Kendinize hedefler koymak

Ben size aşırı saygı duyuyorum her yorumunuz çok dobra içten samimi ve güçlü bir kadın imajı çiziyor içimden niyeyse söylemek geldi

Şu var, her geçen gün diğer ülkeleri gezme ihtimalin azalıyor.
Bunun iki sebebi var; biri ekonomi, İkincisi de o ülkeyle bir anda aramızın bozulma ihtimalinin yüksek olmasi...
Mesela ben ilk ciktigimda Euro için 3 ile çarpıyorduk, şimdi 20 ile carpiyoruz
Ayrıca eskiden vize almak çok kolaydı, artık coook daha zor. Ben okurken 3 ay waikikide çalışip biriktiren herkes work and trawele gidiyordu,şimdi 70 bin lira sadece başvuru ücreti, ucak-vize-harclik dahil değil
Eskiden Rusya'ya vize yoktu, sonra bir anda aramız bozuldu vize geldi. Ya da bodrumdan Yunan adalarına kapıda vize ile hemen gitme imkanin vardı. 2021de bodrumdan niyet ettim, 'artik yapmiyoruz,kaldırıldı o gemiler' dediler (son durumu ne bilmem).
yani yaptın yaptın, yapamadın her şey cooook daha zorlu hale geliyor.
bir de ülke öyle pahalı ki, yurtdışı bu kura rağmen daha bile ucuz oluyor. Mesela Trabzon'dan Gürcistan'da geçmiştim. Trabzon'da bir balık yedim , 75 lira ödedim, Trabzon pidesi yedim 50 lira ödedim . Birkaç gün sonra Gürcistan'da meşhur hinkali mantisini yedim, doyurucu bir tabaği 5 lari (o zaman 20 lira), meşhur pidesi adjarian khacapuri 8 lari (32 lira) ydi.
ulasim Trabzon'da sanırım her minubuse 8 lira vermiştim, Gürcistan'da 1 lari (4 lira) üstelik ilk bir saat sınırsız aktarma vardı. Otel desen uzungolde oteller 700 liradan başlıyordu (şans benle oldu 225 liraya buldum gerçi) , Gürcistan'da cok daha uyguna daha merkezi yerler vardı.
ya da bir başka örnek, yazın balkanlara gittim, 9 günde doya doya gezdim, o zamanın kuruyla 4000e yakın para harcadim,biletler dahil. Birkaç ay sonra sonbaharda güneydoğuyu ve birkaç icanadolu şehrini gezdim, Yine 9 gün kaldım, 4000den biraz daha fazla para harcadim,biletler dahil.
hal böyleyken insanın aynı parayı harcayacaksa biraz daha uzaklara gidesi geliyor...
ama ben ülkemi görmeyi de çok seviyorum.
Bence insanın Türkiye'de yaşayıp peri bacalarıni, nemrut dağıni, lavanta ayçiçek bahçelerini, balıklı gölü, travertenleri,tuz golünü görmemesi çok büyük bir eksiklik.

Yanlızmı gezdiniz bir arkadaşlan mı?

Yanlızmı gezdiniz bir arkadaşlan mı?
Genelde yalnız oluyorum. Bir arkadaşla tatil bana eziyet gibi geliyor çünkü arkadaşlarım beni rehber olarak kullanıp her şeyi benden bekliyor malesef. İki kişilik plan yapıp iki kişilik yoruluyorum, bir aksilik yaşayınca bir de onlarin mutsuzluğunu çekiyorum. Her güzel yerde fotoğrafci gibi poz poz onları çekiyorum falan. Benim için tatil değil de eziyet oluyor:)
Bazen varsa sevgilimle gidiyorum,ama genelde yalnızım çünkü canım kendim

Ya tam benim kafadansiniz :)

Şanlıurfadan selamlar burada kimsenin psikolojisi iyi değil bununla beraber çok sayıda ağır hasarlı bina var yanlarından uzaklaşarak geçiyoruz. Gezmek isteyen gezer. Ama o kadar acıya saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum hemen yan sokağımda bile bina yıkılmıştı. Orayı gördükçe orada ölen çifti bebeklerini düşünüyorum.

Vayyy süper Tebrik ederim.Ben hiç aylar öncesinden plan yapamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…