- 13 Mayıs 2011
- 3.942
- 3.658
- 373
- Konu Sahibi greengirll
-
akşam da denedim. 1 hafta sürdüremedim :)İşte bundan bahsediyorum bende, yürümek mesela akşam iş çıkışı. Az da olsa yürümek hava almak. Bunu yapıyordum ama eşimin ailesi sağolsun kış geleli daha işten çıkmadan hadi yemeğe gelin (bahanaleri de yer geçersiniz oysa öyle olamıyor akşam en erken 9 a kadar orda oluyoruz ) deyince koştur koştur oraya gitmek zorunda kalıyorum.
Günüm sabah kalk koştur işe yetiş, öğlen biraz yemek ye işe yetiş, akşam çık eve yetiş, evde işlerini hallet yat sabah kalk aynı döngüye döndü ve hep kapalı alanlar artık bunalıyorum inanılmaz derecede.
durumu beğenmedim..çalışma takvimimi yazayım.
6.50 'de kalkıyorum el, yüz yıka, giyin, makyaj, kedilerin maması vs.
7.40 servis
8.30 iş başı.
18.30 mesai bitişi
19.15 eve varış
19.30 yemek yap
20.30 sofraya otur
21.30 sofrayı topla
22.30 duşa gir
23.00 duştan sonra saç baş yap, ortalığı toparla
24.00 uyu
geriye bütün gün oturan günde 350 adım ya atmış ya atmamış, bel ağrısı çeken, gözleri şiş, yüzü delik deşik, saçları, kaşları ve kirpikleri seyrelmiş, yüzü yere sarkmış, gülmeye, sinemaya, tiyatroya, hava almaya hasret biri.
bir çöp yığını.
Bende ayni konudan muzdaribim. Cok stresli bir isim var, bir suru insan gelip gidiyor ve yogun calisiyoruz. Aksam sadece 2-3 saat vaktim oluyor, sonra uyumaya gidiyorum. O 2-3 saattede artik dus almak biraz oturmak, en minimum seyler, vakit bitti. Bir yildir hicbirsey yapamiyorm, bunaldim....... cok bunaldim.Evet kızlar gerçek manada soruyorum, gün içinde rahatlamak için kendinize zaman ayırabiliyor musunuz ? Özellikle işi gereği gün içinde sürekli insanlarla muhatap olmak zorunda olanlar, kendinize zaman ayırma, kendi başınıza kalma ihtiyacınız oluyor mu? Bunları soruyorum çünkü yoğun geçen bir haftanın sonunda bir de yoğun geçen bir hafta sonu yaşarsam aşırı yoruluyorum ve yeni haftaya yorgun ve agresif başlıyorum.
Bu konuda yorumlarınızı ve yaptıklarınızı merak ediyorum....
akşam da denedim. 1 hafta sürdüremedim :)
eşim isyan etti, ben de kendime zaman ayıramıyorum diye :)
eşimin bu yoğun çalışmasına rağmen neredeyse her haftasonu kayınvalideye gitmemiz bekleniyor.
hatta şöyle bir durum var: kayınvalidem artık yoruldum vs diyerek ben çocuklarıma gitmek istiyorum diye de söyleniyor zaman zaman.
ben de hak veriyorum ve her söylenmesinin ardından aile bende toplanıyor.diğer çocuklardan tık yok:)
çalışan iki küçük çocuklu kadınım haftasonumu bana bırakmıyor eşim ve ailesi.
çocukların hastalığı bile engel değil.
bir program ayarlasam kendi ailem, akrabalarım veya arkadaşlarımla her detayından haberdar olmak o güne ait fotoları görmek isterler :)
sonra "aksi, huysuz, nalet" bir kadın olunca da..
"ay bu da iki çocuk yaptı ne hale geldi" diye homur homur homudanmaları da duyuyorum.
Yaptığınız işi merak ettim, bu kadar şeye nasıl enerjiniz kalıyor diye:)Ben de her sabah 6.30 gibi uyanırim. Duş Saç makyaj derken hemen sade bir kahve yaparım kendime ki o 15 dakika benim için dünyalara bedel. Kızımı uyandırır onu hazırlar sonra işe giderim.
Akşam 18.00 gibi eve gelirim. Çocuk babasıyla oynar ben spor yaparım. Sonra bir duş ve yemek yenir.
Onbeş gunde bir kuaföre giderim manikür pedikur cilt bakımı. En sevdiğim de alışveriş parfümler ve çantalar alırım. Ayda bir kiz arkadaslarimla fasıla gideriz çok egleniriz. Ayda bir cumartesi de kuzenlerle kahvaltı partisi yaparız. Ben kendime zaman ayırmayı basariyorum spor gezmek falan tam gaz bende:)
Anlayamadım ama :)valla benimki acaba kocam var mı hala dedirtecek kadar kendime zaman ayırmamı sağlıyor. artık şimdi değilde 50 yaşında mı yanımda olmayı düşünüyor bilmiyorum benimki de bir çeşit işte.
Aynen ben de en azından yarım gün kendime kalsın istiyorum...Şimdi böyleysem çocuğum olursa ne yapacağım bilmiyorumHaftasonu yoğun olmak beni de mutsuz ediyor.
Haftasonum daha sakin geçsin istiyorum, bünyem kaldırmıyor yoksa.
ben de aynı durumdayımEvet kızlar gerçek manada soruyorum, gün içinde rahatlamak için kendinize zaman ayırabiliyor musunuz ? Özellikle işi gereği gün içinde sürekli insanlarla muhatap olmak zorunda olanlar, kendinize zaman ayırma, kendi başınıza kalma ihtiyacınız oluyor mu? Bunları soruyorum çünkü yoğun geçen bir haftanın sonunda bir de yoğun geçen bir hafta sonu yaşarsam aşırı yoruluyorum ve yeni haftaya yorgun ve agresif başlıyorum.
Bu konuda yorumlarınızı ve yaptıklarınızı merak ediyorum....
ben de aynı durumdayım
günde 10 saat çalışıyorum
bunun bır ıkı saatı de trafıkte gecıyor
haftasonu da yemek ütü vs derken kendıme zaman kalmıyor
ben dısarı bile cıkmak ıstemıyorum
cumadan girerim eve pzt sabah işe çıkarım
ne insan göresim gelir ne de kalabalık trafık cekesım gelmez
kendıme ayırdıgım tek zaman salondaki koltukta pineklemek
kitap okumak
eşimle film izlemek
hsonu aksamustu şekerleme yapmak
benim eşim de cuma gecesınden soylerBen de sizin gibiyim ve öyle olmak istiyorum ama eşim kendi benden de yoğun çalışmasına rağmen haftasonu illa dışarı çıkmak ister, kv-kp bekler şu bu derken....Bu şekilde yaşadığım zaman adım asosyale çıkıyor.
Her akşam 10-12 arası hem eşime hem kendime vakit ayırıyorum çocuktan sonra :)Aynen ben de en azından yarım gün kendime kalsın istiyorum...Şimdi böyleysem çocuğum olursa ne yapacağım bilmiyorum
benim eşim de cuma gecesınden soyler
dısarı cıkalım dıye
tamam derım
haftasonu eşim de üşenir:)
benım kv pp sehır dısında allahtan
eşim bazen benım annemlere gtmek ister
valla onu bile kafamın kaldırmadığı oluyor acıkcası
bazen tv sesını bıle kaldıramıyorum
eşlerin uyumu önemli malesef bu konuda
birazo seni biraz sen onu idare edeceksınız
Çocuktan sonra çok zor oldu bi ara iyiydi ama uyku düzeni bozulduktan beri 2 haftadır o kadar zorlaniyorum ki haftaiçi öğlen uykusuna yatınca evi mi toplayayım yemek mi yapayım derken bi kahveyi araya sikistirabiliyordum. Akşam babası gelince rahatlıyorum ama benim için kendine zaman ayırmak demek ev sessiz sakinken müzik dinle pencereden dışarıyı izlerken kahve iç ne bileyim kendini dinle bakim yap öyle şeyler. Haftasonu 1 saatliğine bazen avmde takiliyorum ama çok nadir çocuk güzel de bambaşka bir hayatın oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?