Kendini Sevmek....

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Merhaba KK'nın güzel kadınları,benim derdim tam olarak bu işte.Ben kendimi sevmek istiyorum.Hayatım boyunca hep kendimden başka kişilere daha çok değer verdim.Başkalarının sözlerinden,davranışlarından o kadar çok etkileniyorum ki.Bu da iç huzurumu yok ediyor.Ben kendimi sevmek istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.Siz kendinizi seviyor musunuz ve seviyorsanız bunu nasıl yapıyorsunuz?

Bazen fedakarlıklarınız hayatınızın büyük bir bölümünü kaplar. Maalesef bu fedakarlıklarınızın kendinizden taviz vermenize sebep olduğunu görmemiş ya da görmezden gelmişsinizdir. Dönüp baktığınızda kendiniz için hiçbir şey yapmadığınızı farkedersiniz. Zamanla bu durum sizde bunalıma bile sebep olabilir. Bunun önünü bir an önce almalısınız.

.

Çok değil kendinizi önce küçük küçük mutlu edin, mesela bir gün yemeğin en güzel kısmını siz yiyin, ne de olsa emekle mutfakta zaman geçiren sizdiniz. Eve giderken gözünüze ilişen şekerlemeler için "Ne güzel duruyor." dedikten sonra arkasına "Aman ne gerek var şimdi çocuk gibi bundan almaya." bahanesini eklemeden girin o şekerlemeleri kendiniz için alın. Yol boyunca yiyerek tadını çıkarın. Markette hazır dilimlenmiş patatesleri görünce "Ben kendim dilimlesem yapsam daha uyguna gelir, bu kadar para vermeye ne gerek var?" Demeden alın eve gier gitmez kızartın kendiniz için. Sabahları yalnızsanız evde, bu kez sadece kendinize kahve yapın, balkona çıkıp keyifle için.

.

Hep şu soruyu kendinize sorun; "En son kendim için ne yaptım?" Cevabı düşünmekte zorlanıyorsanız, geç kalmışsınız demektir. Kendinize yetişin, başkalarına yetişmekte acele ederken kendinize geç kalmanız büyük haksızlık ve kendinize karşı saygısızlıktır. İlk önce siz kendinize kıymet vermelisiniz. Siz kendinize değer vermezseniz, belli bir zaman sonra başkalarının da size değer vermediğini farkedeceksiniz. Kendinize saygı duyun, kendinizi sevin, fedakarlıklarınızın tavizlere dönüşmesine engel olun. Kendinizle ilgili hiçbir şeyi ertelemeyin, özellikle şu kelimelerin geçtiği bahaneleri zihninizden atın. "Biraz daha zaman geçsin, bu sefer de kalsın, ne gerek var?"

bunları kesinlikle yapacağım,teşekkür ederim

Bende sizin gibiyim bende kendimi sevmiyorum ama geçmişte yaşadıklarımı düşünüyorum cevreme bakıyorum benim canimin sıkıldıği konulara bakıyorum çevremdekilerin verdiği tepkilere bakıyorum sonra diyorum e ne var bunda neden ben kendimi üzüyorum neden yıpratıyorum kendimi sevsem üzülür müyüm yıpratır miyim

sanırım beni bu duruma getiren değersizlik hissi.Çevreme verdiğim değerin karşılığını alamamak beni yıpratıyor,bu da kendimi sevmemi engelliyor.

Önceden bende öyleydim. Herkesin derdine koşardım dinlerdim cok fedakarlik yaptim ama saglam kaziklar yedim. Bir sure sonra insanlara karsi duyarsizlastim ve artik kendime deger veriyorum. Kimse kendinizden fazla deger görmeyi hak etmiyor. Bir adım kuralı, sana bir adım gelene sen de bir adım gideceksin iki değil.

çok doğru,bu kuralı uygulayabildiğim an hayatım daha da kolaylaşacak.

sanırım beni bu duruma getiren değersizlik hissi.Çevreme verdiğim değerin karşılığını alamamak beni yıpratıyor,bu da kendimi sevmemi engelliyor.
Sana değer verene vereceksin yoksa herkese değer verirsen bu hayat çekilmez cevrendekilere değer verdikçe kendinden bir şeyler kaybediyorsun aslında doğru bildiklerin bile yanlış geliyor onların doğrularıyla yasıyorsun ben bunları yaşadım aman o üzülmesin su boyle olmasin sonra ne oldu onlar üzülmesin diye ben üzüldüm sustukça büyüdü artık bende bana değer verene veriyorum çünkü biliyorum önemli olan benim bu hayatta

Ben instagramda güzel kadınların fotosunu gördüğümde,enerjimi düşüren bir insanla konuştuğumda,günümü boş geçirdiğimde kendimi güzel bulmuyorum,sevmiyorum değersiz görüyorum. Bu yüzden yapmak istediğim şeyleri listeledim. Listemde 52 kiloya inmek vardı. 28 ocakta başladım diyete 68 kilodan 63'e indim. İnstagramda fitness sayfalarına girmiyorum artık,çünkü kendimi karşılaştırıyorum. Sevdiğim spora girmek vardı. Taekwondoya başladım. Mayısta kuşak sınavıma gircem. Sonra lazere gitmek vardı listede. Lazer epilasyona yazıldım. Staj yapmak da vardı. Staj başvuruları yaptım. Kendime daha çok güveniyorum böylelikle. Sen de sorunun kaynağını bulmalısın. Neden kendini sevmiyorsun? Bunu belirle ve kafandakileri listele.

Birincisi hayir demeyi ogrenmek gerekiyor. Yapamayacaginiz ya da yapmak istemediginiz birseyde hayir demek o kisiyi kaybetnenize sebep olmaz, aksine prensipli oldugunuzu gosterir karsi tarafa.
Ikincisi kendinizi tanimaniz gerekiyor. Herkes herseyi yapamaz. Herseyde mukemmel olmaniz gerekmiyor. Eksik yonlerinizi bilmelisiniz ve bunu kabul edip kendinizle barisik olmalisiniz.
Bu zamana kadar baskalarini mutlu edeyim derken kendinizi mutsuz ettiniz. Artik kendinizi mutlu edin. O zanan baskalarinin da mutlu oldugunu goreceksiniz.
Tabiatiniza aykiri seyler yapmak insana uzuntu verir. Yapmak istemediginiz birseyi sirf karsi taraf mutlu olsun diye yaparsaniz ya da hayir diyemezseniz bu size mutsuzluk olarak doner.
Kendini sevmek kendini tanimakla baslar. Ve asiri fedajarlik yapmamakla. Kendini tanimakta once distan tanimaya sonra da ruhu tanimakla baslar. Ilk once ayna karsisinda biraz vakit gecirin. Kendinizle ilgilenin. Makyaj yapin mesela. Giyinip ayna karsisina gecin. Ve her gun 10 dakikanizi kendinizle basbasa gecirin ki kendinizi taniyasiniz. Kendinizle ilgili seyleri ertelemeyin. Baskalarini ertelemediginiz gibi kendinizi de bir kenara atmayin. Bu insanin kendisine saygisidir.

süpersiniz,ben de bunu uygulamaya çalışacağım.

sizin için çok çok sevindim,ben de kafamdakileri netleştirip bir liste hazırlayacağım.

Kendimi aslında tanıdığımı düşünüyorum ama fedakarlık çizgisini tutturamıyorum.Bu da yıpranmama neden oluyor.Sevdiğim insanlara karşı çok fedakarım.

Kendimi aslında tanıdığımı düşünüyorum ama fedakarlık çizgisini tutturamıyorum.Bu da yıpranmama neden oluyor.Sevdiğim insanlara karşı çok fedakarım.
Fedakarlikta bir sınırin olmali. Asiri fedakarlar hep kaybeder cunku. Kendinden ödün verdigin yerde durmalisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…