- 1 Eylül 2017
- 963
- 1.248
- 113
- 38
- Konu Sahibi mein_traume
-
Sakin olun bence. Öncelikle işe başladığınız tarih belli sizi çağırdıkları, neden uzattıkları belli. Hepsini kanıtlarsınız. Kendinize güvenin ve belgelerle iş görün. Malesef kadınlara böyle personeller sürekli sıkıntı çıkarıyor heryerden istifa edemezsiniz. Kalın ve dayanın. İspat edin ve bırakın ödesinler. Sizin hatanız değil
Ben olsam gerekirse 1 dönem çalışır, o arada gönlüme göre iş bulur, olursa yeşil pasaportu da alır, öyle istifa ederdim. Bu kadar sıkıntı yaşadınız, bari bir getirisi olsun. Bulacağınız işinizi de daha rahat, daha seçici bulabilin.
Ama tabii ne kadar stres altında olduğunuzu bilmiyorum. Sağlığınız her şeyden önemli.
Bir önceki işinize dönme ihtimaliniz yok mu? Öyle yapan çok hoca oluyor.
Konunuz eski ama yazmadan edemedim. Öncelikle bu memurun hatası muhtemelen işe giriş bildirgenizdeki tarihi hatalı yazdılar. Burada sizin zerre hatanız yok. Memur yaptığı işi bilmiyorsa öğrensin ya da daha etik olanı işi bıraksın. Liyakatta son nokta bu işte. Asla ödemeyin cezayı ve size mobbing yapılıyorsa da kesinlikle şikayet edin. Herkes işini düzgün yapacak.
Bazı memuriyetlerde 1 günle insanlar tayin vs. hakkını kaçırıyorlar eğer öyle bir şeye sebebiyet verecekse öncelikle siz 1 ay geç işlem yaptıkları için onları şikayet edin. Sizin hiç bir suçunuz yok ortada iş bilmeyen ama o koltukta sözde o işleri yapmak için oturan biri var. Hoş böyle kurumlarda herkes birbirini kolluyor hakkını savunan suçlu çıkıyor ama. Yani rest çekseniz sonrasında mobbinge maruz kalma ihtimaliniz çok yüksek ama gene de ne münasebet neden siz ödeyecekmişsiniz, maaşı az gariban edebiyat-ı yapacaklarına önce o parayı haketsinler.(konunun eski olduğunu sonradan fark ettim)
Konunuz eski ama yazmadan edemedim. Öncelikle bu memurun hatası muhtemelen işe giriş bildirgenizdeki tarihi hatalı yazdılar. Burada sizin zerre hatanız yok. Memur yaptığı işi bilmiyorsa öğrensin ya da daha etik olanı işi bıraksın. Liyakatta son nokta bu işte. Asla ödemeyin cezayı ve size mobbing yapılıyorsa da kesinlikle şikayet edin. Herkes işini düzgün yapacak.
Amaan ne dert anlatıyorsun bunlara. Ödemiyorum de, bir daha da konuyu açarlarsa “hocam ceza benim adıma gelirse öderim, bir daha bu konuyu tartışmak istemiyorum resmiyete bakalım” de geç.Bu arada ne liyakatı, herkes birbirinin tanıdığı maalesef. Beni zor duruma sokan durum da tam olarak bu. Ben kimseyi tanımıyorum, % 500 hatalı da olsalar ahbap oldukları için birbirlerini tutuyorlar. Yaptıkları hataları yazsam muhtemelen inanmazsınız, tek bir hata değil her şeyi ama her şeyi hatalı yapıyorlar. Hadi hatalı yapıp, iyi niyetli davransalar kusura bakmayın deseler hiç sorun etmeyeceğim, ödeyeceğim de ama bir de hata yapmadık diyorlar, insanın zekası ile alay ediyorlar resmen. En son hocaya ben susuyorum diye anlamıyorum mu sanıyorlar, benim maaşımda şu kalem eksik, bu kalem yazılmamış ben yine de bir şey demedim dedim. Hoca bana niye maaşına kalem kalem bakıyorsun ben hiç bakmadım bugüne kadar dedi, onda da ben hatalı çıktım
Amaan ne dert anlatıyorsun bunlara. Ödemiyorum de, bir daha da konuyu açarlarsa “hocam ceza benim adıma gelirse öderim, bir daha bu konuyu tartışmak istemiyorum resmiyete bakalım” de geç.
Ver tabii, iyilik yaramaz bunlara (ben de aynı sektördeyim). Diş geçiremeyeceklerini anladıklarına bulaşmazlar.Söyledim. Düzgünce söylense belki düşünürdüm, bu durumda ben bu cezayı ödemem dedim. Dekan Hoca şoka girdi resmen, bir akademisyen bunu nasıl söyler ben hiç böyle bir şey duymadım diye, kendim söylemesem şüphe edeceğim söylediğim şeyden :) Biz de bundan sonra ona göre davranırız iyilik yapmamak gerekiyormuş demek ki iyilik yapmayız dedi, kibarca tehdit etti beni yani :) İşe olması gereken zamandan geç başladım, nasıl bir iyilik yapıldı bana onu da çözemedim. Bende ben huzurum olmayan yerde durmam, huzurum olmayacaksa bugün gideyim dedim, burası devlet kapısı seni kim gönderebilir dedi. Kibar kibar restleşildi yani. En ufak bir şey deseler gidecektim zaten işimde hazırdı, bir şey demeyince vicdan yaptım kadrolarını yakıp yüz üstü bırakmayayım, bana güvendiler işe aldılar sonuçta tanımadan, bir şey olursa sonra hoca bulun yerime diye söyler öyle bırakırım diye düşündüm. Bana saydıran diğer hoca için senin dekanın mı, bölüm başkanın mı onunla ne işin var senin dedi, o da benle konuşmuyor zaten rahatım o konuda :) Ceza gelince bunlar benden ister kesin ama vermeyeceğim, o ara baya bir olay olacak diye düşünüyorum. Ben eksik yatan maaşlarım için dilekçe versem mi ona karar veremiyorum şu an.
Ver tabii, iyilik yaramaz bunlara (ben de aynı sektördeyim). Diş geçiremeyeceklerini anladıklarına bulaşmazlar.
Akademisyene mesai uygulanamaz kararı var danıştayın. Hiçbir şey yapamazlar. https://www.memurlar.net/haber/584973/akademisyene-mesai-uygulanmaz-karari.htmlİnşallah öyle olur ama hiç sanmıyorum maalesef, burası baya farklı bir okul. Mümkün mertebe kulağımı tıkayacağım söylediklerine. En çok okula geldin gittin saatlerinde sorun çıkartacaklar gibi duruyor, bende 8-5 gitmeyi göze aldım bu durumda.
Mobbing davası açarsınız gerekirse. Kendinizinde söylediği gibi sessiz sakin biri olduğunuz için bu hadsizliği yapıyorlar. Ne münasebet kendi hatalarını size ödetmek dahada kötüsü bunu söyliyebilmek. Niye istifa ediyorsunuz. Koyun tavrınızı işinize bakın. Dayanamadığınız yerde düşünürsünüz istifayi yada savaşmayı. İlk yokuşta pes etmek içinmi bu kadar okudunuz yapmayın.Mobbing yapmalarında korkuyorum, o zaman hiç çekilmez bir ortam olacak.
Akademisyene mesai uygulanamaz kararı var danıştayın. Hiçbir şey yapamazlar. https://www.memurlar.net/haber/584973/akademisyene-mesai-uygulanmaz-karari.html
Mobbing davası açarsınız gerekirse. Kendinizinde söylediği gibi sessiz sakin biri olduğunuz için bu hadsizliği yapıyorlar. Ne münasebet kendi hatalarını size ödetmek dahada kötüsü bunu söyliyebilmek. Niye istifa ediyorsunuz. Koyun tavrınızı işinize bakın. Dayanamadığınız yerde düşünürsünüz istifayi yada savaşmayı. İlk yokuşta pes etmek içinmi bu kadar okudunuz yapmayın.
Baktınız çamura yatıyorlar sizin yüzünüzden eksik yatan maaşlarımı cezaya sayın dersiniz , kabul etmezlerse de dilekçe ile söke söke alın, gerçi her türlü alın adamlar iki kuruş para için kırk takla atıyor siz neden hakkınız olanı alsam mi diye düşünüyorsunuz ki.
Mobbing davası açarsınız gerekirse. Kendinizinde söylediği gibi sessiz sakin biri olduğunuz için bu hadsizliği yapıyorlar. Ne münasebet kendi hatalarını size ödetmek dahada kötüsü bunu söyliyebilmek. Niye istifa ediyorsunuz. Koyun tavrınızı işinize bakın. Dayanamadığınız yerde düşünürsünüz istifayi yada savaşmayı. İlk yokuşta pes etmek içinmi bu kadar okudunuz yapmayın.
Kinun tekrar acilmis ve anladigim kadariyla hala cozulmemis. Tekrar ayni seyi soyluyorum dis gecirmedigin icin uzerine geliyorlar. Dilekce ile yazili olarak durumu anlat ve dilekcene verilen sayi ve tarihi bir yere not et. Bunlar sana delil. Verilen dilekceyi geri cekemezler. Bak nasil yumusayacaklar dilekce verilince. Cunku baslarinin yanacaklarini biliyorlar. Buradan sonuc alamazsan rektorluge dilekce vereceksin cozulmedi diye. Silsile ile halledeceksin. Rektorlukte de cozulmez se mahkemeye basvuracaksin. Ancak once silsile yolunu izlemen gerekiyor. Dilekcelere 1 ay icinde cevap verme suresi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?