Kendimle yüzleşme

Kıyamam...
Allahım güç kuvvet versin demek için uğradım.
Ne güzel Rabbim hem kız hem erkek annesi olmayı nasip edecek inşallah hayırlısıyla...
Bol bol şükür ve dua et,için ferahlasın inşallah arkadaşım.

Bende 2. kızıma hamileyim turuncu. Cinsiyeti öğrenene kadar “Allah’ım lütfen bana bi kız daha ver” diye dua ettim hep. Çünkü; ataerkil bi toplumda erkek çocuk nasıl yetiştirilir hep endişe içindeydim. Özgür, özgüvenli bi kadın yetiştirebilirmişim de; saygılı, sevmeyi ve zarar vermemeyi bilen bi erkek çocuk yetiştiremezmişim gibi geldi. Ben yaparım ama toplum bana ayak bağı olur gibi hissettim.

Velhasıl; diğerini yaşamayan hep yeni yaşayacağından korkuyor. 2 çocuk annesiydin ama yine başa sardın işte. En baştan endişe yaşayacaksın. Erkek çocuk annesi olmak nasıl bilmiyorum ama kız annesi olmak mükemmel eğer içini rahatlatacaksa.

Normalde burada yazdıklarınla tanıyorum seni. Ama seviyorum, gerçekte var olsan hayatımda bok kahveli sohbetlerimiz olurdu diye düşündüğüm birisin :) çok aklımda kalmaz yazılanlar,
Senin kızını koruyup kollama konusunda istemeden abarttığını, (kadın-erkek eşitliği ve kadın iş yapar gibi bir şey için söylemiştin sanırım) hatta bazen abartıp oğluna ve eşine yersiz çıkışıp komik olduğunu falan yazdığını iyi hatırlıyorum, çünkü burada bana itiraz eden kimileri gibi itiraz etmiştim :))
Tamam, kız çocuğu, ezdirmeyelim de, pozitif ayrımcılığın da sınırı var diye...
Şimdi anlıyorum :)
Öyle değilmiş o işler. Ki daha ortada yok kendileri.

Allah hayırlı evlat versin ne kızıyla ne oğluyla kimseyi sınama sın

Bence artık erkek kız ayrımı yok yetiştirme özen açısından..
kızım var evet oğlum yok henüz, ama yaratılıştan farklı oldukları bir gerçek.. bunu görebiliyoruz.
kaygılarının da gebelikten mütevellit olduğunu düşünüyorum..
Eminim çok çok mutlu olacaksın onu gördüğünde, sen de onunla büyüyeceksin.
Sağlıkla kucağına al inşallah.

bence kendinizi akışına bıraksanız o sevinci doyasıya yaşasanız her şey daha güzel olacak. Her kadın kızı olsun isterken sizin bu endişeniz bebeğinize geçer yapmayın önce kendinize inanaın

Haha :))
Ben de bana benzesin isterim.
Annem beddua zannederdi, inşallah çocukların sana benzer derdi, ilk oğlumun huyu suyu bana benziyor :) henüz 3.5 yaşında ama ölümüne kankayız :)) oluyor yani, güzel de oluyor :)

dün küçücük kızım bana 'anne sen ne kadar enteresan bir kadınsın' dedi şaşırdım kaldım

kız çocuk ben :)

ayrıca kendini bilen,mantıklı,özgüvenli kadınların kız çocuğu sahibi olması beni daha bir mutlu ediyor,sağlıklı doğumlar dilerim size

benimde bir kizim var hamileyken aglamaktan helak oluyordum tuvalete banyoya kendimi kitleyip kitleyip agliyordum baskalari gorup birsey var sanmasin diye
ekmek tasiyan karincayi bile gorup cocuklarina ekmek goturuyo diye yere oturup bakip bakip agliyodum o derece yani ama lohusaligimda boyle gecti halada devam yani bazen bir aglama geliyor durduk yere yuregim kabariyor falan

Ahhaa ya gulme komsuna gelir basina demisler :) hele bi dogsun sen o zaman goreceksin pozitif ayrimciligi esas , evdeki tum erkeklerden daha kiymetli olacak , kafayi yiyeceksin onu duzgun yetistirebilmek icin :))
Bu arada hislerimiz karsilikli , ayni sehirde olsak kesin sen ve birkac kisiyle daha bulusup upuzun kahve esliginde sohbet etmek isterdim , kesin dunyayi kurtarirdik :)

Koruma olarak kız erkek fark etmiyor. Oğullarım için şu yazdığın her şey geçerli.
Benim kaygım daha çok karakter anlamında ona neler katabilirim.
Yazdım bir kaç mesajda, anne-kız ilişkisini çok bilmiyorum maalesef.
Kötü bir tecrübem var. Annem oğullarına çok iyi bir anne. Benden 10 yıl sonra doğan kızkardeşime de öyle :) Biraz şanssız bir zamanlama diyelim, zor şeyler yaşadığı bir dönemin çocuğuyum ben.
Bir çok konudabende yaptığı yanlışı tekrarlamadı diğerlerinde. Annem akıllı bir kadındır en azından :)
Öte yandan ben kızkardeşimden kat be kat güçlü bir birey oldum. Çünkü kendim baş etmeyi biliyorum.
Bu güzel bir şey sonuç olarak. Kızım da böyle olsun isterim ama bunun bedelini ödesin değil, sevgi dolu, arkasında annesi varken bu sonuca gelsin isterim.
Çok anlatamıyorum karmaşık olduğum için bu konuda parça parça düşüncelerimde

Sanirim senin yasadiklarini yasayanlar anlayabiliyor ne demek istedigini ( misal ben) , benim kizima karsi yaklasimimda hep annemle olan iliskimin etkisi var , onun gibi olmamak icin var gucumle cabaliyorum , bunu yasamayan anlayamiyor

Maşallah, Allah bağışlasın diyeyim :)
Ben 2 sen fazla çocuk hiç düşünmemiştim. Asla olmaz falan demiyordum, belki yıllar sonra :) ama oldu ve kız oldu. Ve kız olduğunu öğrenene kadar da hiç ayrı gayrı bir durum olacağını kestiremedim. Şimdi yaşayıp göreceğim sanırım :)

İlk çoçuğumu kucağıma aldığımdan beri hep aynı şeyi söyledim. Doktor, mühendis veya başarılı, zengin olsunlar değil.
Allah’ım nolur mutlu ve güzel ahlaklı olsunlar.
Yapmaya çalıştığım her şeyin temelinde bu var.
Ama şimdi kızım olacağını öğrenince bu isteğim bile yeterli mi acaba düşünür oldum.

Ben diğer çocuklarıma farklı bir anne buna farklı bir anne olmayacağım.
Ben Benim.
Zaten çocuklarımın hepsi için elimden geleni yapıyorum, omlarla öğreniyorum, içinden çıkamadığımda yardım alıyorum.
Fedakar veya sevgi dolu veya Harika bir anneyim diye kendimi tanımlamadım hiç. Ben gibi bir anneyim, şu güne kadar da iyi iş çıkardığımı düşünüyorum.
Erkek çocuğundaki fark, eşimin onları yetiştirirken üstlendiği fazladan sorumluluklar var.
Onların baba-oğul zamanları var. Bazen kahvaltı hazırlıyorlar, bazen Lego oynuyorlar. 2 numara henüz küçük ama buyuk oğlumla konuşmalarını dinlediğimde çok keyif alıyorum.
Biz en çok anneyi seviyoruz değil mi diyor bazen gözlerim dolu dolu oluyor. Benim onlara veremediğim kadına/anneye nasıl davranılırı babası güzel anlatıyor. Aynı şekilde kızda da farklılıklar olacaktır ve ben bunun altından kalkabilecek miyim? Çünkü önümde bir örnek Yok ve ben de sizin gibi farklılık olduğunu bugüne kadar düşünmemiştim

Benimde kızım olacak bende senin gibi hisler yaşıyorum zaman zaman. Oğlum var benimde. Eminim kız annesi olmak daha farklıdır. Ne zaman gelecek kızın?

Ben de kız babaya, erkek anneye düşkün olur, ama rol model olarak kendi cinsini örnek alır diye düşünüyorum.

Yani benim oğlumla kurduğum ilişki, ileride partnerleri ile olan ilişkisini etkileyecek sanırım. O yüzden henüz aklı ermese bile konuşma tarzıma çok dikkat ediyorum. Zaten o da bu ara daha bir anneci oldu..
Bir oğlum var ve açıkcası ileride kızım olma ihtimali beni endişelendiriyor. Ve bunun sebebini ben de henüz çözemedim..

İkinci çocuk muhabbeti açılınca "bir de kız olsun güzel olur" diyenlere "erkek olması abi kardeş ilişkisi açısından daha iyi olur" deyip geçiştiriyorum açıkcası..
Doğmamış çocuğa don biçiyorum ama belki bu konu beni de aydınlatır..

Kesinlikle altini cizdigim yerdeki gibi hissediyorum ben de.
Ki hep kizim olsun istemistim aynen senin gibi, ama farkli cinsiyet olmasi rahatlatti yalan yok.

Umarim psikologun sana iyi gelir,
cok guzel kiz anneleri goruyorum, bilincliler ve kizlarini bilincli bir sekilde hayata hazirliyorlar, sen de oyle olacaksin eminim ki.

insan kinadigini yasamadan olmezmis

Benim oğlumdan sonra ikiz kızlarım oldu.Ogrendigim andan itibaren garip bir şekilde endişelendim.Kizlar daha hassas olur diye mi, toplumun kadina bakışı ile alakalı mı bilemiyorum.(bu arada oğlum da çok hassas ve efendi)

Nasıl güçlü olmayı öğretirim kızlarıma kara kara düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…