Malum 3 küçük kızım var.İki oğlum var.
3.5 ve 1 yaşı biraz geçkin.
İlkinde cinsiyet öğrenmemeye karar vermiştik.
Sonra 7. Ayda yanlışlıkla doktorun ultrasonda bakarken böbrekleri ile ilgili kontrol edilmesi gereken bir şeyi anlatırken boş bulunup testisleri ile ilgili yorum yapmasıyla oğlumuz olacağını öğrendik.
İkincisinde artık direnmeyelim, zaten ultrason görüntüsüne aşinayız dedik, bir oğlumuz olacağını daha öğrendik.
İlk iki hamileliğimde duygu durum değişikliği falan hiç yaşamadım...
Ama bu 3 numarada artık ağlamaktan için çıktı desem yalan değil.
Sürpriz gebelik olması biraz şaşkınlık yaratmıştır. E hamilesin duygusalsın diyenler oluyordu.
Ama ben kızım olacağını öğrendiğim andan itibaren, ilk hamileliğimden beri kızım olmasını istememe rağmen endişeliyim...
Ve tabiki her şeye ağlıyorum :)
10 küsür yıldır eşimle sevgililik+evlilik birlikteyiz, beni 2-3 kere ağlarken gördüğü için o da şaşkın...
Neyse sonunda işin içinden çıkamayacağıma karar verip bir psikoloğa gittim.
Ne diyeceğimi bilmiyorum, nereden başlayacağımı da. Hatta konuşmakta istemiyorum.
Seans boyu kadının her sorusuna ağladım :)
En azından konuşabildiğim son seansta söylediği bir şey kafama takıldı.
Annem gibi kız annesi olmaktan korkuyorum sanırım.
Bir De kızlar için anneleri çok kıymetli olur ya, kendimi daha sorumlu hissediyorum.
Kız için annesi rol modeldir ya, aklım çıkıyor...
İki oğlumda özellikle büyük olan babalarına daha düşkünler... bir de erkek çocuklarındaki o babaya benzeme, baba gibi olma arzusu benim yükümü hafifletiyormuş meğer.
Çok karışık yazdım farkındayım,
Sormak istediğim, gerçekten kız annesi olmak başka mı?
Daha mı özen istiyor? Daha mı mükemmel annelik gerekiyor?
Maşallah altı çocukla hayat nasıl gidiyor? Yirmi dört saat yetiyor mu? :)Benim de iki oğlumdan sonra kızım oldu. Aynı şekilde hep kızım olsun istemiştim. Öğrenince ben de ağladım. Şimdi 3 oğlum 3 de kızım var. Hepsi kendi içinde değerli özel. Hepsinin yer,i sevgisi apayrı. Hiç öyle kız erkek problemi yaşamadım. Merak etmeyin. Sadece kızım olduktan sonra tek kalmasın bir kız kardeşi daha olsun diye çok istemiştim:)
Konu sahibinin derdi bambaska , yanlis anlamissinizTüp bebekle senelerce bekleyip kız çocuğu olan, hala her bebek gördüğünde ağlayan,çocukların üzüldügü hiçbir haberi okuyamayan anne olarak konunuzu ilk kez ruhsuzlukla okudum. Niye bu kadar uzuldunuz anlamadım. Kız çocuk erkek çocuktan farklı yetismez farklı bakış açısıyla büyümez. Daha naif kırılgan büyümeye gerek yoktur. Anneliginiz ve bilim neyi gerektirirse onun harmaniyla buyur cinsiyet çocuk buyuturken ayrı bir faktör değildir. Böyle yapa yapa toplumda kaos oluşur. Ana tema çocuk buyutmekte. Hayırlı olsun bebeginiz
Bir kızım bir oğlum var. Tabi ki sevgi bakımından hiç bir ayrım söz konusu değil ama düşünüyorum da iletişimim kızımla daha mı farklı diye. Evet sanırım öyle.Evet aynen de bu.
ben de fark etmiyor diyordum.
Evlat işte diyordum.
Bir de toplumda kıza yer edindirmek için güçlü yetiştirmek zorundasın.
Kız çocukları özgürlüğünü ve haklarını Söke söke almak durumunda.. erkekler gibi hazıra konmuyorlar.
Erkek çocuğunda gerçekten bazı şeyler daha kolaymış. Bir de eşime çok güvenmişim.
Gerçekten de iyi de bir baba. Ve oğulları ile birlikte harikalar...
Kızıyla nasıl olur bilmiyorum :)
Annesinin yaptigi hatalardan kaynakli endiseleri anlamamis olabilirim hatta kızım olduğu için kiz cocuk erkek cocuk farkıni bilmiyor da olabilirim ancak benim görüşüm bütünsel bakıp çocuk yetiştirmek.bana hala oğlum da olsa aynı yetistirirmisim gibi geliyor.Konu sahibinin derdi bambaska , yanlis anlamissiniz
O kendisini sorguluyor cunku annesi kendisini yetistirirken hata yapmis acaba bende yapar miyim diye endise ediyor , her iki cinsiyet icin cocuk yetistirme kurallari ayni olsa da kiz farkli , hem oglum hem kizim var , farkliliklari cok net gorebiliyorum
Konu sahibi sadece annesinin yaptigi hatalara dusmekten endise eden son derece bilincli ve iyi bir anne
Kizim olmadan once bende ayni sizin gibi dusunurdum ama oyle olmuyor , bambaskalar , ben mila dogduktan sinra sunu demistim "bunca sene evde okuz bakmisim ben " bu arada espiri olarak oglumun yaninda soyledim o da gulerek anne cok kotusun demisti ama bu bir gercrk , kizlar o kadar farkli ki , anlatilmaz yasanir diyimAnnesinin yaptigi hatalardan kaynakli endiseleri anlamamis olabilirim hatta kızım olduğu için kiz cocuk erkek cocuk farkıni bilmiyor da olabilirim ancak benim görüşüm bütünsel bakıp çocuk yetiştirmek.bana hala oğlum da olsa aynı yetistirirmisim gibi geliyor.
Bence kafanda bir kadinin ille böyle narin, nezaketli bilmem ne olmasi gerektigi var. Ve kizinin bunu ögrenmesi lazim felan. Biraz istem disi bir cinsiyetci yaklasimin var gibi geldi. Her kadin öyle olmak zorunda degil ki. Hatta bana sorarsan öyle olmazsa daha bir avantaj.
Benim kiz mesela kesinlikle prenses degil. Cok özgür ruhlu, herseyi kendi yapmak ister. O istemezse ona sarilamazsin bile, yaygarayi koparir :) Arada böyle sert bakislari var cok komik hatta :) Yani basina buyruk biraz. Ve bence bu daha iyi. Ilerde söktügünü almasi, bagimsiz olmasi daha iyi.
Yetiyor fazlasıyla:)Maşallah altı çocukla hayat nasıl gidiyor? Yirmi dört saat yetiyor mu? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?