Kendinize hedefler koymak

Minimini22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
987
806
103
Merhaba arkadaşlar
27 yaşında genç çalışan kadınım ilişki evlilik vs yok kendime hedefler koyarken zorlanıyorum
Mesela tek dünyayı gezmek yurtdışına gitmek ama nasıl

Paranız varsa kendiliğinden gerçekleşen bir hedef

Bunu uygulamadığınıza göre istediğiniz parayı kazanamıyorsunuz, işinizde ilerlemeye çalışın bence

Dünyayı gezmek diye bir hedef sizin için çok fazla.
Neden daha başı sonu belli olan bir hayal kurmuyorsunuz?
Mesela ağustosta yıllık iznime kadar balkam tatili için 400 Euro biriktirmek.
Bu gayet mantikli bir plan, bunu hedeflerseniz elinize geçen her parayı Euro'ya çevirir, Pegasus vs kampanyalari takip eder, kafanıza uyan tarihlerde bir kampanya gördüğünüzde bileti alır ve iş yerinize yıllık izninizi bildirirsiniz aylar önceden. Sonra da kendinize bir gezi rotası oluşturursunuz.
Ya da yılbasinda Gürcistan'a gitmek diye hedef kurun, Trabzon'a uygun uçak bileti alın, oradan otobuse biner bakuye gider, iki gün gezer sonra sabah treniyle tiflise gidersiniz. Birkac gün kalıp dönersiniz.
Gibi...
Aşama aşama.
İş için Eskişehir'e gitmisken gece otobusuyle burdura,oradan salda gölüne geçmek gibi ,memlekete giderken yol üstünde güzel bir şehirde mola verip bir gün o şehri gezip ertesi öğlen tekrar arabaya binip nemlekete gitmek gibi ..
Bu saydığım sekilde ben trde 43 şehir, 23 de ülke gezdim. Ki hiç de güzel bir isim,param yok. Sadece planımı güzel yaparım

Dünyayı gezmek çok büyük bir hedef bence ufak parçalara bölün.

Mesela vizesiz gidilen Balkan ülkeleri, vizeydi mzieydi uğraşmadan gayet temiz.
Sonra Batı Avrupa
Sonra Güney Avrupa
Sonra UK

Parayla ne alakası var yahu çevremde parası olup şehir dışına çıkmaya cesaret edemeyenler var
Parayla alakası yok mu sizce? Pasaport, vize, uçak bileti, konaklama, gezme, yeme içme parasız mı gerçekleşiyor? Üstelik euro kurunu düşününce.

Cesareti olan herkes gezebiliyor olmalıydı sizin mantığınızla.

Şehir dışına bile cesaret edemeyen biri zaten psikolog yardımı almalı, buraya konu açarak nasıl üstesinden gelebilir?

Siz para olunca her şey olur diye yazmışsınız ona istinaden yazdım sadece parayla olmuyor artı cesaret bilgi birikimi

Yurtiçi de safi para artık. Antalyadaki en vasat otel bile artık çuvalla para. Otelin yorumlarına bakıyorum, vasat 4 yıldız ama çuvalla para. Pahalılık milletin canına okuyor valla kim nereye gitsin

Harikasınız aslında var bir aklımda birşeyler ama net plan çıkaramadım çıkarmaya çalışıyorum

Harikasınız aslında var bir aklımda birşeyler ama net plan çıkaramadım çıkarmaya çalışıyorum

%100000000 Karadag derim. Karadagi biraz gooogleyin,s ehirleri secin. Sehirlerin arasi cok uzak olmasin tren&araba ile gidilecek yer olsun. 3 veya 4 sehir secerseniz 1 hafta yapar. Otelleri de booking.comdan secersiniz.

Dijitalle uğraşan bir arkadaşım buraya taşındı aslında dijitalde bir iş fikrim var bu fikri yaparken de Türkiye'de durmak yerine farklı ülkelerde olmak istiyorum tabi net bir plan çıkarmaya ihtiyacım var

Tek karadag bir hafta için fazla bence. Karadağ sec, bir gece otobüs ile Mostara git (gece bin sabah 8de oradasin, mostar'i gezdikten sonra dolmuş gibi saat başı arabalarla sarayevoda git,oraya bir gün yeter. Akşam da uçağına bin dön:) gidiş Karadag dönüş Bosna olarak al bilet

Son düzenleme:
Dijitalle uğraşan bir arkadaşım buraya taşındı aslında dijitalde bir iş fikrim var bu fikri yaparken de Türkiye'de durmak yerine farklı ülkelerde olmak istiyorum tabi net bir plan çıkarmaya ihtiyacım var

Yukarda dedikleri gibi o kadar yuksek atlama yapmaktansa konu sahibesi once bir git, gez, ucaga bin:) Ucaga bindikten sonra gerisi geliyor, gidip yerlesesin varsa 2. kez gitmek daha kolay. Onemli adim bence o ilk kezi yapmak cikip gidebilmek.

Merhaba arkadaşlar
27 yaşında genç çalışan kadınım ilişki evlilik vs yok kendime hedefler koyarken zorlanıyorum
Mesela tek dünyayı gezmek yurtdışına gitmek ama nasıl
Maddi acidan sorununuz yoksa ufak turlarla baslayin. Balkan turu gibi gurcistan gibi vize istemeyen yerler.
Sonra japonya kore gibi 3 ay vizesiz gidilen ulkelere gidersiniz.
Hersey maddiyatta bitiyor

Maddi acidan sorununuz yoksa ufak turlarla baslayin. Balkan turu gibi gurcistan gibi vize istemeyen yerler.
Sonra japonya kore gibi 3 ay vizesiz gidilen ulkelere gidersiniz.
Hersey maddiyatta bitiyor
Aslında her şey maddiyatta bitmiyor.
Work away programları var,dünyanın her yerinde özellikle Asya'da.
Mesela hostelle anlasiyorsun,her gün kahvaltı hazirliyorsun sadece sabah 6-10
Kalacak yerin ve Yemen içmen onlardan oluyor.
Ya da konaklamayı ücretsiz sağlayacağın yerler olabiliyor , benim de çok kullandığım couchsurfing sitesi gibi uygulamalarla. Ya da bir İspanyol arkadaşım Fransa'ya üzüm hasadına gitmişti,bağ bozumuna. bir hafta çalıştı, üç hafta tüm fransayi gezdi döndü:)
Daha neler neler var. Senin ücretsiz gönderecek tonla kuruluş var. Mesela Avrupa gönüllü hizmetleri. Gidiyorsun, gönüllü bir organizasyonda çocuk hapishanesinde, ağaç dikimde, kreşte , bedensel engellilerle , mültecilerle falan . Artık neyi sectiysen çalışıyorsun. Konaklama ve onlardan, cep harçlığı onlardan. Üstelik gezebilmen için her ay birkaç tatil günün de oluyor. Ya da benim de gittiğim gibi Erasmus plus 'a katılıyorsun,bir haftalik bir proje. Vizen biletin vs her şeyini ab karsiliyor.
Daha neler neler var. Ve kimler kimler yollarda , anlatmayayim.
Ama hiç bir şey insana havadan gelmez. Biraz araştırmak ve basvuru yapmaktan korkmamak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…