- Konu Sahibi Masal the end
-
- #1.301
dejavu,senin anlatımına ve mesajlarına bayılıyorum.Bu kadına hak veremiyorum veremem hiçbir bahane hiçbir zorluk bir çocuğun hem de anne varlığına ilgisine bu kadar muhtaç yaşta bir çocuğun annesinden ayrı yaşatılmasını haklı gösteremez bana. Ellerim titriyor gerçekten yazaarken o çocuğun yerine koyuyorum kendimi ve çok zor. Önce kendi işimiz var yoğun çalışıyoruz vakit yok deniliyor sonra ayağımı kırdım yatıyorum 1 ay yatıcam 1 ay o çocuğa kimse bakamaz mı bakıcı alınacak güç mü yok onu geçtim zaten okul çağında bu çocuk yarım gün kendisi evde duramaz mı. Zaten 1 sene geçmiş daha da geçecek peki bu vakit ne zaman gelecek oğlunuzun artık anne ilgisine bakımına ihtiyacı kalmadığı zaman mı. Benim annem babamdan ayrıldı iki çocuk kardeşim 6 yaşında ben 11 yaşımda. Tek kalırdık evde annem çalışırdı ve çok çok zor şartlarda büyüdük bir kere babama vermeyi düşünmedi bilirdi biterdik hasretten. Yazın hiç olmazsa tatil yerine geçsin diye köye anneanneme gönderir her akşam arar telefonda ağlar, 2 ay için gittiğimiz köyde en fazla 1 ay kalabilirdik çağırırdı. Yani yok bir anne nasıl evladını görmeden sarılmadan uyuyabilir, gezebilir, kursağından yemek geçer bir ekmeği bölüş çocuğun yanında olsun onun iyi bir yaşama değil anneye ihtiyacı var sevgi her şeyin üstündedir. Eşinizin çocuğu da onun ailesinde ohh ne güzel hayat yazık çok yazık..
ben bırakmam bırakamam da ama anne sonuçta ben işe gitmek ZORUNDA olduğum için bile kendime kızıyorum kızım beni özlüyordur diye o yüzden dedim şartlar öyle gerekiyordur o yüzden bırakmıştır.. amaaa başka bir konusuna dikkat çekti bir arkadaş onu okudum ve beynim döndü resmen, cumartesi pazar eşiyle nasıl keyif yaptığını anlatmış...allahım büyük konuşturma beni, ve kınamak istemem başıma gelmesinde korkuyorum.. ama ama ama işte... offf bilmiyorum çok şey var söylemek istediğim ama işte herkes aynı değil.. ben mesaiye kalıp da eve geç geldiğimde nasıl özlemiş oluyorum hele hele ben eve gitmeden uyuduysa offf offff... hay Allahım sen beni yavrumdan ayırma, onun acısını yaşatma, beni onsuzlukla sınama.. Amin..
Oğlum bu sene kreşe başladı ve geceleri uykudan uyanıp seni çok seviyorum anneciğim diye öpüyor beni. Belli ki özlüyor gündüzleri. Akşamları birliktr olduğumuz halde yetmiyor demekki. O çocuk nasıl doysun annesine haftada 1
ahhhh canımm, gözlerim doldu okurken.. annene ayrı üzüldüm, sizlere ayrı içim sızladı... annen anneymiş işte... bi de sıkıntı ne anladığım kadarıyla maddi olarak durumları iyi çocuğunu yalnız bırakmak istemiyorsa bakıcı tutabilir hatta yatılı bile bulabilir.. içimden benim de ağır konuşmak geçiyor ama kınadığım ne varsa başıma geldiği için korkuyorum hele hele söz konusu çocuğumla ilgili bir mevzu olunca.. mecbur işyerindeyken anneme bırakıyorum da elimden tel düşmüyor, yattı mı kalktı mı yedi mi kustu mu annem artık daha ne yapıyosun demeden sorularımın cevaplarını sıralıyor..Canım benim annem babamdan ayrıldığında ne parası ne mesleği vardı ilkokul mezunu 30 unu da geçmiş bir kadındı bir tek eşyalar kaldı bize ev kira. Annem iş arar bulamaz, kuru ekmek yerdik. İş buldu ayaklarının ağrısından gece uyuyamazdı. Biz tek kalırdık evde annemin ailesi de başka şehirdeydi kimsemiz yoktu komşular göz kulak olurdu işte. Ve yine de gelir o yorgunlukla yemeğimizi yapar saçımızı okşardı et yoktu yemeğimizde bazen yumurta bazen peynir ekmek ama mutluyduk işte güvende hissediyorduk kendimizi. Tek çalışan ve küçük çocuğu olan ailesi de olmayan kadın kendisi mi. Bahaneler bahaneler yaparlar keyif tabii o çocuklar eski eşlerinden kalan ayak bağı sadece bu kadar ağır yazıyorum çünkü öyle tek zorluk yaşayan kendileriymiş gibi haklı çıkarmasınlar kendilerini.
yaa canım benim kızım daha 7 aylık ama maşallah geceleri öyle sık sık uyanan bir bebek değildir ama bir haftadır mesaiye kalıyorum, o yüzden ya annem uyutuyor ya eşim ben gelince uyuyor oluyor genelde ama bir haftadır saat başı ağlayarak uyanmaya başladı, öyle yapınca kucağıma alıyorum sakinleşiyor geri uyuyor.. annem seni özlüyor ve arıyordur o yüzden resmen seni yokluyordur yanımda mısın diye diyor..Yeğenim var 5 yaşında, annesi mesaiye kalınca babası uyutuyor akşamları. Fakat her gece deliksiz uyuyan çocuk anne mesaideyken annenin olmadığını hissediyor sanırım, korkarak uyanıp anneciğim gel artık nolur beni bırakma diye ağlıyor. Babası da çok ilgili ama olmuyor annesiz işte. Bir de bu çocuğun babası da yok yanında.
Çocuğu olmayan olmayan demeyelim bizde istiyoruz olmadı uzun bir tedavi süreci bizi bekliyor sanırım, ama ben yeğenlerimi bile özlüyorum telde seslerini duymak için kırk takla atıyorum şımarıklık yapıyorlar ölüyorum .. Her kadın anne olamıyor demekki zorla olmaz bu işler ama o devran döner yaşlılık zamanı gelir işte o zaman herkes ektiğini biçer..Ya allah aşkına cute ve diğerleri çocuk sahibi olmayan ya da çocuğunu oraya buraya bırakmakta beis görmeyen insanlarla annelik tartışması yapıyorsunuz ve sizi anlamalarını bekliyorsunuz. Ne derseniz diyin çocuğu olmayan ya da rahatlıkla çocuğunu anneanneye babaanneye amcaya teyzeye bırakabilen biri sizi anlamaz anlayamaz. Ben bakıcıda anneannede kalmasam -her akşam kendi evime gitsem bile- belki ben de anlayamazdım. Siz yapmanız gerekeni yapıyorsunuz allah sizleri evlatlarınızın başından eksik etmesin. Allah hiç bir çocuğu anasız babasız büyümek zorunda bırakmasın.
konu sahibi yeniden evlenmis yeni eşiyle nasıl gezdiğini paylaştı eski eşinden olan çocuğunuda babaanneye bırakmış yeni eşinden bebek yapmayı planlıyor özeti buBiri bana bi acikmala.yapabilir miiiiiii ne okuyo konu nerelere git.iş ne.olmus ne.bitmis kafam bulandı yaaaaaaaa :S
İnsanların bebek hayali kurması sizce anormal mi geliyor ???
Kadıncağız 1,5 yıla kadar düzlüğe çıkacağını belirtiyor ve zaman çizelgesi belirlemiştir kendine göre. Maddi zorluklar içinde doğurucam demiyor ki... Bunda ne var allah aşkına açıklayın bana ? Adam gibi biri izah etsin ?
Siz hayatınızda gaddar ana görmemişsiniz. Bakın size babamın hikayesini paylaşayım;
Benim babamın annesi babası o çok küçükken ayrılmış , 3kardeşmişler , annesi bırakıp farklı bir şehre gitmiş. Babası desen hovardalık peşinde koşupp durmuş, o üç çocuk yiyecek ekmek bile bulamamış , babaannesi almış yanına ama o da işten güçten ekmek parası yüzünden ilgilenememiş, 1tanesi oynadığı su şişesinde içinde bulunan zehiri içmiş ölmüş , diğeri açlıktan bakımsızlıktan ölmüş , babam 3-4 yaşlarındaymış mahallede gezerken komşuları eline ekmek tutuşturmuş o öyle hayata tutunmuş, yıllar boyunca annesi hiç aramamış sormamış bir iz bir adres bırakmamş, babası evlenmiş üvey annesi istememiş babam 14yaşında evden kaçıp annesini aramaya olduğu şehire gitmiş , köprü altında yatmış ,çöpten ekmek yemiş, bulaşık detarjanıyla dışarıda kafasını yıkamış, iş bulup çalışmış 1 yıl sonra annesinin izini bulmuş annesi evlenmiş ve çocukları olmuş eşininde başkasından çocukları varmış, babamıda almışlar yanına, eve bazen hiç gelmediği günler olmuş eve geldiğinde oğlum sen nerdesin bile dememiş, o kadar vurdum duymazmış kii... Neyse sonra babam annem ile evlenio düğününe gelmio, torunun sünnetine nişanına vs.. bile gelmiyor ve aynı şehirde yarım saatlik yol mesafesinde olmasına rağmen, ama babam hala onun gibi taş kalpli anneyi arar sorar görmeye gider.
Demem o ki , insanların hayatlarını ön yargılı olarak rencide edemezsiniz ve o bir anneyse, sen bir babamın annesine bak birde bu kadar güçlü bir anneye bak, kadınların kaçta biri bu kadar zorlu yoldan doğru düzgün çıkabiliriz ki, o kadın çalışıyorsa çocuğu için kendi için, biyolojik babası olmayan birinden bir gün oğlu için bişey istemek zorunda kalabilir ve neden kendini bu kadar güç bir duruma düşürsün ki? Lütfen yapmayın , ben okuduklarımdan anladığıma göre o akıllı ve güçlü bir anne, çocuğunu düşündüğü içinde bir süre babaanneye bırakması suç mu? Hem o yaşlı kadıncağız oğlunun günahı yüzünden neden torunundan mahrum kalsın ki? yada çocuk babaannesinden?
Bardağın hem dolu hem boş tarafından bakmanızı rica ediyorum tüm yorum yapanlardan. İyi günler.
Canım benim annem babamdan ayrıldığında ne parası ne mesleği vardı ilkokul mezunu 30 unu da geçmiş bir kadındı bir tek eşyalar kaldı bize ev kira. Annem iş arar bulamaz, kuru ekmek yerdik. İş buldu ayaklarının ağrısından gece uyuyamazdı. Biz tek kalırdık evde annemin ailesi de başka şehirdeydi kimsemiz yoktu komşular göz kulak olurdu işte. Ve yine de gelir o yorgunlukla yemeğimizi yapar saçımızı okşardı et yoktu yemeğimizde bazen yumurta bazen peynir ekmek ama mutluyduk işte güvende hissediyorduk kendimizi. Tek çalışan ve küçük çocuğu olan ailesi de olmayan kadın kendisi mi. Bahaneler bahaneler yaparlar keyif tabii o çocuklar eski eşlerinden kalan ayak bağı sadece bu kadar ağır yazıyorum çünkü öyle tek zorluk yaşayan kendileriymiş gibi haklı çıkarmasınlar kendilerini.
Olan o zavallı çocuğa olmuş yazık......konu sahibi yeniden evlenmis yeni eşiyle nasıl gezdiğini paylaştı eski eşinden olan çocuğunuda babaanneye bırakmış yeni eşinden bebek yapmayı planlıyor özeti bu
Çocuğu olmayan dedim olamayan demedim ki yanlş anlaşılmasın. Biz de zor bir süreçten sonra bebek beklemeye başladık o süreçleri bilirim kimsenin bam teline basmamak için azami özen gösteririm. Zaten ben de hamileyim diye anlıyorum demedim o mesajda da açıkladım annem çalışıyordu anneannem ve bakıcılarda kaldık. O yüzden anlıyorum yalnız kalan çocukları. Hala annemle sıcak bir ilişkimiz yok. Hatırlıyorum çocukken anneannemÇocuğu olmayan olmayan demeyelim bizde istiyoruz olmadı uzun bir tedavi süreci bizi bekliyor sanırım, ama ben yeğenlerimi bile özlüyorum telde seslerini duymak için kırk takla atıyorum şımarıklık yapıyorlar ölüyorum .. Her kadın anne olamıyor demekki zorla olmaz bu işler ama o devran döner yaşlılık zamanı gelir işte o zaman herkes ektiğini biçer..
Çocuğu olmayan dedim olamayan demedim ki yanlş anlaşılmasın. Biz de zor bir süreçten sonra bebek beklemeye başladık o süreçleri bilirim kimsenin bam teline basmamak için azami özen gösteririm. Zaten ben de hamileyim diye anlıyorum demedim o mesajda da açıkladım annem çalışıyordu anneannem ve bakıcılarda kaldık. O yüzden anlıyorum yalnız kalan çocukları. Hala annemle sıcak bir ilişkimiz yok. Hatırlıyorum çocukken anneannem
Ölmesin o öleceğine annem ölsün diye dua ederdim ki biz her akşam evimize giderdik mutlaka. Ona rağmen bu kadar travmatik bir çocukluğum oldu şimdi konu sahibinin ben hepinizden çok ilgileniyorum diyip kendi kendini tatmin etmesine öfkelendim. Yaptığı bencilliğin cezasını o çocuk çekiyor ömür boyu da çekecek.
Allah isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı hayırlı evlatlar versin. Size de keza. Maalesef annelik herkese göre değil kesinlikle haklısınız.
buraya boyle bı konu acacagm asla aklıma gelmezdı gelemezdi...basta soyluyorum fake dıyecek olan cevap yazmasın....
6 yıllık evlıyım 5 yasında oğlum var
bugun ögrendıklerımle dunya basıma yıkıldı
babam aglayarak benı aradı önemlı bırsey konuşmak ıcın cagırdı gıttıgımde aglıyordu bana sakın olmamı söledı ve kardesımle esımın ılıskısı oldugunu acıkladı ınanmadım öluyorum sandım ama mesajları gosterdı hergun yazdıkları tum mesajlar kardesımın telefonundaydı babam yakalamıstı almıstı telefonu kardesm de okuldaydı ..kardesım 15 esım 28 yasında .babam telefonu savcılıga verdı ben hala ne yaptıgımı bılmez vazıyetteym evdeym bos bos bakıyorm aglayamıyorm bıle...teyzem geldı yanıma benı yanlız bırakmamak ıcın yarın kendımde guc bulabılırsem boşancam tek celsede ....ama bunu nasıl atlatacam bılmıyorum... boyle bısey nasıl unutulur nsl normal hayatıma dönerım bılmıyorummmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?