keske ölseydiler....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
allah binlerce kez sabır versin insanın başına gelebilecek en zor durumlardan birisi sözün bittiği yer....
birçok arkadaşımızında dediği gibi güçlü ve dimdik durmak zorundasın biliyosun herşey biz insanlar için...ve yine biliyorsun insanoğlu çiğ süt emmiştir nankördür....
eşin için söylenecek söz yok yapabileceği en büyük kötülüğü yapmış sana..
kardeşine gelince cahillik yapmış yapmaması gerekirdi şu bu bunlar sadece seni rahatlatma sözleri.....
eğer 15 yaşında bir kız eniştesiyle birlikte olmayı göze alıyorsa cahil falan değildir herşeyi göze alabilecek cesareti vardır...
sen uzun bir müddet kardeşinle yüz yüze gelme ailende çok ciddi bi yaptırım uygulasınlar kardeşine...
bugün bunu yapıyorsa yarın başka ailelerde zarar verebilir..
başka ne denilebilir ki allah sabır versin allah güç versin...

dünden beri okuyorum ama ne yorum yapacağımı bilemediğim için elim klavyeye gitmedi.Allah yardımcınız olsun.

bu kadar saın olamazsnz demıssnz ama saınım bende ınananmıyorm ama cok sakınım kı normalde ufacık bırseyde yakıp yıkan bı ınsanımdır onları merak etmıyormsnz demıssınz etmıyorm ama ıstemesemde haberlerı gelıo eşim olaca adam napacaını blmez vazıyette dolanıomş gece sehır dısındakı ablasına gtmıs duramams gerı cıkmış falan kendını öldureceını söluyo ama yasıyo ölmesnde zaten benım onunla tek munasabetım cocugmun babası olması benım ıcın guzel seyler yapamadı hayatımı mahvettı barı bundan sonra cocuunun mutlulugu ıcın ugrassın ceza alacakmı bılmıorm ama sanırım ceza almaktan da korkuyo kardeşm olacak o....u da normal hayatına gerı dönmş okula gıdıoms yanı anlıcanz olan sadece bana oldu bnm cektıgım acı oldu

zor bi durum allah sabırlar versin
bundan sonra ne olursa hiçbişey eskisi gibi olmaz diye düşündüm.

Allah dayanma gücü versin..

İnşaallah en kısa zamanda toparlanırsınız, bebeğinizle birlikte çok mutlu ve huzurlu bir hayata başlarsınız..

Dualarım sizinle..

içimden çok fazla küfür geçiyo ama banlanmamak için susuyorum. olan size oldu bence bundan sonra çocuğunuzu o adama göstermeyin. babasının gittiğini söyleyin göstermeyin. sırf çocuk için bile biraraya gelmeniz sizin acı çekmenize sebep olur. kardeşinize gelince sizi ne kdar düşündüğü belli umursamayın. bu arada hiç konuşmayıdamı denemedi sizinle özür falan. çok fazla açıklama olmadığı için bilemiyoruz bizde. eğer aramadıyysa sizi sallayın gitsin. onlar sizi haketmiyor. öyle düşünün.
kendinize yeni bir hayat çizin bu hiç kolay değildir ama çocuğunuz için mecbursunuz. yineliyorum Allah yar ve yardımcınız olsun..

bak güzelim
bazen hiç beklenmeyen kriz anlarında, insanlar kendilerinden beklenilen tepkileri veremezler
hatta "kanım dondu" da bu yüzdn denir
donar kalır insan
ağlasa ağlayamaz, bağırsa bağıramaz, kırsa kıramaz
yutar, kocaman yumrularla boğazında

o yüzden bence şu anda sen gerçekten şoktasın ve biz bile dış kapının mandalları olarak bu kadar etkilenmişken, senin neler hissettiğini tabii ki bilemeyiz
o yüzden kimseye kendini ifade etmeye çalışma
bir de buna harcama gücünü yani

tek istediğimiz buraya dök içini
istersen söyle kimse yazmasın, sadece okunsun ama sen yaz
yaz ki atma içine
yaz ki boğazındaki yumrular daha çok acıtmasın canını

yolun uzun maalesef ama ben inanıyorum ki başaracaksın...

evet çocuğunun babası çok büyük ihtimalle vicdan azabından değil de, "mahalle baskısı" ve "rezil olma duygusu"ndan dolayı kaçıyor şu anda.
mümkünse ceza almadan ölmesin

kardeşine gelince... elbet onun da hesap vereceği gün gelecek.
elbet o da gerçekten sevecek birisini, belki yuva kuracak, belki anne olacak
o zaman anlayacak sana yaptığı vicdansızlığı

sen sabret canım...

hissettiğini hissetmem mümkün değil ama içindeki acıyı ve nefreti birazda olsun anlayabilirim...onları düşünme desekte burada bu mümkün olmuyor, her anını onla veya onlarla nasıl geçirdğini düşünüp yeniden yaşıyor olabilirsin şu aralar ama bu çok normal arkadaşım,hepsni içinde tekrar tekrar yaşayacaksın hatta içinde belkide rüyalarında onlarla hesaplaşacaksın... bunlar seni yavaş yavaş rahatlatacaktır nazlıbebek..bu süreçte böyle bir sakinlik dönemi oluyor bendede olmuştu (aldatılan bir kadınm bende) bu beynimizin bize bir lütfu aslında ...çok büyük şoklarda insan beyni kendini ve vücudunu koruma altına alıyor böylece.... sen sadece dinlen ,gez arkadaşlarınla sohbet et ve mümkün olduğu kadar yalnız kalmamaya bak arkadaşım... en çok da yavruna sarıl öp kokla onu... o seni iyileştirecektir... acını içimde hisseden bir arkadaşın olarak seni kucaklıyor bebişinin yanaklarından öpüyorum....

bir de sırf şu konuya mahsus olmak üzere herkes içinden geçen gerçek duyguları banlanma korkusu söyleyebilse? olmazmı?
patron, sen bile dile geldin bak:18:

ne zamandır okuyorum ama ne yazacağımı bilemedim ne desem seni teselli etmez
kardeşin konusuna girmeye hiç gerek yok 15 yaşında biri kolay kandırılabilir evet ama kendisine annelik yapmış ablası için vazgeçerdi yapmazdı
eşine gelince zaten bu olay mahkemede ispatlanırsa reşit olmaya bir kızla beraber olmaktan cezayı yiyyecek hiç kurtuluşu yokk
çok sakinim tepki veremiyorum diyosunya sebebi şu olabilir
kabullenemiyosundur
kendi içinde o sebepten bu kadar sakin duruyo olabilirsin
arkadaşların dediğine katılıyorum sakın kardeşinle görüşme eşinden haber dahi alma kopar bağlarını
ailen sana destek olur iş bulursun gençsin başta zorlansan bile sonra rahatlarsın dua et allah sana yol göstersin
öldürmeyen acı güçlendirir derlerr eskisinden daha güçlü dimdik durur evladını büyütürsün
belki biraz acımassız olacak ama eşinden oğlun için babalık bekleme yapmasın
onun babalığından ne olurki zaten kendini mahvetmiş oğluna ne hayrı olurr
sen güçlü olur hayata dört elle sarılırsan oğlunla feraha çıkarsınız allahın izniyle

bırde belkı bana kızacaksınız ama ben onun ceza almasını ve bu olayın duyulmasını ıstemıyorum dusundukce duyulmaması daha mantıklı gelıo tabıkı onlar ıcın deıl oğlum ıcın onun damgalanmaması ıcın onun hayatını etkılememesı ıcın bılmıyorm belkıde saglıklı dusunemedıgımden sızce nasıl olmalı

Çok acı ya.. Benimde 17 yaşında kızkardeşim var.. Eşimle çok iyi anlaşırlar şakalaşırlar ama Abi-kardeş olarak. Böyle birşeyi düşünemem bile kafamda hayal edemiyorum yani.. Allah akıl fikir versin. Büyük travma yaşıyorsunuz ama en kısa sürede atlatmanız dileğiyle. Allah sabır versin

Sizin yerinizde olsam bende duyulmasını istemezdim çocuğum için.Bu yüzden alacağı üçbeş aylık cezayıda istemezdim.

Onları Allah a havale edin hayatınıza devam edin..Söylemesi kolay ama siz annesiniz ve çok güçlü olduğunuzu düşünüyorum.

Ayağa kalkacağınıza ve hayatınızı çok daha farklı yönde yönlendireceğinize inanıyorum.

ben burada sadece kendi fikrimi söyleyebilirm
oğlunun damgalanacağı bir durum yok ki ortada
senin de utanmanı gerektiren bir durum yok

hiç bir suç cezasız kalmamalı
bence tabi

bir zamanlar neşe karaböcek ve kardeşinde böyle şeyler yaşanmış ama sonra kocasından boşand seneler sonra kardeşini affetti zor olmuştur tabi ama allah yardımcın olsun

Birsencim, senin yorumlarını genelde çok mantıklı bulurum.
Çok objektif yaklaşırsın konulara

ancak onun cezasız kalması bir nevi ödül olmayacak mı her ikisine de?
ceza almayınca konu sahibi hiç bir şey yokmuş gibi unutabilecek mi tüm yaşananları?
tek cezalandırılan yuvası yıkılan, insanlara güvenini kaybeden konu sahibi mi olacak?

sakın yanlış anlama, sadece fikrini öğrenmek istedim.

oğlun neden damgalansınki böyle düşünme ne senin nede oğlunun suçu yokki
eşin ceza almazsa ekmeğine yağ sürülmüş olacak siz ayrılacaksınız
etrafınınzdaki kimseye anlatmayın anlaşamadık boşandık dersiniz aile içinde kalsın ama mahkemede delilleri gösterin bence
sen çalışmıyosun eşin çalışıyo mahkemede eğerki onu suçlu düşüreecek bi delille çıkamazsanız mahkeme çalışıp eşinizde isterse çocuğu babaya bırakabilir

baban telefonu savcılığa vermişti,siz şikayetçi olmasanız bile kamu davasından mahkeme açılır bildiğim kadarıyla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…