Keşke bronz tenli olsaydım !

war10ck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
98
0
36
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, benim sorunum güneş ve güneş yanığı... Normal şartlarda beyaz tenliyim. Bütün yaz 50+ faktörlü güneş kremi kullanıyorum kışın da devam edicem , yüzüm parlıyor güneş kremi sebebiyle daha çok terliyorum vıcık vıcık oluyorum ama aldırmıyorum bile. O kadar çabalarıma rağmen bir günlük havuz keyfi bütün emeklerimi bozdu diyebilirim. Güneş kremimi eksik etmedim saatte bir kere tazeledim ama yine de yandım, hem de öyle bir yandım ki yamyama benziyorum şu anda. Göz altlarım bile kıpkırmızı kollarım zaten alıştı yanmaya bana ait değilmiş gibiler, her yerim sızlıyor sanki güneş kremi sürmeden saatlerce güneşin altında yatmış gibiyim. Bununla birlikte güneş başıma da geçti ve başımın ağrısından duramıyorum. İnanın dünden beri ağlıyorum aynaya baktıkça sinirim bozuluyor çektiğim acı ve ağrı da cabası.

Son düzenleme:
cnm sen guneslenmeyi bilmiyorsun o zaman.bi kere soyle oluiyor; tatile gitmeden 1 hafta once solaryuma git hafif bir bronzluk elde et.ogle saatinde guneslenme.havuza yada denize girikten sonra gunes kremini tazele.50 faktor krem kullanmissin en cok 50 dk icinde yenilemen gerekirdi.bronzlasmak icin 15 gun gibi bir zamana ihtiyac vardir,yavas yavas brozlasacaksin.bembeyaz tenle gunese cikmayacaksin.sana suanki tavsiyem bol sivi al,yanik kremi kullan

güneşlenmeye alışık değilsin anladığım kadarıyla. yanlış zamanda çıkmışsın güneşe. 50 faktör koruyucu olsada güneşin çok yaktığı anlarda oda etkisiz kalıyor. ilk önce gölgede yavaş yavaş güneşlenmelisin 50 faktörle başalrsın föktörünü yavaş yavaş indirirsin. ilk önceleri bende kızarıyordum ama birkaç gün içerisinde normale dönüyor tam bronz olamıyorum buğday tenli oluyorum. şimdi yüzüm kollarım iyice alıştı yazları buğday tenli dolaşıyorum

dediğim gibi amacım güneşlenmek değildi güneşin altına yatmadım yani sadece havuza girdim ve güneş kremim de 50+ faktörlü bence 1 saat yeterli olur her havuzdan çıktığımda tazeledim bronzlaşmak istemiyorum tam tersi güneşten korunmak için bu sıcakta ceket bile giydim bütün yaz ... çok çabuk yanıyorum ister istemez tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.

evet yanlış zamanda çıktım da dediğim gibi havuza gittim ve güneşlenmedim yüzdüm sadece havuzun içinde dahi baya kızarmışım. inşallah kısa sürede eski rengime dönerim ve lekelenme olmaz

Konuyu neden açtınız..??
Nasıl yanmamanız konusunda tavsiye almak için mi ? geçmiş olsun dilekleri için mi ??

Zenci olsaydın bu seferde keşke beyaz olsaydım diye hayıflanacaktın..Konuyla başlığın çok alakasız.

Ötekileştirmek gibi ..

oncelikle gecmis olsun...

gunes isinlarinin en zararli oldugu saatler 12.00-14.00 arasidir.

bi keresinde bende fazla gunes olmadigini dusundum gunes kremi surmedim o yuzden. esimle birlikte 3 saat bisiklet turuna cikmistik. eve bir geldim yanmisim 1 hafta agrilarla sancilarla ugrastim, cildim mahfoldu birde benim cildim cok hassas oldugu icin alerjik reaksyon verdi. cok kotuydu...

o zamandan beri cok korkarim ne zaman disari uzun sureli cikacagimi bilsem mutlaka gunes kremi surerim.

demek ki güneşlenmek için doğru saatleri seçmiyosun

sabahın erken saatlerinde yada akşama doğru güneşlenmeyi dene

Son düzenleme:
Güneş kremini,güneşe çıkmadan 15-20 dakika önce sürmek gereliyor.
Güneşe çıktıktan sonra sürersen,o sürede yanmış olursun.

50 faktör çok fazla değil mi ? Güvenilir bir markanın,30 faktörü yeterli.
Tabii suya dayanıklı bir krem olması lazım.

Bir de güneşin dik geldiği saatlerde çıkmazsan tam korunmuş olursun.

Konuyu neden açtınız..??
Nasıl yanmamanız konusunda tavsiye almak için mi ? geçmiş olsun dilekleri için mi ??

Bazen KK Üyelerii gercekten anlamakta zorlanıyor.Neden sürekli bir eleştiri , bir sürtüşme .Bazen kavga boyutuna kadar bile gidebiliyor.Nie burdaki bayanlar sürekli diğer bayanlara ahkam kesiyor ? Bunu bir tek sizin için söylemiyor.Buraya girdigimden beri konu acan üyerin üstüne sürekli siddetle gidiliyor.Bir ders verme ahkam kesme çabası...

Gereksiz buluyorum.

Sizinde bildiginiz gibi "bir derdim var" bölümüne illa soru sormak yorum almak icin yazılmıyor.Derdini 'sadece' anlatmakta yeterli diye düşünüyorum.

KK Yönetiminin dediği gibi
Aşağıda "Kadınlar Kulübü, Kadın Sosyal Ağı" kategorisinde "Bir derdim var : (" forumundaki konuların listesini görebilirsiniz.
Bugün canınız mı sıkkın ? Belki sebep var belki yok. Yazıp rahatlamak istiyorsunuz belkide yorumlar istiyorsunuz. Buyrun bu alan sizin için.

Belki demek istediginiz benim anlatıgım sey degildir ama ben öyle hissettim...

canım babam hep derdi ki: gökten bir taş düşse sarının başına düer diye. cidden haklı, ablamın biri çok beyaz tenli sarı kıvamındaydı ama hep hastalanırdı, alerjisi pişiği isiliği hiç bitmezdi. biz güneşte bronzlaşmanın tadını çıkarrken o hep gölgede kalırdı. canını sıkma bu kadar. millet beyazlaşmak için ne başlıklar açıyor bi bak bakalım forumda.

Haklısın beyaz olduğum için mutluyum aslında , esmer ten de güzeldir hem melanin üretimi daha yoğun olduğundan güneşe karşı daha iyi korunuyorlar ve gerçekten de yakışıyor. Beyaz olmak biraz zahmetli iş ama aynı zamanda güzel valla Allah beyaz tenlilere sabır versin :)

Haklısın beyaz olduğum için mutluyum aslında , esmer ten de güzeldir hem melanin üretimi daha yoğun olduğundan güneşe karşı daha iyi korunuyorlar ve gerçekten de yakışıyor. Beyaz olmak biraz zahmetli iş ama aynı zamanda güzel valla Allah beyaz tenlilere sabır versin :)

Demek istediğini çok net anladım.
Bazen yazılan derde yorum yerine kişisel tartışmalara giriliyor ona bende karşıyım.
Ama yaptığın eleştirinin yeri bu konu değil bence..
Ben dikkatli okuyan birisiyim ve insan psikolojisine ilgim ve merakım olduğundan daha iyi anlayabilirim.
Ordaki kilit kelime çok yakıştığını söylerler :)))
Herkes her konuyu tabiki açabilir ama okuyunca ilkokula giden yiğenimin günlüğü gibi geldi
Öteki arkadaşlarım yanmadı ben yandım ühüüü yazsa tam olacakmış.
Yüzlerce kişinin okuyup yorum yazdığı sayfayada bu kadar basit ve gereksiz konularada biz karşıyız.

Son düzenleme:
Kullandıgın güneş kreminin markası nedir? Muhtemenen suya dayanıklı degilmiş ki yanmışsın. Genelde suda yanılmayacağının bilincinde herkes ama işte öyle değil. Yüzünün, gözlerinin altının yanma sebebi de bu bence. Madem hiç yanmak istemiyorsun, kollarında ki ton farkına bile tahammül edemediğin için ceket giyiyorsun, o halde nacizane önerim suya dayanalıklı bir krem 50+ ve yine 50+ yüz kremi. Dışarıya çıkarken de şu iz yapmayan yine 50 faktörlük nemlendirici yüz kremlerini kullanabilirsin en azından şikayetçi olduğun parlaklığı yada terletmeyi yapmaz.

Güneş lekeleri, yada kollarında ki boyunda ki veya yüzünde ki ton farkları içinde karbonat, limon suyu ve yogurt karışımını sık uygulayıp biraz rengini açabilirsin, keza aynı şekilde yine bu ton farklarını önlemek icin sabunlar satılıyor bunu da deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…