Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Bugun sargilarim acildi,cok koyu ya,sol kulagim yapisik olmus bide kikirdak havada kalmis gibi gorunuyor,sag kulagim guzel olmus.cok uzuldum ya,doktor acilir dedi ama bilmiorum insalla boyle kalmaz

bende dün seni düşünüyordum salı gitcem demiştin çünkü, burada okuduğum yorumlarda herkes önce beğenmiyor sonra açılma oluyormuş hemen bozma moralini bekle bakalım biraz,doktora ameliyat öncesi, tarif ettinmi nasıl olmasının istediğini ?

evet bandajsız gezebilirim arada yarım saat bir saat arası çıkarıyorum ama içim rahat olmadıgı için takıyorum tekrar korkuyorum açıkcası :) şuanda acı neredeyse geçti üstüne yatıncada çok az bişey acıyo ama kıkırdak sert sankı kırılcak gibi oluyo korkuyom yatmam yani üstüne :) inşallah istediğin gibi olur dualarımız seninle ve diğer tüm ameliyat olacak arkadaşlarımızla :)

çok teşekkür ederim dualara ihtiyacım olucak gerçekten :) doktor gündüzleri artık tamamen çıkarabilirsin dedimi peki? ve üstüne yatma konusunda bişey dedimi doktor yatma diye ?

Valla o günden beri aglayip duruyorum,cok moralim bozuldu.dikisleri subatin ilk haftasi alacakmis,bakalim belki biraz acilir,aslinda sikinti acilmada degil,kulagimin ust kikirdagi yamuk duruyo ya.dikisler alinsin bakalim neolacak.cok uzuldum okadar zahmet cekiyorum sonuc eskisinden kotu olmasin yani.canim ben doktora tarif etmedim,cerrah bu sonucta nasil yapmasi gerektigini bilir dedim,zaten bende asiri kepcelik yoktu,kulaklarimin ust kisimlari biraz acikti okadar

Son düzenleme:

benimde öyle aşırı kepçelik yok dediğin gibi üst kısmı açık biraz o kadar.burdan bir arkadaş tarif et dedi bana ondan sordum tarif ettinmi sen diye.ağlama dur bi daha bence gayet güzel olucak sen şimdi stres gerginlikle öyle düşünüyorsun ve öyle görüyorsun zamanla kulağın şeklini alacaktır.doktor ne dedi düzelir dedimi? dikişlerin neden geç alınıyor onu anlamadım tek ben ameliyat olurken senin dikişlerin alıncak hepimiz istediğimiz sonucu elde ederiz inşallah,ağrıların var mı?

Kızlar bir sorunum var lütfeeeeeeeeeeeeeeeen yardım edin :18::18:

Doktorum aldığım saç bandı olmaz dedi. Ben de bugün sakaryada aradım taradım bulamadım bir saç bandı. Sizler nerden aldınız? Bu spor mağazalarında satılanlardan alan var mı aranızda :S Yardımınızı bekliyorum ((

arkadaşlar bende kepçe kulak ameliyatı olmayı düşünüyorum. 2 sene önce sağ kulaktan başarısız bir ameliyat geçirdim. o yüzden çok korkuyorum. ekol kbb a cuma günü randevu aldım muayene için. dr un adı Ali Nurhan Özbaba . hiç duydunuz mu. oğuz kayıran gitmiş ekol kbb dan.

Doktor acilir dedi de insalla oyle olur cunku suan kulaklarim cok yapisik hic dogal degil,resmen kafama yapismis durumda.burda okudugum kadariyla acilma oluomus sanirim,acaba herkeste olur mu bide nekadar surede acilio bi bilgin var mi canim senin?dikislerimi aslinda haftaya cuma alacakti doktor ama izinliymis onun icin dort gun gecikti.bide su nike dan aldigim bandanayi takiyorum salidan beri inanilmaz canim acio,cikardim notmal bijuteriden aldigim bandanayi taktim,sana da tavsiyem tatlim sakin sikan bandana takma.insallah ameliyatin cok basarili gecer ve biran evvel kurtulursun,burdan guzel haberlerini bekliyorum

Sakın onları takma cok can acitio,bilgine..

şimdi bandajın etkisiylede çok yapışık duruyordur birde zaten çok kepçe değilmişsin ya ondan öyledir bencede açılır doktorun dediklerini uygula mutlaka,bende çok yapışık olmasını istemem yüzüme hiç hoş olmaz çünkü bende korkuyorum ya güzel olmazsa diye bilmeyerek risk alarak giricem :S inşallah seninde istediğin gibi olur ama benim okuduğum yorumlarda hep önce yapışık sonra açıldığı yönünde zaman olarak kişiden kişiye göre değiştiğini duydum 1 ay sonra tahmin edebilirsin anca sanırım tabi ben deneyimli değilim okuduklarımdan anladığım kadarıyla ondan sende şimdiden sıkma canını o şekil alacaktır çok yapışşık kalmaz.bende senden güzel haberler bekliyorum :) biran önce olsam artık çok gerildim :S

teşekkür ederim :) başının üstünemi altınamı koyuyorsun anlamadım ? birde duş alırken herhengi bir sıkıntı oluyormu ilk duşta ?

Altına bn tabi korkuyodm annem yikamisti saçımi aslinda smdi olsa kndim yikardim. Sampuan falan gitse acimiyor korkulck bsi yok. Mesela ilk baslarda ağzını acarken boynunu egerken gerilme oluyr cnin acimiyr ama korkuysn acilir mi die. Bn ole hp gerilck die korkardim zamnla gecti.

Son düzenleme:
kızlar ben ameliyat olalı 3 buçuk ay oldu ve sonuç tam bir hüsran. tamamen eski haline döndü kulaklarım hassasiyeti de cabası. hala yatarken canım yanıyor ve kuaförde filan bildiğin işkence yaşıyorum. doktorla görüştüm ve kabul etti martta tekrar ameliyat olucam ama hiçç istemiyırum açıkçası. aynı acıları çekip yine aynı sonuç yaşanmayacağı ne malum. üstelik ilkinde yapamamışsın ikinci de neyi farklı yapıcaksın da olacak o zaman ilkini adam gibi yapsaydın. verdiğim paraya mı yanayım çektiğim acıya mı bilemiyorum .

merhaba canım neyaptın görüştün mü dr s.emre beyle,memnun kaldın mı?ben ameliyat olalı 5 ay oldu o zaman 1900 tl civarıydı sen kaç lira fiyat aldın,akrabalardan olmak isteyenler var güncel fiyat ne acaba?

Sakın onları takma cok can acitio,bilgine..

ben doktorumun önerisiyle tıbbi bandaj nkullanmıştım.onların ayar özelliğide var böylece istediğin zaman gevşetiyor istediğin zaman sıkılaştırabiliyorsun.
ilk günler çok sıkı insanın canını acıtıyor ama sonra sonra daha sıkı yapma şansın oluyor.
doktorun muaynehanesinin altında bir eczanede vardı dr yönlendirdi ordan almışltım ben ama başka her eczanede olmuyormuş sanırım.belki medikal malzeme satan yerlerden bulabilirsiniz.
birde onun boyutu oluyor ben mesela bilmeden M boy almışım ama o zaman çok sıkı oluyor gevşetme olasılığı az oluyor.bana sorarsanız başınızın büyüklüğünden bağımsız:) L alın.öptüm,hepimize geçmiş olsun

kızlar herkezin bir derdi var şu hayatta,tek derdimiz kulişlerimiz olsun bırakın:)şaka bir yana canım geçmiş olsun.
zaten kulak ameliyatlarında yüzdeyüz açılmıycak diye bişey yok ben ameliyattan önce çılgın gibi araştırdım ve öyle seçtim dr umu .allah a şükürde bir sorun yaşamadım,ilk günler çok yapışık duruyor sonra hafif esniyor ve çok çok doğal ve istediğim sonuca ulaştım.
dr um bu konuda çok tecrübeli biri ve daha ilk görüşmede oda söyledi.her kulak ameliyatında açılma riski vardır ama onun yaptığı teknik kıkırdakların gücünü azaltacak bir teknik olduğundan diğer tekniklerde açılma riski yüzde 10 ise benim dr umun tekniğinde bu risk yüzde 1 e indirgeniyormuş.bence çok iyi bir oran.
tabii iş biraz bizlerdede bitiyor dr umun asistanının söylediğine göre hastaların bazısı iki ay takılması gerekirken 1 hafta 10 gün bandaj kullandıklarını söylüyorlarmış.
ya o kadar zorluk çekiyoruz ben daha yeni bıraktım 5 ay sonra bandajı:)
dr um salih emre üregen buarada.senin dr u duymadım istanbulda mı?

teşekkür ederim :) başının üstünemi altınamı koyuyorsun anlamadım ? birde duş alırken herhengi bir sıkıntı oluyormu ilk duşta ?

kızlar ilk hafta boyunca dr un önerisiyle sadece dalin bebe şampuanı ile yıkandım ben,diğerleri yakıyormuş,bilginize.
ameliyatın 3.günü itibarıyle gün aşırı duş aldım,rahatlatıyor insanı.
saçlarım ipek gibi kokum bebek gibi, kulaklarım zımba gibi durumu anlayacağınız:))

çok teşekkür ederim dualara ihtiyacım olucak gerçekten :) doktor gündüzleri artık tamamen çıkarabilirsin dedimi peki? ve üstüne yatma konusunda bişey dedimi doktor yatma diye ?

kızlar ne zamnadır foruma giremedim özlemişim sizlerle dertleşip tecrübelerimizi paylaşmayı..ben seviyorum yardım etmeyi be.burdan okuyorumda bazıları ameliyat öncesi sormuş,yanıtlar almış ama kendi oluyor işi bitip iyileşince kimseye cevap yazmıyor.özelden yazanlarda burdan yazanlarda kusura bakmasın biraz yoğun günlerdeyim sık sık yazamıyorum..
ameliyatımın ikinci günü dr sargılarımı çıkartmıştı o anda bir tıbbi bandaj takmıştı,onu gündüzleri zorunlu değil ama gece uyurken iki ay mecbur tak demişti.ben 4 ay kadar taktım korkumdan..bir sorun olmadı çok şükür.
ama kulak işi büyük oranda dr la ve tekniği ile ilgili de birazda şans işi bence,dolayısıyla dualarımız hepinizle,ameliyat olacak ve olmuş tüm kader arkadaşlarımızla...

Arkadaşlar bu ameliyatı olup da %100 simetri kulaklara sahip olan var mı ya? Ben de simetri yok, biri düzgün diğeri farklı...

canım benim ameliyat öncesi biri yelken kulak diyorlar ya öyleydi diğeride daha kıvrık ve kepçeydi.yani biri hanyaya bir konyaya tabiri caizse:)dr salih emre bey kulakları ameliyat öncesi incelediğinde elinden geldiğince simetrik yapacağını söylemişti.ona güvenim sonsuz olduğundan (daha önce başka bir estetik daha olmuştum aynı dr a da:))tamam dedim yattım ameliyat masasına..
ameliyatta daha önce kıvrımı olmayan ,yelken olan kulağıma muhteşem bir iç kıvrım yaptı.o anda aynadanda gösterdi,bu kadarını beklemiyordum doğrusu.sonra diğerini ona en yakın şekilde şekillendirdi.onuda gösterdi,aynada kendimi tanıyamadım ilk anda,ifadesi inanılmaz değişiyor insanın..
kendide söyledi ki ameliyat sonrası esneme oluyor ve o nedenle istediği görüntüden biraz daha yapışık yaptı.
2 ay içinde sanırım tam doğal ve simetrik halini almıştı.şimdi beşinci ayım ve kimse estetikli olduğunu fark etmiyor bile.
ha psikopatça aynada inceleyip"bakayım neresi birbirinden farklı"dersen,(iki resim arasındaki 3 farkı bul culuk oynarsan:)ufak tefek aismetrik yerler göze batmasada var ama allah ın yarattığı bile iki alakasız kulaktı(tövbe haşa)
salih emre bey muhteşem simetrik bir sonuç çıkardı,en önemliside doğal ve hoş görünmesi.

evet doktorum 1 ay dolunca çıkarablirsin dedi,üstüne yatma konusunda bişey söylemedi bende sorun olmadığı için sormadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…