Ketojenik diyet hakkında bilinmeyenler

Bugün yine 70 kilo çıktım
Ödem ve plato dönemiyle ilgili makaleler okuyorum ve sebeplerini anlamaya çalışıyorum.

Duraklama zamanlarında ilk ele almamız gereken konu:

1-Gerçekten duraklama döneminde miyim?
Egzersizlerimizi düzenli yapıyor muyuz? Beslenmemize ilk zamanlardaki kadar dikkat ediyor muyuz yoksa ufak tefek kaçamaklar mı yapıyoruz? Yaşadığınız şey plato dönemi değil ve yaşam tarzınızdan kaynaklanıyor olabilir diyor uzmanlar.

Kendi açımdan bakacak olursak, kalori hedeflerime uyuyorum.Ancak spor işini biraz sallamaya başladım gerek sıcaktan gerekse yoğunluk ve yorgunluktan.Haftada 6 yapıyordum, bu ara 3-4 gün yapabiliyorum.

2-Ödem sorunu yaşıyor olabilir miyim?
Regl, ovulasyon dönemleri, yüksek ısı ve nem, yeterince su içmemek, tuzlu şekerli gıdalar ödeme sebep olabiliyor.

Benim tarafımdan baktığımda, tuz veya şekeri arttırmadım. Ancak Antalya havası sıcaklığını ve nemini arttırdı.Ayrıca ovulasyon dönemindeyim.Regl döneminde su tutulduğunu biliyordum, meğer ovulasyon döneminde de regl kadar olmasa da su tutarmış vücut.Suyu bol bolsun l içiyorum, onda sıkıntı yok.

3-kilonuz azaldıkça kilo verme hızınız düşer.Şöyle örneklemiş: 30 kg yağı bulunan birii, ayda kilosunun %10 unu verince 3 kilo vermiş olur.Aynı kişi 5 kilo yağı kaldığında, ayda %10 unu verse 0,5 kg verir.

Vücut ağırlığımın %10 unu verdim.Öyle 5 kilocuk yağ fln kalmadı vücudumda, fazlası var.Yukarıdaki örnekteki kadar dramatik hir farkım olmasa da, kilo verme hızımı düşürecek kadar bir fark mevcut.

Bu seçenekleri elediyseniz, plato dönemine girmiş olabilirsiniz diyor.Normaldir, herkes girer kafayı takmayın diyor.Çoğunlukla sebep psikolojiktir diyor.Böyle dönemlerde şok diyetler yapmak gerekir sanıyordum, ama ciddi makaleler bu dönemde aşırı kalori kısıtlamaları ve büyük değişiklikler önermiyor.

5-10 kilo veya vücut ağırlığının %10 unu kaybettikten sonra platolar beklenen bir durum aslında.
Bazı kaynaklar da uzun süre kaldığınız kilolarda tartının takıldığını söylüyor.
Yine bir kiloda takılıp kalacağınızı düşünmek de platoya sebep olabiliyor-muş.
Benim ilk hedefim 70 in altına inebilmekti, uzun yıllardır 70in altına inmemiştim.Hatta bu hedefi tutturunca kendime yeni hedef bile koymadım, belki de yeterince inanmıyorum.
Yeni hedef belirlemek bana yardımcı olabilir.Bundan sonraki ilk hedefim 68.0 olsun.Bugün 22 haziran.kilo:70, hedef:68.
2 ayda 8 kilo verdim, bakalım bu 2 kilo ne kadar zamanımı alacak.2 ayda 8 kiloyu normal diyetle de veririm diye düşünebilirsiniz.Verebiliyorsanız ne mutlu size, verin.Ben o ekmekli, meyveli, arada sütlü tatlılı diyetisyen diyetleriyle haftada 1 kilo fln veremiyorum.Bu diyetle ağzımın tadı daha yerinde ve mahrumiyet hissim daha az.Kas yıkımının daha az olduğuna da inanıyorum ketojenik diyette.
Eninde sonunda direnemeyip gidecek bu kilolar, biliyorum :)

Karabuğdayla ilgili çok şey duydum, çok besleyiciymiş, bol protein içeriyormuş, ruslar kıtlık yıllarında mı savaş yıllarında mı ne yıllarca onunla beslenmişler ondan zayıflarmış, çok da sağlıklı kalmışlar filan...Ruslar kilo vermek isteyince 2 hafta sırf onunla beslenirmiş...Birsürü şey duydum hakkında.Tadı da güzelmiş diye duydum ama bilemiyorum tabii.İlgimi çekmişti besin değerlerine bakmıştım carb ı yüksek gelmişti gözüme diye hatırlıyorum.Dene bakalım, güzel bişeyse biz de alalım :)

Ekmeği de ısrar eder gibi oluyorum ama benim işimi çok kolaylaştırdı, ekmek bile sevmediğim halde hem de.Sen bir de seviyorsun, bence diyette olduğunu bile unutacaksın :)

Ahh o regl ler, artılar...Kadın olmak zor iş valla.Ödem olduğunu bilsek de gıcık bi durum işte :) Bende de artılar var, 70 çıktım sabah, ovulasyon dönemimdeyim, ondan mı bilemedim.Bugün kıstım kaloriyi de carb ı da, bakalım yarın sabah ne olacak.

Yağ oranım %27.7 ye düşmüş, kas oranım %33.5e çıkmış, en fazla yükseliş tahmin ettiğim gibi vücut suyum %52.7ye çıkmış.

Selamlar, yazilarinizi okudum ve size destek olmaya geldim. Ben de bundan yaklasik 3 sene once dusuk karbonhidratli bir diyetle yaklasik 10 kilo vererek hedefime ulasmistim. Gecen zamanda hareketsizlikten ve kotu beslenmeden kilolarin cogunu geri aldim. Yine de vermek istedigim kilo cok fazla olmadigindan moralimi bozmuyorum. 1 haftadir tekrar karbonhidrati kisarak ve gunluk yaklasik 1100 kalorilik bi diyet yaparak kilo vermeye bomba gibi dondum=) gunde 30 dk civari da cardio yapiyorum, daha fazla yapardim ama 1100 kaloriyle fazla enerjim olmuyor. Myfitnesspal'i da tekrardan aktif kullanmaya basladim. Boyum 177, hedefim 55. Bugunku menumu de su sekilde planladim:

Hoşgeldin Kremşokola :) Nick ine bayıldım :)
Desteğe gelmene de çok sevindim :) Olive imden ses çıkmaz olunca yalnız kalmıştım.
Menü foton pek net değil, kopya çekemedim
1400 kcal 50 gr karb hedefliyorum ben.1500 kcal 30 carb başlamıştım, zamanla carb ı 40a , son zamanlarda da 50gr a çıkardım, kcal i de 1400e indirdim.Kalorimi yeni kiloma göre zaman zaman ayarlayarak devam etmek ve carb ımı da ideal kiloma ulaştığımda kilo almayacağım seviyede tutarak ömür boyu planlı bir şekilde beslenmeyi ve bir daha kilo almamayı hedefliyorum inşallah.
1.77 ye 55 hedef manken ölçüsü olsa gerek.Hiç o kadar ince olmadım, sen bu enerjiyle hedefine en kısa sürede ulaşırsın :)
Spor ben sıcaklardan yapmaz oldum, ama yüzüyorum hergün, Spora sonbahardan itibaren ağırlık vermeyi planlıyorum.Başarılar ve sevgiler :)

Menünüzü açabildim, gayet de netmiş, demin nasıl göremedim anlamadım.Çok temiz besleniyorsunuz, ne mutlu size :)
Ben yumurtadan sıkıldım ya da sıcaklarda ağır gelmeye başladı, bilemiyorum.Bu aralar kahvaltılarım yağsız jambon-peynir-domates-protein ekmeği şeklinde.
Öğle ve akşamları et-tavuk veya balık, yanında salata veya sebze yemeği yiyorum.
Aralarda kahve ve protein bar, ya da biraz meyve yiyorum.Bazen %81 cocoa içeren bitter çikolata tırtıklıyorum.Yine sıkılmaya bağlı herhalde, ara öğünlerde peynir-kuruyemiş tercih etmez oldum.
Cardio ne yapıyorsunuz?

Cardio olarak ben de haftada 3-4 gun yuzmeye calisiyorum, kisin bol bol kosuyordum ama artik sicaklardan kosamaz oldum=( Kalan gunlerde de masa tenisi, zumba vs. beni terleticek herhangi birseye atiyorum kendimi=) 1400 cal 50gr carb super bence, ben her sabah keton testi yapiyorum ve 60 gr'a ciktigimda bile ketosisten cikmadigimi farkettim daha ustune cikarak test etmeye cesaret edemedim henuz=) ben normalde de tatliya duskun olmadigim icin temiz besleniyorum aslinda, ketojenik diyetin benim icin en zor kismi cips ve patates kizartmasi yiyememek... bir de valla manken olmuyorum ben 55 kiloda, yaglarim azalmis oluyo sadece=))

Sıcaklar benim de spor düzenimi etkiledi.Antalya da yaşıyorum bi de.Siz neredesiniz?

Keto adapted olduktan sonra kolay kolay çıkılmıyor sanırım ketosisden.İlk zamanlar hatırlıyorum, 1 dl pasta yemiştim arkadaşın doğum gününde, ardından 2 gün ketoflu gezmiştim.Sonraki kaçamaklarımda böyle bir sorun yaşamadım.

Ah keşke ben de tatlı sevmesem...55 olunca bi tefal actifry alır, hergün yersiniz patatesi :)
55le manken olacaksınız ben eminim :)

Ben de Amerika'da Arizona eyaletinde yasiyorum burasi da inanilmaz sicak, ama hic degilse nem yok=) valla 55 olsam da olmasam da agustosta Turkiye'ye tatile geldigimde kizartmalari affetmem muhtemelen=) ketoyla bir problemim de yok aslinda ama aclik bitiryor beni biraz, cunku normalde fazla fazla yerim metabolizmam da fena sayilmaz 2100 cal civari benim icin normaldir. Bir anda 1100 cal'a dusunce felegim sasti=)

Yeni başladıysanız ondan olabilir halsizliğiniz.Yağı ve kaloriyi biraz arttırsanız halsizlik sorununuz hallolur aslında.Vitamin mineral takviyesi kullanıyor musunuz?

İngilizce çok daha fazla kaynak var keto diyet hakkında, şanslısınız.Türkçe kaynak çok az, ingilizce olanları takip etmeye çalışıyorum ben de.Lowcarb gıdalar bulmak da kolaydır eminim oralarda.Burada zor bulunuyor ve pahalı oluyor.

Sıcak zor, bir de nem olunca hiç çekilmiyor.

Aşırı kalori kısıtlaması zor oluyor gerçekten, ortalama bir kısıtlama tercih ettim bu yüzden.Aşırı kısıtlarsam sıkılır bozarım diye cesaret edemedim.Çok da sıkıntıya girmeden 9 haftada 9 kilo verdim.10 olunca kendime bir kıyak yapıp 200 gr lık bir kutu toblerone yiyip kimseye bir yudum vermeyeceğim
Sonra da kalori ve makrolarımı tekrar güncelleyip bi 5 kilo daha vermek niyetindeyim.Umarım başarırım :)

Evet low carb gidalari bulmak kolay gercekten, atkins marka hazir yemekler falan var hatta o konuda sansliyim. Ama yine de yemekleri evde yapmayi tercih ediyorum ben, sebze et vs. o yuzden cok farkli seyler yedigimizi zannetmiyorum=) 9 kilo harika ya valla umutlandim ben de gerci ben degecen hafta 2.1 kilo vermistim ki benim icin inanilmaz Su an ne durumdayim bilmiyorum gerci, cunku tartimin pili bitti=(

Selam kızlar :) daha önce bir uğrayıp kaçmıştım bu sayfaya :))
Vermem gereken kilo giderek artınca ben de ketojenik beslenmeye karar verdim, pek başaramasam da :) ben de aranıza katılmak istiyorum :) hergün düzenli gelemesem de elimden geldiğince burada olmak istiyorum :)
Menü bildirimi yapıp sizlerin de fikirlerinizi almak istiyorum kızlar.
Sahurda ezine peyniri yedim elim kadar :)) 3 yumurtalı tereyağlı omlet, yarım domates, 3 minik köfte, birkaç kaşık yoğurt ve şekersiz çay
İftarda 4 yemek kaşığı mercimek çorbası, 1 parça tavuk pirzola fırınlanmış, ufak bir kase cacık, az öncede 5 adet yuvarlak minik lokma tatlısı yedim en büyük sorunum tatlıonu halletsem hiçbir şeye gerek kalmayacak,kolayca vericem sanki ama iştah kontrolü sıfır :)
Dün fena değildi. Sahurda yine elim kadar ezine peyniri,2 haşlanmış yumurta, yarım domates, 4 zeytin,1 su bardağı sıcak süt ve yarım su bardağı kefir
Dün iftarda, 15 tane kadar ufak köfte içine ekmek koymadım sadece baharat,soğan ve maydonozla yaptım sayı çok gelebşlir ama boyutu çok ufaktı. 3 minik kızarmış acı biber, 1 kase cacık, 1 ince dilim karpuz
2 gecedir yürüyüş yapıyorum ayrıca pilates yapıyorum 20 dakika kadar.
Güncel kilom 61 hedefim 55 şuan. Sizce menülerim nasıl kızlar? Tatlı olarak örneğin nefsimi köreltmek adına 1 ince dilim karpuz veya kavun yesem diyeti bozar mıyım sizce :)

Topic K kitty28 e ait ama gelmisken yorum yapayim isterseniz=) istah kontolunuz gayet iyi gibi bence, porsiyonlariniz bana normal geldi. ote yandan bence ketosis'e girene kadar meyve vs. yemeyin. lokma tatlisina yorum yapmiyim zaten=) girdikten sonra buyuk ihtimalle karpuz yiyebilirsiniz, benim 150 gr civari yedigim oldu (12 gr carb) cikmadim ketosisten. ketosiste olup olmadigimi anlamak icin ben idrar testi yapiyorum ama vucudunuzu gozlemleyerek de anlayabilirsiniz. agiz kurulugu, cok susama ve ilk gunler bas agrisi-mide bulantisi oldu bende. cogu kiside de buna benzer seyler oluyor okudugum kadariyla.

Bir haftada 2.1 kg kayıp süper :) pil alıp tartıldığında yeni sürprizlerle karşılaşırsın umarım :)

Hoşgeldin Sahlep :)
Bir karar vermişsin, çabalıyorsun, başarılar dilerim.Vazgeçmediğin sürece kilocukların seni terketmesi kaçınılmaz :)
Kremşokola nın yorumlarına katılıyorum, ketosis e girmekse maksat, lokma olmamalı, meyveyi de ilk 2 hafta fln kesmeli ve sonrasında da ölçülü yemelisin.Bir dilimden kastın ne bilmiyorum, hilal şeklinde bir dilim mi, yoksa hilalin içinden bir dilim mi? Hilalin içinden 2 dl kavun 75 gr fln geliyor öyle söyliim.
Diğer yandan ramazan zamanı diyet çok daha zor olsa gerek.Şu anki sürecini bir alıştırma gibi düşünebilirsin.Bayramı da az hasarla kapatsan, sonrası senin için daha kolay olacaktır eminim.
Birşeyler yapmak hiçbirşey yapmamaktan iyidir sonuçta, ketosis e girmesen bile lowcarb bir diyet yapmış olursun, sonuçta bu da kilo verdirir sana.Keto diyetle 6 kiloyu 1 ayda vereceksen, lowcarb la 2 ayda verirsin, çok da farkeden birşey olmaz.
Keto nun şöyle bir avantajı var sadece, carb ne kadar az alırsan, canın o kadar az istiyor, kan şekerin-insülinin oynamıyor, insanın gözü dönmüyor.
Tatlı krizleri için %80 kakaolu çikolata ve lowcarb protein bar yiyorum ben.Vaktin varsa evde lowcarb tatlılar da hazırlayabilirsin.
Myfitnesspal veya benzeri bir uygulama kullanmanı ve bir mutfak tartısı edinmeni öneririm, porsiyon ayarlamayı kolaylaştırıyor.
Başarılar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…