- 4 Ağustos 2012
- 1.873
- 1.956
- 158
- Konu Sahibi mein_traume
-
Ve ben burada bilmediğim bir şehirdeyim, yazlık bir yer, kalmaya vs e çok para harcıyorum, burada şu an hiçbir iş yok yaz dönemi ama yıllık iznimi kullanmama takmış. Yaz günü iznimi kullanmayıp ne yapacağım ben anlamadım. Yıllık iznimi kullandım diyorum kabul etmiyor kullanmadın diyor, bu resmi bir şey personele sorarsınız çıkartır evrakları dedim, hala kabul etmiyor. İşin en başında mobbing uygulayanı da ilk defa duyuyorum, burada aç kalsan çalışılmaz.
ben de işe ilk başladığımda çok kötü başlamıştım çünkü bana gider gitmez 2-3 kişi tarafından mobbing uygulandı,hep huzursuzdum,düzelir diye beni kötü tanımasınlar diye hep sessiz kaldım sonucunda da 2/3 kişden başka kimseyle konuşamıyorum,anksiyete fazlaca gelişti,kimseyle samimi olmayınca tanışamıyorum beni soğuk,anlayışı kıt ve işe yaramaz görüyorlar,umursamıyorlar.böyle olunca da ben de herkesle mesafeli oldum,sadece selam bu kadar.Arkadaşlar artık dolum noktamın en uç kösesindeyim gram sabrım kalmadı, normalde çok sabrederim ama saatlerdir ağlıyorum sakinleştiremedim kendimi.
Akademik personelim, bunu özellikle belirtiyorum çünkü forumda da akademik ve idari personeller var görüyorum, belki onların bilgisi olan bir olaydır. Bir kuruma (devlet) yeni başladım sayılır. Aslında güvenlik soruşturmam tamamlanalı çok oldu ama personel eski kurumumdan bir belge istemiş (bu belgeye kesinlikle gerek yok) onlarda göndermiş ama bunlar bir ay işlememişler, ben arayıp neden başlama yazım gelmedi deyince ortaya çıktı, ben yine kendim uğraşarak tamamladım. Bütün işlemler bitti, beni kuruma kaydedecek personel izinde imiş, diğer memur başlatırsa hatalı olur sigortaya ceza öderiz dediler, tamam dedim 20 gün bekledim onların istediği tarihte başladım.
Cuma gel dediler cuma gittim, işe başladım. Bir işi yanlış yapmışlar, ceza almışlar, beni aradılar bunu biz mi ödeyelim şimdi, siz cuma geldiniz o yüzden oldu diyorlar. Hiç alakası yok, onlar cuma gelin dedi diye cuma gittim ama öyle bile olsa işlemi ben mi yaptım insan söylerken utanır bunu, görseniz bir de beni suçluyorlar, sizin işinizi yaptık da oldu diye, sanki hayrına yapıyorlar.
Bende uğradığım haksızlığı anlatmak için yaşça büyük bir hocayı aradım, onu da çok tanımıyorum ama diğerlerinden daha çok tanıyorum. Bu konuda % 100 haklıyım, en ufak bir suçum yok, olsa asla ikiletmez öderim zaten. Hiç ödemicem falan demedim durumu anlattım, o memur hocanın yakın arkadaşı imiş meğer, nereden bileyim ben, sende hiç vicdan yok mu, o kadar az maaşla memur mu ödesin, tabi sen ödeyeceksin diye açtı ağzını yumdu gözünü, çok ağır şeyler söyledi daha, hiç ama hiç suçum yok, daha yeni başladığım yerde bu kadar kötü duruma düştüğüme inanamıyorum.
Az bir para değil ceza baya yüklü, parasını geçtim o cezayı ödersem kendimi çok kötü hissedicem, asla ödemeyeyim gerekirse istifa edeyim diye düşünüyorum. Yeni başladığım işten istifa etmek de çok garip olacak ama inanın hiç sabrım kalmadı huzursuz ortamda çalışmaya. O kadar da sessiz, sakin kendi halinde bir insanım ki nasıl bu olaylar gelip beni buluyor anlayamıyorum, çalışmak bu kadar zor olmamalı. Erkek hocalara bakıyorum asla böyle davranamıyorlar, bayan hoca nasıl olsa bir şey diyemez diye
Gerçekten çok ama çok üzgünüm, aklınıza sakinleştirici bir cümle gelirse lütfen paylaşın benle çünkü cidden kafayı yemek üzereyim.
Hocam lütfen pes etmeyin. Dedigim gbi kimse size bu parayı ödetemez. Başımdan savayım diyede düşünmeyin. Herkez hatasının bedelini ödesin. Verin istifanızı ama öncesinde açın davanızı. Bugün size yarın bir başkasına yapacaklar. 2 tane avukat kardeşiniz varmış. Gücünüz var kariyeriniz var. Ben hayatta bu okumuş cahil grubuyla konuşmazdım bile. Bu tip insanşara laf anlatamazsınız. Siz Samsundamısınız acaba
Ne yapacaksınız hocam?Olaylar para durumunu çoktan aştı maalesef. Hayır ama küçük bir yerdeyim.
Olaylar para durumunu çoktan aştı maalesef. Hayır ama küçük bir yerdeyim.
mütevelliyle görüşün ve görüşmelerinizin hepsini kayda alın ,dilekçe verdiyseniz dilekçeyi , telefonda görüştüyseniz ses kaydı vs. en kötü ihtimalle mahkeme de kanıt olarak kullanırsınız, haberlere çıkmakla ve ifşa ile aba altından sopa gösterin.
mobbinge maruz kalacağınız kesin ama başta dik durmalısınız. buna benzer bir şey benim de başıma gelmişti verdiğim dilekçe bilinçli olarak geciktirilmiş (enstitü müdürüyle sorun yaşamıştım bana mobbing yapıp göndermeye çalışıyordu) çalışan yerine bölüm başkanı olayı üstüne aldı bana da o sürede bir sürü ajitasyon yaptılar yok zavallı çalışan senin yüzünden atılacak , hatayı üstüne al bilmem ne. hem ben mağdur olmuşum hem de üstüme mi alacağım. dilekçeyi sen aslında hiç vermedin diye üstüme yıkacaklardı ama Allahtan dilekçenin bölüm başkanı tarafından imzalanmış halinin e-kopyasını alıp kendime mail atmıştım yoksa üstüme kalacaktı.
geri adım atmayın hiçbir şey yapamazlar. ama her adımınızın kaydı olsun.
İstifa etseniz de mahkemeye verin. Yanlarına kalmasın derim.Konuyu güncelledim. Üstüne gelmeyi çoktan geçti, tehdit edildim defalarca. Bu insanlar bana bunu sürekli yapacaklar, çok belli ettiler. Bir akademisyen bu kadar mobbing varken nasıl çalışabilir ki?
Zor olmuyor mu o ortamda çalışmak.
Ben bılmıyorum bu ıslerı , ben kurumsal sırkette calısıyorum , ozel sektor. Bızde kocluk egıtımlerınde alt ust herkese hanım, beyı kaldırarak konusulmasını ıstedıler. Yanı ceoda olsa ısmını soyluyoruz ,bızede hanım dıyen yok ama sende demıyorlar. Ismımızı kullanıyorlar, burada yazılanlara bakınca acaba dıyorum konu sahıbı cok mu fazla inceliyor herseyı dıye dusundum.Demek bu yüzden eller aya, biz yaya.
Akademi değil sanırsın varoş sokak.
Küçük yermiş ya hemşehricilik kuvvetli muhtemelen.Ben bılmıyorum bu ıslerı , ben kurumsal sırkette calısıyorum , ozel sektor. Bızde kocluk egıtımlerınde alt ust herkese hanım, beyı kaldırarak konusulmasını ıstedıler. Yanı ceoda olsa ısmını soyluyoruz ,bızede hanım dıyen yok ama sende demıyorlar. Ismımızı kullanıyorlar, burada yazılanlara bakınca acaba dıyorum konu sahıbı cok mu fazla inceliyor herseyı dıye dusundum.
Bunun dısında konuya yorumum , aslında konu sahıbı ıle dalga gectıklerı . Konu sahıbı ıse olayı cıddıye alıp baska bırıne cıkınca ısler cıgrından cıkmıs gıbı duruyor. Madem tecrubelıydı , tamam gonderın yazıyı bana deseydı agızları kapanırdı.
Ne bıcım entrıkalar bunlar yok valla ozel sektorde bunlar arkadas ,
ben olsam ödeyeceğim varsa da ödemem saygısızlık diz boyu . avukatla görüşün olayları anlatın mobbingden dolayı dava açılsın bakalım kanıt olur diye korkularından bir daha yaparlar mı böyle şeyler. ayrıca kaş yaşında eğitimli kadınsın kendini bu kadar ezdirmek niye?
Bu adam size böyle mobbing yapmaya devam eder mi, yoksa onunla muhatap olmadan çalışma şansınız var mı?
Bizce ayrılmanız gerekiyor yazınca, gidip bu sebeple ayrılmayacağınızı tahmin ediyorum. Artısını eksisini hesaplayıp karar verirsiniz. Siz bu işyerinin tek artısı olarak girilmesi zor bir yer yazınca, insanın içinden kalın demek gelmiyor.
Ayrıldığınızda olabilecek eksi durumları da hesaplayın. Şimdi hemen değil de olaylar durulduktan ve unutulduktan sonra da ayrılabilirsiniz. Ortamı siz daha iyi biliyorsunuz.
Eder. Sonra geldi çok alttan aldı ama adamın huyu böyle çok belli. Gözümü korkutmak için muhtemel bir şeyler anlattı içinde fiziksel şiddette var, beni dövecek hali yok ama böyle bir ortamda bile kendini tutamayan adamdan her şeyi beklerim ben.
Tek artısı zor girmek değil tabi ki :) Yeşil pasaportunuz oluyor, arkadaşlar biraz bekle al pasaportu ömür boyu kullanacaksın diyorlar ama bana akılane gelmiyor. Sonra siz istemezseniz sizi kimse gönderemez ama özel sektörde bir lafa bakar sizi göndermeleri.
Ben öncesinde çalıştığım özelde çok memnundum ama Dekan Hoca tüm hocalara toplantı yapmıştı yılın başında, söylemi şu: şunu yaparsanız kapının dışındasınız, bunu yaparsanız kapının dışındasınız. Daha dönemin başında tehdit ediyor tüm herkesi, karşısındaki insanlarda belli kariyer sahipleri insanlar. Bir olay oluyor bunu bilmiyorsanız hemen çekin gidin diyor mesela. Ben işimi düzgün yaptığım için hiç sorun yaşamadım huzurluydum hep orada ama benle alakası olmasa da bu şekilde tehdit edilmek hoşuma gitmedi. Devlette ben istemediğim müddetçe gitmeyeceğim için böyle tehditler duymam en azından dedim.
Şu an çok artı eksi hesabına giremiyorum, huzur olmadı mı çalışmıyor benim kafam, duramıyorum orada.
Şu an çok iyiyim ama şükür, bugün hemen iş aramaya başlayacağım. Olayın şokuyla biraz yıprandım ama büyütülecek şeyler değil bunlar hayatta, aşılır gider, Allah sağlıkla sınamasın yeter ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?