Yaaa ne güzel şeyler yazmışsınız öyle, yazdıklarınızı bi kenara not edeceğim. O kadar güzel, o kadar huzur dolu ki...Herkes yapabilir ama yapmıyoruz işte. Bunlardan ders alacağım. Çok teşekkürler bu yazı için:)
Kendimi seviyorum yanagimi sıkıp ne tatli kizsin sen diyorum her sabah bu beni acayip mutlu ediyor :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Rica ederim. Bilerek uzun uzun yazdim cunku birara o kadar mutsuzdum ki... belki tecrubelerimizi paylastikca basit ulasilabilecek seylerin guzelligini farkederiz.
eskiden beri tek basima vakit gecirmeyi severdim fakat bazen insan oyle dibe vuruyor ki huzurunu kaybedince hicbir sey etki etmiyor, biliyorum...
O yuzden her yaptigim seyden yasadiklarimdan ders almak icin onlari yeniden kesfetme surecine girdim.
Pasta ornegi ve azim emek umut gibi
Bu arada stresini atacagin ve oyalanacagin bir ugras el sanatlari muzik spor veya toplu yapilacak seyler ile istiyorsan uni.deymissin dagcilik magracilik dalis kulupleri gibi su an ucretsiz faydalanabilecegin firsatlari degerlendirmeyi ihmal etme.
Hem ortak payda da bulustugun yeni insanlari tanimak da iyi gelebilir
ben spora ve yabanci dil kursuna gidiyorum. yeni bir seyler ogrenmek mutlu etti beni okulu ozlemisim..
Hahahaha yaa çok tatlısınızAyy bakın ben de dedim, kendi kendinize diye diye karşıya da geçiriyorsunuz demek ki:)
Kızlar yine benSorum aynı konumun başlığındaki gibi. Kendinizi mutlu etmek için neler yapıyorsunuz? Buradaki önerileri okuyup ben de deneyeceğim. Normalde mutluluğu hep başka olaylara bağlarım, ilişkim beni mutlu eder veya ne bileyim derslerde başarılıysam mutluyum vs vs. Ama önemli olan insanın kendi içinde mutlu ve huzurlu olması. Sizler kendinizi nasıl mutlu ediyorsunuz? Yaptığınız aktiviteler neler mutlu ve huzurlu bir hayat için?
yemek yemek
türk kahwei içmek
sakız çiğnemek
internet
Mavili yer çok çok doğru canım. Ben de değerimin farkına vardıktan sonra daha mutlu hissetmeye başlamıştım:)Önceden ben de hiç kendimi mutlu edemezdim. Psikolojim dış etkenlere bağlıydı hep ama bu ara bu konuda biraz kendimi aştım gibi çok şükür
Namaz kılıyorum mesela bu beni çok mutlu ediyor. Sonra dua ediyorum,yemek yapıyorum..
Beni en çok rahatlatan şeylerden birinin de temizlik yapmak olduğunu fark ettim. Dalıyorum temizliğe bütün olumsuz şeyleri unutuyor gibi oluyorum. Olumsuzluklara çok takılma gibi bi durumum vardır normalde çünkü ama temizlik yaparken tamamen unutuyorum.
Çikolata yiyorum. Markete gidip bugün canım ne istiyor diye düşünüp alıyorum.
Bir de son zamanlarda şunu farkettim. Ne kadar çok hareket edersem, bir şeylerle uğraşırsam o kadar mutlu oluyorum. Sanırım İslam bilginlerinden olan El-Razi'de kendi dönemindeki psikolojik rahatsızlığı olanlar için en önemli tedavinin meşgale bulmak olduğunu söylemiş.
Bir de gerçekten farkındalık çok önemli. Çok küçük şeyler için bile şükredebiliyor olmamız lazım. Bunun için de farkında olmamız tabii ki
Bir de şöyle düşünüyorum. Maksimum 80 sene daha yaşayacağım. O da maksimum yani. Bu Dünya'dan gideceğimi bile bile bir şeylere çok takılmak saçma aslında, çünkü her şey geçici.
En en önemlisi de artık kendi değerimin farkına varmaya başladım. Bu da benim için çok büyük mutluluk :)
Ahh galiba canim :) ben berbat bir ayrilik yasadim ihanetmis sebebi yasadiklarimin bir doktora gittim dedim ki ona ben ölüyorum kendimden nefret ediyorum bu bedenden kurtulmak istiyorum dedim.bana sadece sunu dedi sen bile kendini sevmemissin hic, karsindakinden seni sevmesini mi bekledin dedi o an kaldim o kadar dogru ki bu yoluda o soyledi bana her sabah kalktiginda yanagini sık ve kendini simart sonra izle ve gor dedi gercekten oyle cok ufak birsey belki duyan ya neyi degistirirki bu bile diyor ama yap bak neler neler degisiyor inanamicaksin :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
herkes için önemlidir mutluluk.herkes tabiki de mutlu olmak ister.ama ne yalan söyleyeyim benim için çok çok çok önemli.mutsuzsam hasta olmam an meselesidir.içime kapanırım, konuşmam,gülmem hayattan koparım. mutlu olmak için özel çaba sarf ederim. herkesin sarf etmesi gerektiğine inanırım. bundan dolayı bayıldım konunuza. gelelim kendimi nasıl mutlu ettiğime...
ne iş yaparsam yapayım, sevmediğim iş bile olsa o işin iyi yanlarını düşünürüm.bana katacaklarını veya faydalarını. böylelikle o iş ızdırap olmaktan çok keyifli gelmeye başlar. örneğin ev işlerini hiç sevmem. ama yaparken güzel bir müzik açarım. evin temizlendikten sonraki keyfimi düşünürüm. spor olur kötü mü kalori yakıyorum işte derim. bir bakarım iş bitmiş bile.
hiç kimseden bir beklentim olmamasına özen gösteriyorum. beklenti bence mutsuzluğu beraberinde getirir. beklediklerini herkes düşünemeyebilir, o an için gerçekleştiremeyebilir. ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk. beklemeden elde ettiklerin daha çok sevindirir.
geçmişi kurcalamamaya çalışırım. bir şey olmuşsa olmuştur. değiştiremiyorsam kabul ederim. hayır da şer de Allah tandır derim. vardır bir hayrı derim kapatırım gider.
hayal kurarım. hem mutlu olmak için hem de bugün ki gerçeklerin dün ki hayallerimden kaynaklandığını bilirim. hayalle başlar herşey. sonra düşüncen sonra davranışın sonra hayatın olur.
kendime muhakkak vakit ayırırım. müzik dinlerim, kitap okurum, sürekli öğrenmeye çalışırım. genç yaşlı herkesle konuşur dertlerini dinlerim.
eşimle özel anlar yaratırım. yarım saatlik bir yemek için 3 saat hazırlanabilirim. sıradanlaşmaması için ilişkimizin muhakak arada farklı şeyler yapmaya çalışırız.
kimseye kin gütmem. çok kırıldıysam affedemiyorsam( ki hayatımda affedemediğim 2 insan var sadece) Allah a havale ederim ve iyi köttü yaşanmışlıkları tamamen unuturum(bunu bilerek yapmıyorum beynim öyle işliyor)
herşeyden önemlisi her gün her an şükrederim.şükür razı oluş hep mutluluklara gebedir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?