keske ölseydiler....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
YAPILMASI EN DOĞRU ŞEY:
1) kardeşiniz daha çocuk yaşta. kandırılacak kişi kardeşiniz değil de bu yaşta yakınınızda başka biri de olabilirdi . Kardeşinizi affetmek zorundasınız. Neyin ne olduğunu size ne yaptığını büyüyünce anlayacak ve inanın o ilerki zamnlarda sizden daha kötü bir bunalımın içinde bulacaktır kendini.
2) eşinizi hayatınızdan tamamen çıkarmalısınız.
3) olan biten hiç birşey için kendinizi ASLA suçlamayınız. Sizin bu olanlara yaşamanızda sizle alakalı hiç bir durum söz konusu değil. Sizin gibi bir çok kişi benzer durumları yaşayabiliyor malesef.
4)MUTLAKA AMA MUTLAKA başta siz , kardeşiniz , anne ve babanız uzunca bir süre psikolojik destek alarak bu durumu atlatmalısınız. atlatmak zorundasınız. herşeyden önce oğlunuz için bunu yapmalısınız.

kesinlikle haklısınız zaten her yorum için söylememiştim.. ancak takdir edersiniz ki konu kardeş ve eş hakaret bombardımanı durumunda gelişti başlarda en başa dönerseniz siz de farkedeceksiniz.. şimdi bakıyorum yorumlar daha net olmuş ayrıca destek hakaretten biraz daha artmış:)

Burda ikitarafta suçlu benim gözümde
Hem kardeşiniz, hemde eşiniz.
Hepimiz 15 yaşından geçtik ve hepimiz biliriz ki bazı konulara 15 yaşında aklımızın erdiğini.
Kihele bu eniştesiyse.
Enişte yakınlık gösterdiyse kardeşin demesi lazımdı sen ablamın kocasısın diye uzak dur v.s. diye veya gelip babasına babasından çekiniyosa ablasına söyleyebilirdi.
Ama kardeşiniz geri kalmamış .
15 yaşında küçük deniliyor ama 15 yaşındaki bir bireyin bunları düşünebilmesi gerek, düşünebilirde.
Eşiniz demek istemiyorum bile çünkü "eş" sıfatına uymayan bir insanolduğu çok açık.
KArdeşiniz yakınlaşmış olsa eniştesi bunu engellemeliydi kazık kadar adam bu kadar mı nefsine hakimiyeti yok.
Etraflarından utanmasalarda kendilerinden utanmaları gerek bu kişilerin.
İkiside razıymış bu olaya herkesi nefsi var kendine himayesi var demek ki ikiside razı olmuş acı ama gerçek.

Sizin yapmanız gereken düşünmemeye çalışın desemde düşünüceksiniz.
Sadece başka şeylerle meşgul tutun kafanızı oturup düşünmeye vaktiniz olmasın insan öyle daha çabuk atlatabilir.

Şuan yaşam kaynağınız yanınızda oğlunuz. Allah size bağışlasın onu düşünerek hareket etmeye çalışın.
Allah yardımcınız olsun.

arkadaşlar yapmayın . 15 yaşındaki herkes aynı gelişim ve mantık kapasitesine sahip olacak diye bir şey yok. herkesin yetiştiğ ortam, gelişim düzeyi, kültür kapasitesi aynı değil. 15 yaşındaki bir insan daha ergendir. ve kanuni olarak cezai ehliyeti bile tam işlemez. tamam kardeş de hatalı ama idrak edebilecek kadar ayırt edemediği belli. yani 15 yaşındaki kızı sokağa mı atsınlar.

Eşiniz için ne desem bilemiyorum ama kardeşiniz daha çok küçük .Bulunduğu yaş bıçak sırtı bir yaş.Daha akli melekeleri bile tam oluşmadığı biryaş.20 li yaşlara gelince yaptığının hata olduğunu kabul edip neden yaptığını bile hatırlamayacak .
Eşinini atabilirsiniz ama kardeşiniz baki kalacak hep bu anne babanız içinde böyle evlatlarını silebilecekler mi.Eline eşyalarını verip kapıya atabileceklermi.?
Allah hepinize sabır versin çok zor bir durum.Bir psikoloktan yardım almak en iyi yol gibi görünüyor şimdilik.Daha sonra kararlarınızı verin lütfen.

arkadaşım
neden konu kapatılsın?
ortada hakaret yok, tartışma yok
sen durup durup neden bunu yazıyorsun,

daha önce açılmış muadili bir konuda konu sahibi bırakılıp eş ve sevgili hakkında yorumlar hatta buradaki gibi hakaretler yapılmış akabinde editör tarafından konu kapatılmıştı. acaba sizce bunu tekrar edip duruyor olmam bundan dolayı olabilir mi? galiba baş kısımları kaçırdınız 1-ortada üçüncü şahıslara hakaret VAR ( ki hak etmiş olsalar da bize düşmez) 2-tartışma VAR (eş ve kardeş üzerinden; biri affet diyor diğeri ne saçmalıyorsun diye başlıyor)
ayrıca niyetim sadece sizin gibi düşünen gerçek destekçilerin bu kızla ilgilenmesinin engellenmesine mani olmak yoksa gerçek anlamda tabi ki böyle bir isteğim yok

ortada bir sapik var
o'da konu sahibinin kocasi!

konu sahibesinin kocasi ile kardesi
esit derecede suclu degil

15 yasinda affedilemez bir hata yapti
15 yasinda daha cok kucuk bunu unutmamak lazim
ogretici ve sahip cikmak lazim
yoksa bu kizin akibeti cok kotu olabilir
sucluluk psikolojisi, sahipsizlik derken kotu sonuclar dogurabilir

asil kocaya yogunlasmak lazim
adam cocuklugunu bildigi kucuk bir kizin ergenliginden faydalaniyor
bence en buyuk cezayi koca cekmeli

bu cümle acının büyüklüğünü anlatmaya yeter de artar bile canım of çok büyük bi imtihandan geçiyosun
sakın sabrını yitirme
Allahım sana çok sabır versin canım
eşin de kız kardeşin de suçlu bence ama suçun büyüğü eşin olacak o pislikte
canım ben ne eşini ne de kızkardeşini düşünmüyorum burda önemli olan senin ve oğlunun durumu
peki canım oğlun farkında mı durumların yani babasını soruyo mu
senin durumunu görünce ne açııklıyosun of yaaa üzüntüden başıma ağrı girdi

Son düzenleme:
Öyle bir atılırki sen bile şaşırırsın canım.

Ben bu hayatta hiçbir şeye şaşmam CANIM.

Atılmamalı. Atılabilir kıvamında olmasına rağmen atılmamalı. Hayatından cıkarabilir ama tekrarlıyorum daha kötü şeylere sebep olmamak için ATILMAMALI

bir öğretmen olarak söylüyorum...
15 yaş kesinlikle küçük değil mutlaka neyin yanlış neyin doğru olduğunu biliyordur. ancak çok iradesiz bir yaş, bir tatlı söze kanılacak bir yaş maalesef. çocuk henüz saf, tecrübesiz...ona mutlaka kızgın olacaksınızdır ancak zamanla aranızdaki buzları eritmeye çalışın.
eşiniz için zaten yapılacak bir şey yok, o insanlığını çoktan kaybetmiş. neyse ki çok daha büyük bir hata yapılmadan farkedilmiş durum. kardeşinize sahip çıkın bilemiyorum benim aklıma kaçabileceği geldi. onun da hayatı kararmasın daha büyük bir yanlış yapmasın. onu dışlamayın ki ben bu evde duramam gibi şeyler düşünmesin lütfen.

yahu arkadaşın canı yanmış siz neler konuşuyorsunuz.yok kardeş atılır mı yok konu kapatılır kapatılmaz.birbirinizle didişiyorsunuz.Allah aşkına destek olacak yazılar yazın.saçmalamayın.şu anda en son düşüneceği şey kardeşi.herşey sıcağısıcağınayken o sadece kendini düşünebilir.önceki sayfalarda da yazdım aynı şeyi yaşayan biri olarak yazıyorum.kendinize gelin

Allah sabırlar versin çok zor bir durum.Aileniz ve sizin için de zor bir süreç.Kardeşiniz bana göre daha küçük,çocuk denilecek yaşta.Her şeye inanıp kanabilir,doğru diye düşündükleri,yaptıkları beraberinde hataları getirebilir.Sizin durumunuzda çok zor ama ailecek onu dışlarsanız daha fazla yanlış yapmasına neden olabilirsiniz.Sizin kendinizi zor da olsa toparlayıp sakin kafayla düşünmeniz gerekiyor.Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin ve sabır versin.

hiçbir zaman unutamayacaksın.kimi zaman sinir krizleri yaşayacaksın.babanla her biraraya geldiğinde bu konuyu konuşup kahrolucaksın.uyuyamayacaksın.gözünü kapadığında bin türlü saçma düşünce gelecek aklına.öyle miydi böyle miydi diye.seni çok ama çok zor günler bekliyor.

sizin gibi mi destek olalım mesela............

ben bu arkadaşa katılıyorum dogru söylüyor...

çok zor bir durum ALLAH yardımcın olsun canım
kardeşinde hatalı tabii ama burda asıl suçlu eşinsonuçta kardeşin 15 yaşında bir çocuk eşin onu kandırmıştır aklına girmiştir.
sana bol sabır diliyorum canım

Allah sabır versin. Canını böyle derinden yakanları geride bırakıp başın dik yoluna devam etmelisin ve edeceksin de. Oğlun için ama en başta kendin için. Artık sen daha güzel bir insansın, mağdur olduğun için değil, her acımız bizi biraz daha akıllı yaptığı için. Yolun açık olsun.

bencede keşke ölselerdi...saygı duyulcak bişeyleri olurdu...
Allah yardımcın olsun canım..daha neler geliyo ağzıma ama yazamıyorum....................................

yok canım o öyle değil kadınların 9 nefsi olur hepsine hakim olurmuş
fakat erkekler 1nefsine hakm olamazlarmış...

Onlar bi ömür boyu bu iğrenç şeyi üzerlerinde taşırlar olmayan karakterleri yüzlerinden okunur ve hiçbi zaman mutlu olamazlar, ama senin düşünemiceğin şeyler olmuş kandırıldım diye düşünsen olmaz çünkü kimse böyle bişeyden şüphelenmez ki insanın aklına gelse kendinden utanır. Sen bunu atlatırsın ama onlar ilahi adaletle cezalarını öyle bi bulcaklar ki ..
Böyle bi durumda burdakilerin, ailenin, toplumun kimin yanında olduğuna bak sana destek olan o kadar insan var, üzülmemeye çalış sadece onlara acımakla yetiniyorum. Bunları Allah'ın yarattığına da inanmıyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…