- Konu Sahibi Masal the end
-
Dusene bir tekmede biz vuralim diyorsunuz... 15 yasindaki bir insan hata yapmaya musaittir. 15 yasindaki kizlarin kendilerinden buyuk insanlara ilgi gostermesi gorulmemis sey degil bir nevi cabuk buyumek istediklerinden yetiskin muamelesi gormeyi istediklerinden kendilerinden buyuk insanlarla olmaya calisarak kendilerini kanitlama cabalarina girmeleri gayet olagan. Normal olmayan ve pedofili diye tanimlanan sapiklik cocuk yastaki ve ergenlerle cinsel ve duygusal munasebet kurmayi dusunebilen yetiskin kisidedir.Ergen ve cocuk yastakiler kendilerini fantazi dunyasinda gorebilir, gordugu ilgi ile dunyasi sasabilir ki bu donemlerde gorulen sik sik sevgili degistirme olaylari, hemen baskasindan hoslanma, beraber oldugu kisiden SIKILMA , cinsel ve duygusal hatalara acik olma gibi davranislar SIK yaygin gorulur. Kim ne derse desin 15 yas kucuktur ve resit olunmamis bir yastir. Simdiki cocuklar zehir gibi olabilir ama tam olarak yestiskin degildir gelgitleri vardir ve hata yapmaya musaittir. Bu yapilacak hatalar odevlerini yapmamak okuldan kaytarmak gibi kucuk hatalar gibi baslayip enistesiyle uygunsuz gorusmesi olarak genis bir yelpazeye yayilabilir. Her ergenin ergenlik donemini atlatisi yasayisi ve hata yapma olasiligi ve hata cesidi elbet farkli olacaktir. Ozellikle tek ebeveyn buyuyen ve bu ebeveynin yerini dolduramadigi icin sevgi acligi ceken ve ilgi gorme, begenilme , yanlizlik vb duygularla bosluga dusmek gayet olasidir. Pek cok kisi ben yapmazdim diyebilir. Ama HEPIMIZ farkliyiz ve hayata farkli basliyoruz herkes ayni hatalari yapmadigi gibi herkes ayni dogrularida yapamaz. Ben sucu esinde buluyorum . Yetiskin ergen bir erkek 15 yasindaki hata yapmaya dogru yol alan baldizindan faydalanmaya calismazdi. Bu kizi evden kovup yurda gonderirlerse yada dediginiz gibi basinin caresine baksin derlerse inanin kotu yola duser. Bende ergenken cok kotu yanlislar yaptim tabi benimki boyle degildi ama cok yanlisti yaptiklarim geri donulmez yollara saptim. Kendime zarar verdim aileme verdim. Iyiki beni o zamanlarda birakmamislar iyiki benden umidi kesmemisler yoksa simdi kotu yola dusmus olacaktim. Bence bu kiza yardim edilmeli neden yaptigi sorulmali bir sans verilmeli .... ilerde cok utanacagini yaptigi yanlistan cok ders cikaracagini ve ailesine SIKI SIKI sarilacagina inaniyorum. Bence vazgecilmemeli bu gencten. Affetmek zor yaptigi cok yanlis ama bence hersey zamanla duzeltilebilir. Insan en azindan yasi kucuk ergen kardesini affetmek icin cabalayabilir addetmeye sebep bulabilir fakat akli basi yerinde koskoca admi sapik oldugu icin nasil affedebilir orasini bilemiyorum.
sizee sonunaa kadar katılıyorumm nekadar nefret etsedee tiksinsedee kardeşş sonuçtaa görmezden gelinemezz bencee gelinmemelii ne hali varsa görsün dediklerinde unutcaklarmı sankii olanlarıı sadecee gencecik bi hayat maffolucakk...o bihata yapmışş günah işlemişş pekii nerdee bunun büyüklerii..büyüklük bizde kalsın denilmeli bence..ama konu sahibi tam tersinide yapsaa kimse onaa bişey diyemez hakkımz yok çünkü
Dogru 15 yas hataya musaitir!!!ama kalk enisteyle duygusal birseyler yasa iste orasi cahilik yada yasihataya musaitir diyemicem!
keşke şaka olsa hala soktayım tepkısızm bu davranısım herkesı sasırtıyo kaynanam geldı benım oyle bı oglum yok artık dıyo babamda bnm oyle bı kızım yok artk dedı ben ne dusunecegımı bılmıyorum bıle...eşim kendını öldureceını söleyp kayıplara karıstı.. ben ruyada olup uyanmak ıstıyrmmmm
verin yurda yurt koseleriinde surunsun. baksin basinin caresine 15 yasindaki kiz ne yapar ne eder kotu yola duser diye dusunmeyin onu bu islere girmeden dusunecekti bu islere nasil akil erdirdiyse yanlis dogru demeden yaptiysa disardada hayatini gayet surdurur ama oyle ama boyle.esin olucak adam bir aciklama yapti mi sana gitmeden once .
bence eşin seni seviyorsa affet. kardeşin de depresyonlardan depresyon beğensin. dinsizin hakkından imansız gelir. ona kardeş demen de gereksiz bundan sonra. sil gitsin, kardeşin de batsın dipsiz bir kuyuya.
"seni seviyorsa affet" kk da en çok verilen tavsiyelerden biridir ve her zaman kabul görür. ama bu konuda kabul görmedi ilginç. neyse geri alıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?