Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

merhaba kaç ay oldu ameliyat olalı ? lokal anestezi ilemi oldun zor oldumu ? birde ameliyat sonrası kaç ay bandaj kullandın?

merhaba bende ameliyat olucaktım bugün için fakat genel anesteziydi grip oldum kaldı ertelendi şimdi martta olucam.lokal anestezi olucam ama değişti,lokal anesteziden korkuyorum acaba genelmi olsam diyorum bir öneriniz var mı?

Cok sagol canim bilgilendirdigin icin. Benim ameliyatin 2. gunu biraz kanama oldu kulak arkasinda. O yuzden gittik sargiyi acti doktor normal bir sey dedi. Bi de kanin pihtilasmasiyla alakaliymis. Sargiyi tekrar sardi. Kulaklarin sis oldugunu gordum. Baya yapisik gorunuyordu. Zamanla sislikler iner dedi. Su an tek problem sarginin slkl olmasi hafif kanama. İnsallah istedigimiz gibi olur. Bir de benim sag kulak sol kulaktan daha acikti onceden.

merhaba benimde sağ kulak soldan daha açık,ondan nasıl olduğu hakkında zaman zaman bilgilendirebilirmisin? birde lokal anestezi ilemi oldun ?

Evet hafif açılma normal kesinlikle ama benim tek kulak biraz daha fazla açıldı ama yinede çok şükür halime emre beyin ellerine sağlık diyorum önceki halimi düşününce arkadaşlar kimse korkmasın böyle bir adım atsın bununla yaşamak zorunda değiliz yarın sizin için resim atıcam, burada ilk resimlerimde var zaten ameliyat sonrası.

merhaba benimde sağ kulak soldan daha açık,ondan nasıl olduğu hakkında zaman zaman bilgilendirebilirmisin? birde lokal anestezi ilemi oldun ?

Evet canim local ile oldum. Sesleri duyuyorsun fakat aci hissetmiyorsun. Ozelde oldum. İlk 3 gun cok agri oluyor sonra azaliyor benim 4. Gunum sargilar yenilendi. Simdi cok slkl degil. Bi de benim ameliyatta tansiyonum yukseldi baya. O yuzden kanama oldu su an hala var biraz onun icin tansiyonuma baktircam. Kulaklar simdi sis. Haftaya belli olur.

bende düşük tansiyonluyum normal yaşantımda lokal anestezi kötü etkilermiki :S çok korkuyorum lokal olmaktan sesler nasıl peki kötü yapıyormu? birde iğnenin çok acıttığını duydum acıdımı seninde ? tansiyonun neden yükseldi onu anlamadım ? uyumakta sıkıntı yaşıyormusun birde ?

Kızlar bende sonunda cumartesi günü Capa tik fakultesinde ameliyat oluyorum.. Lokal aneztesiyle yapilicak.. ins, hersey istedigim gibi olurrr..... :)

öncelikle çok geçmiş olsun sinem, gerçekten böyle bir sıkıntıdan kurtulmana çok sevindim. Umarım sonucuda istediğin gibi olur. Yanlız nerede ve hangi doktora ameliyat olduğunuda yazarsan sevinirim.tşklr

Herkes ameliyat sonrası kulakta açılmadan bahsediyo, açılmadan kastınız eski halinemi yakın yoksa milimetrik açılmadanmı söz ediyorsunuz, gözle görüldüğünde aradaki fark çok belli oluyomu bunu çok merak ediyorum gerçekten.

Bisey sorucaktim size bende pazartesi gunu salih beye ameliyatimi olucam ama igneden korkuyorum cok aciyi hissediyomusun?

Arkadaslar pazartesi ameliyat olucam salih emre beye fakat o uyusturcagi igneden cok korkuyorum aci hissediyomusunuz ? Bide diger kulagi yaptiktan sonra ameliyat olan kulagin ustunemi yatiyosun öbürünü yapmak icin :/

Merhaba oncelikle kulaklariniz istedigi gibi olmasina cok sevindim pazartesi gunu salih beye ameliyat olucam fakan endiselerim var uyusturdugu igne kulak arkasinami ust bolgesinemi yapiyo cok aciyormu? Birde O eczanede satilan bant fiyati ne kadar?

Canim iyi seyler dusun bence. Sen ameliyati nerede olacaksin doktora da bagli. Benim kafama sargiyi cok slkl sarmislardi ondan tansiyonum surekli yukseldi. Bu gun doktora gittim senin tnsiyonun yok dedi. Heyecandn olmustur. Bandaji acinca rahatladim 3 gun uyumakta zorluk cektim. Ameliyattan once tahlil yspiyorlar zaten kanin pihtilasmasina bakiyorlar. Ameliyat sirasinda sol kulakta igneyi cok hissettim acidi biraz. Sonra hemen uyustu. Allah herkese sifa versin. Ben izmirde oldum. Prof. Dr Ufuk Bilkay a. Sen nerede olcan.

merhaba kaç ay oldu ameliyat olalı ? lokal anestezi ilemi oldun zor oldumu ? birde ameliyat sonrası kaç ay bandaj kullandın?

merhaba. ameliyat olali 3 hafta oldu. ameliyat kolay gecdi. lokal anestezi ile oldugum icin kulaklari igne ile uyusdurdular. o an cok ama cok aci cekdim. o igneler vallah cok acidi. tam durun ben vaz gecdim diyecekdim. ameliyatdan sonra kafami beyaz bandajla sardilar. yani disardan bakinca hemen anliyordun ameliyat oldugumu. 1 gün sonra o bandajlar cikdi normal sac bandi takdim. tabi kulaklarin altina pamuk koyarak.normal sac bandajini ben 4gün takdim(sabah aksam). doktorum 5 gün sonra birakmami söyledi cünkü yavas yavas zarar veriormus(kulaklarim kurumusdu). bandajlari artik aksamlari yatarken tak dedi ve kulaklarini kremle. su an 3 hafta oldu ve artik aksamlarida bandaj takmiyorum. kulaklarim halen cok sert. ama cok memnunum. artik cekinmeden saclarimi baglaya biliyorum. dikislerim daha kulaklarimin arkasinda var. doktorum onlar kendisi sökülür dedi. sacimi baglayinca dikisler hic belli olmuyor. sadece kendim kulagimin arkasini elleyince farkina variyorum. su an bir kulagim kafama cok yapisik biraz tuaf duruyor ama doktorum acilir dedi. acilmasa bile bu haliylen cok memnunum. kendime öz güvenim bayagi bir artdi.

son diyecegim sey lokal anestezi ile yapilsa bile bu bir ameliyatdir yani basite almayin ltf. ben daha önce burun ameliyatida olmusdum onu normal narkoz ile yapdilar. ameliyatdan sonra hemen ayaga kalkdim hic agrim olmadi. kulakda ise 1 gün sürdü ayaga kalkmam serum takdilar yoksa kendine gelemezsin dediler.yani iyi düsünün.ailenizin destegi olsun.

canim bu acilma sadece milimetrelik bir acilma. yani basda kulak kafaya yapisik oluyor ve sonradan aciliyor. yani kafadan biraz uzaklasiyor. eski haline dönmüyor tabiki. kulak kafaya yapisik oldugu zaman cok tuaf duruyor. acilmadan sonra normal duruyor. acilma gözlen görünüyor tabiki ama eski haline döndügü icin deil normal hale geldigi icin.

Canlarimm ameliyattan ciktim.... suan otobüs duragindayim, kafamda kapsonlu montum eve gidiyorum.... Capa tip fakultesinde oldum ameliyatimi... Cok rahat gecti..lokal aneztesi ile yapildi... hiçbişey hissetmiyosunuz ameliyat esnasında. . Sadece sesler rahatsiz ediyor... suan kulaklarimda zonklamalar başladı. . Doktorum 2 agri kesici yazdi... yarin pansumanim varr... tenisci bandina gecicem.. 1 ay gece gunduz taksan iyi olur dedi... sadece aksam agrilarim cogalicak.. diye korkuyorum (
Ama olmak isteyenler bence o kadarda korkmayın korkucak bisey yokkk:)

Bugün 27. günüm ve kulaklarım gerçekten harika oldu kızlar :) Hiç tereddüt etmeden Sakarya eğitim ve araştırma hastanesindeki ilsun hanıma ameliyatınızı yaptırabilirsiniz :):)
O kadar tatlı bir doktor ki ameliyat sonrasında bile şahsen ilgileniyor ki devlet hastanesi bahsettiğimiz yer :)

İlk başta evet çok yapışık oluyor, solum henüz çok fazla açılmadı yapışık görünüyor hala. Ama doktorum bu zamana kadar ne söylediyse çıktı, sol kulağım için de 1-2 haftaya açılır dedi. Bu yüzden onu da dert etmiyorum :))

Ben çok mutluyum, darısı sizin başınıza kızçelerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…