Kesin çıldıracağım artık :(

Ben niye böyle bir insanım ya gerçekten? O kadar güzel bir okulda kadro açıldı ki bu süreçte, daha buraya başlamamıştım, etik olmaz ayıp olur diye başvurmadım. Şu an iyi oldu etik oldu benim için :)

Of takamıcam valla şiştim resmen, yarın gidicem işe ne olursa olsun, dünyayı ben mi kurtarıcam bu kadar düşün düşün tak tak.

Canim ablacim olaya profesyonal bakin. Bu bir is anlasmasi ve karsi taraf yukumluluklerini yerine getirmedi, sizi psikolojik olarak zor duruma soktu hatta maddi zarar gecirmek istedi. Anlasma dediginiz sey 2 taraflidir, taraflardan biri uymazsa gecerliligini yitirir ve karsi taraf da a) anlasma nasilsa bozuldu diyip cekip gitmekte ozgurdur b) anlasmanin bozulmasindan magdurdur ve hakkini mahkemede arar. Sizin 2.yi yapmaniza su anda gerek yok, madem karsi taraf riayet etmedi is anlasmaniza, cekin gidin. Inanin bana sizin bu durumda hicbir ahlaki veya yasal sorumlulugunuz yok. Madem adam gibi calismanizi istiyordu isvereniniz , size adam gibi davranacakti kisacasi. Sizin sagliginizi dusunmeyen bir isvereni siz hic hic dusunmeyin.

Devlette kadro bulmanın zorluğunu anlıyorum. Devleti sadece zor diye mi seçtiniz yani?

Sizin için en önemli şey huzursa, çok huzurlu olduğunuz ve buradakinden 2 katı maaş aldığınız işinizi bırakıp, kültürünün nasıl olduğunu bilmediğiniz bir üniversiteye sırf girmesi zor diye girip, huzurunuzu nasıl riske atabildiniz bunu anlamadım.

Şu anki okul sizin hiçbir kriterinizi karşılamıyor tek özelliği zor girilmesi.

Bu şuna benziyor. İyi giden, sevdiğiniz, sevildiğiniz, mutlu giden, refah içinde yaşadığınız bir evliliğiniz var. Eşinizden boşanıp, evlenmesi zor bir adamla evleniyorsunuz. Maddi ve manevi olarak daha kötü şartlarda bir yaşam sürüyorsunuz, eziyet çekiyorsunuz. Ama kendinizi “ama bununla evlenmesi zordu, zoru başardım” diye avutuyorsunuz.

Ben “devletten emekli olunca emekli maaşı çok farkediyormuş” (tamamen atıyorum) gibi somut bir sebep söyleyeceksiniz sanmıştım. Bir yere girmenin zor olmasının orayı seçmek için geçerli bir sebep olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir avantajı olmayan bir yere girmek zor olsa ne olur, olmasa ne olur.

Umarım tez zamanda istediğiniz huzurlu ortamı bulursunuz.

Son düzenleme:

Avukata da devredebilirsin, öyle bir durumda zaten geri adım atarlar diye düşünüyorum. Sen muhatap olmazsın. Yani tanıdık falan varsa avukat arkadaşın, gözlerini korkutabilir belki.

ben de üniversite de görev yapıyorum hem de 40 yıllık geçmişi olan köklü bir üniversite.
3 yıl boyunca bordrolarımla oynamış bu memurlar ve ben farkedince resmen açıklama yapmak bir kenara,beni susturmaya çalıştılar bunun üzerine.
Rektörlüğe şikayet dilekçesi yazdım;dilekçenin suç delili olduğu gerekçesiyle "benim" hakkımda soruçturma açıldı ve ben hakkımı almak yerine bir de disiplin cezası yedim!!!
Sonrasında kurumu mahkemeye verdim,idari mahkemede kazandım,temyize götürdüler ve ben yine kazandım,çok şükür bordrolarım düzeldi
ama ben maddi manevi yıprandım,kuruma güvenim kalmadı ve halen neden bordrolarımla oynanmış bilmiyorum
Umarım siz olaylar sarpa sarmadan hakkınızı alırsınız
personel daire başkanından bir randevu talep edin
hoş benim olayda daire başkanı da işin içindeydi ama umarım sizde bu denli rezil bir durum yaşanmaz

Ben de eskiden arastirma gorevlisiydim malesef insani hayatta sogutuyorlar. Yrd docken biraktim yani iyi ki de birakmisim hayatimin en guzel karariydi alah cezalarini versin hepsinin. Önerim:

Çık dekanla konus. Hocam durumu biliyor musunuz de bakalim sen yorum yapmadan o ne diyecek? Eger derse ki o memur mu ödesin. Çok haklisiniz yazik memura böyle sistem mi olur biz odemeliyiz ortaklasa tabiiki deyin.

Sonra da hocam peki benim 20 gün geç baslatildigim için kaybımi kim ödeyecek deyin malum ben de bu sehirde yalnizim kredi borcum var annem babam hasta memlekete para yollamam lazim sıkın biseyler bi ton ajitasyon. Ben de onu istiyorum onu da ortaklasa karsilayabilir miyiz deyin. Bi sekilde girenle çıkanı başa edin. Agizlarini acamasinlar bi daha.

Aynı işlemi bizde yapıyoruz sizin ödemeniz gibi birsey söz konusu değil. Anladığım kadarıyla süreyi geciktirmişler size iteliyorlar
Muhattap bile olmayın

Siz de mutevet misiniz? Eski okulumun mutevetini aradım böyle yüklü bir ceza hiç duymadık dediler. Bu kadar yüklü ceza getirecek ne yapmış olabilirler sizce? Bana söyledikleri 31 gün yazacağımıza 30 gün yazmışız.

Bu tür hataları ödemek için dekanlığın bütçesi yok mu?

SGK giriş bildirge gecikme cezalarını o işi yapan memur öder
size yıkmalarına müsaade etmeyin lütfen

Evet biliyorum, bazen de yönetim ödüyormuş. Kurumun bu tür cezaları ödeyecek bir bütçesi yok mu?

Bende asla ödemem modundayım ama arkadaşlarım senin huzurundan daha mı değerli diyor, ailem ödeme para muhim değil sürekli ezilirsin bunu ödersen diyor.

Buradaki arkadaşların bazıları öde bazıları da ödeme diyor. Umarım doğru karar veriyorumdur.

Sizin gibi deli bir insandan hiç böyle bir öneri beklemezdim :) Deliyi iyi manada söyledim yanlış anlaşılma olmasın lütfen, insanları pek takmayan, kendi düşüncelerine göre yaşayan özgür bir insansınız, asla ödeme demenizi beklerdim sanırım, şaşırttınız.

İnanın hiç parasında değilim sadece bu ezilme süreci daim mi olur korkusundayım.

Sizin olay daha da bir garipmiş. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum, devlet kurumunda haklı bile olsanız sizi haksız konuma düşürebiliyorlar isterlerse ve haklı iken haksız duruma düşmek çok yıpratıcı bir süreç.

Disiplin cezası ne demek ya şaka gibiler. Allahtan karşınıza adil bir hakim çıkmış, idari mahkemeler genelde kurumların lehine karar veriyorlar, bir de mahkeme masrafları üzerinize kalıyor yok yere.

Personel daire başkanı ilkokul öğretmeni imiş, ego arşta, yanına bile almıyor. Dekan gönderdi önemli bir mesele için, 5 dakikalık bir şey almadı yanına ben çalışacağım diye, öğrenci gelse alır dinlersin 5 dakika derdi nedir diye.

Bugün geldim kimseye bir şey demedim oturdum ofise, biri gelsin bir şey desin diye bekliyorum. Birisi bir şey demeden ben demeyeceğim, derlerse hazırladım söyleyeceklerimi. Siz olsanız yaşadıklarınızı da göz önünde bulundurarak ödermisiniz bu parayı haklı olmanıza rağmen yoksa sonuna kadar savunur musunuz huzurunuz kaçacağını bilerek?

Avukata da devredebilirsin, öyle bir durumda zaten geri adım atarlar diye düşünüyorum. Sen muhatap olmazsın. Yani tanıdık falan varsa avukat arkadaşın, gözlerini korkutabilir belki.

İki kardeşim de avukat, elimi sallasam avukata çarpıyor :) Kardeşlerimle geldik işe başlarken, avukatları ile gelmişler oo dediler. Zaten benim çok büyük iniversitelerde çalıştığımı biliyorlar hadi bunu sallamıyorlar kardeşlerimin avukat olduğunu biliyorlar, buna rağmen böyle yaptılar.

Aman akıllarında bile kalmamıştır belki. Böyle saçmalarlarsa sen bu işi avukatına devrettiğini, onunla halletmeleri gerektiğini söylersin. Kardeşlerin daha iyi yol yordam söylerler aslında şanslısın. :) Sen kesinlikle ödeme onların hatasını, zaten suçlu olan onlar ne münasebet.

Son düzenleme:

E her zaman delilik ise yaramio be güzelim :)) arada politik olmak lazim. Gittin mi sen okula bugun?

iş bilmeyen insanları olmayacak yerlere getirince böyle durumlar doğal karşılanıyor.Umarım sizin durumunuz mahkemeye kadar uzamaz
çalıştığım kurumu mahkemeye vermek bana kendimi oldukça kötü hissettirmişti ve süreç uzadıkça stresten bir gün göz kapağım ertesi gün dudağım şişiyordu.Haklı bile olsanız tek başınıza rektörlüğe karşı mücadele vermek bana ağır gelmişti
mutlaka yüz yüze derdinizi anlatacak birini bulmaya çalışın derim nacizane önerim bu olabilir

E her zaman delilik ise yaramio be güzelim :)) arada politik olmak lazim. Gittin mi sen okula bugun?

Evet. Öğlene doğru çağırdı bu yaşlı Hoca. Saydırdı, saydırdı, neden saydırdığını bilmiyorum ama çünkü memurlar beni aradığında ceza gelsin bakarız dedim, ödemem demedim. Sürekli araya girip ben ödemem bile demedim siz bana niye söylüyorsunuz bunları diyorum ama adam bambaşka bir şey diyor. Ben zaten işe geç başladım, daha da geç başlardım, bir kere lafını etmedim kaç ay bekledim, 2 günün mü edeceğim, pazartesi başla dediler de ben mi başlamadım cuma diye onlar dedi diyorum. Senin hatanı ben ödeyeceğim, senden ben sorumluyum diyor, sorumlu olma sebebi de alanlarımız aynı cv si güzel bunu alalım diye o demiş. Ama çok şükür cv im gerçekten iyi, özgüvenim tam bu konuda, bugün çıksam kaç yerden iş bulurum Allah'ın izniyle, geçen hafta geldi daha teklif, beni buraya mecbur kılan hiçbir şey yok.

Ben çok üzüldüm, çok huzursuzum, buraya sadece huzur için gelmiştim, ben burada verimli olamam artık dedim. Ama neler dedi arkadaşlar anlatamam, sürekli tehdit etti, ben burada huzursuzluk çıkaranı asla tutmam gönderirim hemen diye. Yıllardır hem devlet hem özel tecrübem var, ben böylesini görmedim, daha en başta dönem başlamadan gram suçum yokken oldu bir de bunlar. Bende madem siz benim hatalarımda sorumluluk hissedeceksiniz ve her seferinde bana böyle saydıracaksınız, ben burada asla verimli çalışamam, hassas bir insanım, huzurum olmadığı yerde duramam ben, sizin göndermenize gerek yok ben bugün istifamı vereyim hemen dedim. Benim asla iş kaygım yok, kaç tane üniversiteden teklif aldım, ben büyük üniversiteden geldiğim için oradaki bilgileri buraya aktarmak istedim ama bu saatten sonra imkansız ben bir daha bu ortamda çalışamam dedim. Hem en başta ayıralım ki yolları daha kötü olmayalım dedim. Sen kendini göstereceksin burada yaptıklarınla vs dedi. Benim kendimi göstermesi mi kalmış, sen zaten buraya cv im iyi diye almadın mı beni.

En son yine benim asla iş kaygım yok ama bu tür söylemlere katlanamam, tehdite hiç katlanamam, hiç göndermekle uğraşmayın siz, ben söylenilen gün anında istifa ederim, kimseye de en ufak bir şey demem dedim. İçimdeki her şeyi söyledim, yoksa ölecektim sıkıntıdan bu kadar lafa. Çok sert söyleyemedim ama yaşına hürmeten, sakin sakin söyledim her şeyi.

Burada durursam bakmam, görmem, nefes almam bile hata olacak. Toplamda bu beni ikinci görüşü, öyle iyi niyetle yaptığım şeylere bilenmiş ki şok oldum. Haftasonu beni şikayet eden memur ile pikniğe gitmişler, orada iyice doldurmuş ama gerçekten dolduracak bir şey yok, ödemem bile demedim. Dekan Hoca'da gelsin bir konuşalım istifa edeceğim yoksa ben burada ciddi anlamda hasta olurum, iş ceza ödeme meselesini çoktan aştı. Bu seferde kendi yaptıkları hiçbir şeyi görmeyip sağda solda kadromuzu yaktı diye konuşacaklar ama ne yapayım konuşmasınlar diye hasta mı olayım, daha yazmadığım söylenen bir sürü şey var tabi.

Gerçekten her şey inanılmaz saçma, durduk yere bela buluyor mu insanı buluyor, imtihan diyip kabulleneceğim artık, elbet bunda da vardır bir hayır, tek tesellim gerçekten bir suçum olmaması.

Ve ben burada bilmediğim bir şehirdeyim, yazlık bir yer, kalmaya vs e çok para harcıyorum, burada şu an hiçbir iş yok yaz dönemi ama yıllık iznimi kullanmama takmış. Yaz günü iznimi kullanmayıp ne yapacağım ben anlamadım. Yıllık iznimi kullandım diyorum kabul etmiyor kullanmadın diyor, bu resmi bir şey personele sorarsınız çıkartır evrakları dedim, hala kabul etmiyor. İşin en başında mobbing uygulayanı da ilk defa duyuyorum, burada aç kalsan çalışılmaz.

Her şerde bir hayır var. Ben de ayrılmanızın sizin için daha iyi olacağınızı düşünüyordum. Ama lütfen onların dediği değil sizin kendinizi hazır hissettiğiniz zaman ayrılın. Bence önce buradakinden daha mutlu olacağınız bir iş bulup öyle ayrılın. Yoksa bu manyak adam siz ayrılınca arkanızdan iftira atabilir. Yüzünüze bunları söyleyen arkanızdan neler söylemez. Bence siz iş görüşmelerinizi yapın, ayrılma nedeninizi sizden öğrensinler, ondan sonra siz bu işinizden ayrıldıktan sonra duyacakları şeyleri o kadar önemsemezler.

gidin veya kalın demek şahsen benim haddime değil
dediğiniz gibi yaşlı hoca
onun huyunu suyunu iyi bilen memurlar nabzına göre şerbet vermiş o da tanımadan bilenmiş
artısını eksisini düşünüp umarım doğru karar verirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…