keske ölseydiler....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
siz dedikten sonra okudum konusunu, cumartesi geceleri gezmeden geç döndükleri için pazar sabahları uzuuunnnn bir kahvaltıdan sonra sinema keyfi yapıyorlarmış... işte bu olmadı ama madem öyle çocuğunla vakit geçir bütün hafta zaten babaanne de bari haftasonu seninle olsun.. hay allah yaa neyse kınamayacağım, benim de evladım var yarın öbür gün ne yaşarım bilemem ama Allahım kızımı benden ayırmasın..

ne yani yalan mı söylüyorum,ne çirkin bir tavır..daha çok eşimin ilgileniyor,ben devamlı gitmek zorunda değilim,o yüzden belirtmemiştim..
hakaret mi,nerde?? bir cümle gösterin hakaret ettiğime dair?
evet onu diyorum işte,istememişse çocuğuna bakmak,bahaneler arkasına sığınmasına gerk yok ki.kaliteli vakit geçiriyorum da ilgisi yeterince var da bilmem ne...
şartları da kendisi anlattı zaten;karı koca kendi işyerleri varmış,işleri geliştirmeleri için 1,5 sene daha zaman varmış.öncesinde evlenmeden önce de babanedeydi çocuk zaten.o zaman da konu sahibi kendini topluyordu..
benim amacım yargılamaktan ziyade gözünü açmaya çalışmak.bazen tanımadığın insanlardan duymak gözünü açar insanın..
ayrıca size ne demek kk ya aykırı..konu açılıyorsa herkesin yorum hakkı var..yoksa bana ne gerçekten de..tanımam etmem..

Dogur dogur babaanneye postala hayatini yasa ohh ne alaa

Sırf muhalefet olmak için hiç tanımadığınız birini rencide hakkını size kim veriyor?
Maddi güçlükleri var zor zamanlar geçiriyor belli ki , siz onun durumunu nerden bilip bu kadar iddaalı bir şekilde konuşuyorsunuz? Bizim komşuda çocuğunu babaannesine bırakmak mecburiyetinde kaldı, kendisi çalışmak zorundaydı maddi yönden sıkıntılıydı ve iş nedeniyele kendi memleketlerinden uzaktı, bakıcıya da para vercek durumları yoktu, çocuk 2yıl babaannede kaldı, çocuk evde annesiz sürünsün mü yoksa babaanne ile ilgili sıcak bir yerde mi dursun?
Hem o hayvanlığı yapmış o adamın annesi ise o kadıncağızın ne günahı var? O pisliğin annesi ise de çocuğunda babaannesi. Kız ailem yok kimsem yok zor durumdayım diyor siz illa ki sokucak laf buluyorsunuz, herkes kendi hesabını kendisi versin bırakında. Her anne olan kişi kalkıpda ahkam kesemez, rencide edemez. Herkesin durumuda , huyu suyuda bir değil.Tasvip etmiyorum de yorumunu yap geç... Bende sizin yorumlarınızı tasvip etmiyorum hanfendi.

Ee madem o kadar zor durumda ikinci bebegi neden istiyor bunuda aciklayin o zaman

evet bencede kimseyi yargılamayın ne hayatlar var
bizim bir komşu tek başına baktı kızına , bakıcı tutacak parası yoktu o da işten çok geç gelirdi
çocuk evde olduğu günlerde korkudan tv nin sesini sonuna kadar açardı bütün odaların ışıklarını felan açardı tek başına bir çocuğun evde tek kalması kolay mı
kadına çok dedik babannesine ver diye ama ben evladımdan ayrı kalamam dedi , ama çocuğa yazık oldu

Genel bir yorum yaptım. Sadece sizin yazdıklarınıza değil.
"Size ne" değil, "bize ne" dedim.
Ayrıca konuyu saptırmak da kk kurallarına aykırı ona bakarsanız. Bu konu da oldukça sapmış durumda.
Örnekten anlamamak gelenek oldu sanırım bu aralar kk' da. Adı üstünde örnek.
Ben gerçekten çok sıkıldım. Size tekrar iyi günler ve mutluluklar diliyorum,

Ne olursa olsun evladımı bırakmam. Bırakamam ya..

Tamam evlilik bitmiş ama başını sokacak evin var. Paran var. Vakit bir şekilde yaratılır ama çocuğun giden zamanını asla geri getiremezsin.

Ayrıca 8 yaş küçük değil. Kendi başına evde kalabilir( tüm gün değil,yanlış anlama olmasın ama mecbur kalındığında komşuya haber verilip 1 saat emanet edilebilir. ), tuvalet ihtiyacını giderir, yatağını toplar, dolaptan bir şey alıp yiyebilir, masayı toplayabilir. Bizde 8 yaşında olduk, benim birde kardeşim vardı 2 yaşında, onunla da ilgilenirdim.

Konu sahibi ağır şeyler yaşamışsın ama bunun faturasını evladına kesme. Ne olursa olsun, şartların evladını yanına almaya müsait. Bu vakte kadar giden gitmiş, olan olmuş, bundan sonra aynı hatayı devam ettirme. Çocuğunu yanına al. Yoksa ilerde pişman olursun.

Son düzenleme:
olmaz bence tek başına bir çocuk sekiz yaşında bir çocuk evde tek kalamaz
bunun yangını var , hırsızı var sapığı var tehlikeli bence o yaşda bir çocuğun evde tek kalması

çaresizlik ancak böyle olabilir ...işleri geliştirmek için çocuğu bırakmak çaresizlik değildir.sizin komşunuz çaresizlikten yapmış.babaneye verseydi yine aynı yorumları yazmazdım,hatta tek kelime etmezdim anneye de çok üzülürdüm..
annesidir,kararı böyle olmuş,hangisi daha iyi olurdu bilemem.evde yalnız kalması mı,babanede olması mı..
ama dediğim gibi konu sahibinin durumu çaresizlik falan değil..

Pişman olmaz arkadaşım merak etme.Yeni bir çocuk yapınca onu pamuklara sarar eminim ..(öbür zavallıda kenardan izler öylece)

olmaz bence tek başına bir çocuk sekiz yaşında bir çocuk evde tek kalamaz
bunun yangını var , hırsızı var sapığı var tehlikeli bence o yaşda bir çocuğun evde tek kalması

1 aydır evde yatıyorum demiş konu sahibi. Yani annesi şu an evde. Bana bakacak kimse yok demiş ama çocuk zaten bakılacak yaşı geçmiş. Doktora gitsem emanet edecek kimse yok demiş bir yorumunda, doktora gitmek gelmek 2 saat, komşuya söylese 2 saat göz kulak olurlar. Bu açıdan söyledim evde kalabilir diye.

Ayrıca kendi işlerini yapıyorlarmış. Çocuk zaten tüm gün okuldadır. Okul çıkışları annesinin yanına gelip sonra eve geçebilirler. Kısaca, çocuğu yanına alabilir.

evet doğru kadın çaresizdi kocası yoktu fabrikada çalışıyordu gece gidiyordu çoğu zaman işe
o kızı hep evde olmaktan kendi ihtiyaçlarını kendi karşılamaktan dolayı çok çabuk olgunlaştı ortaokula giden bir çocuk mu 30 yaşında bir kadın mı belli değil
konuyu okumadım çok sayfalar var bilemem çaresiz mi değil mi
burada anlatamadığı anlatmak istediği bazı ayrıntılar vardır belki yada yoktur bencilliktir tek yaptığı

bilemiyorum o kısımlarını
kendi iş yerine götüremiyormuymuş ? kendi işiyse elbette götürebilir orda haklısınız
ben tüm gün evde olmuyorlarsa çocuk tek kalamaz dedim ama kendi işleri varsa iş yerine götürme şansı varsa durum değişir tabi

Ee madem o kadar zor durumda ikinci bebegi neden istiyor bunuda aciklayin o zaman
İnsanların bebek hayali kurması sizce anormal mi geliyor ???
Kadıncağız 1,5 yıla kadar düzlüğe çıkacağını belirtiyor ve zaman çizelgesi belirlemiştir kendine göre. Maddi zorluklar içinde doğurucam demiyor ki... Bunda ne var allah aşkına açıklayın bana ? Adam gibi biri izah etsin ?
Siz hayatınızda gaddar ana görmemişsiniz. Bakın size babamın hikayesini paylaşayım;
Benim babamın annesi babası o çok küçükken ayrılmış , 3kardeşmişler , annesi bırakıp farklı bir şehre gitmiş. Babası desen hovardalık peşinde koşupp durmuş, o üç çocuk yiyecek ekmek bile bulamamış , babaannesi almış yanına ama o da işten güçten ekmek parası yüzünden ilgilenememiş, 1tanesi oynadığı su şişesinde içinde bulunan zehiri içmiş ölmüş , diğeri açlıktan bakımsızlıktan ölmüş , babam 3-4 yaşlarındaymış mahallede gezerken komşuları eline ekmek tutuşturmuş o öyle hayata tutunmuş, yıllar boyunca annesi hiç aramamış sormamış bir iz bir adres bırakmamş, babası evlenmiş üvey annesi istememiş babam 14yaşında evden kaçıp annesini aramaya olduğu şehire gitmiş , köprü altında yatmış ,çöpten ekmek yemiş, bulaşık detarjanıyla dışarıda kafasını yıkamış, iş bulup çalışmış 1 yıl sonra annesinin izini bulmuş annesi evlenmiş ve çocukları olmuş eşininde başkasından çocukları varmış, babamıda almışlar yanına, eve bazen hiç gelmediği günler olmuş eve geldiğinde oğlum sen nerdesin bile dememiş, o kadar vurdum duymazmış kii... Neyse sonra babam annem ile evlenio düğününe gelmio, torunun sünnetine nişanına vs.. bile gelmiyor ve aynı şehirde yarım saatlik yol mesafesinde olmasına rağmen, ama babam hala onun gibi taş kalpli anneyi arar sorar görmeye gider.

Demem o ki , insanların hayatlarını ön yargılı olarak rencide edemezsiniz ve o bir anneyse, sen bir babamın annesine bak birde bu kadar güçlü bir anneye bak, kadınların kaçta biri bu kadar zorlu yoldan doğru düzgün çıkabiliriz ki, o kadın çalışıyorsa çocuğu için kendi için, biyolojik babası olmayan birinden bir gün oğlu için bişey istemek zorunda kalabilir ve neden kendini bu kadar güç bir duruma düşürsün ki? Lütfen yapmayın , ben okuduklarımdan anladığıma göre o akıllı ve güçlü bir anne, çocuğunu düşündüğü içinde bir süre babaanneye bırakması suç mu? Hem o yaşlı kadıncağız oğlunun günahı yüzünden neden torunundan mahrum kalsın ki? yada çocuk babaannesinden?

Bardağın hem dolu hem boş tarafından bakmanızı rica ediyorum tüm yorum yapanlardan. İyi günler.

Kendi iş yerleri varmış canım. Çocuk zaten tüm gün okulda. İş çıkışı annenin yanına gelse servisle, orda oturur ödevini yapar. Netice de kimse tutamaz annenin yerini. Benim bir arkadaşımın annesi kendi dükkanını işletiyordu. Çocukluğu bu şekilde geçmiş. Ve ailecek bağları çok kuvvetli. Annesini çok sever, çok düşkündür.

İnsan istese çözüm yaratır, zor değil.

Elbette bilemeyiz şartlarını ama ben kendi evladımı anneme bile vermem baksın diye. Olmaz, olamaz bence.

bu örneği vermenizdeki amac ne
babanıza cok cok üzüldümde.
nesi farklı bu hikayenin?

Evet bu sartlar altinda bebek hayali kurmasi anormal geliyor hemde cok anormal. Benimde daha kucuk bi oglum var maddi durumumda iyi annem kv yakinimda oturuyolar ama ben bu durumda bile yeni bebek hayali kuramiyorum nedense??? Konu sahibinin bebek yapma luksu yok kusura bakmasin kimse adama derlerki once dogurduguna bak sonra yenisini dusun ben ortada zorunlu bi durum goremiyorum tabiki hayatta bazen oyle seyler olurki mecbur kalirsiniz ama bu konuda mecburiyet yok. Yahu kadin haftasonu gece gezmesinden sabah kocasiyla sinemaya gitmesinden bahsediyor siz ne diyosunuz Allah askina biraz mantik!

Kendini öldürürse en doğru şeyi yapmış olur, yapamaz bu ödlek,

Kurtul bu adamdan, kardeş konusu biraz karışık, yaşının küçüklüğü affedici bir neden gibi olsa da unutmak zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…