• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinizi nasıl mutlu ediyorsunuz?

Cowgirl, bence hayatından keşkeleri çıkar. Sadece çok mutlu olduğun anlarda geçmişi düşün ve kendine bak her şey geçiyormuş mutlu olmama engel olamaz hiçbir şey de. Keşkeler çok can sıkıcı. Insanın önüne bakmasını engelliyor. Veya niye şöyle olmadı da böyle oldu. Benim suçum ne. Hayata böyle bakmak insanı sürekli geri sardırıyor. Eğer bunlarla ilgili sorunun varsa keşke lafını hiç kullanma. Ben ciddi anlamda keşke şöyle olsaydı hiç dememişimdir uzun yıllardır. Hep oldu bitti ahlanıp vahlanamam derim. Sinirlenirim falan ama kendikendime isyan edip karamsarlığa kapılmam. Birşeyler biriktirmediğim için mutlu olmak kolay geliyor.

İnsan sevmediği bir iş ortamında d amutsuz oluyor mesela..O zaman iş hayatı bir yük gibi geliyor,iş hayatından soğuyor..Ama zorundaysan o mutluluğun zedeleniyor...

Son düzenleme:
kızlar banada bi el atın tekrar mutlu olayım çok bunaldım çunku :43:

adet olmadan bir hafta once derdim başlar, mutsuzluk ve en kotusude sinirlilik ve genelde bol bol su içerek ve 4-5 hatta daha fazla kupa kahve içerek, ve karsımdakilerle fazla muhattap olmayarak veya sevgilimle mesajlasarakatlatiyordum, o bile hiç soylemedigim halde adet donemimi tahmin ediyor hastamısın diyor hayır diyorum kadın hastalıgımı oldun diyor hayır diyorum çunku herşey bir hafta oncesinden başlıyor...

ve 4 gundur ramazanla birlikte yine o sinirli doneme adım attım ama bu sefer su yok yemek yok kahve yok derken beni sakinleştirecek birşey yok, hergun aglıyorum, hele bu gece sahura kalktım yine içimde sinir, odama geçtim nasıl aglıyorum hungur hungur çocuk gibi gozyaşlarım sel oldu gittim tuvalet kagıdı getirdim hem agladım hem goz yaşlarımı sildim :43::43: bir saat boyu

ve şimdi yine aglamak istiyorum sevgilimle aram limoni, oda beni mutlu etmiyor bir haftadır sesini duymuyorum gunde bir iki mesajla başından savıyor, bende istemiyorum çunku aramızdaki sorunu çozemedik ve ne kadar çok konuşsak o kadar batıyoruz.....

sizce ne yapmam lazım ne bana iyi gelir? adet olsamda kurtulsam diye dua ediyorum dun resmen iftara bir saat kala bile dua ediyordum şimdi olayım diye sinirden oluyorum yine :43::43::43::43::43:

sorma arkadaşım yaa, benim de bu ay bu adetle ilgili başım dertte. 42 gündür olmadım ve onun stresi beni bitiriyor. resmen mutsuzluk kaynağı

ayneeen, daha iki gün önce psikiyatristteydimm..
EDEMİYORUMM

mutlu oldun mu bari.....
anlık bizim iyi hissetme halimiz...
gidiyoruz orada konuşurken bi rahatlama fln..
sonra kapıdan çıkınca hayat aynı haliyle bekliyo bizi...
konuşup konuşup duruyoruz işte...

mutlu oldun mu bari.....
anlık bizim iyi hissetme halimiz...
gidiyoruz orada konuşurken bi rahatlama fln..
sonra kapıdan çıkınca hayat aynı haliyle bekliyo bizi...
konuşup konuşup duruyoruz işte...

yok canım ne mutlu olması, bilirsin anca bir akşam süren bir rahatlama belki de bir iki saat. sonrası yine aynı :31:

Hayatımda yer alan; beni mutsuz eden ama var olmaya da devam eden insanlarla mesafemi koruyarak, en az yarayla yoluma bakıyorum.
Söylenenleri kafama takmıyorum; kimsenin beni kırmasına üzemesine izin vermiyorum.
İş yerinde çiçeklerim var, onları suluyorum, onlarla ilgileniyorum.
her ay kendime ufak da olsa bir hediye alıyorum, hatta paekt yaptırıp bir kaç gün sonra açıyorum evde; deliik benimki...:34:
Evimle meşgul oluyorum, yemek yapıyorum ve yaptığım yemekler beğenildikçe mutlu oluyorum.
Tek başıma çıkıp dolaşıyorum bazen; kitap alıyorum kendime.
Kozmetik mağazalrına dalıp, kokulu duş jellerinden alıyorum,kremler,tokalar vs...
Markete her gidişimde, evime ufak bir şey alıyorum. Mutfak havlusu, misafir terliği, oda kokusu gibi.
Beni en çok mutlu eden şey, evimle ilgili bir şeyler yapmak sanırım :)
Bol bol okuyorum, bulmaca çözüyorum fırsat buldukça.
Bazen, evimin bir durak gerisinde inip, ara sokaklardan geçerek gidiyorum evime; sırf yürüyüş olsun diye.
Ama en önemlisi...
Şükrediyorum Allah'a, elim ayağım tuttuğu için.
İyi bir eşim ve mutlu bir yuvam olduğu için şükrediyorum.
İşsiz olmadığım, hzuurlu bir ortamda hakettiğim parayı kazanarak hayatımı idame ettirebildiğim için şükrediyorum.
Ve bol bol dua okuyorum, Allah'ın kullarına yakın olduğunu biliyorum ve ona sığınıyoum hep.
En doğruyu o biliyor hepimiz için.

Genelde mutlu bir insanım, ufak şeylerle mutlu olabiliyorum. Suratımı astığım çok nadirdir, o da anlık olur zaten.

Güzel, beni mutlu eden şeyleri kendi içimde büyüterek, mutsuz eden şeyleri de içinde olumlu şeyler arayarak başarıyorum bunu. Bir nevi polyannacılık aslında benimki. Örnek vererek anlatayım. Mesela eşim işten çıkmasına yakın arayıp hazırlan bir yere gidelim derse benden mutlusu olmaz. 80 kere teşekkür ederim, ne kadar mutlu olduğumu anlatırım. O da mutlu olur böylece mutluluk katlanarak çoğalır. Ya da yalnız başıma kahve içmek bile mutlu eder beni. Keyif zepevengi hatunum der eğlenirim kendimle.

Kötü durumlarda da tam tersi işte. Mesela 2 gün sonra kpss var. Dershaneye gitmedim, kendim çalıştım. Yapabildiğimin en iyisini yaptım. Bazı densizler dershaneye gidenlerle, aylardır çalışanlarla kıyaslıyorlar bazen. Umursamıyorum. Onların çoğu benim kadar zeki değildir belki diyorum, ya da benim kadar üstüne düşmemişlerdir. Ben çalıştım ve biliyorum ki istediğim zaman başaramayacağım şey yoktur.

Mutluluk biraz kişilikle alakalı sanırım. Ben kendimi bildim bileli böyleyim. İçinde bulunduğum her durumdan keyif almaya çalışırım. Kafaya çok takmam, keşke demem, niye öyle oldu, neden böyle yaptım diye üzülmem. Bazı insan da vardır enerjisi düşüktür, memnuniyetsizdir. Onlara çözüm var mı bilmiyorum. İşte en önemlisi ben böyle insanları yakınımda tutmuyorum, benim de enerjimi düşürmelerine izin vermiyorum. Hayatımdan çıkarabiliyorsam postalıyorum, çıkaramıyorsam minimum düzeyde görüşmeye çalışıyorum.

Arkadaşlar ne güzel, özellikle bazı yorumları okuyunca bile içim mutlulukla doldu açıkçası:1:
Ben de aslında kendimi mutlu etmek için bir şeyler yaptığımı fark ettim! Kitapçıları gezmeyi çok severim mesela, açar biraz okurum hatta, beğenirsem alırım. Sonra eve gidene kadar heyecanlanırım o kitap için:1: Sonra pasta yapmayı çok çok severim, güzel de yaparım:1: O da beni rahatlatıyor sanırım. Ayrıca tek başıma sessiz ve küçük cafelerde oturmayı da severim. Sanırım bunları daha sık tekrarlamam gerek:)

Öncelikle hayatı ve kendimi çok seviyorum.
Dünyadaki en önemli insan benim ve bu dünyaya mutlu olmak için geldim :16:
Evimde huzurlu olmalıyım öncelikle.
Evim dünyada en sevdiğim yerdir.
Kendimi orada mutlu hissederim.
Hiç "misafirlik" eşyam yoktur. En güzel ev eşyalarımı kendim için kulllanırım.
İnsanları severim.
Doğayı severim.
Kuşları, kelebekleri, kaplumbağaları.. :34:
Sabah uyanır yatağımın üzerindeki cibinlik tülümü açıp aynada kendime gülümserim.
Sonra çocuklarımı severim (tavşan ve kuşum var evde)
sonra kahvaltımı yaparım müzik eşliğinde.
bisikletime biner işime giderim.
bisikletimde sağa sola bakınırım, kelebek görsem mutlu olurum mesela hemen durur onu incelerim.
şarkı mırıldanırım, yollarda. (beni deli sananlar da mevcut)
eşimle konuşurum (askerde olduğu için tel ile, zaten onla konuşana kadar tam huzurlu değilimdir)
onu sevdiğimi söylerim sık sık.
işimi yaptığımda kendimi işe yarar hissettiğim için mutlu olurum.
İnsanlara nazik davranırım / bazen aynı karşılığı bulamıyorum ama olsun.
kendime sevdiğim yemekleri hazırlarım, güzel bir sunum eşliğinde yerim ( yalnız bile olsam)
evde sadece gözüme güzel gelen sevdiğim eşyalar vardır, kullanmadığım şeyleri başkalarına veririm. Biriktirmeyi sevmem.
bu yüzden evimde çok az eşya vardır.
her şeyin olumlu yanını düşünürüm.
insanların açıklarını aramam, söyledikleri üzerinde "acaba şöyle mi demek istedi" diye düşünmem.
kafamı yormam çok, bu dünyada eşim ve benim mutluluğum diğer insanların üstündedir.
Çok gülerim.
Gerçekten çok gülerim. (ismimin anlamı bile gülümsemek, gülmek)
Her gün "bugün benim en mutlu günüm" derim, eşim çok dalga geçer her gün de insanın en mutlu günü olabilir mi diye ama küçük şeylerden mutlu olunca böyle oluyor :31:
Aşkı sonuna kadar yaşarım, aşk için riske atamayacağım bir şey yoktur.

Mutlu olduğumu düşünüyorum. :nazar:
Ben bu yoruma bayıldım işte:46:

Cowgirl, bence hayatından keşkeleri çıkar. Sadece çok mutlu olduğun anlarda geçmişi düşün ve kendine bak her şey geçiyormuş mutlu olmama engel olamaz hiçbir şey de. Keşkeler çok can sıkıcı. Insanın önüne bakmasını engelliyor. Veya niye şöyle olmadı da böyle oldu. Benim suçum ne. Hayata böyle bakmak insanı sürekli geri sardırıyor. Eğer bunlarla ilgili sorunun varsa keşke lafını hiç kullanma. Ben ciddi anlamda keşke şöyle olsaydı hiç dememişimdir uzun yıllardır. Hep oldu bitti ahlanıp vahlanamam derim. Sinirlenirim falan ama kendikendime isyan edip karamsarlığa kapılmam. Birşeyler biriktirmediğim için mutlu olmak kolay geliyor.

Okulum uzadı da kafayı ona mı taktım acaba:44: Normalde hiçbir sıkıntım yok ne sağlıkla ne ilişkilerle ilgili şu sıralar. Normalde çok da neşeliyimdir, pek bi memnuniyetsizlik çöktü bu derslerden. 23 yaşındayım hala okuyorum diyorum ne bileyim:25:

Eskiden yaptigim seyler tatmin etmiyor artik beni. Ornegin eskiden forumlardavakit gecirip, saatlerce internette kalmakan cok zevk alirken, simdilerde bu beni bunaltiyor. Uzun bi aradan sonra dun elime bir kitap aldim, ve cok keyif aldim. Ayrica yazisarak degil, konusarak iletisim kurmakta beni daha cok atmin ediyor.

Onun disinda, mutlu olmak.. Anlik seyler.. Sanirim sukretmeyi ogrenen kisiler, mutlu olmayi basarabilirler kucuk seylerle bile..

Eskiden yaptigim seyler tatmin etmiyor artik beni. Ornegin eskiden forumlardavakit gecirip, saatlerce internette kalmakan cok zevk alirken, simdilerde bu beni bunaltiyor. Uzun bi aradan sonra dun elime bir kitap aldim, ve cok keyif aldim. Ayrica yazisarak degil, konusarak iletisim kurmakta beni daha cok atmin ediyor.

Onun disinda, mutlu olmak.. Anlik seyler.. Sanirim sukretmeyi ogrenen kisiler, mutlu olmayi basarabilirler kucuk seylerle bile..

Haklısınız, sanırım internet, tv falan da mutlu olduğumuz ufak detayları unutmamıza neden oluyor. İnsan başına oturdu mu kalkamıyor, keyif alma meselesi de değil, kalkamıyorsun işte:44: Sanırım o konuda da kendime bir sınır getireceğim.

Okulum uzadı da kafayı ona mı taktım acaba:44: Normalde hiçbir sıkıntım yok ne sağlıkla ne ilişkilerle ilgili şu sıralar. Normalde çok da neşeliyimdir, pek bi memnuniyetsizlik çöktü bu derslerden. 23 yaşındayım hala okuyorum diyorum ne bileyim:25:
Hahaha beni dinle o zaman. Geçen ay 25e girdim ve okulumu bu sene de bitirememe ihtimalim var. :D ve haftaya gireceğim bitirme sınavı içeride dururken ben hala buradayım. :31:

değişiyor ya, küçük şeylerden mutlu oluyorum ben
ne bileyim sevdiğim bir dizinin bir bölümünü izliyorum, o günü kendime tatil ediyorm, ya da bir şişe şarap açıyorum, bir sigara yakıyorum gibi gibi :27:

değişiyor ya, küçük şeylerden mutlu oluyorum ben
ne bileyim sevdiğim bir dizinin bir bölümünü izliyorum, o günü kendime tatil ediyorm, ya da bir şişe şarap açıyorum, bir sigara yakıyorum gibi gibi :27:

Hee, ben de sigarayla çok mutluyum da o da ayrı başlık altında incelenecek bir sorun:27:

Back
X