- 10 Şubat 2009
- 14.249
- 94
- 413
- Konu Sahibi Masal the end
-
Yorumları okuyorum da ben mi çok kötüyüm acaba?
Beni,yiğenini düşünmeyen. Ailesinin bu duruma ne tepki vereceğini, neler yaşayacaklarını bilen bi kardeş bunlara rağmen beni, ufacık bebeğimi silerse affetmem! Acımasızlıksa acımasızlık. Ortada günahsız bi çocuk var . Çocuğuyla ne yapıcagını bilemeyen psikolojisi zor toparlanacak bi anne var.
Merhametsizlikse onlar kadar merhametsiz olamam.
Ben de böyle düşünmüştüm. İnsan o yaşta kendinden büyük insanlara ilgi duyuyor. Her lisede okulun yakışıklı tarih veya ne bileyim beden eğitimi hocasına âşık kaç kız vardır kim bilir. Hele de çok küçük yaşta annesiz kalmış bir insandan bahsediyoruz, gördüğü en ufak şefkat kırıntısına dört elle sarılmış olabilir. Buraya kadar tamam da bundan sonrası affedilemez bir hâl almış. Eniştenin o ayarı iyi yapabilmesi gerekirdi ancak anladığımız kadarıyla 15 yaşındaki kızlara zaafı var. Ateşle barut olmuşlar..
bunu ben ablama yaparım yapamam demez o piskolojiyle o anda aklı yerinde olan insan konu sahibinin eşi
15 yaşındaki baldızıyla nereye kadar gider düşünmedimi acaba..çok güzel bir hanımı birde oğlu var...
Benim bir tanıdığım 15 yaşındayken ingilizce öğretmenine aşık olmuştu..Aklı fikri ilgimi ona nasıl belli edebilirimdeydi...Sonra allem etti kallem etti ingilizce hocasıyla birşeyler yaşadı..(mış)..
O yüzden ben çok da iyimser düşünemiyorum..
diyelim ki kızkardeş enişteyi baştan çıkardı, göz koydu vs.vs..
enişte nasıl bir insan?baldız böyle yapsa bile..
abi gibi ,yanlışını izah et..fırsat bu fırsat diye faydalanmaya çalışmış durumdan..
arkadaşlar.. evet ;lise öğrencisi kızlar görüyorum alımlı çalımlı gösterişli
ama 15 yaşındaki birinden bahsediyoruz..ne kadar sağlıklı muhakeme yapabilir,
yanlış yaptığının farkındadır da ,nelere yol açabileceğinin farkında değildir..
enişte kanına girmiş, o da arkasını getirmiş..hatasız değil tabii..
Aslında bu noktada aile bağlarıda çok önemli.Ben kendi ailemi göz önüne alarak yorum yapıyorum çünkü et tırnak gibiyizdir.
Bu konuda ben herkese saygı duyarım; çünkü affetme diyende haklı kendince,affet diyende...
Ama aileyle bi alakası yok ki. Olsa konu sahibi arkadaşımız tahmin etmez miydi? Kendi baktığı, büyüttüğü kardeşi. İnsan onu düşürde yapmaz! İhanetin yakınından canından kanından gelmesi ne acıdır. Bu durum et tırnak dinlemez bana göre. Kanım donu hala kabullenebilmiş değilim.
Rabbim kimseye yaşatmasın.
Canım pedofili ergenlik öncesi dönemde olan çocuklara olan cinsel istismar değil mi ? 13 yaş ve altı yani... 15 yaşında biri artık ergen oluyor...Bir pedofilden bahsediyoruz... Ortaya çıkmayacağını düşünmüş olabilir, "başka çocuk bulana kadar hevesimi alır, konuyu kapatırım, o da skandal yaratmamak için bir şey diyemez kimseye" diye düşünmüş olabilir, "ne koparsak kârdır" diye düşünmüş olabilir, olacaklardan korksa da kendine engel olamamış olabilir.. Sağlıklı bir düşünce yapısı olsa 15 yaşındaki çocuktan bir şeyler beklemezdi.
Allah konu sahibine sabırlar versin.
Bu arada evet, kız kardeşin yaptığı affedilemez bir şey, ama başıboş bırakılmaması lazım. Lütfen sırtınızı çevirmeyin ona.
canım ne olursa olsun eşi karşılık vermemeliydi..çünki ablasının emeneti..bu gün baldızıne meyil eden erkek bu konu kapansa bile başka peşinden koşanın peşinden gidebilir..her peşimizden koşanın peşinden mi gidicez yani..
insanlar ailelerinden ne kadar sevgi ilgi görseler de ne kadar iyi eğitim alıp yetiştirilseler de bazı sapkınlıklarının önüne geçemiyorlar...Hiç umulmayan,kondurulamayan kişiler asla akıllara gelmeyen durumlara neden olabiliyorlar....Benim ailemde de böyle bir durum var...30 yıl önce ölen dedemin kuzenime yaptıkları...Kuzenim 30 yıl sonra açıkladı..1 ay oldu ben de öğreneli..Kabullenebilmek çok zor..Tabi ailede çok az kişi biliyor...Bir gün tüm aile öğrenicek inşallah..Bence bu tarz olaylar örtbas edilmemeli.........Suçlular da cezalarını çekmeli...
Amin canım.Haklısın ama ne bilim ne kadar büyük bir hata yapmış olursa olsun ben yalnız bırakılmaması taraftarıyım.
Neden dersen çıkmayan candan ümit kesilmez diye bir söz vardır.
Bütün hatalar,yalnışlar biz insanlar için.
Hataya hatayla karşılık verirlerse gencecik bir hayat mahvolucak.
Ama hatayı düzeltmeye çalışıp,destek alıp bişeyler yaparlarsa belki kızın hayatı kurtulacak.
Şimdi kendini bırakıp kardeşini mi düşünsün derseniz haklısınız ama ilerde daha büyük bi vicdan azabı çekmesini engeller belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?