kendine zaman ayırabilmek

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Evet kızlar gerçek manada soruyorum, gün içinde rahatlamak için kendinize zaman ayırabiliyor musunuz ? Özellikle işi gereği gün içinde sürekli insanlarla muhatap olmak zorunda olanlar, kendinize zaman ayırma, kendi başınıza kalma ihtiyacınız oluyor mu? Bunları soruyorum çünkü yoğun geçen bir haftanın sonunda bir de yoğun geçen bir hafta sonu yaşarsam aşırı yoruluyorum ve yeni haftaya yorgun ve agresif başlıyorum.

Bu konuda yorumlarınızı ve yaptıklarınızı merak ediyorum....

kendine zaman ayırmaktan kastınız nedir? ne yapmak mesela?

ben zaman ayırsam da o zamanda kendimle napcam ki arada dışarı çıkarım o bana yeter yani. öyle sosyal biri de değilim pek.

Beden yorgunluğunu uzanarak vs.atabilirsiniz fakat kafa yorgunluğu,zihin yorgunluğu zor geçiyor.
Ben özellikle hafta sonu evden çıkmayarak ve KK ya takılarak,sevdiğim yemekleri yaparak ve temizlik yaparak yani eve düzen vererek atıyorum.
Kafamda yapacaklarımı sıraya koyuyorum ve işlerimi bitirdikçe huzur buluyorum.
Ptesiye daha enerjik giriyorum taa ki Cuma gününe pilim bitene kadar :)

Bir ara calistim. Kesinlikle kendine vakit ayrilmiyor. Yani ben ayiramadim. Asiri yorgun oluyordum, oturdugum yerden calistigim halde. Eve geliyordum iki sohbet etmeye kalmadan uykum geliyordu zaten. Cok sinir ve stress yasiyordum. Berbat bir döngüydü. Calismamak kalp ben.

Akşamları yemekten sonra hobime vakit ayırıyorum. Hafta içi pek vakit olmuyor açıkçası. Temizliğimi cuma işten geldikten sonra gece yapıyorum ki haftasonu rahat edeyim :))

Eğer haftasonum dışarda gezerek geçiyorsa bende sizin gibi hiç dinlenemeden işe gidiyo oluyorum malesef.

Ben ücretsiz çalışıyorum. 24 saat sürüyor. Gündüzleri evde yemek, temizlik, bulaşık üçlüsünden arta kalan zamanı ebelemece, saklambaç, nefes kesilene kadar dans ve kızımın aklına esen bütün oyunları oynayarak geçiriyorum. Öğlen 1.5 saat uyuyor genelde. O arada örgü, yabancı dizi, kitap okuma ve ders çalışma yapıyorum. Akşam 8den sonrada bunları eşimin yanına oturup tekrarlıyorum. Konuşmak ve tavla oynamakta çok rahatlıyor. Yoğun mu? Yoğun. Kendime ayırdığım süre yetiyor mu? Yetiyor. Mutlu uyuyor muyum? Evet. Çark bir şekilde dönüyor.

İşteyken kısa zamandada olsa bir kahve molası yapmak keyif veriyo bana. Birde pazar gününü neden bilmiyorum evde geçirmek istiyorum, bir kaç saat bile dışarda olsam o hafta dinlenmiş hissetmiyorum

Benim günlük rutinim çok yoğun haliyle kendime ayırdığım zamanları iple çekiyorum :)
Kahve vazgeçilmezim, sıcak köpüklü bir banyo, cilt bakımı kendimi şımartmak gibi şeyler.
Yoksa hayat çekilir mi? :)

Üniversiteye ilk başladığım günden beri tam zamanlı çalışıp üzerine birde derslere gidiyordum. 4 yıl bu böyle geçti kendime zaman ayırmam anca uyumakla mümkün oluyordu yani çok yoğun günlerdi ama boş zamanım olunca temizlik yaparak kafamı dağıtıyordum ya da sürekli kuaföre gidip değişik şeyler yaptırıyodum. İnsanın kendine bakım yapması alışveriş yapması filan Zihnini boşaltıyor. Şimdi okulda bitti işten de ayrıldım ilk 3 ay çok iyiydi ama sonrası insan o tempoyu özlüyor sanki.

Fazla sosyalleşme insan zehirlenmesi yapıyor. Aşırı stresli bi işim var ama allahtan insanlarla muhatap olmam gerekmiyor. Gün içinde iki elim kanda olsa gene de on dakika onbeş dakika açık havada tek başıma oturup çay ya da kahve içiyorum. Kendine zaman ayırmaktan ben kendi içine dönme ve iç sesini dinleme düzene koymayı anlıyorum. Yürüyüş şahane bi yol bunun için. İşemgidio gelirken yürümeyi en azından iki durak sonra araca binmeyi öneririm

Ayyybenim konummm. O kadar cok anlatip rahatlamaya ihtiyacim var ki okumadim bile yorumlari.

Tek basina yasiyorum. 2 kedim, bir kusum, bir de baligim var. bir de nisanlim. Onunla ev duzuyoruz simdi, bir aya kadar nikah yapicaz sonra da beraber yasiycaz Allah kismet ederse.

Gunde en az 12 saatim is yerinde geciyor. Son zamanlarda bu sure 13-14 saat oldu. Evden cikisim ve geri girisim arasinda o yuzden ucurum oluyor. Eve geldigimde kedilerimin suyunu zor verip kendimi yataga atiyorum. Uyandigimda, butun hayvanlarin bakimi, dus, kahvalti derken, hopp yine is saati. Bu calistigim tum gunler ayni. Haftaici calismak icin yasiyor gibiyim.

Haftasonu ya babam mutlaka bana gelmek ister. Geldiginde butun gunumu onunla gecireyim ona yemek yapayim bekler. Ya arkadaslarim goruselim der, ya da en sevdigim sey olan nisanlimla beraber oluruz. Onunla da bi suru isimiz oluyo. Duvarlar boyancak, gidip boya bakalim. Yerleri doseyecegiz, gidip renk bakalim. Bu dolaplari bosalt onun esyalarina yer acilsin... o kadar yogun geciyor ki gunler cogu zaman Allah affetsin ama yogunluktan artik bikiyorum. Tukenmislik hissediyorum. Bazen nisanlim disinda kimseyi aramiyorum telefonlara cevap vermiyorum beni rahat biraksinlar diye. Isin kotu tarafi ben insanlarla beraber oldugum zamanlarda enerjimi kaybediyorum. Yalnizlik beni dinlendiriyor. Ama buna zamanimin olmamasi beni cildirtiyor. Hele ki nisanlimin ailesiyle gecirdigim zamanlar sanki omrumden zaman caliyorlarmis gibi hissediyorum.

Allah benim gibi insanlarla olmaktan enerjisini kaybedenlere yardim etsin

Ufak bebeklerim var. Kendime ayırabildiğim tek zamanda da tuvalete gidiyorum
Çalışıyor olsaydım eve geldiğim gibi uzatır ayaklarımı sevdiğim diziyi izlerdim. Dışarıyla pek işim olmaz evcilim

Sizi çok iyi anlıyorum çünkü ben de aynı sizin gibiyim...Dinlenmek için yalnızlığa ihtiyacım var.Çok yoğun çalışıyorum ve hafta içi eşimin ailesi,haftasonu eşim vs derken kendime hiç vakit ayıramıyorum ve bu beni sinirli,yorgun, gergin yapıyor. Eşimin ailesi her çağrıldığında gidilsin istiyor, yoksa bozuluyorlar yok bize alışamadı ailemize alışamadı deyip dolduruyorlar eşimi.Size tavsiyem nişanlınız ve ailesi ile bu konuşu baştan konuşun yoksa benim gibi çok fazla sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ben işte de tüm gün insanlarla beraberim, 2 dk yalnız kalacağım tek yer wc, o da ortak kullanım boş bulabilirsen Bir aydır aileme gidemedim aynı şehirde olmamıza rağmen ama habire kv lerdeyim , dün çağırdılar gitmedim artık ama içim içimi yiyor gene eşime şikayet edecekler küsecekler diye. Lanet olsun.

Deli gibi alisveris yapmak istiyorum sonra disarda bi kac saat bi yerde oturup tek basina kahve icmek istiyorum..sabah uykumu almak istiyorum.. ama cocuklarla bunlar imkansiz simdilik..yaza dogru hepsini yapicam insaAllah:)

Hafta içinde,iş yerinde çok aşırı önemli bir program yoksa öğle tatilimi hiç kimseye ayırmam.
Başbaşa olmayı seviyorum kendimle o anlarda.
Akşam zaten kocamdan sonra eve geliyorum,yemek,televizyon,sohbet,uyku,kendime yapabildiğim en güzel iş kocamla oynaşmak.
Son dönemlerde soğuktan sanırım acayip yoruluyorum,uykulara doyamıyorum.
Tatile ihtiyacımız var,bol uyku ve dinlenmeli...
Az kaldı,çıkıcaz inşallah!

ben cumartesi pazar çalışmıyorum. ama eşim cumartesi çalışıyor bazen pazar da çalışması gerekebiliyor.
eşim olmayınca destek olan biri de yoksa tuvalete zor gidiyorum.
çocuklar uyuyana kadar ne yediğimden ne de içtiğimden anlıyorum.
öğle tatilim yarım saat ama ben 45 dakikaya çıkarıyorum.
çünkü başka mola kullanmıyorum. ( sigara içenlerin sık sık molası var malum)
yürüyorum. topuklu ayakkabılarım işyerinde.
zaten nikah düğün vb bir şey olmadıkça haftasonları topuklu ayakkabı giymediğim için işte dolabımda duruyorlar :)
gider gelirken rahat ayakkabılarımı giyiyorum. sıcaksa spor ayakkabı, soğuksa bot vb.
aşırı yağış olmadıkça veya çok halsiz olmadıkça her türlü havada yürüdüm. inanın çok iyi geliyor.

İşte bundan bahsediyorum bende, yürümek mesela akşam iş çıkışı. Az da olsa yürümek hava almak. Bunu yapıyordum ama eşimin ailesi sağolsun kış geleli daha işten çıkmadan hadi yemeğe gelin (bahanaleri de yer geçersiniz oysa öyle olamıyor akşam en erken 9 a kadar orda oluyoruz ) deyince koştur koştur oraya gitmek zorunda kalıyorum.

Günüm sabah kalk koştur işe yetiş, öğlen biraz yemek ye işe yetiş, akşam çık eve yetiş, evde işlerini hallet yat sabah kalk aynı döngüye döndü ve hep kapalı alanlar artık bunalıyorum inanılmaz derecede.

Ben de öğle tatilimi kendimle geçirmek istiyorum ama rahat bırakmıyorlar ki, ailem arkadaşlar hep öğlen arar akşam eve geç gittiğimden, ufak bir işim varsa bile öğlene sıkıştırmak zorundayım.

En son pazar günü tüm randevuları iptal edip kendimle kaldım, ona da kv bozuldu bilse çağırırmış...

çalışma takvimimi yazayım.
6.50 'de kalkıyorum el, yüz yıka, giyin, makyaj, kedilerin maması vs.
7.40 servis
8.30 iş başı.
18.30 mesai bitişi
19.15 eve varış
19.30 yemek yap
20.30 sofraya otur
21.30 sofrayı topla
22.30 duşa gir
23.00 duştan sonra saç baş yap, ortalığı toparla
24.00 uyu

geriye bütün gün oturan günde 350 adım ya atmış ya atmamış, bel ağrısı çeken, gözleri şiş, yüzü delik deşik, saçları, kaşları ve kirpikleri seyrelmiş, yüzü yere sarkmış, gülmeye, sinemaya, tiyatroya, hava almaya hasret biri.
bir çöp yığını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…