Ah be turuncum , kendimi bildim bileli hep kizim olmasini istedim , yani burada yazamayacagim tonla badire atlatip hayattan elimi etegimi cektigim anda kiz anasi oluverdim :)
Seni cok iyi anliyorum , benim annem kotu bir anneydi hemde cok kotu , aklim cikiyor bazen ona benzerim de mila'ya zarar veririm diye
Kiz bambaska birsey , dogunca anlayacaksin , bana da oyle diyorlarlardi ne farki olabilir diyordum ama varmis gercektrn
Dun gece aciktim kendime corn flakes hazirladim , gitmis kasik almis , geldi oturdu yanima , tabaga daldirdi minnak kasigi , kendi yoyecek diye beklerken beni besledi sipa , esim bi bakti , aaa sana mi yediriyor o dedi , halimizi gorsen gozlerim doldu yemek yerken , kiz bambaska , cok buyuk bir aşk
Neyse fazla uzatmiyim , senin kizin cok sansli senin gibi bir annesi olacagi icin
Birak aglamayi , sahane bir kadinin annesi olacaksin onu dusun:)
Vallahi henüz deneyimlemedim arkadaşım ama biz kız olacağı için çok mutluyuz
Çünkü ona kendi sevdiğim her şeyi alttan alttan subliminal mesaj vererek aşılamak istiyorum
Şu dünyada bi tane daha benim gibi bi insan olsa bence çok eğleniriz
Çünkü kafa dengi bulamıyorum canım sıkılıyor
Umarım hayallerim suya düşmez
Normalde burada yazdıklarınla tanıyorum seni. Ama seviyorum, gerçekte var olsan hayatımda bok kahveli sohbetlerimiz olurdu diye düşündüğüm birisin :) çok aklımda kalmaz yazılanlar,
Senin kızını koruyup kollama konusunda istemeden abarttığını, (kadın-erkek eşitliği ve kadın iş yapar gibi bir şey için söylemiştin sanırım) hatta bazen abartıp oğluna ve eşine yersiz çıkışıp komik olduğunu falan yazdığını iyi hatırlıyorum, çünkü burada bana itiraz eden kimileri gibi itiraz etmiştim :))
Tamam, kız çocuğu, ezdirmeyelim de, pozitif ayrımcılığın da sınırı var diye...
Şimdi anlıyorum :)
Öyle değilmiş o işler. Ki daha ortada yok kendileri.
Malum 3 küçük kızım var.
Hepsi erkek olsa da farketmezdi diye düşünüyorum.
Çocuklarım konusunda pimpirikliyim. Dışarıya çıktığımda etrafı radar gibi tarıyorum, kızlarımı yakından sevmek isteyen herkesi sert bakışlarla baştan aşağıya süzüyorum.
Anaokuluna gidene her gün ne yaptıklarını, çalışanların tavırlarını anlattırıyorum.
Sokakta oynarken hep yanlarındayım ve gözümün önünden ayrılmalarına izin vermiyorum.
Sosyal medyada foto ve konum paylaşmamaya özen gösteriyorum.
Elimden gelse altın kafese koyacağım onları.
Ama geçmişi düşününce cep telefonu yok, internet yok. Öğrenci servisi bile yokken ilkokulda bile kendi başımıza gidiyorduk. Okul çıkışı kimse bizi almıyordu. Arkadaşa diye evden çıkıp akşama kadar birbirimizden habersiz oluyorduk.
Yani hepimiz Allah'a emanetiz, O neyi takdir ederse o olur. Biz elimizden geleni yaparız, Rabbim sana emanet der tevekkül ederiz.
Sanirim senin yasadiklarini yasayanlar anlayabiliyor ne demek istedigini ( misal ben) , benim kizima karsi yaklasimimda hep annemle olan iliskimin etkisi var , onun gibi olmamak icin var gucumle cabaliyorum , bunu yasamayan anlayamiyorKoruma olarak kız erkek fark etmiyor. Oğullarım için şu yazdığın her şey geçerli.
Benim kaygım daha çok karakter anlamında ona neler katabilirim.
Yazdım bir kaç mesajda, anne-kız ilişkisini çok bilmiyorum maalesef.
Kötü bir tecrübem var. Annem oğullarına çok iyi bir anne. Benden 10 yıl sonra doğan kızkardeşime de öyle :) Biraz şanssız bir zamanlama diyelim, zor şeyler yaşadığı bir dönemin çocuğuyum ben.
Bir çok konudabende yaptığı yanlışı tekrarlamadı diğerlerinde. Annem akıllı bir kadındır en azından :)
Öte yandan ben kızkardeşimden kat be kat güçlü bir birey oldum. Çünkü kendim baş etmeyi biliyorum.
Bu güzel bir şey sonuç olarak. Kızım da böyle olsun isterim ama bunun bedelini ödesin değil, sevgi dolu, arkasında annesi varken bu sonuca gelsin isterim.
Çok anlatamıyorum karmaşık olduğum için bu konuda parça parça düşüncelerimde
Benim de iki oğlumdan sonra kızım oldu. Aynı şekilde hep kızım olsun istemiştim. Öğrenince ben de ağladım. Şimdi 3 oğlum 3 de kızım var. Hepsi kendi içinde değerli özel. Hepsinin yer,i sevgisi apayrı. Hiç öyle kız erkek problemi yaşamadım. Merak etmeyin. Sadece kızım olduktan sonra tek kalmasın bir kız kardeşi daha olsun diye çok istemiştim:)
Annesinin yaptigi hatalardan kaynakli endiseleri anlamamis olabilirim hatta kızım olduğu için kiz cocuk erkek cocuk farkıni bilmiyor da olabilirim ancak benim görüşüm bütünsel bakıp çocuk yetiştirmek.bana hala oğlum da olsa aynı yetistirirmisim gibi geliyor.
İki oğlum var.
3.5 ve 1 yaşı biraz geçkin.
İlkinde cinsiyet öğrenmemeye karar vermiştik.
Sonra 7. Ayda yanlışlıkla doktorun ultrasonda bakarken böbrekleri ile ilgili kontrol edilmesi gereken bir şeyi anlatırken boş bulunup testisleri ile ilgili yorum yapmasıyla oğlumuz olacağını öğrendik.
İkincisinde artık direnmeyelim, zaten ultrason görüntüsüne aşinayız dedik, bir oğlumuz olacağını daha öğrendik.
İlk iki hamileliğimde duygu durum değişikliği falan hiç yaşamadım...
Ama bu 3 numarada artık ağlamaktan için çıktı desem yalan değil.
Sürpriz gebelik olması biraz şaşkınlık yaratmıştır. E hamilesin duygusalsın diyenler oluyordu.
Ama ben kızım olacağını öğrendiğim andan itibaren, ilk hamileliğimden beri kızım olmasını istememe rağmen endişeliyim...
Ve tabiki her şeye ağlıyorum :)
10 küsür yıldır eşimle sevgililik+evlilik birlikteyiz, beni 2-3 kere ağlarken gördüğü için o da şaşkın...
Neyse sonunda işin içinden çıkamayacağıma karar verip bir psikoloğa gittim.
Ne diyeceğimi bilmiyorum, nereden başlayacağımı da. Hatta konuşmakta istemiyorum.
Seans boyu kadının her sorusuna ağladım :)
En azından konuşabildiğim son seansta söylediği bir şey kafama takıldı.
Annem gibi kız annesi olmaktan korkuyorum sanırım.
Bir De kızlar için anneleri çok kıymetli olur ya, kendimi daha sorumlu hissediyorum.
Kız için annesi rol modeldir ya, aklım çıkıyor...
İki oğlumda özellikle büyük olan babalarına daha düşkünler... bir de erkek çocuklarındaki o babaya benzeme, baba gibi olma arzusu benim yükümü hafifletiyormuş meğer.
Çok karışık yazdım farkındayım,
Sormak istediğim, gerçekten kız annesi olmak başka mı?
Daha mı özen istiyor? Daha mı mükemmel annelik gerekiyor?
Normalde burada yazdıklarınla tanıyorum seni. Ama seviyorum, gerçekte var olsan hayatımda bok kahveli sohbetlerimiz olurdu diye düşündüğüm birisin :) çok aklımda kalmaz yazılanlar,
Senin kızını koruyup kollama konusunda istemeden abarttığını, (kadın-erkek eşitliği ve kadın iş yapar gibi bir şey için söylemiştin sanırım) hatta bazen abartıp oğluna ve eşine yersiz çıkışıp komik olduğunu falan yazdığını iyi hatırlıyorum, çünkü burada bana itiraz eden kimileri gibi itiraz etmiştim :))
Tamam, kız çocuğu, ezdirmeyelim de, pozitif ayrımcılığın da sınırı var diye...
Şimdi anlıyorum :)
Öyle değilmiş o işler. Ki daha ortada yok kendileri.
Benimde kızım olacak bende senin gibi hisler yaşıyorum zaman zaman. Oğlum var benimde. Eminim kız annesi olmak daha farklıdır. Ne zaman gelecek kızın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?