keske ölseydiler....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrica baska konusundada 1.5 yil mevzusundan once 1 yila duzluge cikicagini yazmis. Bide arkadasin dedigine katiliyorum sizin babaannenizin yaptigiyla konu sahibinin yaptigi arasinda pek bi fark yok

Ergen kızların ne yapacağı belli olmuyor baban iyiki sıkı takip etmiş , ama bunda eşinin suçu daha çok , adam bozukmuş

yahu ben yurtdisindayim kimim kimsem yok doktora da beraber gidiyoruz, hastayken de beraber yatiyoruz.
esim isten gelip cocuga bakiyor ben ise gidiyorum. yurtdisi aile ziyaretleri vs derken kit kanaat geciniyoruz.simdi cocugu turkiyeye anneme gonderip burda tam zamanli ise gireyim. esimle rahat rahat gezelim tozalim. cocuk zaten orda buyur durur. askere gitmeden once de helallik almaya gelir artik. ne de olsa biz hala mortgage falan oduyoruzdur. dur hele evimizin sahibi olalim!

Çok üzüldüm çocuğa.

Ya allah aşkına cute ve diğerleri çocuk sahibi olmayan ya da çocuğunu oraya buraya bırakmakta beis görmeyen insanlarla annelik tartışması yapıyorsunuz ve sizi anlamalarını bekliyorsunuz. Ne derseniz diyin çocuğu olmayan ya da rahatlıkla çocuğunu anneanneye babaanneye amcaya teyzeye bırakabilen biri sizi anlamaz anlayamaz. Ben bakıcıda anneannede kalmasam -her akşam kendi evime gitsem bile- belki ben de anlayamazdım. Siz yapmanız gerekeni yapıyorsunuz allah sizleri evlatlarınızın başından eksik etmesin. Allah hiç bir çocuğu anasız babasız büyümek zorunda bırakmasın.

anladım son sayfalarda bazı arkadaslar evlenmeme tepı gostermıs sızıde oyle sandım...
bende tamamını okumadım sayfaların ama tepski gösteren arkadaşlar ne için tepki gösteriyorlar anlamıyorum ne yani yasmı tutacakdınız deymeyecek kişiler için ohh mis gibi yeni yuvanı kurmuş mutluda olmuşsun . Tebrik ederim canm Rabbim herdaim mutluluğunu korusun ve arttırsın inş. Diğerleride kendi pisliklerinde boğulsun..

Israrla yanına almalı çocuğunu diyenler hep anneler. Kalplerimizle istiyoruz bunu mantığımızla değil. Ben de onlara katılıyorum. Benim annem de çalışırdı sabah güneş doğmadan çıkardı evden ama bakıcıyla ve anneanneyle idare ettik aklımız başımıza gelene kadar. Sonrasında okuldan çıkar bazrn eve giderdik bazen annemin babamın iş yerine.
Kuzenime ilkokula başlayana kadar babaannesi baktı köyde. Neredeyse 30 yaşına geldi hala anne babasıtla o sıcaklığu yakalayamadı. Babaanne çok iyi bakabilir ama anne sevgisi verebilir mi?akşam geldiğinde aileyle sofraya oturmak gibisi var mı? 8 yaşında ana kuzusu o daha.
Güçlü kadın demişsinizde biz ne güçlü kadınlar gördük çocuklarını tek başına büyüten. Yaşadıkları kolay değil ama atlatmış çok şükür. Olan arada çocuğa olmuş. Hem anadan olmuş hem babadan.

AMİİNNNN....

Bu kadına hak veremiyorum veremem hiçbir bahane hiçbir zorluk bir çocuğun hem de anne varlığına ilgisine bu kadar muhtaç yaşta bir çocuğun annesinden ayrı yaşatılmasını haklı gösteremez bana. Ellerim titriyor gerçekten yazaarken o çocuğun yerine koyuyorum kendimi ve çok zor. Önce kendi işimiz var yoğun çalışıyoruz vakit yok deniliyor sonra ayağımı kırdım yatıyorum 1 ay yatıcam 1 ay o çocuğa kimse bakamaz mı bakıcı alınacak güç mü yok onu geçtim zaten okul çağında bu çocuk yarım gün kendisi evde duramaz mı. Zaten 1 sene geçmiş daha da geçecek peki bu vakit ne zaman gelecek oğlunuzun artık anne ilgisine bakımına ihtiyacı kalmadığı zaman mı. Benim annem babamdan ayrıldı iki çocuk kardeşim 6 yaşında ben 11 yaşımda. Tek kalırdık evde annem çalışırdı ve çok çok zor şartlarda büyüdük bir kere babama vermeyi düşünmedi bilirdi biterdik hasretten. Yazın hiç olmazsa tatil yerine geçsin diye köye anneanneme gönderir her akşam arar telefonda ağlar, 2 ay için gittiğimiz köyde en fazla 1 ay kalabilirdik çağırırdı. Yani yok bir anne nasıl evladını görmeden sarılmadan uyuyabilir, gezebilir, kursağından yemek geçer bir ekmeği bölüş çocuğun yanında olsun onun iyi bir yaşama değil anneye ihtiyacı var sevgi her şeyin üstündedir. Eşinizin çocuğu da onun ailesinde ohh ne güzel hayat yazık çok yazık..

Çok üzüldüm çocuğa.

ben de cokk uzuldum. dusunsene hersey normal gidiyorken 5 yasindasin tam anneye babaya en bagli oldugun zaman. baban serefsizlik yapiyor. annen seni babannene birakiyor. bir ay once guzel bir aile hayati yasarken birdenbire yasli insanlarin yaninda siginti oluyorsun. konu sahibiyle empati yapanlari anliyorum ama ya o 8 yasindaki cocuk. onun yurefinden su an neler gectiginin empatisini kim yapacak?
hergece yattiginda anne baba diye aglamadigini kim bilecek?
haftada belki iki haftada bir onu gordugu okuluyla ilgilendigi icin kendini tum vazifelerini yerine "herkesten daha iyi" getirdigini ileri suren annesi mi?
seref yoksunu babasii mi?
kendi cocugunu da anasinin basina atmis uvey babasi mi?
biz de elimizde olmadan uzuluyoruz bu cocuga ve bu konu sahibine tepki olarak yansiyor.

konu sahibinin çok zor şeyler yaşadığında hem fikiriz.
Allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın.
çocuk büyük bir ihtimal anne babanın neden boşandığını bilmiyor.
ama boşanma bile çocuk için kendi başına bir travma.
3 sene önce anne babayla mutlu bir aile tablosu çizerken,
şimdi ne anne var ne baba.
Allah yardımcısı olsun,ne diyelim.

ayrica konu sahibi 2 yasinda cocugunu bakiciya vermis calismak icin, cocugun babasiyla evliyken yapabildigini simdi niye yapamasin?
cunku esi de o da eski hayatlarina dair birer ani istemiyorlar yanlarinda. yeni bir bebekle sifirdan basliyorlar simdi.
olan ben neden terkedildim diye dusunup duran kendilerini suclayan miniklere oldu.

ben bırakmam bırakamam da ama anne sonuçta ben işe gitmek ZORUNDA olduğum için bile kendime kızıyorum kızım beni özlüyordur diye o yüzden dedim şartlar öyle gerekiyordur o yüzden bırakmıştır.. amaaa başka bir konusuna dikkat çekti bir arkadaş onu okudum ve beynim döndü resmen, cumartesi pazar eşiyle nasıl keyif yaptığını anlatmış... allahım büyük konuşturma beni, ve kınamak istemem başıma gelmesinde korkuyorum.. ama ama ama işte... offf bilmiyorum çok şey var söylemek istediğim ama işte herkes aynı değil.. ben mesaiye kalıp da eve geç geldiğimde nasıl özlemiş oluyorum hele hele ben eve gitmeden uyuduysa offf offff... hay Allahım sen beni yavrumdan ayırma, onun acısını yaşatma, beni onsuzlukla sınama.. Amin..

Zaten şu durumda, hasta olduğunda ilgilen babaanne.
Okuluyla ilgilenen babaanne.
Yemeğini yediren, kıyafetlerini yıkayan, onunla çizgi film izleyen babaanne.
Hata yapınca kızan babaanne.

Anne yok ki ortada, iyisiyle kötüsüyle, içten gelerek veya gelmeyerek annelik görevini üstlenen babaanne.

Babaanneye bir şey diyemem. Bakamam da diyebilirdi. Kadın almış bakıyor çocuğa, iyi veya kötü.
Sığıntı gibi, belki değil, ama suç anne de. İnsan evladını bırakmamalı. Bırakamaz.

Bırakacak olsaydı, benim annem bırakırdı.Her türlü sıkıntıyı çekmiş. Benim bebeklik dönemim annemin evliliğindeki en zor yıllar. Ama gitmemiş, bırakmamış. Onca eziyete rağmen, sana bakınca unuturdum demişti. Keşke konu sahibi de, haftasonları eşiyle tüm gün film izleyeceğine, çocuğuna sahip çıksaydı. Bütün sıkıntılarını evladına bakınca unutsaydı.

yok babannede. allah razi olsun zaten. ben onu suclayamam. benim de babannem kuzenlerime bakti. anneleri terkettiginde kucugu 2 yasindaydi. aylarca aramadi sormadi.
su an kuzenim 20 yasinda hala annesini ziyaret eder sevgi dilenir. cunku anne bir cocugun ihtiyaci olan en onemli sey. yasin kac olursa olsun. akla ilk gelen can simidi annedir. babanne degil.
babanne geliyorsa oyle veya boyle o anneler anneligini yapmamis demektir.

Oğlum bu sene kreşe başladı ve geceleri uykudan uyanıp seni çok seviyorum anneciğim diye öpüyor beni. Belli ki özlüyor gündüzleri. Akşamları birliktr olduğumuz halde yetmiyor demekki. O çocuk nasıl doysun annesine haftada 1

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…