- Konu Sahibi Minimini22
-
Her yer ölüm kokarken ben gezemem size iyi coğrafî ispatlamalar… Adıyaman bilmem neymiş.. büyük güneydoğu turlarında hep Adıyaman da olur ayrıca söyleyeyim de… Hatay da olur hatta.ne konuda dalga geçiyorum ?
Güneydoğu illerini sayalim
Gaziantep
Diyarbakır
Şanlıurfa
Batman
Adıyaman
Siirt
Mardin
Kilis
Şırnak
Adıyaman'ın güneydoğuya bağlı olduğunu bilmiyordum onu geçelim
onun dışında Antep'te bir kaç ilçede çok büyük yikimlar var
geri kalan heryerde hayat olduğu gibi akıyor ?
ne dalgası ?
neden dalga geçeyim ayrica
Dijital nomad diyorlar bu istediğiniz yaşam biçimineHerkesin beklentisi farklı tabi benim istediğim dijital ile ilgili çalışıp gezmek ne kadar olur bilmiyorum
Herkesin beklentisi farklı tabi benim istediğim dijital ile ilgili çalışıp gezmek ne kadar olur bilmiyorum
Hatay mi olurdu ?Her yer ölüm kokarken ben gezemem size iyi coğrafî ispatlamalar… Adıyaman bilmem neymiş.. büyük güneydoğu turlarında hep Adıyaman da olur ayrıca söyleyeyim de… Hatay da olur hatta.neyse iyi akşamlar
Ama üşenmenin de biraz önüne geçmelisiniz bugün gezmek için üşenirsiniz yarın başka bir şey içinya da usenenler
mesela ben ,
gerçi bende pek parada yok ama olsa da üşeniyorum çok aşırı
genel yaşam formum üşenme üzerine kurulu maalesefAma üşenmenin de biraz önüne geçmelisiniz bugün gezmek için üşenirsiniz yarın başka bir şey için
Ben de üşenirdim ama hayatımı oldukça değiştirdim tavsiye ederim mesela spor yapmaya üşenirdim gevşek gevşek şimdi plana oturttum missssgenel yaşam formum üşenme üzerine kurulu maalesef
darısı umarım umarım başıma ,Ben de üşenirdim ama hayatımı oldukça değiştirdim tavsiye ederim mesela spor yapmaya üşenirdim gevşek gevşek şimdi plana oturttum missss
Tebrikler nasıl yapıyorsunuz plan biraz örnek verirmisnizDünyayı gezmek diye bir hedef sizin için çok fazla.
Neden daha başı sonu belli olan bir hayal kurmuyorsunuz?
Mesela ağustosta yıllık iznime kadar balkam tatili için 400 Euro biriktirmek.
Bu gayet mantikli bir plan, bunu hedeflerseniz elinize geçen her parayı Euro'ya çevirir, Pegasus vs kampanyalari takip eder, kafanıza uyan tarihlerde bir kampanya gördüğünüzde bileti alır ve iş yerinize yıllık izninizi bildirirsiniz aylar önceden. Sonra da kendinize bir gezi rotası oluşturursunuz.
Ya da yılbasinda Gürcistan'a gitmek diye hedef kurun, Trabzon'a uygun uçak bileti alın, oradan otobuse biner bakuye gider, iki gün gezer sonra sabah treniyle tiflise gidersiniz. Birkac gün kalıp dönersiniz.
Gibi...
Aşama aşama.
İş için Eskişehir'e gitmisken gece otobusuyle burdura,oradan salda gölüne geçmek gibi ,memlekete giderken yol üstünde güzel bir şehirde mola verip bir gün o şehri gezip ertesi öğlen tekrar arabaya binip nemlekete gitmek gibi ..
Bu saydığım sekilde ben trde 43 şehir, 23 de ülke gezdim. Ki hiç de güzel bir isim,param yok. Sadece planımı güzel yaparım
Mesela 14 gün yıllık iznimi şirket 7 - 7 kullandırıyor. Ben de kafamda nisan-Mayıs - Haziran gibi planladim. Bu benim aklımda oluyor,indirimleri takip ediyoruum. Pegasusun devamlı kampanyaları oluyor. Gidiş geliş toplam 50-70 euro arasi biletler oluyor. Ne zaman ki kampanya oldu, planladigim tarih aralığında en ucuz bileti seçiyorum. Cumartesi sabah gidiş sonraki pazar dönüş olarak.Tebrikler nasıl yapıyorsunuz plan biraz örnek verirmisniz
Ya harikasınız siz sizin gibi arkadaşım olsun çok isterdim :)Mesela 14 gün yıllık iznimi şirket 7 - 7 kullandırıyor. Ben de kafamda nisan-Mayıs - Haziran gibi planladim. Bu benim aklımda oluyor,indirimleri takip ediyoruum. Pegasusun devamlı kampanyaları oluyor. Gidiş geliş toplam 50-70 euro arasi biletler oluyor. Ne zaman ki kampanya oldu, planladigim tarih aralığında en ucuz bileti seçiyorum. Cumartesi sabah gidiş sonraki pazar dönüş olarak.
Sonrası kolay, genelde vizesiz ülke tercih ediyorum zaten..vize yok, sigorta yok, şu yok, bu yok(hatta bazı ülkelerde pasaporta bile gerek yok) Gitmeden araştırma yapmayı da sevmiyorum, temel bir plan oluşturuyorum sadece kafamda hangi şehirlere gidilir,yan ülkelere geçilebilir mi,tren mi daha uygun otobüs mu diye.
Son dakika da ucuzdan pahalıya hostel buluyorum bazen , 7 Euro'ya kahvaltı dahil odalar bulduğum olmuştu. Sıkça da couchsurfing sitesinden beni evine alacak birini buluyorum. Dostluk ilişkisine bağlı bir site, ben kendim de evimi açıyorum. Gittiğim yerde mis gibi akşam yemeği hazırlıyorlar,gece boyu sohbet ediyoruz. Sonra koltukta uyuyorum,sabah kahvaltı yapıyoruz falan:) ömürlük dost kazanmak da cabası.
Öyle yani. Şehirde genelde yalnız oluyorum, bir harita alıp üstünü çize çize geziyorum,o arada sıklıkla yolda birileriyle tanışıyorum, takılıyoruz,beraber geziyoruz. Ya da bu couchsurfing sitesinden gönüllü beni gezdirecek insan buluyorum:)
Falan filan...
Genelde böyle geziyorum. Bir sehirddn bir şehre gece yolculuğunu tercih ediyorum, otobüste uyuyayım otel parasından tasarruf edeyim diye:)
Yanımda elma, kuruyemiş,su taşıyorum yolda yururken kan şekerim düşerse yiyeyim diye:)Eki Görüntüle 3212641
Hatta her sehirde hep böyle dolaşırım, bir elimde elmam bir elimde haritam(foto pragdan. Danseden binayı arıyordum elimde harita)
İçkiye çok para harcamam, ya açtığım sarabimi pet şişeye koyar dolaşır,güzel manzarada içerim . Ya da insanlar bana ismarlarlarşirin bir turistseniz , eğer onların dilinde de birkaç kelime konuşursanız herkes sizi çok sever. Ve yardımcı olmak isterler. bir şeyler ismarlamaya çalışırlar. Bu en zengin ülkede de en fakir ülkede de böyle (ya da bana böyleleri denk geliyor).
Çok pahalı bir yerdeysem (mesela Paris) fırından ekmek, manavdan domates salatalık alır parkta örtümü serer kendime piknik yaparım:)
Tasarruf edecek seylerden tasarruf ederim.
Ha , benim gezi anlayışım bazilarina eziyet gibi gelir ama ben bu halinden zevk aliyorum
Lojistik mezunuyum ama şuan kurumsal iletişim yapıyorum firmadaOlabilir, niye olmasin. Digital nomad deniyor boyle yasayanlara, nomad olarak yasiyorlar yani:) Malta ve Portekiz Golden Visa diye bir nane sunuyor bu hayat stili icin, vergi oranlari da gayet avantajli. ne is yapiyordun konu sahibesi?
Ohh miss denemeye degerMesela 14 gün yıllık iznimi şirket 7 - 7 kullandırıyor. Ben de kafamda nisan-Mayıs - Haziran gibi planladim. Bu benim aklımda oluyor,indirimleri takip ediyoruum. Pegasusun devamlı kampanyaları oluyor. Gidiş geliş toplam 50-70 euro arasi biletler oluyor. Ne zaman ki kampanya oldu, planladigim tarih aralığında en ucuz bileti seçiyorum. Cumartesi sabah gidiş sonraki pazar dönüş olarak.
Sonrası kolay, genelde vizesiz ülke tercih ediyorum zaten..vize yok, sigorta yok, şu yok, bu yok(hatta bazı ülkelerde pasaporta bile gerek yok) Gitmeden araştırma yapmayı da sevmiyorum, temel bir plan oluşturuyorum sadece kafamda hangi şehirlere gidilir,yan ülkelere geçilebilir mi,tren mi daha uygun otobüs mu diye.
Son dakika da ucuzdan pahalıya hostel buluyorum bazen , 7 Euro'ya kahvaltı dahil odalar bulduğum olmuştu. Sıkça da couchsurfing sitesinden beni evine alacak birini buluyorum. Dostluk ilişkisine bağlı bir site, ben kendim de evimi açıyorum. Gittiğim yerde mis gibi akşam yemeği hazırlıyorlar,gece boyu sohbet ediyoruz. Sonra koltukta uyuyorum,sabah kahvaltı yapıyoruz falan:) ömürlük dost kazanmak da cabası.
Öyle yani. Şehirde genelde yalnız oluyorum, bir harita alıp üstünü çize çize geziyorum,o arada sıklıkla yolda birileriyle tanışıyorum, takılıyoruz,beraber geziyoruz. Ya da bu couchsurfing sitesinden gönüllü beni gezdirecek insan buluyorum:)
Falan filan...
Genelde böyle geziyorum. Bir sehirddn bir şehre gece yolculuğunu tercih ediyorum, otobüste uyuyayım otel parasından tasarruf edeyim diye:)
Yanımda elma, kuruyemiş,su taşıyorum yolda yururken kan şekerim düşerse yiyeyim diye:)Eki Görüntüle 3212641
Hatta her sehirde hep böyle dolaşırım, bir elimde elmam bir elimde haritam(foto pragdan. Danseden binayı arıyordum elimde harita)
İçkiye çok para harcamam, ya açtığım sarabimi pet şişeye koyar dolaşır,güzel manzarada içerim . Ya da insanlar bana ismarlarlarşirin bir turistseniz , eğer onların dilinde de birkaç kelime konuşursanız herkes sizi çok sever. Ve yardımcı olmak isterler. bir şeyler ismarlamaya çalışırlar. Bu en zengin ülkede de en fakir ülkede de böyle (ya da bana böyleleri denk geliyor).
Çok pahalı bir yerdeysem (mesela Paris) fırından ekmek, manavdan domates salatalık alır parkta örtümü serer kendime piknik yaparım:)
Tasarruf edecek seylerden tasarruf ederim.
Ha , benim gezi anlayışım bazilarina eziyet gibi gelir ama ben bu halinden zevk aliyorum
Haklısınız öyle onu yapmaya çalışiyorumHedefler öyle çatır çatır konamıyor. Evliyim, memurum, çocukluyum ve kırk yaşındayım. Çıkışta pilatese gitme lüksüm bile yok. Şu an hedefimde akşama börek yapmak yarın kuaföre gitmek var.Hedef dediğin gerçekçi olmalı
Öncelikle bol miktarda Euro birikimi yapın sonrasında uygun olsun derseniz turlara özellikle sonbahar ve kış dönemi katılın, cesaret ederseniz özellikle Orta Avrupa ülkelerine çok rahat tek başına gidip gezebilirsiniz tek yapmanız gereken önceden şehir haritalarını özellikle ulaşım seçeneklerini Google üzerinden çeşitli bireysel forumlar ve siteler ve yerel web siteleri aracılığı ile incelemek ve notlar almak. Sonrası Airbnb yada Booking ten bir rezervasyon ve skyscanner den uçak bileti almaya bakar, tabiki pasaportta önemli en az 6 ay geçerliliği olmalı. Paranız az ise öncelikle vizesiz gezilen Balkan ülkelerine bakın derim.Merhaba arkadaşlar
27 yaşında genç çalışan kadınım ilişki evlilik vs yok kendime hedefler koyarken zorlanıyorum
Mesela tek dünyayı gezmek yurtdışına gitmek ama nasıl
Dünyayı gezmeden önce neden ülkemizi gezmek istemiyor bizim insanımız hiç anlamış değilim karış karış diyar diyar sokak sokak gezilmesi gereken öyle güzel yerler var ki önce şehrinizdeki bir yerden başlayabilirsiniz arkası geliyor zaten
valla yurtdışında vize hariç harcama şeyleri bana daha makul geliyor. Mesela çoğu ufak yunan adasında konaklama yeme içme vs bodrum çeşme bozcaadadan çok daha ucuzYurtiçi de safi para artık. Antalyadaki en vasat otel bile artık çuvalla para. Otelin yorumlarına bakıyorum, vasat 4 yıldız ama çuvalla para. Pahalılık milletin canına okuyor valla kim nereye gitsin
tabiki yapabilirsiniz niye yapamayasınız. Ben bayılırım kendim seyahat etmeye, özellikle Avrupada hiç sorun değilBazen yapabilirmiyim diyordum umut oldu mesajınız teşekkürlerdediklerinize bakacağım başka varsa öneriniz acigim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?