keske ölseydiler....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
dejavu,senin anlatımına ve mesajlarına bayılıyorum.
ve tabii sonuna kadarda katılıyorum.

Canım benim annem babamdan ayrıldığında ne parası ne mesleği vardı ilkokul mezunu 30 unu da geçmiş bir kadındı bir tek eşyalar kaldı bize ev kira. Annem iş arar bulamaz, kuru ekmek yerdik. İş buldu ayaklarının ağrısından gece uyuyamazdı. Biz tek kalırdık evde annemin ailesi de başka şehirdeydi kimsemiz yoktu komşular göz kulak olurdu işte. Ve yine de gelir o yorgunlukla yemeğimizi yapar saçımızı okşardı et yoktu yemeğimizde bazen yumurta bazen peynir ekmek ama mutluyduk işte güvende hissediyorduk kendimizi. Tek çalışan ve küçük çocuğu olan ailesi de olmayan kadın kendisi mi. Bahaneler bahaneler yaparlar keyif tabii o çocuklar eski eşlerinden kalan ayak bağı sadece bu kadar ağır yazıyorum çünkü öyle tek zorluk yaşayan kendileriymiş gibi haklı çıkarmasınlar kendilerini.

tabı ıllakı dısarıda olucak dıye bısey yok
bazı pazarlarıfılm gunu ılan edıyoruz mesela tum gun pıjamalarımzla uzun bı khvltıdan sonr aralıksız 3-4fılm ızledıgımız oluyor..cumartesı akşamını gezmeye ayırmıs ve gec dönmüş oluyorz genelde boyle gunlerde...
ama bu pazar bolca gezdık

keşke o pazar günleri yanınızda oğlanda olsaymış ve keşke o gezmelere onuda yanınıza alsaymışsınız

Yeğenim var 5 yaşında, annesi mesaiye kalınca babası uyutuyor akşamları. Fakat her gece deliksiz uyuyan çocuk anne mesaideyken annenin olmadığını hissediyor sanırım, korkarak uyanıp anneciğim gel artık nolur beni bırakma diye ağlıyor. Babası da çok ilgili ama olmuyor annesiz işte. Bir de bu çocuğun babası da yok yanında.

Konuyu önceki seneler okumamıştım, dün gördüm yorum yazmadan edemedim.
Annem benden 3 yaş küçük kardeşimle 7 yaşındaki beni; maddi sıkıntılar sebebiyle evde tek bırakıp işe giderdi.Haftasonları da dahil.Sizin oğlunuz 8 yaşında. Şimdi bile yanınıza alsanız o çocuğun içinde kopan fırtınaları dindirmeniz çoook zor,bunun faturasını o çocuk büyüyünce göreceksiniz. Babası zaten en büyük darbeyi vurmuş ama annesi olarak sizin de babadan aşağı kalır yanınız yok minik bir kalbin gözünde.Elbet kendi hayatınız mutlu da oldum evlenmenize güzel bir hayatınızın olmasına ama burada hiç kimse sizin kötülüğünüz için konuşmuyor. Çocuk terapistlerine,pedagoglara gidin;onların söyleyeceklerini dinleyin burda yazanlara sinirleniyorsanız.

Biri bana bi acikmala.yapabilir miiiiiii ne okuyo konu nerelere git.iş ne.olmus ne.bitmis kafam bulandı yaaaaaaaa :S

ahhhh canımm, gözlerim doldu okurken.. annene ayrı üzüldüm, sizlere ayrı içim sızladı... annen anneymiş işte... bi de sıkıntı ne anladığım kadarıyla maddi olarak durumları iyi çocuğunu yalnız bırakmak istemiyorsa bakıcı tutabilir hatta yatılı bile bulabilir.. içimden benim de ağır konuşmak geçiyor ama kınadığım ne varsa başıma geldiği için korkuyorum hele hele söz konusu çocuğumla ilgili bir mevzu olunca.. mecbur işyerindeyken anneme bırakıyorum da elimden tel düşmüyor, yattı mı kalktı mı yedi mi kustu mu annem artık daha ne yapıyosun demeden sorularımın cevaplarını sıralıyor..

yaa canım benim kızım daha 7 aylık ama maşallah geceleri öyle sık sık uyanan bir bebek değildir ama bir haftadır mesaiye kalıyorum, o yüzden ya annem uyutuyor ya eşim ben gelince uyuyor oluyor genelde ama bir haftadır saat başı ağlayarak uyanmaya başladı, öyle yapınca kucağıma alıyorum sakinleşiyor geri uyuyor.. annem seni özlüyor ve arıyordur o yüzden resmen seni yokluyordur yanımda mısın diye diyor.. gerisini sen düşün artık..

Çocuğu olmayan olmayan demeyelim bizde istiyoruz olmadı uzun bir tedavi süreci bizi bekliyor sanırım, ama ben yeğenlerimi bile özlüyorum telde seslerini duymak için kırk takla atıyorum şımarıklık yapıyorlar ölüyorum .. Her kadın anne olamıyor demekki zorla olmaz bu işler ama o devran döner yaşlılık zamanı gelir işte o zaman herkes ektiğini biçer..

bir tane de ben anlatayım. benim bir erkek akrabam ile eşi ayrılıyor. gelinin ailesi çocuğu bırak gel diyor. kadın gidiyor. yıllarca aramıyor kızını. kız neler yaşıyor üvey anne elinde dayak taciz neler neler. işin kötü tarafı evlendi şimdi yinede mutlu değil. annesi düğünde bir bilezik takarak yılların diyetini ödedi gitti. 2 kızı olmuş kadın bunu aramıyor bile

Annemle babam ayrılırken annem hiç bir şey istemiyorum çocuklarımı ver yeter dedi. Ki babamın durumu çok çok iyidir. Nafaka bile almadan bizi aldı. Sıfırdan bir düzen kurdu. Gırtlağına kadar borca battı ama yılmadı. Bize sevgisini ilgisini hep gösterdi hiç bir şeyimizi eksik etmedi. Şimdi sormak istiyorum benim ve senin annen mi güçlü yoksa çocuğunu babaanneye bırakıp yeni hayat kuran anne mi? Kimse şartlar falan diye masal anlatmasın. Annenin ellerinden öperim dejavu_one

Çocuğu olmayan dedim olamayan demedim ki yanlş anlaşılmasın. Biz de zor bir süreçten sonra bebek beklemeye başladık o süreçleri bilirim kimsenin bam teline basmamak için azami özen gösteririm. Zaten ben de hamileyim diye anlıyorum demedim o mesajda da açıkladım annem çalışıyordu anneannem ve bakıcılarda kaldık. O yüzden anlıyorum yalnız kalan çocukları. Hala annemle sıcak bir ilişkimiz yok. Hatırlıyorum çocukken anneannem
Ölmesin o öleceğine annem ölsün diye dua ederdim ki biz her akşam evimize giderdik mutlaka. Ona rağmen bu kadar travmatik bir çocukluğum oldu şimdi konu sahibinin ben hepinizden çok ilgileniyorum diyip kendi kendini tatmin etmesine öfkelendim. Yaptığı bencilliğin cezasını o çocuk çekiyor ömür boyu da çekecek.

Allah isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı hayırlı evlatlar versin. Size de keza. Maalesef annelik herkese göre değil kesinlikle haklısınız.

Benim kuzenime babaannesi baktı. Annesi çalıştığı için. Ama lafta çalışıyor tabi. Ufacık şehirde sabah 9 akşam 5. Oğlum nasılsın kuzum demekten aciz anne, ilgisini parayla gösteren baba.

Ne zaman kızsa evi terkeder babaanneye giderdi. Şimdide ailesini para için kullanıyor. Başka hiçbir dialogları yok. Ama babaanneyi çok sever. Dedesi öldüğünde yıllarca kendine gelemedi çocuk..

allah sana sabir versin canimmm... oglunu dusun onun icin dayanmak zorundasin...allahindan bulsunlar ne diyeyimmm...

Masal the end,
konunu takiptesin ama neden yazmıyorsun?
kısa da olsa kendini biraz daha ifade etmeye çalış istersen.
konun açık kaldıkça gördüğün üzere başka yerlere kaydı.

O değil de konu sahibi hanımefendi neden yöneticilere mesaj atıp kapattırmıyorsunuz konunuzu bu böyle uzayıp gidecek belli ki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…