle yapıyorum hep onun yiyeceği tarzlarda alıyorum.

Ama mesela evde iken 2 den ucden önce kahvaltı yapmaz canım istemiyor diye.
Dışarda olunca yada sabah disarda olunca dışarı çıkar çıkmaz acıktım diyor
arabanız yoksa her yere taksi çağırmak zorunda değilsiniz elbette taksiler ucuz değil. bütçenizi zorladıkça gerilirsiniz. ben de kız kardeşime gitmiştim bi defasında. aslında evlilikleri problemliydi onlar çağırmıştı gel değişiklik olsun diye. eşi cimriydi baya. dışarı çıkarken falan yanına para vermiyordu. evde kaldığım sürede sürekli alış veriş yaptım dışarı çıkıyorduk ben o yeğenim her şeyi ben ödüyordum. bi de yürümek istemiyordu taksiye binelim diyordu. ben de bekarım bi maaşım var zaten kıt kanaat geçiniyorum. bana baya maliyetli olmuştu açıkçası. taksiye binelim diye tutturmasına da ayrı gıcık oluyordum
bi de bi arkadaşımla tatile gitmiştik. baya kiloluydu. hiçbir yere yürümek istemezdi. taksi tutalım diyordu. ona da gıcık olmuştum o zaman. bütçemiz belliydi ve belli bi bütçesi olan insana sürekli taksi külfet bence. hele şimdi fiyatlar arşa çıkmış. en kısa mesafe 100 lira olmuş
yapabildiğinizi yapın yapamadığınız da param yok deyin geçin

biraz acımasız olmuş bu yorumunuz 17 yaşında kız annesiyim bende üzdü beni
bazen ne yaparsanız yapın ne otorite yaparsanız yapın olmaz
hele bu anneyi uyarın kısmı o kadar acı oluyor ki insanı ne kadar üzüyor bilemezsiniz

benim kızım da tembeldir çok yemek seçer ama arsız değildir konu sahibinin yeğeni gibi insanlara dışarda acıktım falan demez
bende hiç öyle babaannesine teyzesine falan göndermem insanlara zahmet veriyor diye anca kendimle
ben öyle buldum çözümü
gerçi benden ayrı gittiğinde kuzenimin kızına falan dağıttıklarını topluyormuş falan ama yemek konusu aynı olduğundan...
üzülüyor insanlar yemiyor diye
Kusura bakmayın ama asla acımasız değilim. 17 yaşında kendi işine gelen durumlarda gayet sessiz ve saygılı olabiliyorlar. Hem milletin evine gelip hemde terör estirmek nedir. Böyle alttan alarak herşeyi bu şekilde elde edeceğini düşünen saygısız bi çocuk yetiştirirsiniz.

Yetişme tarzı farklılığından büyük uyum sorunu yaşanıyor . Birde buna ergenlik eklenince sorun katmerlenmiş. Ama sürekli çocuğu menmun etmeye çalışmak zorunda değilsiniz. O sizin düzenine uyum sağlamak zorunda . Masraf olacak seylere için bütçenin elvermediğini söylemekten çekinmeyin, gelmek istemiyorsa sizin çıkmanız gerekiyorsa çıkın, Kahvaltıyı sizinle yapmıyorsa kendi daha sonra kendi hazırlığını yapsın. ufak tefek ricalarda bulunabilirsiniz ; yatağını toplaması gibi ... Eğer misafirlikten menmun kalmazsa da kendi bileceği iş yoksa bu sefer siz içinizde biriktirdikçe iyice gıcık olacaksınız bu durumda hal haraketlernize yansıyacak.

Maddi durumunuz taksi durumundan ötürü zarar gorecekse güzellikle anlatabilirsiniz durumu. Giyimi konusunda kendi görüşü saygı duymak lazım. Dağınıklılik konusunda da malesef gidene kadar tolere edin. Yemek konusunda da öyle alışmış malesef onu da göz ardı edin. Ama dediğim şekilde maddi durumunuzdan ötürü sıkıntı yaşıyorsanız yada yaşayacaksaniz durumu anlatabilirsiniz ve ablanız arayıp şikayet etmeyin aranız bozulabilir sonuçta misafir ve ergen bir kız

Ablamın kızı geldi.
Yurt dışından
17 yaşında tam bı ergen.

Saçını Tarar her yer tuy
Bunlar daha çok az.
Ablanıza evde de bu şekilde olup olmadığını sorun. (şaka yapar gibi)
Değilse büyük ihtimal size gelince kendini salmıştır. Normal hali böyleyse Allah sabır versin.

Evden çıkmak istemiyor ki arabamız yok diye bende her yere razı çağırmak istemiyorum yazık günah parasında değilim aslında.
.zaten öyle yapıyorum hep onun yiyeceği tarzlarda alıyorum.

Ama mesela evde iken 2 den ucden önce kahvaltı yapmaz canım istemiyor diye.
Dışarda olunca yada sabah disarda olunca dışarı çıkar çıkmaz acıktım diyor

Gayette parasindasiniz. Öyle olmanız da normal, bütçeniz olmayabilir.
Ama bu çocuk gelirken bilmiyor muydu araba yok? Yurtdisindan buraya evde oturmaya mı gelmiş?
Ablanız da çocuğu yollarken cebine gezme, yeme içme taksi parası gibi belli miktar para koymamış mi hiç oylece yollamış mi?

Gayette parasindasiniz. Öyle olmanız da normal, bütçeniz olmayabilir.
Ama bu çocuk gelirken bilmiyor muydu araba yok? Yurtdisindan buraya evde oturmaya mı gelmiş?
Ablanız da çocuğu yollarken cebine gezme, yeme içme taksi parası gibi belli miktar para koymamış mi hiç oylece yollamış mi?
Teyzesi de olsanız ablanız harçlık vermeli. Verdi mi?

Ay ne zaman gidecek 😂 Hep alttan almak doğru değil, cankm bak burası Türkiye. Bizde böyle diyin 😂

Back
X